Ако и милион људи кукају како не знају да пливају сваком мораш да кажеш да то једино може да ради у води. Дакле то што се једна те иста ствар стално понавља последица је тога што је проблем исти. А када неко не зна ништа онда једино може да пљује по ономе другоме како би га дискредитовао. Мисле да ако спомињу "бановање" да ће се убрајати у велике стручњаке, а немају ни појма шта значи "црвен бан". И тако у круг.
Елем, вишак желудачне киселине не постоји. Да постоји онда би ти могао да једеш шрафове и да их свариш без проблема. Само се сети осећаја када си гладан и када те пече у желуцу. Е то је тренутни вишак желудачне киселине или боље рећи мањак хране. А она киселина која прави проблеме не пече у желуцу. Само се осећа тежина, надутост, "песак" у једњаку и то све изазивају отпадне киселине.
Узми здраво да се храниш а то за почетак значи БЕЗ ХЕМИЈЕ. Значи за почетак се храни онако како су се хранили пре 100 година. Имаш нешто о томе на мом сајту:
http://www.aca.rs/index.html?stranica=saveti/zdravlje/ishrana. Дакле за почетак без иједног фабричког производа па ћеш брзо видети ефекте.
Меркетиншке и замајавачке приче треба да елиминишеш здравим разумом и искуством. Оштећеном желуцу све смета али твој вероватно још увек није оштећен. Млеко се управо користи за делимичну неутрализацију киселине у желуцу али то има за последицу закишељавање организма - зависно од тога коју киселину неутралишеш. Не могу о свему да ти пишем. Преобимно је.
Сува уста су ти или због тога што дишеш на уста, хрчеш или не пијеш довољно чисте воде а можда имаш и неку инфекцију у њима. Сливање низ грло свакако не може да буде из желуца због закона гравитације који лекари не знају али ипак морају да ходају по земљи а не могу да лете.
Узми да пијеш чај од жалфије и испираш грло и уста њиме.