Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Disanje posle carskog reza
PostPoslato: Uto Jan 20, 2015 6:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jan 20, 2015 6:05 pm
Postovi: 1
Ovako,obraćam se ovde Vama jer znam i siguran sam da naši doktori vise i bolje znaju nego ovi ovde gde je moja cerka rodjena,inače radi se o ch.
Dakle problem ide ovako :( zena se porodila u 40nedelji 2dana posle termina i to hitnim carskim rezom iako je pre toga lezala na odeljenju puna 10h i pracena je njena trudnoca(sto mi je jako cudno).
Posle toga radja se zdrava beba koja ima problem sa disanjem sto je kako sam citao jako često posle carskog reza,beba je disala jako brzo sa vidljivim promenama na grudima prilikom disanja i imala je manjak kiseonika u krvi kako su mi rekli,takođe su nam rekli da je popila tecnost u toku carskog reza u kome je bilo neceg lepljivog i da su joj to videli na skrenuru na plucima(sumnjali su na sto je i logicno na bebinu kaku iz vode).
Posle toga je beba smestena na neonatologiji i tu se nalazi pune 2nedelje,prvo je nosila masku za kiseonik preko celog lica(nos i usta) a sada su joj kako ih ovde zovu naocare koje idu samo u nos.Na aparatima prima o2 21 sto su mi rekli da je minimum dok je vrednost stavljena na 2 na kiseonik koji ide u nos.
E sada pitanje moje ako ste me razumeli :(
Gde god čitam na netu piše da oporavak traje 3-5 dana međutim ovde se oduzio i evo već je 2nrdelja prošla ja ne znam šta oni uopšte rade sa bebom koja inače zdravo jede i gotovo joj je svaki obrok oko 120-130ml,i koja bez ikakvih pomagala ima vrednost o2 u krvi uvek oko 95-97 međutim kada utone u dubok san njoj to pada na 91 i tada nastaje problem i vraćaju joj te naocare za nos za kiseonikom,može li mi iko ovde reci o čemu se radi?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 11 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: