Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Ned Okt 24, 2010 5:37 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
Hvala na pozdravima!

Bajk vozim, ali mi uglavnom služi kao zamena za štaku, od koje se ne odvajam jer se saplićem pri hodu (hm, ima i "dobrih strana" - prednost pri čekanju u redovima :wink:). Nema više prelaženja brda i dolina i voženja kesa iz kupovine, a i ležeće policajce zaobilazim u širokom luku. Montibajk i ozbiljnija vožnja će da pričekaju.

Bety, samo polako - najviše sam otkrila da nešto mogu da uradim pri nekim "nesvesnim" pokretima. Ej, uspela sam čak i da obrišem stopalo (nerazmišljajući) što nisam mogla ko zna od kada!

Veliki pozdrav svima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Ned Okt 24, 2010 6:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Pre nedelju dana sam pocela da radim i sto ti Remi kazes, nesto i nesvesno uradim.Pertlu vezem,podignem nogu na stolicu savijem kicmu koliko mogu i verovatno i uradim nesto nesvesno sa uglom.Zahvaljujem tebi i Emili na preporukama za obuvanje.Pomalo se sagnem da nesto dohvatim, jer Marfijev zakon-verovatnoca da ce nesto pasti raste sa mogucnoscu da ces to tesko dohvatiti, prim.aut.slobodno tumacenje ove nase situacije.Pomalo se i oslobadjam, danas sam prvi put nakon osam meseci sama usla u gradski autobus, bez stapa,i pregrmeh i to..Sve u svemu bolje je ..Draga Remi i obicni bajk je super koliko je zapravo sve ovo sto smo prosli tesko.Odbacices i tu staku, tvoj divni duh ce nadvladati i tu prepreku.Sigurna sam u to!
Pozdrav za tebe,Emili i ostale forumase. :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Dec 22, 2010 7:20 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
Ćao. šta ima novo? Kako ste svi?
Kako se snalazite sa snegom i ledom? Kako pertle?

Ja imam u januaru poziv za operaciju za drugi kuk.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Dec 22, 2010 8:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Draga Remi htedoh pre neki dan da se javim,ali nigde nikoga.. Nisam znala da si planirala i drugi, pa, hoces li ici na operaciju?
Zelim ti brzi oporavak..Kako si ti ?
Ja, sve vise se privikam na ovakav nacin zivota, pertle izbegavam,sad su cizme-rajsfeslusi aktuelni, pa da me vidis kako se snalazim-pertlu u rajsfeslus pa vucem,a pomagalo da navucem cizmu..nogavicu od pantalona svlaciim drugom nogom..pa u krug..sve u svemu kad prihvatis da tako mora vec je drugacije..sta da kazem srecna sam sto hodam ipak..kad se setim svega a cesto se setim..
Sada se i vise saginjem,jer ne moze se ziveti kao motka, ha?
Javi detalje za tvoju operaciju..
Pozdrav tebi, Emili i ostalim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Dec 29, 2010 12:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 10:12 pm
Postovi: 2
Pozdrav svima,
danas sam prvi put na ovom forumu i sa velikim interesovanjem sam procitao vecinu poruka, obzirom da i ja imam slicnih problema.
Naime, ja sam u periodu od 07.12.2010. do 23.12.2010. bio pacijent Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju KCS-a, na odeljenju prof. dr Voje Sudjica, gde mi je ugradjena totalna bezcementna proteza desnog kuka. U vremenu kada mediji i javnost bruje o korumpiranosti, nestrucnosti I neljubaznosti medicinskog osoblja u Srbiji ja sam, na ovoj klinici, naisao na nesto sasvim drugo. Operaciju je, na najbolji moguci nacin, izveo tim lekara na cijem je celu bio dr Voja Sudjic. Postoperativni tok je,zahvaljujuci adekvatnoj terapiji, profesionalizmu i ljubaznosti lekara (na celu sa dr Sudjucem) i sestara (na celu sa glavnom sestrom Irenom) protekao u najboljem redu. Petnaesti dan sam otpusten na kucno lecenje i na svojim nogama, bez problema, otisao kuci.
Za sedamnaest dana boravka na ovoj klinici nisam primetio nijedno namrsteno i nezadovoljno lice nekog od osoblja. Krvi i lekova je bilo u dovoljnim kolicinama za sve pacijente a terapije su deljene strogo na vreme, kako u dnevnim tako i u nocnim smenama. Higijena je bila na visokom nivou a hrana sasvim solidna i, sto je najvaznije, prilagodjena potrebama svakog pacijenta posebno.
Moram da naglasim da ne zelim da situaciju na ovoj klinici predstavim kao idealnu. Ima tu jos dosta prostora za razna poboljsanja u svim segmentima ali cinjenica je da su visoka strucnost, profesionalizam, ljubaznost i NEKORUMPIRANOST odlike ove klinike KCS-a.
Zbog svega ovoga zelim da sto veci broj osoba sa ovakvim ili slicnim problemima koji sa raznoraznim predrasudama dolaze u KCS na lecenje procita ovo pismo, a osoblju klinike za ortopedsku hirurgiju i trauamatologiju KCS-a zelim puno uspeha kako u poslovnom tako i u privatnom zivotu.
Danas je 20-i dan od operacije i ja sam zaista zadovoljan dosadasnjim tokom oporavka, jer posle strahovitih bolova i stotinak primljenih injekcija u toku poslednjih godinu i po dana sama cinjenica da bola vise nema deluje nestvarno. Naravno pridrzavam se svih uputstava lekara (svakodnevno odradjivanje vezbi, minimalno opterecivanje operisane noge, obavezno koriscenje staka sve dok lekar ne dozvoli suprotno, spavanje sa jastukom medju nogama itd) i nadam se da ce sve to biti jos mnogo bolje nakon rehabilitacije u nekom banjskom centru.
Ja i sad imam utisak da mogu totalno da se oslonim na operisanu nogu i da mi je operisana noga vec sada jaca od leve kod koje je, takodje, kuk propao, da mogu da sednem u auto i da vozim ali znam da je to u suprotnosti sa svim pravilima pa zato i ne pokusavam. Problem mi predstavlja obuvanje cipela i carapa i to za sad obavljaju moji ukucani ali se nadam da to nece dugo trajati.
Zbog svega ovoga sam optimista i mislim da ce se do jeseni operisana desna noga oporaviti do te mere da mogu da operisem i levu jer je to neophodno.
Ukoliko nekome mogu da pomognem savetom ili necim slicnim neka mi se javi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Dec 29, 2010 12:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 30, 2009 2:01 pm
Postovi: 43
Zoranne ja sam isto tako prosla u KC Novi Sad pre 5 godina! totalno zadovoljna, radim punom parom! za lekare i med osoblje odlicna ocena! pozdrav! i sve najbolje


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sub Jan 08, 2011 1:24 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 15, 2009 10:34 pm
Postovi: 4
Pozdrav svima! Zamolila bih bilo koga ko nesto zna o tome da mi kaze (bar orijentaciono) kolka je cena ugradnje vestackog kuka sada, naravno na sopstveni zahtev. Naime, moja majka bi trebalo da se operise u Novom Sadu i ne zeli da ceka (ima jake bolove, vise ne moze ni da se krece), pa bi platila operaciju. Kako ja ne zivim u Srbiji, nisam upoznata kako to funkcionise. Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sub Jan 08, 2011 12:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Ne znam koliko se placa na sopstveni zahtev, ono sto znam upisuje se na listu cekanja, ceka se otprilike 6 meseci i onda kosta oko 9000 din i bolnicki dan oko 150 dinara.To je moje iskustvo od pre 10 meseci ovde u Bg na Banjici.Najbolje bi bilo da odete na kliniku i da se tamo raspitate o mogucnostima.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sub Jan 08, 2011 6:40 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 15, 2009 10:34 pm
Postovi: 4
Bety Blue,puno hvala. Nadam se da cu doci, mozda, do jos neke informacije od nekog iz Vojvodine,jer nisam u mogucnosti da licno odem i proverim na licu mesta.Srdacan pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sub Jan 08, 2011 9:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jan 08, 2011 8:21 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima iz Skopje Makedonija!!!!
Slucajno uletio sam na ovu stranicu i razgledao i malo grupa ortopedija i tema me dirnula.
Ja sam prosao kroz pakao ovde i jos sam trenutno posto jurim za moju majku koja je sad kuci,a bila operisana 25.12.2010 desni kuk bez cementni.
Moja majka je dobila bolove pre godinu dana otisla kod svog maticnog i maticna rekla nista nije sao 3 i 4 prslen,kad su se bolove pre mesec dana povecale moja majka samo uzimala dijazapame,neklofene,i razne lekove za bolova.
Kad vise stanje je bilo lose blokada obe noke krenuli prema Urgentnom centru u Skopje ja za prvi put jurim po tim hodnicima i moja majka je prvi put za operaciju.
Preporuka i veza je bila samo uputena prema jednog specijalista koi je jako dobar u dan ima preko 5 operacije posto od ovaj problem u Makedoniju opersiraju se godisno mnogo ljudi.
Ovaj specijalist pregledao moju majku i rekao da mora na oboje kolka operacija ali prvo desni kolk i to kaze da mora hitno za
5 dana i kazem uh hvala bogu ne treba da se ceka, ali ispao drugi problem jer kukova nema na ortopediju i morao sam da ga kupim i kasnije fond da mi vrati novac ali kad je doktor rekao da kuk negde oko 2.500 eura kosta i to da moram da ga uzmem samo od mesto gde mi ga preporucio,a u Makedoniju ima samo 2 firme uvoznike za kukova iz Amerike bescementni,a cementni bio je negde oko 1100evra i meni se malo slosilo gde da nagjem toliko lova za 5 dana.
Snasao sam se i otisao sam da ga kupim kad sam stigao zaboravio sam listic dimezije kuka ali kad sam spomenuo ime i prezime moja majka ke vec bila u komjuter za kuka odnapred dogovorena zdelka doktor-firma :)))
Dali su mi profakturu jer kad otvore moju majku rekli su i kad ugrade kuk da ne treba jos nesto ili dimenzije da se promene.
Dan operacije pred da pocne nisu imali krv i rekli mi snalazise pa ja sam pojurio da trazim i nasao konacno.
U bolnicu haos samo jure pare ispod ruke,samo da dogje Emir Kosturica i film da snimi to je ludnica tamo.
Operacija uspesna moja majka se plasila posto ovo je prva operacija u zivotu za nje ali dobila u kicmu inekciju za anesteziju i rekla je da sve gledala dok je operacija bila pricala sa doktore.
Hrana katastrofa je bila uslovi smestaj ok ali personal usluga losa katastrofa isklucak 1 ili 2 .
Za 7 dana kuci pustena a trebala je 15 da lezi u otpusna lista pisalo 15 dana :))
Nisu imali flastere za ranu pa jurio da kupim.
Kad sam pomislio da sve je ok kad su je pustili dali su ASPIRIN 100 protiv da ne dogje do trombozu radi cirkulacije krvi.
Kad smo otisli da vadimo konce 14 dana od operacije doktor nije bio da vidi ranu i da izvadi konce nego sestra izvadila i dala nam je recepte i rekla da mora aspirin da se promeni i da pije drugi lekovi pitao sam gde da ih nagjem rekla je gde si kuk kupio tamo potrazi.
Otisao sam tamo, za malo nervni slom da dobijem, ASPIRIN je bio 1.5 evra, a lekovi sad sta su i zamenili bili su 150 evra ja pitam dali ima zamenu oni kazu nema to je to.
Mene nije bilo za novac za lekova posto za kuk 2500 evra platio ali uhvatio me inat i rekao sam moram ovo da sredim ako treba do kraja.Krenuo sam po prijatelje gde imam u zdrastvu.
Otisao sam u VMA u Skopje Vojnu bolnica gde i ja radim u Armiju i rekli su mi sta nisam dosao tamo da je operiraju jer imaju kukova i ne bi kostalo nista samo bi platio participaciju rekli su mi da ima zamena i da moze da se pije sindrom 4 po semu.
A za sema da dobijem trebalo da u transfuziologiju krv da i provere i proverile su dali semu za jedan cetvrt da pije na dan sindrom 4,ali ipak sum mi rekli da se jos jedan put da se konsultiram sa doktora koji je operirao i ja sam krenuo da on da zeleno svetlo,od njega ni tragu ni glas na mobilni ne kreva usao sam na odeljenje i nervozan jako sam bio zamolio sam medicinski tim da mi potvrde da mogu da dam u zamenu sindrom 4,oni nisu hteli i oni rekli samo doktor moze.
Ja sam se naljutio prevrtio sam stol bacio instrumente na pod malo poludeo i rekao sam sad odlazim ali vi cete snosite odgovornost ako se nesto desi posto kazem ja nemam lova za lekova od 150 eura a vi mi kazete nema zamenu i krenuo sam da odem i odjedan put rekla sestra cekaj pozvonila na tel pitala i dala zeleno svetlo za sindrom 4 koi kosta 2 eura :)))

p.s.toliko od mene pre neki dan doznao sam da i kod nas druga bolnica gradska da ima kukova i da se ne placa nista samo participacija oko 100 evra za bolnci znaci doktor me uhvatio u tesno u guzvu i na brzanje da se ne raspitivam po ostale bolnice i zato ja kupio sam kuk.
zelim vam srecu i brzi oporavak svima ko su operirani i otvorite 4 oci posto mafija je u bolnicama retko neko fer i korektan,a kad zavrse skole daju za zakletvu ali to posle ne vazi :)))
Jos ovo nisam mogao da nagjem kolicu u bolnicu da prenesem majku na 3 sprat kad je trebalo da vadimo konce to nam je kostalo TAXI kolica 1 evra u jedan pravec :)))


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Ned Jan 09, 2011 1:35 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 15, 2009 10:34 pm
Postovi: 4
U nadi da cu naci trazenu informaciju,obilazim sada cesce ovu stranu,te procitah i prethodni post (skopje 2009). Zaista je strasno sta sve covek moze da dozivi kad se razboli,kao da vec sama bolest nije dovoljna da coveku zagorca zivot.Zao mi je,gospodine,sto ste Vi i Vasa majka preziveli pakao.Iskreno se nadam i zelim brz i potpun oporavak Vasoj majci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Ned Jan 09, 2011 3:23 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Svi smo mi prosli svojevrsne muke.Ja nisam imala vezu pa me doktor koji ce me operisati stavio na sasvim drugo odeljenje i zaboravio za mene.Sedamnaest dana me niko nije pogledao u bolnici,vizita samo obidje moj krevet kaze ona ceka svog doktora.Kad se konacno smilovao 36 sati cekala bez vode i hrane da bi mi spremacica donela veceru-ja cekam operaciju kazem ja ona meni vasa opracija je otkazana!?.Pa ponovo pripreme za dva dana i konacno operacija.jeziva noc u sok sobi,osoblje besno bezosecajno.Pa onda fizioterapeut koji me jednom podigao sa stakama, i kaze vi imate divnog oca koji je pored vas stalno neka vas on seta.U tim prvim najtezim danima kad je svaki pokret rizican da me otac seta.Pa povratak kuci u sanitetu iz 1953 sav raspadnut juri neverovatnom brzinom,lete stvari po njemu, ja se svom snagom drzim jednom rukom da ne bi odletela na suprotnu starnu.Ali verujte gospodine sva ogorcenja moramo zaboraviti jer drugacije nema oporavka.Samo me volja za zivotom podigla da hodam i uprnost u vezbama.I evo vec tri meseca ponovo radim.Bezmerno sam srecna jer ne zavisim vise od tudje nege,zivim sa svojim ogranicenjma.Samo me pogled na stake opomene na to kako je bilo.Da ne pricam o finasijskoj starni stake,pomagala,nastavak za toalet,sama operacija,izgubleno vreme.
Od sest puta koliko sam isla na kontrolu,i zbog bolovanja,drzava pritiska,samo jednom je bio moj doktor, jako je zauzet, operacie usavrsavanja..I tako ali opet kazem mora covek da nadje snagu u sebi da to prevazidje i da ako moze da se i nasali na tu temu.Za utehu neki su i dobro prosli.
Biblija kaze bog daje onoliko koliko mozemo da podnesemo..
Sve najboje, a vasoj majci brz oporavak.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Ned Jan 09, 2011 9:56 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 10:12 pm
Postovi: 2
Pozdrav svima. Nadam se da ste za vreme praznika zaboravili na probleme sa kukovima, pertlama, čarapama, štakama itd. Ja sam se potrudio da ne moslim na njih.
Vezano za pitanje NikitaL, ono što ja znam izgleda ovako i odnosi se na Instutut za ortopedsko-hirurške bolesti BANJICA (Beograd). Ukoliko ne želite da budete na listi čekanja ili ne ispunjavate uslove za to, za ugradnju bescementne endoproteze kuka (jedna strana) moraćete da platite oko 3500.00 EUR + bolnički troškovi ( sve u dinarskoj protivvrednosti). Kada se na to dodaju i troškovi kupovine pomagala, odgovarajuće obuće, odeće itd. bez 4000,00 EUR nećete moći da prođete.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Pon Jan 10, 2011 2:20 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 15, 2009 10:34 pm
Postovi: 4
Citajuci sve postove u vezi ove teme prilicno sam se upoznala sa stanjem u zdravstvu,postoperativnim tokom,a i sa cenama operacije. Hvala vam puno svima koji ste mi odgovorili;zelim vam sve najbolje - pre svega,dobro zdravlje. Srdacan pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Feb 23, 2011 7:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:22 pm
Postovi: 40
Molim dr.Veljka za odgovor
nalaz vratne kicme -spondyloarthrosis vert.cerv.
discarthrosis c4-c6-molila bih za objasnjenje i neki savjet
preporucena magnetna razonansa
prije dvije godine sam ugradila vjestacki kuk, interesuje me da li smijem da radim magnetnu
pozdrav i hvala


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 32 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: