Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
 Tema posta: Re:
PostPoslato: Ned Apr 15, 2018 8:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
vladimir75 je napisao:
Cini mi se da divljinabg i ja imamo slican ako ne i isti problem. Evo da napisem sta kod mene ima novo.

Kao prvo, isao sam na magnetnu rezonancu, I ortoped kaze da ne vidi nista posebno sto moze da bude uzrok mojih problema. Nervi nisu nigde pritisnuti, i jedino sto je primetio je da je disk izmedju L1-L2 nesto tanji i tamnije boje u odnosu na ostale. Kaze mozda je to uzrok problema, mozda i nije, ali na snimku ne vidi nista sto bi zahtevalo operaciju, i poslao me je na program vezbi koji traje 9 nedelja, dva puta nedeljno.

Pre vezbi zamolili su me da odem na pregled kod jedne devojke koja radi specijalizaciju i istrazivanje na pacijentima sa problemima u donjem delu ledja. Ona je merila koliko mogu da se savijem unapred, unazad, u stranu, koliko mogu da rotiram trup levo I desno, I slicne stvari. Ono sto je nasla da nije u redu je bocno istezanje, gde sam mogao da se savijem svega 13 stepeni I levo I desno (normalno je 22 do 35). Takodje, kaze da trbusni misici su slabi, ne mogu da zadrzim kontrakciju tokom 10 sekundi, I dok naglas brojim. Kada mi pritisne prsljenove L1 I L2 osetio sam bol, srednjeg intenziteta na L1 i slabijeg na L2. Takodje, stavila me je da sedim na neku plocu koja se klati levo-desno, I sa zatvorenim ocima I podignutom jednom nogom nisam bas bio sposoban da odrzim ravnotezu dugo. Kad zavrsimo program vezbi, treba da ponovo odem kod nje da uradimo ponovo sve testove I vidimo koliko su vezbe promenile stanje.
Na vezbama su mi prvo uradili opet neke testove - prvo test kondicije, vozio sam sobni bicikl 10-tak minuta sa raznim opterecenjima, I pratili su mi puls. Navodno, kondicija je prosecna. Onda su me stavili na neke aparate gde su mi izmerili ponovo maksimalne uglove savijanja napred, nazad, u stranu I rotaciju, kao I maksimalnu silu kojom mogu da pritisnem spravu u odredjenim pravcima. Napred je rezultat 85% od referentne vrednosti za ljude mojih godina, visine I tezine, a unazad 115%. Rotacija je isto nesto manja od prosecne I losija je na desnu stranu, a prilikom bocnog savijanja u levu I desnu stranu postigao sam svega 30, odnosno 20% (u desno) od referentne vrednosti sto je dosta los rezultat.
Na osnovu ovih rezultata, kompjuter mi je napravio program vezbi, koje sada radim. U pitanju su radne vrste vezbi za stabilizaciju I jacanje stomacnih I ledjnih misica, na spravama koje se koriste I u teretani, sa malim opterecenjima I vecim brojem ponavljanja, a zatim na istim onim spravama na kojima su merili fleksibilnost radim neke neobicne vezbe. Na primer, sednem na spravu i na ekranu ispred sebe vidim neku sinusoidnu liniju. Gurajuci spravu napred grudima ili unazad ledjima, bocno ili rotirajuci trup, na ekranu se ocrtava druga linija I treba da se pokrecem tako da ta linija koju crtaju moji pokreti maksimalno prati tu zadatu sinusoidu. Za sta god bile te vezbe, cak su donekle zanimljive I podsecaju na neku video igricu.
Posle par nedelja vezbi, imam utisak da mi se bol u desnoj strani ledja pojacao. Ne verujem d ace sve ove vezbe da skode, ali ipak mislim da ovo sto doktrori zele da radim je usmereno ka suzbijanju simptoma, a ne ka resenju samog problema. Ocito je da postoji misicni disbalans koji su oni izmerili, ali ja ipak mislim da bol I disbalans u desnom donjem delu ledja ipak dolazi od problema na nivou L1/L2, a verovatno udeo ima I ona Schmorlova hernija koju su videli na rendgenu. Dokazi za ovo su bol koji sam osetio prilikom pritiskanja L1/L2 prsljena, tamniji disk na MRI snimku, osetljiva koza u donjem delu ledja (koja se zove celulalgija, mislim), I konacno prisustvo bolne tacke osetljive na pritisak na 7-8 cm od kicme, u blizini karlice. Sve ove problem je vrlo lepo opisao Robert Maigne, ali ovaj ortoped koji me je poslao na vezbe nece da cuje o tome, I kaze da u poslednje vreme ima dosta google doktora kao ja, koji sami sebi postavljaju pogresne dijagnoze. Maigne kaze da se ovi problem najbolje lece manipulacijom kicmenog stuba, kao sto je prikazano na sledecem sajtu:

http://www.sofmmoo.com/english_section/ ... _tl_rm.htm
Voleo bih da cujem sta drugi misle, da li ovo sto ja mislim zaista ima nekog smisla? I da, zeleo bih da kazem sapadniku divljinabg da nije hipohondar, I ja sam isto to pomislio za sebe puno puta, I imam utisak da me I doktori shvataju na taj nacin, pogotovo kada im kazem da bol koju osecam na skali od 10 do 10 ima vrednost od 2 ili mozda 3… Verujem da njima to izgleda bezveze kad svakodnevno vidjaju izlomljene I nepokretne ljude, ali meni ovaj problem uopste nije zanemarljiv I zarko zelim da ga se resim.


Ko nije iskusio kako boli kičma u slabinskom delu, taj ne može da te razume :( Da li si probao istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je to pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Ned Apr 15, 2018 8:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
Ljubitelj životinja je napisao:
Pozdrav svima, vidim tema nije otvarana dugo, ali se nadam da ce mi neko dati odgovor na moja pitanja. Da krenem od pocetka imam 25 god i 170 i 55kg, nisam bas tip koji voli da vezba ali s vremena na vreme radim neke vezbe, krenula sam i sa trcanjem ali sam prestala nakon drugog puta gde sam posle 7minuta osetila da mi desno stopalo toliko trne da ga skoro ne osecam, stala sam i prosetala i trnjenje je nestalo, krenula sam sa trcanjem opet i opet sam osecala trnjenje u nozi i bila mi je bas teska nisam mogla da trcim sve manje sam osecala stopalo. Resila sam da pauziram i posle toga sam krenula vijacu da preskacem super mi je islo nema trnjenja u nozi, pomislila sam nasla sam cime cu da se rekreiram da mi to odgovara. Prestala sam i sa tim nisam imala vremena sve sam manje bila kuci i sve vise na nogama. Nisam osetila bol u ledjima sve dok nisam sela da se obujem onda je u desnom donjem delu ledja nesto tako preseklo da je bas zabolelo(posle toga sam nesto masirala ledja i osetila tu uvecanu kuglicu, ima je i na levoj ali dosta manja neopipiva skoro. Tu je pocelo sve cesce da me boli tj tup bol nelagodnost).Kad sam ustala osecala sam da malo gegam i da osecam kao neko da mi nabija nozeve u butini i desnom stopalu(javljao mi se u skorije vreme kad setam duze malo kao da mi neko zabija nozeve na gornjem delu stopala tj na risu). Danas sam osetila opet bol u desnom delu kod te kuglice dok sam radila vezbe za ledja. U ponedeljak idem kod dr opste prakse da vidi sta je to u pitanju. Jel imao neko od vas slican problem.
Izvinjavam se na dugackom postu ali sam morala da opisem kako bi ste imali neki uvid. :) hvala


Ko nije iskusio kako boli kičma u slabinskom delu, taj ne može da te razume :( Da li si probala istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je to pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Ned Apr 15, 2018 8:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
Alex2110 je napisao:
Vec mesecima unazad osecam slab, dosadan bol i trnjenje (kada sedim) u srednjem delu ledja, a dok duze setam ili stojim isti taj bol i trnjnje prvo osecam u tom delu i kasnije u donjem delu ledja mi se javljaju isti simptomi i kad pokusam da se sagnem kao da mi je taj deo ukocen. Ne mogu tacno da odredim mesto na kom se bol javlja, kao da se bol prenosi. Da li ima neko savet? Da li da trazim uput za snimanje kicme?



To su siptomi diskus hernije :( Ko nije iskusio kako boli kičma u slabinskom delu, taj ne može da te razume :( Da li si probao istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je to pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Ned Apr 15, 2018 8:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
[quote="StefanSvenss"]U vezi problema sa leđima, želim kratko da napišem moje iskustvo i da pomognem svima koji imaju slične simptome kao ja što sam imao ... Više od 10 godina sam imao probadanja, kočenja,bolove u donjem delu leđa.Išao sam kod raznih lekara, na VMA u Beogradu, na laser terapiju, hidro masaža, ovde kod nas u Srbiji i u Švedskoj dok sam živeo, išao sam kod "Dr" Taleta, kupio sam kosmo disk, popio brdo leka i isprimao tonu inekcija diklofen, novangetol...
Ništa mi nije pomoglo i dogurao sam polako ali sigurno do operacije. Uplašio sam se i rekao doktoru da moram da razmislim, on me je ostavljao u bolnici i za 7 dana je hteo da me operiše kada je video dijagnozu mog snimka kičme sa magnetne rezonance... Bio sam očajan :( Preko interneta sam saznao za dr Roberta Logharta iz Australije, tako sam krenuo sa istezanjem pomoću inverzionim ( gravitacionim ) čizmama, za 5-6 dana sam osetio veliko olakšanje, za mesec ipo dana potpuno ozdravljenje, istezao sam se ujutru i uveče od 2 do 4 minuta... Moje mlađe dete me je snimalo u početku mojih pokušaja sa istezanjem i tako su ljudi počeli da mi pišu i da naručuju gravitacione čizme, i evo već treća godina kako pravim po narudžbini i šaljem po Srbiji i Evropi. Svako ko je zainteresovan može da me nađe na youtube i pogleda moje video klipove sa objašnjenjem i primerima. Zaključak : Istezanje sa gravitacionim čizmama je jedini iskren i realan način za izlečenje kičme. Veliki pozdrav ♥

https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Ned Apr 15, 2018 11:06 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
StefanSvenss, нема потребе да се толико понављаш на истој теми. Свако ко је пријављен добиће информацију да је постављен нови текст на теми, независно од тога кога си цитирао у тексту.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Pon Apr 16, 2018 7:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
aaaca je napisao:
StefanSvenss, нема потребе да се толико понављаш на истој теми. Свако ко је пријављен добиће информацију да је постављен нови текст на теми, независно од тога кога си цитирао у тексту.


E hvala ti Aco, to nisam znao, izvinjavam se ako sam nekome dosadio mojim pisanjem :( Nije mi namera da dosađujem ili da reklamiram gravitacione čizme, samo hoću da što više ljudi zna da postoji ovaj način koji je meni pomogao.
Veliki pozdrav i hvala što si me obavestio, ja sam nov ovde i ne razumem se baš najbolje kako sve funkcioniše :(
Želim ti prijatan dan, i velik pozdrav iz Jagodine, Stefan:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Uto Apr 24, 2018 8:02 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Поздрав и теби и срећно са продајом.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 27 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: