Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bruh-istine i zablude!
PostPoslato: Pon Jul 25, 2005 7:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 1:47 am
Postovi: 3
Postovani,imam jedan veliki problem!Svekrva me je zaplasila pricom da muska beba nesme da zaplace,a kamoli da placeeee zbog opasnosti od bruha.Ja sam trenutno u situacija da je moja beba ternutno naviknuta na ruke,tako da nemogu da idem ni do WC-a a da on nezaplace.Pri tome mu se lice jako zacrveni,i urlice!Muz radi,posla preko glave,beba urlice,ja neznam sta da radim.Recite me vase strucno misljenje,kako da se ponasam u buducnosti,i da li je to samo jedna babska prica ili istina jer sutra cu se i ja zaposliti,bice odvikavanja od sisanja i koliko ko zna cega jos sto mu nece biti po volji,sto ce pratit njegovo urlanje.Bojim se i da ga nerazmazim jer ce on svakako znati da iskoristi moje zalaganje da nezaplace.Zar je stvarno tako tesko i opasno odgajati musko dete?!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 25, 2005 11:33 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 2:57 pm
Postovi: 134
Jao, odakle da krenem...
Prvo nema razlike izmedju cuvanja muske i zenske dece. Drugo, greska je ako ste navikli bebu na ruke, sada cete da se borite sa problemom :-? , ali ne osudjujem, mozda je beba tako htela. Elem, od silnog plakanja moze samo da dobije crvenilo, da se preznoji i slicno, a da dobije bruh, kilu i ostale stvari-e to je vec suvise. Pretrazite malo ove teme na pedijatriji, pricali smo o tim savetima svekrva, majki i ostalih "doktora nauka". Svako dete je "tesko" na svoj nacin, vremenom mu uhvatite ritam, a onda se vise ni za sta ne brinete.
P.S Ima jedan sistem koji ja cesto primenjujem. A to je kada svrate moji roditelji pa onda uzmu dete iz kolica, pa "buci, buci, dosao deda, dosla baba', a dete se lepo igralo, pa kao onda zure, samo su svratili da ga vide, pa kad hoce da ga vrate u kolica, on place, e onda ja kazem:" Ne mrdate nigde, sada ima da ga nosate po kuci dok ne prihvati da ponovo sedne."!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 26, 2005 7:55 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2005 1:39 pm
Postovi: 23
nauculi ste bebu na ruke, pa sta! ako tvom bebanu to prija, zasto se ti nerviras. preporucila bih ti da odes na roda.hr pa na forum pa na attachment parenting. imas tamo puno topika o nosenju bebe u marami, to bi za tebe bilo resenje, jer on moze da spava u marami na tebi dok ti radis. pogledaj , nadam se da ce ti se svideti. i samo da znas da bebe koje se cesto nose i doje imaju manje problema sa grcevima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 26, 2005 1:15 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am
Postovi: 1003
milena, tovja svekrva je sigurno imala najbolje namere (i sama sma svekrva ali i snaja), no nije tacno da od plakanja muska beba moze da dobije preponsku herniju (tj bruh).
Ali je tacno da AKO dete VEC IMA bruh, tada treba voditi racuna da ne place preterano, da ne podize teze stvari... i sl sve dok se bruh operativno ne sredi.
Ovo pisem iz iskustva jer je i moj sin, kao i sin moje sestre imao bruh (u uzrastu od 2g tj od 8 meseci) i to sa obe strane (to je cesto nasledno) a uopste nisu bili nesto placljive bebe.
Ne treba niko da mladu mamu opterecuje bolestima koje mogu (a i ne moraju) da snadju bebu.
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 24, 2005 10:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 25, 2005 10:56 pm
Postovi: 26
Sve bebe imaju periode kad su andjeli, ali potom postaju pravi mali djavoli. Mi smo u Turbolimacu kupili ledjnu nosiljku za bebu (mora biti starija od 6 meseci, tj da sedi). ona mi je u mnogome olaksavala sve kucne poslove. On je bio miran i cak zainetresovano sa mojih ledja gledao sta radim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Razumevanje bebe
PostPoslato: Pon Sep 04, 2006 10:53 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm
Postovi: 60
Lokacija: beograd
DA, to su bapske price. Beba treba da place jer je to njen nacin komunikacije. naravno, ne treba je ostaviti satima da place, ali ona mora da vam da znak neki. Moguce je da od plakanja dobije bruh, ali ukoliko je ostavljena satima da place. Procitajte knjigu`Razumevanje bebe`. Tu cete saznati da bebu treba razumeti i slusati sta Vam govori. Ona nikada nije manipulator.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 04, 2006 2:12 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
Postovi: 58
Lokacija: Nürnberg
Vjeruj ono sto ti kaze doktor i sto procitas u novijim knjigama.Mani se baba i njihovih prica kako su one hranile djecu prije 100 god pa i mo moramo tako.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 07, 2006 10:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 23, 2006 10:28 pm
Postovi: 27
Lokacija: vrsac
sta reci. naime,imam decaka od 7meseci i od druge nedelje njegovog zivota on je meni na rukama.grcevi su kod njega bili strasni.imam i devojcicu od 4 godine ali sa njom nikakvih problema,dete da pozelis.ovaj mali jos uvek,ponekad, ima grceve i vecito je na rukama.zbog silnog plakanja,vristanja i kidanja obratila sam se nasem pedijatru zbog straha da nedobije hernije,nasta se ona nasmejala.nema razlike izmedju decka idevojcice.sanse su izjednacene.a dete moze dobiti hernije i bez plakanja.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 24 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: