Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Sre Sep 07, 2016 8:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 15, 2015 9:40 am
Postovi: 9
Vec mesecima unazad osecam slab, dosadan bol i trnjenje (kada sedim) u srednjem delu ledja, a dok duze setam ili stojim isti taj bol i trnjnje prvo osecam u tom delu i kasnije u donjem delu ledja mi se javljaju isti simptomi i kad pokusam da se sagnem kao da mi je taj deo ukocen. Ne mogu tacno da odredim mesto na kom se bol javlja, kao da se bol prenosi. Da li ima neko savet? Da li da trazim uput za snimanje kicme?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Čet Sep 08, 2016 9:05 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Од јуна ништа ниси предузео?!

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Čet Sep 08, 2016 10:40 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am
Postovi: 765
Treba da odes na pregled kod reumatologa ili fizijatra.
Ako si iz Beograda mogu da ti dam preporuku.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Uto Jun 06, 2017 10:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 06, 2017 9:50 pm
Postovi: 3
Poštovani, zanima me da li neko ima sličan problem i kako ide liječenje i ostalo?

Imali smo saobraćajnu nesreću 21.04.2017. u kojoj sam nakok mjesec dana pregleda, jer su me leđa bolila a ništa nisu mogli da vide konkretno, i nakon i tri rengenska snimak i jednog CT lumbalnog dijela kičma saznao da imam frakturu pršljena th 12 korpusa i još nekih sitnica a konkretno piše ocako:
1.Fraktura Th12 korpusa
2.Minimalna sinistrokonveksna skolioza lumbalne kičme
3Na nivou L5-S1 vidi se manji bulging iv diska bez diskoradikularne kompromitacije
4.Na oba sakroilijačna zloba minimalne degenerativne promjene

E sada,kod doktora sam dobio terapiju strogo mirovanje i nimulid po potrebi, kući sam strogo krevet-wc i to je to. E sada ima li ko kakva iskusvta kako ide to liječenje? 26.06.2017. idem na kontrolu, šta će tada da bude? da li idu neke fizikalne terapije ili će da mi propiše banju nemam pojma? uglavnom imam umjereni tup bol, koji je skoro konstantan, a ako se malo više krećem počne da me reže kao neko nožem da sječe.

Ne bi trebalo da bude toliko strašno...
Ima li ko kakva iskustva, šta i kako. Koliko traje oporavak... :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Čet Apr 12, 2018 9:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
U vezi problema sa leđima, želim kratko da napišem moje iskustvo i da pomognem svima koji imaju slične simptome kao ja što sam imao ... Više od 10 godina sam imao probadanja, kočenja,bolove u donjem delu leđa.Išao sam kod raznih lekara, na VMA u Beogradu, na laser terapiju, hidro, masaža, REKLAMA ovde i u Švedskoj dok sam živeo, išao sam kod "Dr" Taleta, kupio sam kosmo disk, popio brdo leka i isprimao tonu inekcija diklofen, novangetol...
Ništa mi nije pomoglo i dogurao sam polako ali sigurno do operacije. Uplašio sam se i rekao doktoru da moram da razmislim, on me je ostavljao u bolnici i za 7 dana je hteo da me operiše kada je video dijagnozu mog snimka kičme sa magnetne rezonance... Bio sam očajan :( Preko interneta sam saznao za dr Roberta Logharta iz Australije, tako sam krenuo sa istezanjem pomoću inverzionim ( gravitacionim ) čizmama, za 5-6 dana sam osetio veliko olakšanje, za mesec ipo dana potpuno ozdravljenje, istezao sam se ujutru i uveče od 2 do 4 minuta... Moje mlađe dete me je snimalo u početku mojih pokušaja sa istezanjem i tako su ljudi počeli da mi pišu i da naručuju gravitacione čizme, i evo već treća godina kako pravim po narudžbini i šaljem po Srbiji i Evropi. Svako ko je zainteresovan može da me nađe na youtube i pogleda moje video klipove sa objašnjenjem i primerima. Zaključak : Istezanje sa gravitacionim čizmama je jedini iskren i realan način za izlečenje kičme. Veliki pozdrav ♥


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Sub Apr 14, 2018 3:11 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
"Истеки" је још бољи.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Sub Apr 14, 2018 3:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
aaaca je napisao:
"Истеки" је још бољи.


Ko je to, ili šta je to : "Истеки" ? :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Sub Apr 14, 2018 3:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
vladimir75 je napisao:
Pozdrav svima, evo i mog prvog posta na ovom forumu u vezi problema koji me muci vec treci mesec. Pokusacu da navedem sto vise podataka, jer vidim da se u ostalim porukama trazi od clanova foruma da navedu sto potpuniji opis problema.

Evo prvo malo pozadine - imam 33 godine, visok sam 192 cm i donekle "elegantno popunjen" - imam 110 kg. Doduse, bavim se rekreativno plivanjem i dobar deo od tih 110 km cini misicna masa, ali verovatno imam jedno 10 kg viska masnih naslaga. Bavim se sedecim poslom.

Tokom osnovne i srednje skolen, sa sistematskim pregledima uvek su mi uocavali lose drzanje, koje imam i dan danas, s tim sto bi se mozda to u ovim godinama moglo nazvati i deformacija kicme (kifoza). Slali su me stalno na kojekakve vezbe,ali nisam ih bas redovno upraznjavao (nazalost), jer nisam imao probleme ni bolove.

Trenutni problemi su poceli otprilike pre 3 meseca. Jedne veceri sam lezao u krevetu u losoj poziciji, na boku naslonjen na ruku i citao nesto sa laptopa. U jednom momentu sam pokusao da e okrenem, protegnem, sta li vec i osetio neprijatno istezanje kicme. Te cele noci nisam mogao da se namestim u pogodan polozaj i vrlo lose sam spavao. Ujutru kada sam ustao imao sam bol u donjem delu ledja i ukocenost - nisam mogao da se povijem na primer da se umijem. Sledeceg jutra problem je kulminirao - kada sam ustao nisam mogao da se popenjem uz stepenice od bola u donjem delu ledja, vratio sam se u krevet i vise nisam mogao uopste da ustanem. Kada bih pokusao da sednem na ivicu kreveta i spremim se za ustajanje, osetio bih uzasan bol u ledjima i mogao sam samo da se vratim u krevet. Tog dana sam cetvoronoske morao da idem do toaleta, zaista u zivotu nisam bio tako bespomocan. Posto nije bilo nikakve sanse da sednem u kola, moja majka je pozvala hitnu pomoc i dobio sam koktel injekciju - bensedin, zodol, novalgetol i cetvrti lek koji sam nazalost zaboravio. Posle prve injekcije nisam osetio nikakvo olaksanje, ali posle druge sutradan sam bez problema ustao. Primio sam ukupno 4 injekcije u 4 dana, i taj akutni bol je nestao.

Od tada, pa do danas imam ne tako bolne probleme, ali prilicno iritirajuce. Prvo sam par nedelja osecao mravinjanje i trnke u donjem delu ledja, koje je se polako povuklo. Takodje, kada podignem levu nogu i savijem je u kuku i kolenu, pri povratku u ispruzen polozaj osecam krckanje u ledjima ili kuku, koje ume da bude prilicno jakog intenziteta (lepo se cuje a i oseti kao da se neesto pomera u donjem delu kicme i legne na svoje mesto). Donji deo krsta mi je osetljiv na dodir, kao da osecam neke kuglice koje se migolje pod prstima, i imam tesko opisiv neprijatni osecaj na dodir - ali je neka kombinacija trnjenja, osecaja pomeranja i bola niskog intenziteta. Taj osecaj postaje jaci tokom hodanja ili duzeg sedenja ili stajanja (duze od 10-15 minuta setnje na primer), a prelazi u bol ako pokusam da radim nesto povijen (na primer usisavanje i slicno). Tokom lezanja ne osecam nikakve problem i tokom noci je sve ok, i ujutru se simptomi vracaju.

Inace, trenutno zivim u inostranstvu i kada se akutni napad bola dogodio, bio sam na odmoru u Srbiji. Po povratku kuci, otisao sam kod doktora opste prakse jer ovde jedino on moze da te uputi kod specijaliste, bez uputa kucnog lekara nece da te prime. Moja doktorka me je shvatila prilicno neozbiljno, rekla da se takve stvari desavaju ljudima moje konstitucije i poslala me na kineziterapiju. Nije htela da me uputi kod fizijatra, ortopeda ili na snimanje. Trenutno idem na tu terapiju, koja se sastoji od masiranja donjeg dela ledja, neke vrste elektroterapije (stavi mi 4 elektrode na kukove i gornji deo ledja, i imam osecaj kao da se misici naizmenicno grce) i nesto vezbi u lezedjem polozaju (istezanje i slicno). Imam utisak da fizioterapeut samo otaljava posao i da je jedino bitno u celoj prici samo da uzme novac i sto pre me posalje kuci. Fizioterapeut mi je rekao takodje da imam misicni disbalans u donjem delu ledja i da problemi poticu od toga - i krckanje i bol i ta osetljivost na desnoj strani krsta.

Naravno, otici cu kod drugog lekara ovih dana i traziti uput za specijalisticki pregled. U poredjenju sa problemima koje drugi clanovi foruma iznose, ovo je verovatno smesno, ali je jako iritirajuce i brine me, jer traje vec mesecima. Plasim se da sam sa injekcijama samo zamaskirao problem i da ce se akutni bol pojaviti pre ili kasnije. Takodje, nekako mi je logicno da misicni disbalans bude posledica problema koji je nastao od loseg pokreta ili drzanja, a ne sam po sebi uzrok.

Molim iskusnije clanove foruma da mi daju savete i misljenje, voleo bih da se naoruzam znanjem pre nego sto odem kod drugog doktora.


Da li ste probali istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Sub Apr 14, 2018 3:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
Da li ste probali istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Sub Apr 14, 2018 3:30 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
"Истеки" је оно што мене спасава, али мора редовно да се користи: http://www.aca.rs/index.html?stranica=saveti/zdravlje/kicma

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re:
PostPoslato: Sub Apr 14, 2018 3:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
vladimir75 je napisao:
Evo mene sa rezultatima snimanja. Kazu, mala diskus hernija na nivou L1-T12. Nasao sam i sajt koji opisuje tacno probleme koje ja imam, i poticu sa ovog mesta. Da ne poverujes, problem na jednom mestu a bol na sasvim desetom.

http://www.maitrise-orthop.com/corpusma ... ndex.shtml



Ko nije iskusio kako boli kičma u slabinskom delu, taj ne može da te razume :( Da li si probao istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Savet u vezi problema sa ledjima
PostPoslato: Sub Apr 14, 2018 3:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
StefanSvenss je napisao:
vladimir75 je napisao:
Evo mene sa rezultatima snimanja. Kazu, mala diskus hernija na nivou L1-T12. Nasao sam i sajt koji opisuje tacno probleme koje ja imam, i poticu sa ovog mesta. Da ne poverujes, problem na jednom mestu a bol na sasvim desetom.

http://www.maitrise-orthop.com/corpusma ... ndex.shtml



Ko nije iskusio kako boli kičma u slabinskom delu, taj ne može da te razume :( Da li si probao istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.


Ko nije iskusio kako boli kičma u slabinskom delu, taj ne može da te razume :( Da li si probao istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re:
PostPoslato: Ned Apr 15, 2018 8:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
[quote="divljinabg"]evo mog kompletnog stanja od pocetka pa do danas...

Isao sam kod opste prakse i pozalio se na moj problem koji imam, tj
bol, tj vise kao neka nelagodnost, u donjem delu ledja, izmedju
kicmenog stuba i karlicne kosti (mislim da se tako zove) sa desne
strane. Taj bol se nekad spusti ka trticnoj kosti a nekad ode
na desno do zgloba gde se spajaju noga i karlica. Takodje nekad se
javi i uz tu karlicnu kost sa gornje strane. Sve je to samo sa desne
strane, nista na levoj. Napominjem da sam mrsav (od kad znam za sebe)
i da radim sedeci posao uglavnom. Doktorka opste prakse mi je cini mi
se pomenula da je to misicni disbalans ili tako nesto zato sto sam
mrsav i predlozila mi da se ugojim. Takodje mi je dala uput kod fizijatra.
Pre nego sto sam otisao kod fizijatra isao sam da uradim rendgen
snimak tog dela kicme u dva pravca i doktor koji je tu radio pogledao
je snimak i napisao sledece: RTG snimak LS kicme: Ne vidim znake
patoloskih promena na LS delu kicmenog stuba.
Pokusao sam da ga skeniram i okacim ali nista se ne vidi...

Bio sam kod fizijatra i on je uradio pregled. Kod njega sam "brao
jabuke", savijao se, setao na prstima i nije me nista bolelo tada tj
nisam osetio nikakav bol da se pojavljuje. Nisam mogao da dohvatim pod
prstima kad radim predklon napred. Doktorka mi je dala da uradim krvnu sliku, crp i gvozdje i oni su u normali, crp je
0,32 fe je16,5 tako da je odbacila koliko se secam reumatsko nesto.
Ostali rezultati su svi u granicama normale. Nisam imao nikad nikakvu povredu.
Radim sedeci posao uglavnom. Primetio sam da kad sedim, sedim malo nepravilno, sto pokusavam da ispravim.
Recimo jutros dok sam prao zube primetio sam da stojim malo nagnut na
desnu stranu, takodje i dok vozim primetio sam da sam uvek nagnut malo
na desnu stranu.
Fizijatar mi je rekla da uradim kompletnu krvnu sliku i ulrazvuk
abdomena da bi videla da se bol ne reflektuje od nekog organa. Sve sam
uradio i sve je u redu. Ako je potrebno prepisacu sta mi sve pise u
tim nalazima?
Na kraju mi je fizijatar dao da idem na vezbe i prepisaao da idem 3-5
dana. Na vezbama sam imao neki tretman cini mi se nekom strujom,
namazu mi nesto na donji deo kicme i necim mi idu po njoj, nekad osetim
neko peckanje pa sam zakljucio da je sa strujom nesto... A sto se tice
vezbi prvi dan sam radio sa nekom devojkom koja mi je pokazivala
vezbe, tipa legnem na pod, savijene noge u kolenu, podizem jednu
pa drugu ka grudima, onda iz pocetnog polozaja sirim noge levo desno,
onda dizanje trupa u vis i slicno, takodje i neki trbusnjaci gde dizem
jednom ruke pored nogu a drugi put sastavljene ruke izmedju nogu...
Onda na stomak i dizanje tela dok su mi noge fiksirane, tako sest
vrsta... Sve to sam radio tri puta kod njih. Nakon treceg puta bio sam
na kontroli i receno mi je da to radim kuci dalje. Radio sam svaki dan
dok sam bio na terapiji i to tri puta dnevno, cak mi je doktorka rekla
da ne treba toliko. Na kontroli sam sada mogao da dohvatim prstima
podkad se preklonim unapred.
Bilo mi je bolje od tih vezbi i pridrzavao sam
se toga dve nedelje i onda prestao. Pre par dana pocinje opet da me to
muci, isto kao i pre nego sam krenuo kod lekara, poceo sam da radim
opet te vezbe i nadam se da ce pomoci jer cu se truditi da ih radim
redovno.
Sve to me nervira jako, jer sam ja izgleda neki hipohondar, a tih dana
kad mi se vratilo na staro bas sam se nervirao oko nekih privatnih
stvari i mislim da ima veze i sa tim...

Interesuje me sta je sve to i dal je ovo dobra terapija.
Takodje bi voleo da cujem ako moze i misljenje TAMAREFT, jer vidim da
je jako strucna sto se tice ovih problema.

Takodje imam i papir na kome pise sve sto mi je radjeno i dijagnoza
ali ja nisam uspeo to da procitam zbog rukopisa pa saljem i slike toga
pa ako neko moze da procitaneka napise to sto je procitano.

Napominjem da imam 27 godina, nikada nisam imao nikakvu povredu kicme
ili kostiju uopste, radim sedeci posao dugo vremena, dosta dugo sam
sedeo nepravilno dok sam radio, nisam ni fizicki toliko puno aktivan.

Pozdrav svim ljudima na forumu.
prva strana:

Da li ste probali istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je to pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re:
PostPoslato: Ned Apr 15, 2018 8:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
[quote="divljinabg"]evo mog kompletnog stanja od pocetka pa do danas...

Isao sam kod opste prakse i pozalio se na moj problem koji imam, tj
bol, tj vise kao neka nelagodnost, u donjem delu ledja, izmedju
kicmenog stuba i karlicne kosti (mislim da se tako zove) sa desne
strane. Taj bol se nekad spusti ka trticnoj kosti a nekad ode
na desno do zgloba gde se spajaju noga i karlica. Takodje nekad se
javi i uz tu karlicnu kost sa gornje strane. Sve je to samo sa desne
strane, nista na levoj. Napominjem da sam mrsav (od kad znam za sebe)
i da radim sedeci posao uglavnom. Doktorka opste prakse mi je cini mi
se pomenula da je to misicni disbalans ili tako nesto zato sto sam
mrsav i predlozila mi da se ugojim. Takodje mi je dala uput kod fizijatra.
Pre nego sto sam otisao kod fizijatra isao sam da uradim rendgen
snimak tog dela kicme u dva pravca i doktor koji je tu radio pogledao
je snimak i napisao sledece: RTG snimak LS kicme: Ne vidim znake
patoloskih promena na LS delu kicmenog stuba.
Pokusao sam da ga skeniram i okacim ali nista se ne vidi...

Bio sam kod fizijatra i on je uradio pregled. Kod njega sam "brao
jabuke", savijao se, setao na prstima i nije me nista bolelo tada tj
nisam osetio nikakav bol da se pojavljuje. Nisam mogao da dohvatim pod
prstima kad radim predklon napred. Doktorka mi je dala da uradim krvnu sliku, crp i gvozdje i oni su u normali, crp je
0,32 fe je16,5 tako da je odbacila koliko se secam reumatsko nesto.
Ostali rezultati su svi u granicama normale. Nisam imao nikad nikakvu povredu.
Radim sedeci posao uglavnom. Primetio sam da kad sedim, sedim malo nepravilno, sto pokusavam da ispravim.
Recimo jutros dok sam prao zube primetio sam da stojim malo nagnut na
desnu stranu, takodje i dok vozim primetio sam da sam uvek nagnut malo
na desnu stranu.
Fizijatar mi je rekla da uradim kompletnu krvnu sliku i ulrazvuk
abdomena da bi videla da se bol ne reflektuje od nekog organa. Sve sam
uradio i sve je u redu. Ako je potrebno prepisacu sta mi sve pise u
tim nalazima?
Na kraju mi je fizijatar dao da idem na vezbe i prepisaao da idem 3-5
dana. Na vezbama sam imao neki tretman cini mi se nekom strujom,
namazu mi nesto na donji deo kicme i necim mi idu po njoj, nekad osetim
neko peckanje pa sam zakljucio da je sa strujom nesto... A sto se tice
vezbi prvi dan sam radio sa nekom devojkom koja mi je pokazivala
vezbe, tipa legnem na pod, savijene noge u kolenu, podizem jednu
pa drugu ka grudima, onda iz pocetnog polozaja sirim noge levo desno,
onda dizanje trupa u vis i slicno, takodje i neki trbusnjaci gde dizem
jednom ruke pored nogu a drugi put sastavljene ruke izmedju nogu...
Onda na stomak i dizanje tela dok su mi noge fiksirane, tako sest
vrsta... Sve to sam radio tri puta kod njih. Nakon treceg puta bio sam
na kontroli i receno mi je da to radim kuci dalje. Radio sam svaki dan
dok sam bio na terapiji i to tri puta dnevno, cak mi je doktorka rekla
da ne treba toliko. Na kontroli sam sada mogao da dohvatim prstima
podkad se preklonim unapred.
Bilo mi je bolje od tih vezbi i pridrzavao sam
se toga dve nedelje i onda prestao. Pre par dana pocinje opet da me to
muci, isto kao i pre nego sam krenuo kod lekara, poceo sam da radim
opet te vezbe i nadam se da ce pomoci jer cu se truditi da ih radim
redovno.
Sve to me nervira jako, jer sam ja izgleda neki hipohondar, a tih dana
kad mi se vratilo na staro bas sam se nervirao oko nekih privatnih
stvari i mislim da ima veze i sa tim...

Interesuje me sta je sve to i dal je ovo dobra terapija.
Takodje bi voleo da cujem ako moze i misljenje TAMAREFT, jer vidim da
je jako strucna sto se tice ovih problema.

Takodje imam i papir na kome pise sve sto mi je radjeno i dijagnoza
ali ja nisam uspeo to da procitam zbog rukopisa pa saljem i slike toga
pa ako neko moze da procitaneka napise to sto je procitano.

Napominjem da imam 27 godina, nikada nisam imao nikakvu povredu kicme
ili kostiju uopste, radim sedeci posao dugo vremena, dosta dugo sam
sedeo nepravilno dok sam radio, nisam ni fizicki toliko puno aktivan.

Pozdrav svim ljudima na forumu.
prva strana:

Da li ste probali istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je to pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re:
PostPoslato: Ned Apr 15, 2018 8:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2018 9:01 pm
Postovi: 17
[quote="divljinabg"]evo mog kompletnog stanja od pocetka pa do danas...

Isao sam kod opste prakse i pozalio se na moj problem koji imam, tj
bol, tj vise kao neka nelagodnost, u donjem delu ledja, izmedju
kicmenog stuba i karlicne kosti (mislim da se tako zove) sa desne
strane. Taj bol se nekad spusti ka trticnoj kosti a nekad ode
na desno do zgloba gde se spajaju noga i karlica. Takodje nekad se
javi i uz tu karlicnu kost sa gornje strane. Sve je to samo sa desne
strane, nista na levoj. Napominjem da sam mrsav (od kad znam za sebe)
i da radim sedeci posao uglavnom. Doktorka opste prakse mi je cini mi
se pomenula da je to misicni disbalans ili tako nesto zato sto sam
mrsav i predlozila mi da se ugojim. Takodje mi je dala uput kod fizijatra.
Pre nego sto sam otisao kod fizijatra isao sam da uradim rendgen
snimak tog dela kicme u dva pravca i doktor koji je tu radio pogledao
je snimak i napisao sledece: RTG snimak LS kicme: Ne vidim znake
patoloskih promena na LS delu kicmenog stuba.
Pokusao sam da ga skeniram i okacim ali nista se ne vidi...

Bio sam kod fizijatra i on je uradio pregled. Kod njega sam "brao
jabuke", savijao se, setao na prstima i nije me nista bolelo tada tj
nisam osetio nikakav bol da se pojavljuje. Nisam mogao da dohvatim pod
prstima kad radim predklon napred. Doktorka mi je dala da uradim krvnu sliku, crp i gvozdje i oni su u normali, crp je
0,32 fe je16,5 tako da je odbacila koliko se secam reumatsko nesto.
Ostali rezultati su svi u granicama normale. Nisam imao nikad nikakvu povredu.
Radim sedeci posao uglavnom. Primetio sam da kad sedim, sedim malo nepravilno, sto pokusavam da ispravim.
Recimo jutros dok sam prao zube primetio sam da stojim malo nagnut na
desnu stranu, takodje i dok vozim primetio sam da sam uvek nagnut malo
na desnu stranu.
Fizijatar mi je rekla da uradim kompletnu krvnu sliku i ulrazvuk
abdomena da bi videla da se bol ne reflektuje od nekog organa. Sve sam
uradio i sve je u redu. Ako je potrebno prepisacu sta mi sve pise u
tim nalazima?
Na kraju mi je fizijatar dao da idem na vezbe i prepisaao da idem 3-5
dana. Na vezbama sam imao neki tretman cini mi se nekom strujom,
namazu mi nesto na donji deo kicme i necim mi idu po njoj, nekad osetim
neko peckanje pa sam zakljucio da je sa strujom nesto... A sto se tice
vezbi prvi dan sam radio sa nekom devojkom koja mi je pokazivala
vezbe, tipa legnem na pod, savijene noge u kolenu, podizem jednu
pa drugu ka grudima, onda iz pocetnog polozaja sirim noge levo desno,
onda dizanje trupa u vis i slicno, takodje i neki trbusnjaci gde dizem
jednom ruke pored nogu a drugi put sastavljene ruke izmedju nogu...
Onda na stomak i dizanje tela dok su mi noge fiksirane, tako sest
vrsta... Sve to sam radio tri puta kod njih. Nakon treceg puta bio sam
na kontroli i receno mi je da to radim kuci dalje. Radio sam svaki dan
dok sam bio na terapiji i to tri puta dnevno, cak mi je doktorka rekla
da ne treba toliko. Na kontroli sam sada mogao da dohvatim prstima
podkad se preklonim unapred.
Bilo mi je bolje od tih vezbi i pridrzavao sam
se toga dve nedelje i onda prestao. Pre par dana pocinje opet da me to
muci, isto kao i pre nego sam krenuo kod lekara, poceo sam da radim
opet te vezbe i nadam se da ce pomoci jer cu se truditi da ih radim
redovno.
Sve to me nervira jako, jer sam ja izgleda neki hipohondar, a tih dana
kad mi se vratilo na staro bas sam se nervirao oko nekih privatnih
stvari i mislim da ima veze i sa tim...

Interesuje me sta je sve to i dal je ovo dobra terapija.
Takodje bi voleo da cujem ako moze i misljenje TAMAREFT, jer vidim da
je jako strucna sto se tice ovih problema.

Takodje imam i papir na kome pise sve sto mi je radjeno i dijagnoza
ali ja nisam uspeo to da procitam zbog rukopisa pa saljem i slike toga
pa ako neko moze da procitaneka napise to sto je procitano.

Napominjem da imam 27 godina, nikada nisam imao nikakvu povredu kicme
ili kostiju uopste, radim sedeci posao dugo vremena, dosta dugo sam
sedeo nepravilno dok sam radio, nisam ni fizicki toliko puno aktivan.

Pozdrav svim ljudima na forumu.

Ko nije iskusio kako boli kičma u slabinskom delu, taj ne može da te razume :( Da li si probao istezanja na vratilu u obrnutom položaju? Meni je to pomoglo, izlečio sam leđa i izbegao operaciju.
https://www.youtube.com/watch?v=ywZJg_cHSFk


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 29 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: