Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Uto Sep 06, 2011 5:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 5:04 pm
Postovi: 1
Imam i ja jedan problemcic...

Imam 21god. aktivno treniram Kickboxing i imam probleme sa listovima, skoro posle svakog treninga imam po dva-tri dana stegnute listova da jedva mogu da se krecem... Premorenost misica nije, jer sam skoro napravio pauzu od dva meseca i na prvom treningu su mi se stegli listovi, tj. jak tonus misica sam dobio kome treba dugo da popusti. Usput sam fizioterapeut, pokusao sam svasta... za sada nista mi nije pomoglo...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Ned Sep 18, 2011 3:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 8:14 pm
Postovi: 11
Molim Vas za odgovor.
Komsika vec par dana ne moze da se krece kako treba. Ima bolove u lumbalnom delu i u levoj nozi. Valjda se zatego neki nerv tako da joj je kicma povijena i jako je boli i dok miruje i dok se krece. Doktor opste prakse je rekao da je u pitanju isijas i prepisao joj inekcije deksazona i movalisa (dva dana je primala desazon i movalais a danas samo movalis i ne oseca nikakvo poboljsanje) i mast biofreeze. Takodje je rekao da se slobodno moze kretati jer joj mirovanje nista ne moze pomoci, da li je to tacno?
Da jos kazem da je petnaestak dana pre tog isijasa imala bolove samo u lumbalnom delu i nije toliko obracala paznju na bol (mazala je konjsku mast ali nije bila uporna da sanira pocetni bol).
Interesuje me da li je stvarno u pitanju isijas, da li da ode kod nekog specialiste, da li joj inekcije movalisa mogu pomoci (ili su potrebne neke druge inekcije, sta znate o inekciji lemod depo), da li treba da miruje,...u svakom slucaju koji je Vas savet?
P.S. Komsika ima 58 godina, nije imala zdravstvene probleme tog tipa. Jedino sto svakog leta obavlja poljoprivredne poslove u selu i radi vise nego sto to njene godine dozvoljavaju.
Unapred Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pon Nov 07, 2011 5:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 07, 2011 2:46 pm
Postovi: 2
pozdrav mene zanima imala sam saobracajnu nesrecu pre jedno osam godina i povredila sam koleno,kada sam kre4nula u srednju skolu bolovi u kolenima i listnim kostima su bas cesti,nekada nepodnosljivi,sta da radim??i imam 19 godina


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Uto Dec 06, 2011 10:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2011 10:14 pm
Postovi: 2
Pre skoro 2 meseca sam povredio nogu na krajnje bizaran nacin. Naime nosio sam debele carape u cipeli i cepela me je nazuljala tamo gde se savija, iznad prstiju. Problem je sto je to oteceno i boli pri oslanjanju na nogu. Nije menjalo boju ni u jednom trenutku, nije bilo promene temperature, vadio sam krv po nalogu fizijatra i nema nikakve upale. Taj fizijatar mi je rekao da trljam ledom otok iako nije upaljen i nije topliji od ostatka onoge i ako se ne popravi stanje da dodjem na fizikalnu terapiju od 20. decembra iako je to bilo prva polovina novembra kad sam otisao kod njega. Sve sto mi je rekao je da je nagnjecenje zivca i da je to normalan rekacija tkiva na zuljanje sto malo sumnjam jer to traje, kao sto sam rekao, vec skoro 2 meseca.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Čet Feb 02, 2012 2:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2012 9:45 am
Postovi: 5
uz pravo vezbanje i uz koriscenje aparata za stimulaciju misica one struje mogu su postignuti vrlo dobri rezultati ako niste profesionalac, vezbanje ako moze u isto vreme sa aparatom za stimulaciju ne pitajte koliko kosta da vam to rade pitajete i doktora, ja nisamoperisao a pokidan mi je acl i meniskus izlomljen samo pravo vezbanje svakodnevno postize rezultate jer povredjena noga treba da bude jaca nego je ikad bila ato mora teretana


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Čet Feb 09, 2012 6:46 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 09, 2012 6:34 am
Postovi: 9
Od pre mesec dana imam bolove u srednjem delu kicme, u pitanju je jedna tacka, iskljucivo ujutru. Bol me budi posle spavanja od otprilike 6h. Kad ustanem, posle sat vremena ne osecam bolove vise. U pocetku je bolelo malo vise, pa je onda kao prestalo, a evo sada ponovo. Imam 25 godina. Sta preporucujete?
Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pet Feb 10, 2012 12:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 08, 2011 1:56 pm
Postovi: 1
Imam jake bolove u ramenu,nocu su vrlo jaki pa nemogu da spavam.
Snimao sam rame i dijagnoza je periarthris.Primao sam inecije,bio na terapiju
i nista mi nije pomoglo.Šta mi savetujete, ima li izlečenja.Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pet Feb 10, 2012 3:04 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am
Postovi: 1525
Doktorka koja je zacetnica teme se na forum nije logovala skoro godinu dana, tako da je pitanje da li cete dobiti odgovore...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Ned Mar 11, 2012 5:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2012 5:19 pm
Postovi: 1
Od pre par dana je poceo da me boli palac na desnoj nozi,tacnije mesto od korena nokta ka zglobu i malo sa strane...boli me na pritisak tog mesta i pri hodu u odredjenom polozaju palca,moguce da mi je to mesto nateklo al jedva primetno da ima vece "brdasce" tako da to nisam sigurna. Ne bavim se sportom i nisam se nigde udarila...u zadnje vreme sam cesce menjala vrstu obuce pa sam posumnjala da je do toga,ali posto nisam sigurna,molim vas da mi kazete sta bi moglo biti u pitanju? Nokat i sam prst naizgled deluju sasvim ok.Pritom mi se cini da nokti na noznim palcevima rstu dosta sporije nego na ostalim prstima(ne znam da li to ima ikakve veze sa ovim mojim problemom?).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pet Avg 24, 2012 12:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 29, 2009 5:42 pm
Postovi: 16
Imam dvadeset i jednu godinu, nikada nisam imao problema sa zglobovima, ali poslednjih par meseci osecam nekakva "preskakanja" i "krckanja" u ramenima, sta vise cujem ih :)
Idem u teretanu oko dve i po godine, nikada nisam imao ovaj problem. Ne osecam aman bas nikakav bol.
Takodje sam primetio da prilikom izolovanog treniranja misica ramena (posebno prednji, posebno srednji i posebno zadnji deo ramena) , ne osecam da pogadjam misice na levom ramenu, zbog cega mislim da vizuelno levo rame ne izgleda pravilno, a kad kazem pravilno ne mislim na simetriju sa desnim, vec kao da je blago deformisanog oblika, nekako nepravilnog, valjda zbog tih kvrcova i preskaknja prilikkom izvodjenja vezbi. Kod desnog ramena vezbe uspevam da izvedem pravilno i osecam prilikom svakog dizanja da sam pogodio misic, nema nikakav "cudan oblik", izgleda kako i treba da izgleda , a preskakanja retko kada osecam.
Vrlo je slicno i sa ostalim vezbama za gornji deo tela gde se ukljucuju i misici ramenog pojasa.
Jos jednom, nemam nikakve bolove.
Trebam li mozda prestati sa treninzima na odredjeno vreme?

Hvala u napred!
Milos :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sre Maj 08, 2013 12:18 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 08, 2013 12:13 am
Postovi: 1
Postovana,
pre osam meseci po drugi put sam se porodila carskim rezom. Kilazu sam vratila na zeljenu, radila vezbe po preporuci fizijatra zbog atrofije trbusnog zida, ali i dalje imam problem sa gornjim abdomenom. Dok se donji stomak gotovo potpuno povukao, gornji abdomen je i dalje isturen. Moze li se i kako to otkloniti?
Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pet Maj 10, 2013 4:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 10, 2013 4:22 pm
Postovi: 1
Posotvani,
Molim vas za pomoc u vidu saveta.Moja majka ima 63 godine,reumatoidni artritis vec 14 godina,a pre dve godine kicma joj se naglo iskrivila u lumbo-sakralnom delu i nastavlja da se krivi.Na MR nalazu iz maja 2012.god. pise- Sinistrokonveksna skolioza.
Spondilolisteza L4.
Ocuvan visinski promer prsljenskih tela lumbalne kicme uz spondiloticne promene i rubnu osteosklerozu pokrovnih ploca na L4,5 i S1.IV disci u nivoima L2-L3,L3-L4,L4-L-5 i L5-S1 su snizenog IS i snizenog visinskog promera.
U nivou L3-L4 prisutna je protruzija IV diska dorzomedijalno obostrano,izrazenije desno uz desnostranu foraminostenozu.
U nivou L4-L5 takodje prisutna dorzomedijalna protruzija IV diska bez vidljive kompresije na radixae.
Medula u prikazanom segmentu je primerene morfologije.
Zakljucak-Scoliosis sinistroconvexa v.lumb.
Spondylolistesis L4
Spondylosis et spondyloarthrosis lumb.
Protruzija IV diska u nivoima L3-L4 i L4-L5

Na VMA su rekli da je za operaciju,tada nisu imali titanijumske implatate,a sada su ih dobili i operisali bi je u avgustu ove godine.
Na Banjici su prvo rekli da nije za operaciju,a na sledecoj kontroli (posto se stanje pogorsava) da jeste za eventualnu operaciju.
Moje pitanje je da nam date savet, s obzirom na njene godine, zdravstveno stanje i stanje kicme,u kojoj ustanovi od ove dve bi ona trebala da se operise?
Da li je bolje kod neurohirurga na VMA ili kod ortopeda na Banjici?

Zahvalna unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Pet Maj 31, 2013 6:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 31, 2013 5:54 pm
Postovi: 12
Dobar dan.
Imam problem sa ledjima u donjem
lumbalnom delu,bolovima od svetog
Jovana tacnije od 21.01.2013. Isao sam
na snimanje i rekli su mi da imam
diskopatiju L5\S1 idem na terapiju
struja+ultrazvuk vec mesec i po dana i
radim neke vezbe nekih 2-3 nedelje ,bol
je slabiji nego na pocetku ali i dalje me
boli. Kad se savijam i nemogu da dizem
nista tesko,Inace na petama lepo stojim
i na prstima. Takodje imam utisak da mi
pomalo trne levi list noge.Dugo
idem na terapiju a ona mi samo
produzava i opet jovo nanovo
Ako treba mogu okaciti snimak da
skeniram i da okacim.
Pomoc sta raditi,koje vezbe ili sta god?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sub Jun 01, 2013 12:19 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Не бих рекао да је овде у скорије време залазио неки физијатар. Ја само могу да ти препоручим да радиш трбушњаке али у заштићеном положају. Препоручио бих ти и Истеки за растезање кичме.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pitajte fizijatra
PostPoslato: Sub Jun 01, 2013 9:44 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 31, 2013 5:54 pm
Postovi: 12
hvala vam na odgovoru. a kako se rade ti trbusnjaci u zasticenom polozaju


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: