Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Krv u ispljuvku
PostPoslato: Pet Jul 29, 2016 10:41 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 29, 2016 10:26 am
Postovi: 1
Pre nekih mesec dana sam poceo da kasljem i kijam,odmah nakon ugradnje klime u kancelariju. Pet dana u nedelji skoro 8 sati hladan vazduh i odma nakon toga izlazak na 30+ stepeni (znam greska),osecao sam zatezanje u grudima i bukvalno kada bi se popeo uz neke bas velike stepenice gubio bi dah na 20tak sekundi kada stignem do vrha!
To je prestalo,ali mi se pre neke tri nedelje desilo da ustanem ujutru i iskasljem "krvavu slinu",to se desilo ujutru,a narednih dana ne obavezno svaki desavalo bi se da iskljucivo ujutru osetim ukus krvi u ustima i ispljunem pljuvacku pomesanu sa tragovima krvlju,tamnije krvi!
Otisao sam kod doktore,uradio bris za kandidu koju nisam imao,prepisala mi je defrinol za prehlade i onda sam ja na svoju ruku otiso i snimio pluca i pluca su bila cista.
Ipak kako sam nastavio da iskasljavam pljuvacku pomesanu sa krvlju (koju inace imam osecaj da se skuplja u donjem delu grlu i kada je izvucem odatle napinjanjem tacno znam da cu to iskasljati),trazio sam uput za ORL specijalistu.
Pre nedelju dana bas dan pre odlazak kod specijaliste sam dobio temperaturu i pocelo je da me boli u levom delu ledja,uradio sam analizu krvi i urina,urin cist,krvna slika odlicna,ali su mi bili povecani CRP i sedimentacija.
Specijalista me je pregledao i rekao da je ovo upala pluca i dao mi 10 dana da pijem PANCEF,sprej za nos RINOFLUIMUCIL i rastvor za ispiranje usta TANDUM VERDE.
Vec 4 dan sam na tome i daleko mi je bolje,ali i dalje iskasljavam tu tamnu krv sa pljuvackom. E sada doktori koje poznajem mi kazu da je u pitanju neka bakterija,ali da ce ovaj antibiotik resiti taj problem. Ja im verujem,ali bi da cujem jos necije misljenje ili da se javi neko ko poznaje nekoga ko je imao slicno iskustvo?
Inace bavim se sportom ceo zivot,idem u teretanu,ishrana mi je sredjena. Jedina mana je sto sam do pre mesec i po dana pusio po par cigareta uz kafu,ali sam i to ostavio!

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: