Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 645 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 43  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 27, 2007 11:11 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm
Postovi: 931
Ali ja koliko sam citao, tinitus ne mora da bude posledica iskljucivo problema sa slusnim zivcem. Znaci, vi da ste na mom mestu, pili bi ste i dalje?

Zar posle 3 nedelje pijenja ne bi trebalo da se popravi ta cirkulacija, da je do nje? Ja zaista sumnjam da je pistanje u usima koje je pocelo iz cista mira, posledica problema sa slusnim zivcem. Apsolutno ne postoji ni jedna druga indikacija i promena u mom zdravstvenom stanju koja bi ukazala da nesto nije u redu sa cirkulacijom ili bilo cim drugim i zato sumnjam. Prosto mi je nemoguce da kao odjednom je slusni zivac ostecen. Od cega je ostecen? Kako je mogao da se osteti iz cista mira tako? Danas je sve super a sutra ujutru ne valja?

Da li postoje dva slusna zivca za dva uveta ili samo jedan za oba?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 10, 2007 1:01 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm
Postovi: 931
I dalje mi pisti. Nisam vise siguran da li isto ili manje... vise nije sigurno... isto najverovatnije... nekada mi se cini da se smanjilo a nekada ne... isao sam i kod fizijatra, namestila mi je izmesteni drugi prsljen ali nije bilo do toga, ocigledno...

Sada bas ne znam sta da radim... desavalo mi se u poslednje vreme da jedno ili drugo uvo "polude" i da pocne da pisti mnogo jako ali to traje samo nekih 10-15 sekundi pa se vrati "u normalu" ... a kada kazem normalu, mislim na pistanje po defaultu... da li to mozda ukazuje na nesto?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 27, 2007 10:44 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Postovi: 267
Lokacija: Užice
Lep je osećaj znati da nisi sam u svojoj muci... Pridružujem se "zujašima" sa foruma.

Naime, pre 10ak dana, prilikom buđenja ujutru, provalila sam kao da mi je levo uho zapušeno. Par "gutljaja na suvo", posle nekoliko sekundi, pritisak se izjednačio. Naredno jutro, isti slučaj. Možda se 2 ili 3 jutra to nije dogodilo.

A onda juče, gad, tj uho, neće da se otčepi. Pokušavala sam da ga dovedem u red 4 sata, da bi tek onda, nakon očajničkih pravljenja "vakuma" nad uhom (znate ono, šakom poklopim uho, i pritisnem par puta, ne bi li se "otčepilo"), konačno vratilo u red, tj tada bi sluh bio besprekoran. Inače, dok to radim, osećam blagu nelagodnost u uhu, nešto između svraba i bola.

Međutim, sinoć, negde oko 23, pred odlazak na spavanje, provalim da mi zuji u tom uhu, i to nimalo diskretno. To mi se par puta dešavalo ranije, ali na par sekundi, kada opadne pritisak ili kada me spuca klima uređaj. Ono što je za zujanje bilo specifično je to što sam bukvalno čula svaki otkucaj srca.

I, naravno, u tišini svoje spavaće sobe, to prilično zna da nervira. Pogotvu mene, koja inače imam izuzetno osetljiv sluh, i čujem i najmanji šum u okruženju (inače, prošle godine sam radila i audiometriju, u sklopu "generalke" tj celokupnog lekarskog pregleda pred zaposlenje, koja je pokazala upravo to, da imam besprekoran sluh).

Možda ne bi bilo loše da, u sklopu davanja ove "internet anamneze" napomenem da provaljujem da mi je i leva nozdrva malo zapušena. Od lekova ne pijem ništa, osim povremenih suplemenata u vidu heliranog kalcijuma-magnezijuma-cinka, kao i oligovit tu-i-tamo. Higijenu ušiju pažljivo održavam. Eh, da, još ovo, kada štapićem čistim to uho, primećujem da je cerumen prilično rastopljen, tj redak, mada to pripisujem velikim vrućinama.

Evo, kada sam počela da pišem ovaj post, zujanje je bilo baš jako, a sada ga skoro i nema. U stvari, rekla bih da ga nema, mada ne mogu da budem sigurna, od ovoga sam se skroz istripovala. :-?

Dakle, kako da se postavim prema ovome? Da li me je spucala promaja ili tako nešto, čim mi je i leva nozdrava pomalo zapušena, i malkice kašljucam? Ili je neka upala u pitanju? Ukratko, vaš savet.

_________________
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Pozdrav!
PostPoslato: Sre Avg 08, 2007 8:04 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm
Postovi: 52
Narode do skora i nisam znao da postoji ovaj zdravstveni problem...u sustini je slican kao i svim drugim koji su se javljali prije mene.Prvo da kazem da imam slabiji sluh na oba uva za oko 45%i da nosim Simensove slusne aparate male,kanalne.Prije tri nedelje sam poceo da cujem pistanje u desnom uvu po nekoliko sati dnevno a kasnije po citavi dan.Nisam u pocetku obracao paznju,posle toga sam otisao kod jednog dr koji mi je dao terapiju koja se sastojala od Mukodyn,Olynth i Amoksicillin,ta terap posle jedne nedelje nije dala rezultat pa sam otisao kod drugog inace poznatog dr koji mi je rekao da mu se krajem septembra javim sa predlogom da mi na desnom uvu uradi manji hirurski zahvat u cilju podizanja sluha.Pomenuo sam da sam na ovom sajtu procitao da se za pistanje preporucuje Trental,Ginko biloba a on kaze da mogu da probam da nece skoditi i iz tog odg shvatam da je skeptik.Po malo pocinje da mi pisti i na levom uvu e sad citava ova situavija pocinje da me nerviraaa :roll: Nadam se da ce mi dr Biljana ili neko drugi ubrzoooo odgovoriti :wink: pozz!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 10, 2007 1:27 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 3:55 pm
Postovi: 75
Lokacija: Beograd
[quote="tunks"]Pitala bih doktorku koga je ona to izlecila od tinitusa,bas me zanima,ja imam ovaj problem punih 15 godina,zivim sa njim kako znam i umem i nema gde nisam isla i gde se nisam raspitivala i sta sve nisam probala i da ne nabrajam dalje,ali uvek je bilo isto da LEKA NEMA,pa je molim ako ona zna nesto za sta ja ne znam i nisam saznala 15 godina da i meni pomogne ako nije problem.
Moj rodjak koji zivi u inostranstvu a ima isti problem imao je terapiju u specijalnoj klinici koja se bavi ovim problemom,terapija tipa KAKO ZIVETI SA TINITUSOM i on je time odusevljen,nije mu prestalo pistanje,ali je naucio kako da zivi sa tim, i da ne obraca paznju i da to ne regustruje,da li doktorka mozda zna da li se negde kod nas u Srbiji sprovodi ova vrsta terapije?
pozdrav[/quote]

Lako je njima da nas uce da zivimo sa tinitusom.Da ja vidim njih da imaju zujanje 20 godina kako bi se osecali :evil:
I ja sam isla kod raznih lekara i leka nema :cry:
To nam je sto nam je.A da je neko izleci tin. sa beviplexom to je stvarno smesno :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Pistanje u usima
PostPoslato: Pet Avg 10, 2007 9:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 25, 2007 2:02 pm
Postovi: 36
Lokacija: Beograd
TZV pistanje u usima ocigledno je je jedan od vecih problema nase mladje, ili starije populacije .Odgovarala sam u skladu sa postavljenim pitanjima, a u vezi problema koji je bio ISKLJUCIVO vezan za ORL podrucje.Uzroci pistanja su toliko raznoliki i anamnesticki problematicni da draga ANA 27 ja nemam pojma zasto vi imate taj problem , ko vas je lecio i kod kog specijaliste vam je karton.BEVIPLEX se koristi u terapijama kao vitaminski dodatak i nije za podsmeh.Terapije vezane za problem kako ziveti sa pistanjem u usima se primenjuju u inostranstvu, ali ne znam koji spec. vodi tu grupnu terapiju i nemam komentar u vezi sa tim.Otkrijte pravi uzrok pistanja, odredite prema vasem problemu kom spec. da se obratite i taj lekar ce vas leciti. :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 10, 2007 10:28 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 3:55 pm
Postovi: 75
Lokacija: Beograd
To sam rekla samo figurativno.Samo sam htela da naglasim da sam bila i kod mnogo neurologa i orl lekara i niko nije mogao da mi pomogne.Svi su rekli da je to prakticno neizlecivo. :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Avg 11, 2007 11:56 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Postovi: 267
Lokacija: Užice
A propo pištanja... ja sam uspela da se rešim svog problema nakon 4-5 dana, i to korišćenjem Ginkgobyl Forte-a i Beviplexa. E, sad, verovatno da je moj tinitus bio drugačijeg porekla nego kod ostalih... ali sam se nekako oslobodila "zuje". Što je i najbitnije. :)

_________________
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Avg 11, 2007 4:14 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm
Postovi: 52
Blago tebi...ali nadam se da cemo i mi ostali uskoro... :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Avg 11, 2007 4:25 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Postovi: 267
Lokacija: Užice
'Ajd sad ovako laički... ali i zdravorazumski... :)

Valjda je najbitnije utvrditi šta je uzrok tinitusa... Mislim, to je kao bol u stomaku. To je više simptom, koji ukazuje da nešto nije u redu sa stomakom, i naravno da bi bilo najbolje lečiti uzrok, a ne kljukati se lekovima, simptomatski.

Pa tako isto i za tinitus... da bi mogao da se izleči, mora da se vidi šta ga izaziva, i da se prema tome odredi terapija... Meni je Ginkobyl Forte pomogao, što možda ukazuje da je moj problem bio u lošijoj cirkulaciji, tj vaskularnog porekla. Da mi nije pomogao, svakako da bih posetila ORL specijalistu, pa da vidim gde škripi... tj zuji. :)

Znam, mislite "lako je sad tebi da se zezaš kad ti više ne zuji"... I jeste mi lako, ali znam kako mi je bilo tih nekoliko dana, i znam kako je vama... Zato je najbolje biti strpljiv, u saradnji sa ORL specijalistom utvrditi šta je to što uzrokuje tinitus, i shodno tome pridržavati se terapije. I, naravno, biti strpljiv i čuvati nerve. Neverovatno je koliko "glava" ima udela, kako u bolesti, tako i u ozdravljenju. :wink:

_________________
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Avg 12, 2007 1:23 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm
Postovi: 52
macadamia je napisao:
'Ajd sad ovako laički... ali i zdravorazumski... :)

Valjda je najbitnije utvrditi šta je uzrok tinitusa... Mislim, to je kao bol u stomaku. To je više simptom, koji ukazuje da nešto nije u redu sa stomakom, i naravno da bi bilo najbolje lečiti uzrok, a ne kljukati se lekovima, simptomatski.

Pa tako isto i za tinitus... da bi mogao da se izleči, mora da se vidi šta ga izaziva, i da se prema tome odredi terapija... Meni je Ginkobyl Forte pomogao, što možda ukazuje da je moj problem bio u lošijoj cirkulaciji, tj vaskularnog porekla. Da mi nije pomogao, svakako da bih posetila ORL specijalistu, pa da vidim gde škripi... tj zuji. :)

Znam, mislite "lako je sad tebi da se zezaš kad ti više ne zuji"... I jeste mi lako, ali znam kako mi je bilo tih nekoliko dana, i znam kako je vama... Zato je najbolje biti strpljiv, u saradnji sa ORL specijalistom utvrditi šta je to što uzrokuje tinitus, i shodno tome pridržavati se terapije. I, naravno, biti strpljiv i čuvati nerve. Neverovatno je koliko "glava" ima udela, kako u bolesti, tako i u ozdravljenju. :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Avg 12, 2007 1:33 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm
Postovi: 52
U pravu si..ali postoje najmanje dvije stvari koje nam prestavljaju prepreku..
1 koliko doktori raspolazu znanjem za lecenjem ove bolesti..
2 koliko su motivisani da je rese posto su ima male plate
3 upoznao sam stariju zenu koja 20 god ima ovaj problem sta mislis koliko je njoj strpljenja ostalo-nimalo!
Nauka napreduje svakim danom nadam se da negdje na ovom svijetu neko pokusava da nade efikasan lijek za ovu bolest.Znam da ljudi boluju i od side,raka i dr bolestina za koje mozda nismo culi..ali svakom je njegova muka najbliza i najpreca..
Iskreno mi je drago sto si se ti sa ovim izborila i sto nam dajes veru da cemo i mi kiss


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Pistanje u usima
PostPoslato: Uto Avg 14, 2007 6:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 25, 2007 2:02 pm
Postovi: 36
Lokacija: Beograd
Ako mislite da ce te resiti,kao Marko, vase probleme zujanja u glavi trazite "motivisane sa visokom platom lekare", a ne razmisljajte o tome da je uzrok zujanja u vama i da treba prihvatiti problem, definisati ga , saradjivati sa odredjenim spec"jer nije uzrok uvek otorinolarigoloske prirode", biti uporan i voljan da terapiju uzimate do trenutka prestanka ZUJANJA. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pozdrav
PostPoslato: Sre Avg 15, 2007 10:44 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm
Postovi: 52
Dr. Biljana znam ja da je problem u meni,inace ne bih raspravljao sa vama o necemu za sta do skora i nisam znao da postoji.Treba mi misljenje vise doktora jer ne znam dal su im pobude uvek iskrene,i da li imaju znanje za lecenje ili ublazavavanje ove bolesti..mada znam da se tinitus u svetu tretira kao neki simptom a ne bolest po meni zujanje jeste bolest.Meni cak jedan dr pominje operaciju na desnom uvu dal zbog slabijeg sluha il zbog zujanja nismo pricali ako je vezano za ovo drugo pristacu..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Pistanje u uvu
PostPoslato: Čet Avg 16, 2007 2:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 25, 2007 2:02 pm
Postovi: 36
Lokacija: Beograd
Marko, Vama i ostalim ucesnicima ovog foruma na temu pistanja u usima samo zelim da porucim da resavate probleme kod specijalista koji se bave ovim problemom, koji ce raznim dijagnostickim postupcima doci do uzroka problema.Otorinolaringolozi treba da saradjuju sa neurolozima, ukljucuju se i fizijatri, a ponekad i psihijatri.Ako imate probleme sa lekarom koji po vama ne pristupa vasem problemu ozbiljno, menjajte ga i trazite prave strucnjake jer oni su tu ispred vas, ali mozda ih vi ne prepoznajete. :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 645 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 32 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: