Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sub Jun 01, 2013 9:13 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Савијене ноге у коленима и од пода подижеш само рамена, тако да се кичма не оптерећује. Као овде:

Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Čet Sep 26, 2013 4:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 15, 2010 9:04 pm
Postovi: 19
Zaista se nisam konektovala duže vreme na doktor.rs, ali svi mogu da mi se obrate na mail sa pitanjem ([email protected]). Srdačan pozdrav svima.
Mitrovic dr Zorica
fizijatar


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Uto Okt 29, 2013 7:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 29, 2013 7:28 pm
Postovi: 1
Postovani,saznala sam nedavno da imam krivu kicmu,ja cu vam napisati kako je u nalazu dato : hod na prstima i petama moguc,nema AOR,izmenjene posture uz strukturnu levostranu TH skoliozu,MTR bez later nema ispada senz.
Dobila sam da radim dosta vezbi koje su mi prijale i pomogle da se smanji bol. Medjutim u medjuvremenu sam ostala u drugom stanju i sada sam u trecem mesecu. Nisam radila vezbe sigurno tri nedelje jer ne znam sta smem sada da radim da ne napravim problem. Katastrofalni bolovi su se vratili u sredisnjem delu kicme.
Pa bih vas zamolila za savet ima li kakve vezba kojom mogu da ojacam misice a da ne naskodim bebi,postoji li neka mast na biljnoj bazi za bolove koju kao trudnica smem da koristim,jel bi mi pomogli i smem li uopste da koristim strujne simulatore misica???
BAS ME BOLI A NE SMEM DA PIJEM LEKOVE.
U napred se zahvaljujrm


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pet Nov 08, 2013 5:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 19, 2012 3:17 pm
Postovi: 9
Moja mama ima suzen prostor izmedju L5 i S1 i uzasno je ledja bole u tom predjelu. Pila je Etol fort ali joj bol nije prestajao, samo joj je unisten zeludac, tako da je prestala da ga pije. Inace, moram napomenuti da ona ima karcinom pluca, imala je 2 meta promjene na mozgu, ali su one uz pomoc Gamma knife terapije mnogo smanjene, ali sad ima taj problem sa ledjima. Usled upotrebe kortikosteroida kosti su joj postale krte, pa masaza i neko namjestanje nije preporucljivo. Da li postoje neke tablete koje bi joj pomogle? Takodje, rentgentski snimak je opisan i u njemu pise da nema patoloskih promjena. Brzo treba i skener da uradi. Bila bih Vam duboko zahvalna ako mozete da mi odgovorite.

Hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Ned Nov 10, 2013 3:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 07, 2013 2:27 pm
Postovi: 6
Meniscectomia prtialis medialis genus sin
Plastica LCA genus sin.cum BTB greff

Dijagnoza
Ruptura LCA genus sin inveterata.Instabilitas genus sin.chron
Lesio menisci medialis genus sin

Kakvo je vase misljenje posle ove operacije! Da li cu moci da trcim ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sre Nov 13, 2013 7:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 10:59 pm
Postovi: 13
Treba mi pomoć! već mjesec dana muku mučim sa povredjenim skočnim zglobom (izvrtanje noge prilikom hoda).povreda mi se desila u inostranstvu a tamo,i pored zdravstvenog osiguranja,ti samo snime nogu (nisu napisali nikakvu dijagnozu) ,kazu ti da kupis elasticni zavoj i da mirujes .Ok,mirovala sam 10-ak dana a onda sam zbog obaveza morala da se krecem i pored jakih bolova.Ligamente sam snimila,ok su,jedino postoji mali hematom u donjem dijelu stopala.Da li on moze biti uzrocnik bolova i otezanog hoda i nakon mjesec ili je mozda nesto drugo u pitanju?Evo snimka povredjenog zgloba,ako moze neko da mi kaze da li je ok?
http://www.dodaj.rs/f/2P/6D/2pUYTJHD/w.jpg
http://www.dodaj.rs/f/25/9N/yrc3QHt/www.jpg


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pon Jan 27, 2014 2:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 05, 2013 11:03 pm
Postovi: 1
Poštovani, imam male bolove u laktu sa unutrašnje strane (simptomi su kao za medijalni epikonditis). Doktor mi je propisao Diklofenak gel koji sam koristio 30-tak dana. Povremeno mi se ponovo javi bol na dodir sa unutrašnje strane. Bol se javio od sportskih aktivnosti u teretani (mislim da je od preopterećenja). Trenutno odmaram od naprezanja i bol se ponekada javi. Koliko treba mirovati, da li neki drugi gel koristiti, i kad se mogu nastaviti baviti sportom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Čet Jan 30, 2014 3:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 16, 2013 6:22 pm
Postovi: 10
Imam 16 godina, i skoro sam, najverovatnije, povredio ili istegao SOLEUS mišić. Trenutno idem na terapije- struja i laser. Ali nisam siguran da li će mi to pomoći. Ponekad me zaboli dok gazim na prste. Verovatno od možda napornijih treninga. Šta da radim??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Ned Feb 02, 2014 8:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 02, 2014 4:03 pm
Postovi: 3
Pozdrav.Imam 23 godine,dijagnostikovana mi je hondromalacija patele u oba kolena,sa tim sto sa jednim kolenom imam vise problema,nego sa drugim.Od nedavno sam poceo da osecam i blagi bol u donjem delu ledja.Trenutno konzumiram suplement GELADRINK Forte,koji bi po preporuci lekara trebalo da pijem od 4 do 5 meseci.Na osnovu svega procitanog do sada,shvatio sam da fizikalna terapija tu igra kljucnu ulogu,radi ispravljanja nepravilnosti zglobno-kostanog sistema, zbog kojih je i u startu doslo do takve vrste povrede.Moje pitanje je sta bi tacno podrazumevala fizikalna terapija u smislu trajnog resenja ovog problema?Mogu i da uploadujem kvalitetne slike snimaka rendgena koje sam napravio!Unapred hvala,nadam se odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Uto Feb 04, 2014 1:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 10, 2013 12:08 pm
Postovi: 7
Postovani,
Imam 29 god. Citav zivot se rekreaticno bavim sportom, sto fudbal sto basket.Imam 2 problema vezana za koljena. Ima vec dugo godina na oba koljena ( kako na kojem se zadesi ), bukvalno ne mogu noge ispruziti ako necu rukom pritisnuti gornju kost ( ne znam kako se zove ) i onda prilikom ispruzanja noge dodje do straznog pucnja kosti. Tek tada normalno mogu funkcionisati. Ako ne pritisnem rukom onda ce mi koljeno par puta onako pucati ali se ne namjesti sve kako treba i vise boli prilikom ispruzanja noge. Drugi problem mi se pojavio skoro prilikom igranja basketa. Poslije manjeg napora pocinje me boliti u predjelu koljena ali od zada, dvije tetive a malo veca bol izmedju njih. Cak mi nekada ta noga samo podklekne u koljenu i kao da cu pasti. Zna mi se desiti da kao nema snage da skocim jer ne mogu potegnuti iz koljena. Napominjem da ispod oba koljena imam kao neke blage otoke ali to stoji vec godinama i niti spada niti se siri.
Znam da je tekst opsiran ali se nadam da cete naci vremena da mi odgovorite.

Lp Mico Banja Luka


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Čet Feb 27, 2014 6:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 27, 2014 5:58 pm
Postovi: 1
Zovem se Stefan, imam 23 godine i suocavam se sa jakim bolom u desnom paravertebralnom misicu vec duze od 6 meseci. Mislim da je povreda nastala tokom dizanja tegova u teretani. Isao sam na preglede, u banju na terapije, pio lekove, ali nista nije pomoglo i niko nije ustanovio o cemu je rec. Na kraju sam otisao kod Resada iz Banatskog Brestovca, koji se bavi povredama i on mi je odmah rekao da mi je napukla tetiva desnog ramena, namestio ju je i bol je nestao na par dana, ali se vratio ubrzo. Pre neki dan sam snimio rame i ledja ultrazvukom i nalazi su sledeci: U medjuzglobnom prostoru desnog ramena prisustvo manje kolicine slobodne tecnosti sa proliferacijom sinovije. Rotarna manzeta nema znakova rupture mada su vidljive mikrokalcifikacije kao posledice ranijim mikrotruma. Glava bicepsa normalnog polozaja ali sa prisustvom manje kolicine slobodne tecnosti. Na edorzuma tj ledjnog misica prisustvo hipoehogene zone nejasno ogranicene kao posledica mikrotrauma m trapesisa. Jako je lose otkucan nalaz, i ja sam vam napisao kao i sto je na nalazu. Ja vas molim da mi kazete sta mi je raditi, jer doktori koji me pregledaju nisu bas zainteresovani i ne daju mi nikakve rezultate.

Jako bih cenio vasu pomoc. Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Uto Mar 18, 2014 7:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Nov 02, 2013 10:26 pm
Postovi: 3
Da li postoji ikakva mogucnost da se podignu svodovi stopala kod odrasle osobe koji su se spustili pre 3 meseca? Da li su neophodne vezbe, ili su dovoljni ulosci sa podesavanjem?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pon Mar 31, 2014 7:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 6:59 pm
Postovi: 6
Kome je potreban savet?

SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU

Terapije
- ESWT (Extracorporeal shock wave therapy) – ZVUČNI ŠOK TALAS
- AWT TERAPIJA
- ELEKTROTERAPIJA
- MAGNETOTERAPIJA (prostirka, jastučići)
- LASER (svi modaliteti)
- TERAPIJSKI ULTRAZVUK


Dr Vera Uzelac
[email protected]
[email protected]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pet Apr 04, 2014 3:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2014 3:04 pm
Postovi: 2
Da li je moguce ista da mi kazete za bebu staru6 mjeseci ,naime veoma napredna beba,od 3 mjeseca se okrece na stomak ,odize na rucice ,cvrsto drzi glavicu ,zaista je sve uredo,ali u zadnje vreme dok nosim bebu primetila sam da povremeno na nekoliko sekundi cima glavicom kao da je jos ne drzi dovoljno cvrsto.To se desavalo u nekoliko mavrata samo dok je nosim. Kome da se obratim u tom slucaju i da li je potrebno da brinem ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sre Apr 09, 2014 2:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 04, 2014 3:04 pm
Postovi: 2
majasofi je napisao:
Da li je moguce ista da mi kazete za bebu staru6 mjeseci ,naime veoma napredna beba,od 3 mjeseca se okrece na stomak ,odize na rucice ,cvrsto drzi glavicu ,zaista je sve uredo,ali u zadnje vreme dok nosim bebu primetila sam da povremeno na nekoliko sekundi cima glavicom kao da je jos ne drzi dovoljno cvrsto.To se desavalo u nekoliko mavrata samo dok je nosim. Kome da se obratim u tom slucaju i da li je potrebno da brinem ?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 32 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: