Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Ned Sep 19, 2010 4:02 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
Pitanje za Tamaru:

Šta misliš o sledećem članku?

Citiraj:
OPORAVAK ( kod ugradnje bescementne endoproteze kuka )

Ono što je zajedničko navedenim endoprotezama kod kojih se ugrađuje glava većeg dijametra je stabilnost endoproteze.

Pacijenti kod kojih je ugrađena endoproteza s glavom većeg dijametra prvi dan nakon operacije počinju hodati uz pomoć dvije štake, opterećujući operiranu nogu koliko im bol dopušta. U nekim slučajevima, operater može zahtijevati manje opterećenje. Nekoliko dana nakon operacije pacijent može bez opasnosti od iskakanja endoproteze saviti nogu u kuku do 90 stupnjeva. Zbog toga pacijentu nije potrebno adaptirati WC školjku (za to predviđenim "povišenjima"), odnosno stavljati povišenje na stolicu.

Četvrtog dana nakon operacije, (ukoliko je postoperativni tijek protekao uredno) pacijent napušta bolnicu i odlazi na stacionarnu fizikalnu terapiju s uputama kako nastaviti vježbati i opterećivati operiranu nogu. Kod odlaska iz bolnice pacijent može bez opasnosti od iskakanja proteze sjediti u osobnom automobilu (ne treba poseban prijevoz sanitetskim vozilom).

Pacijent nekoliko tjedana nakon operacije hoda s dvije štake postupno sve više opterećujući operiranu nogu. Tri tjedna nakon operacije većina pacijenata počinje hodati s jednom štakom (u suprotnoj ruci od operirane noge), da bi nekoliko tjedana kasnije počeli potpuno opterećivati operiranu nogu, odnosno hodati bez pomagala.
Isto tako tri tjedna nakon operacije pacijent može sam oblačiti čarape, čučnuti i sjediti na niskoj stolici.

Pacijent svakog dana mora hodati najmanje 100 metara. Nakon hodanja preporuča se odmor, kako bi se oporavili mišići i tkivo oko operiranog kuka.
Svakodnevno je potrebno jedan sat ležati na leđima i raditi vježbe jačanja mišića i razgibavanja kuka.

Dva tjedna nakon operacije odstranjuju se šavovi ili metalne kopče, kojima se zatvara rana.
Šest tjedana nakon operacije pacijent dolazi na kontrolni pregled, koji se ponavlja tri mjeseca kasnije, te ponovno nakon šest mjeseci. Potom pacijent dolazi na pregled jednom godišnje.

Na prvi kontrolni pregled potrebno je donjeti svježe laboratorijske pretrage krvi: SE -sedimentaciju, KKS - kompletnu krvnu sliku i CRP- "C" reaktivni protein.

U prvih šest mjeseci zabranjeno je dizanje težih tereta kao i nagle rotacije u operiranom kuku.


KLASIČNA ENDOPROTEZA S GLAVOM VEĆEG DIJAMETRA

http://www.bolnica-nemec.hr/slike/endop ... glavom.jpg


preuzeto sa sajta www.bolnica-nemec.hr


Zbunjujući delovi su podebljani.
Zar nije to ista vrsta proteze koja se već ugrađuje na našim klinikama, konkretno Banjici? Nisam pitala ali tako otprilike izgleda moja proteza. A rečeno je: nema preko 90 stepeni, nema noga ka unutra (odnosno prekrštanje nogu) i nema čučanja D O Ž I V O T N O.
// Od svega toga mi najviše nedostaje čučanje - trebalo bi da mogu da čučnem (na pristima) a da ugao bude do 90 stepeni, jer pre operacije nisam mogla da savijem nogu preko 90 stepeni ali sam mogla, kada zatreba, da čučnem. Neću da probam, za svaki slučaj. Ali ne garantujem da se neću zaleteti pa jednostavno čučnuti pre nego što mozak proradi, znam sebe.//

I, još jedno pitanje:
BICIKL, ZA ili PROTIV? I, obrazloženje.

Priču a posledicama pada uporediti sa posledicama pada prilikom hodanja (ravan, neravan teren /u ovu kategoriju spada većina trotoara/, stepenište. Ima osoba koje su stabilnije na biciklu nego na nogama.
Slučajno noga ka unutra: to se može preduprediti tako što se vozi muški bicikl - i da krene noga ka unutra, naleteće na šipku.
A da, da neko ne pomisli da pametujem: govorim iz ličnog iskustva (predoperacijskog) i iz iskustva da protiv bicikla govore osobe koje su poslednji put sele na bicikl kada su ga učile da voze ili nikad.

Dobrodošli su svi koji nešto znaju da odgovore na pitanja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Sep 22, 2010 2:19 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Strasna senka ugla od 90 stepeni nadnela se nad moj zivot.Proteza mi je ugradjena na Banjici Na moja uporna pitanja a cipela,obuvanje izuvanje,vezanje pertle svaki odgovor je imao isti smisao ne preko ugla od 90, nosite cipele na cicak traku,na nazuvanje.Brosura KC dr Borisav Dulic ima primere, dohvatiti stopalo ispod naspramne noge, u polozaju abdukcije i spoljne rotacije podici operisanu nogu na koleno naspramne, ali za mene je to nemoguca misija, polozaj iz napredne vrste joge, jer u pokusaju da to uradim sa zdravom nogom ugao od 90 se narusi.Molim vas cenjeni forumasi ima li neko slicno iskustvo koje bi mi mozda pomoglo.Jer ovo nije zivot dostojan coveka, a pri tom i sama zivim pa nemam pomoc prijatelja.Hvala :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Sep 22, 2010 2:43 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Molim postovanu Remi i Emili da mi pomognu sa njihovim savetima za vezivanje pertle.I divim vam se obe stve vedra duha u celoj ovoj nasoj nesrecnoj situaciji.Hvala :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Sep 22, 2010 9:16 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
Uh, da pokušam:

1. Pertle mogu da vežem samo na način koji je opisala Emili: sedim tako što mi noge i trup čine ugao od 90 stepeni a onda polagano se savijam ka kolenima dok ne dohvatim pertle. Bolja je varijanta da se noga u kolenu iskrene ka spolja, manje je prekoračenje.
2. Položaj koji si opisala. Nisam baš sigurna da sam te najbolje razumela ali mislim da je u pitanju muško prekrštanje nogu (što obožavaju tako da sede u kafićima). Čini ti se da ima prekoračenja - dok god koleno ne krene pravo ka grudima sve je u redu.
3. Saviješ se i stojećeg položaja i vežeš pertle. Ako možeš da dohvatiš sitnije stvari sa poda, onda je velika verovatnoća da ćeš moći ovako.
4. Sediš na krevetu ispruženih nogu (ili su ti noge - stopala na postolju iste visine kao ono na čemu sediš ili nešto niže) i saviješ se ka cipelama - pertlama (viđala sam kako tako obuvaju čarape)
5. Stojiš a nogu podigneš na stolicu, malo je iskosiš iz kolena ka spolja, i saviješ se prema stopalu (tako neki seku nokte, obuvaju čarape, pa i vezuju pertle)

Bilo šta od ovoga što budeš probala, radiš polako a ako osetiš da ti ne odgovara PREKIDAJ. Ne znam koliko ti je prošlo od operacije, ali ako ima manje od 3-4 meseca pusti druge da te "služe" a posle ćeš već sama uvideti šta možeš a šta ne. Meni je sada već podnošljivo, ali do pre samo 2-3 meseca ... bilo je katastrofa.

Vedar duh? Ja? Hm, zoloft čini čuda! Ja sam ti najveći paničar i pesimista na svetu.
Sada sam srećna što sam pronašla bajk (pony) koji mogu voziti (uh, ispočetka je bilo kao da nikada pre nisam vozila): hodanje mi baš nešto ne ide (drugi kuk zreo da se pridruži), mišići očajni (ja mislila da su dobri s obzirom da sam pored svega bila fizički aktivna ali veliko ograničenje pokretljivosti i deformacija zgloba učinili su svoje - bili su više nego OK za stanje pre operacije ali sada treba da rade u mnogo većem rasponu i na nešto drugačiji način), a treba raditi (eh, pre desetak godina moglo se na višegodišnje bolovanje bez ikakvih problema, ali tada sam imala manje od 30 g a mogla sam da hodam).... Sada gunđam zbog ležećih policajaca jer treba zaobilaziti deonice na kojima su oni postavljeni, ko još da se seti da izravna pedale kada naiđe na njih?!
Inače, malo je rizično ali sme se: opet ugao manji od 90 stepeni i najbolje bi bila neka muška bicikla (pa čik neka krene koleno ka unutra ima da zaradi poštenu modricu na vreme). Doduše ima onih koji su stabilniji na bajku, nego na nogama (npr. ja). A, da, mislim, treba imati i izvesnog iskustva. A po mogućstvu sačekati da prođe bar godinu dana.

Ako ti još nešto treba, slobodno pitaj.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Sep 22, 2010 11:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Postovana Remi hvala sto ste odgovorili na moj panicini post.Za koji dan ce 6 meseci od moje operacije.S mukom ali nekako ide sve sem tog obuvanja.Tako obicne stvari u zivotu postanu nedostizne.. To sto sam pisala za abdukciju/odmicanje noge pa podizanje na drugo koleno jeste taj muski nacin, ali prikaz na slici tacno je to ugao od 90 stepeni, sto je meni neizvodljivo, treba imati jake misice i elasticne tetive sto ja naravno nemam.Ja imam 41 godinu i cini mi se da sto si mladji teze podnosis ova ogranicenja,koja zapravo postanu tvoj zivot. Ja imam maprotilin ali cini mi se da bas nesto i ne radi.. po pitanju optimizma i duha.Radim kod privatnika po njegovim uslovima, vec je i problem sto sam ovoliko na bolovanju, uskoro cu morati poceti da radim..Sta da vam kazem..
Probacu nesto sa savijanjem, ali..Za ovo vreme sam upoznala dosta zena koje su operisane i nekako sve one i kazu da se snalaze sa savijanjem.Drago mi je da vam bicikl donosi radost i to je i preporuceno samo da se ispostuje ugao.Puno hvala na odgovoru :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Čet Sep 23, 2010 4:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Postovana Remi ,probala ja ovo sa savijanjem kicme ali ne ide..O da su mi krace noge a duze ruke..pa bila i marsovac..Nisam ti mozda spomenula ali meni je i drugi kuk odlepio i bole me krsta, klasika -staticka neravnoteza kicme od bolesnih kukova.Jos nisam probala sa podozanjem noge na stolicu-ne znam da li to znacajno narusava ugao, ali probacu svakako.Pokusavala ja da naucim jednom rukom da vezem pertlu kako bi se sto manje savijala ali i to je nemoguca misija, jer kako ti je noga savijena u kolenu i izbacena nazad nista ne vidis pa ne mozes da onaj deo pertle koji je sa unutrasnje strane noge da prebacis na spoljni pa da cvor bude na njemu,da ne govorim o vremenu koje isto iziskuje..Ali znajuci sebe necu odustati od pokusaja da nesto prodje..Naravno doktori cute kao zaliveni, pa znate ugao 90 stepeni..Ko bi rekao da ce mi omrazena matematika-geometrija zagorcati zivot.Ako uspem sama cu sebi dodeliti zlatnu medalju..Koliko je vremena proslo od tvoje operacije, da li si pocela da radis i kako ide?Izvini mozda te i davim..Puno pozdrava i sve najbolje :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Čet Sep 23, 2010 8:14 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
Ma, ništa zato davim ja i druge već per godina po ovom i sličnim formumima. :lol:

Isto šest meseci, nešto malo više tako da smo verovatno jedno vreme "stanovale" u istoj zgradi. Banjica, jel' tako? E, sada može da se desi da smo bile na isto odeljenje ali ja posle operacije sam bila vrlo vrlo teško pokretna - sa lopate sam otišla kući, tako da sam slabo viđala ostale pacijente.

I meni je drugi kuk gotov odavno tako da mi sada on više pravi problema. Kičma zna da rastura (sabijeni lumbalni pršljenovi, iskrivila se u svim mogućim i nemogušim pravcima), a tu su i kolena i neka hronična upala koju vučem ko zna od kada i koja je baš sada našla da se manifestuje u punom "sjaju" (hm, hrskavica se otanjila).

Počela sam da radim (privatnik i dosadno socijalno - udružili snage: nema bolovanje preko šest meseci bez invalidske komisije a na komisiji nema šanse da daju ni najobičniju procenu radne sposobnosti, a kamoli invalidsku penziju na šta ladno imam pravo ali nemam da podmažem, tako da se ne isplati juriti dokumentaciju). Hodanje bi baš ne ide od ruke, ali zato mogu da vrtim pedale. Ako treba da hodam duže od 2-3 minuta, obavezno koristim štaku - nju mogu da dohvatim ako padne, a štap ne. Inače, trebalo je da počnem da radim tek po oporavku od druge operacije (hm, ja to nisam imala u planu). A pravo da ti kažem: dojadilo mi je da sedim kod kuće, pa sam jedva čekala da počnem da radim.

E, sada kod snalaženja sam u relativnoj prednosti: pre operacije sam imala prirodno ograničenje manje od 90 stepeni, nisam mogla da prekrstim noge i tako to... A da, mogla sam da čučnem na prstima i tako sam na slepo vezivala pertle (uslov je bio da imam nešto pored za šta ću da se pridržim pri ustajanju). Malo me zbunjivao generalni opis ograničenja, ali sada vidim da to nije ništa novo u odnosu na moje stanje od pre op, a čak mogu mnogo više toga.

---

Pošto smo otprilike u sličnoj situaciji, mislim da ti ipak odgovara moj način. Ako ne uspeš sa stolicom, pokušaj prvo da kada sediš dohvatiš sa strane skočni zglob, pa posle par pokušaja najverovatnije ćeš sama pronaći odgovarajući ugao da ti obe ruke budu na skočnom zglobu.
Kako obuvaš čarape?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Čet Sep 23, 2010 9:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Draga Remi, carapu obuvam sa pomagalom, narucila sam ga peko neta i to mi je mnogo mnogo pomoglo u samopouzdanju, do tada me otac obuvao, onda sam kupila cuvene u nasem svetu cipele na cicak traku pa ih nazuvam stojeci a desnu potkolenicu podignem pozadi..Ali sama znas da to nije resenje..Iz sedeceg polozaja mogu samo desnom rukom da dohvatim skocni zglob takodje savijena potkolenica unazad ali i sa levom nikako..Da probala sam, skupila hrabrost i podigla nogu na stolicu valjda je ugao 90 i savila kicmu koja me naravno bolela i traljavo ali nekako vezem... Posle jedva skinula cipelu, daleko sam ja od medalje...Ali..Sad se nadam da nece poceti da me boli noga jer cini mi se da sam malo zakacila opasnost..Nokte mi skracivao otac sada on nije vise kod mene pa cu morati na dodatni trosak kod pedikira..
Na Banjici sam bila od 9 marta, operisana 24, izludela cekajuci, bila na nekom trecem odeljenju, a moj doktor je bio sa devetog muskog odeljenja., lekari me zaobilazili kao sugavo kuce-ona ceka svog doktora ,kao da sam ga ja izabrala.. Pa me pripremili, znas sta sve, bez vode i hrane skoro 36 sati i onda mi dadose veceru, ma ne ja idem na operaciju, i tako ja od spremacice saznam da je odlozena...Pa opet pripreme..Uzas, pa izgubila mnogo krvi, vrtelo mi se u glavi, kao zivi les podigli me drugi dan..I ja sam se malo setala zbog te iznemoglosti.. Do tada za 17 dana koliko sam cekala, straftala gore dole po bolnici, druzila se sa sapatnicima.Ceznjivo gledala u bus 42, tu mu okretnica, da uskocim i da se ne vratim ali eto nisam..A tek povratak kuci nakon njihovih urednih 14 dana, u sanitetu koji je verovatno iz 1952 godine,sav raspadnut, lete stvari po njemu sa sve mojim ocem dok istom brzinom raspada jurimo preko Novog BG, u sasvim drugi kraj u kojem ja zivim.Nekako kad je najteze ja se saberem, drzala se iz sve snage za neku padajucu motku..Pa sve ostalo i evo me...Uf al smorih..Valjda nije cudo sto ponekad izda strpljenje..Izvini za opsirnost.. :-? Sve najbolje


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Čet Sep 23, 2010 9:45 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am
Postovi: 605
Imam i ja to pomagalo, kupljeno u prodavnici ortopedskih pomagala. Nismo bili na istom odeljenju - moje jedino nerenovirano, radijatori jedva mlaki a samo sprat niže sauna.
Ovoga puta sam imala sreće: iako bez veze, došla sam u ponedeljak (8.og marta) a već u četvrtak na programu, pa se nešto desi dole (bar nisam čekala ispred sale 4 sata kao jedna ženica i još otpadne i za naredne dane) pa ostanem za petak pa na sto. Budim se na intenzivnom i tu im "napravim" mali šou: izađem iz sale sa minimalnim krvarenjem a kod njih krene bujica pa provedem celu najdužu noć u životu na intezivnoj. Od sreće sam jednoj starijoj sestri, koja je sutradan došla po mene, rekla ĆAO ko da mi je drugarica. Ukapirala žena. Kući sam otišla kolima (tvrdoglavo magare neće sanitet, dosta bilo ležanja), nekih 2-2,5h vožnje a onda prepreka: stepenište - 5 stepenika savladano za rekordnih pola sata.


Sledeći put biće ti lakše da vežeš pertle, a da ih odvežeš možeš i jednom rukom na slepo. Srećno i uspešno vezivanje pertli! A i sve ostalo!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Čet Sep 23, 2010 10:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Hvala ti Remi.Zelim ti puno suncanih dana ove jeseni -da mozes voziti bajk :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Pon Sep 27, 2010 12:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 9:15 pm
Postovi: 139
Lokacija: Zrenjanin
Draga bety blue evo i par saveta od mene!Razumem te u potpunosti sta ti se desava ovih 6 meseci od kako si operisana.Moras biti uporna,strpljiva i redovno vezbati ,a vreme ce doneti svoje.Meni za vreme operacije kuka spalo je potpuno stopalo.Veruj mi da sam 6 meseci prosla kroz pakao i pomisljala sam na naj gore.Sva sreca sto imam divnu porodicu i prosla sam bez nekih posledica i po meni i po njima.Mislila sam da u zivotu necu cupnuti travku i pomirisati je,a evo sada u moje dvoriste napravila sam sebi mini botanicku bastu gde mogu da se opustim i uzivam.Da ne pricamo o oblacenju ,obuvanju,vezivanjui pertli.Bila sam uporna pa nekad i teska za moju porodicu,oce da mi pomognu da obujem carapu nisam im dala nego se obuvala i po pola sata.Sada kad se setim dodje mi smesno dok u ono vreme doslo mi je da se ubijem.Veruj mi sto vise vreme prolazi od operacije ti ces imati bolje pokrete cak ces moci i da se sagnes do neke granice.I ja sada imam 41god a operisana sam sa 38.Neznam sta znaci da prekrstis nogu preko noge?Ja to ne mogu i pomirila sam se sa time i ne pokusavam.Tacno osetim sta mogu a sta ne mogu.Zelim ti brz oporavak,budi uporna i ako imas nesto slobodno pitaj! :lol: A ja sad odo da farbam stolariju! :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Pon Sep 27, 2010 9:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Draga Emili, puno ti hvala na lepim recima i ohrabrenju.Drago mi je da uzivas u basti i pretpostavljam bice lepa stolarija.Ne persiram ti istih smo godina pa se nadam da je to ok.Malo ovih dana muci me kicma i drugi kuk, kazacu promena vremena, godisnjih doba samo da nije ponovo.. Tesko je mnogo, znas i sama..Ali isto necu se dati..To sa prekrstanjem noge je zapravo podizanje operisane na koleno zdrave noge, nije pravo prekrstanje koje je 100% zabranjeno,tacno bi ugao trebao da bude 90, ali kazem to kao da je namenjeno vrhunskim gimnasticarima a ne operisanim kukovima.Naravno nije mi padalo na pamet, znam da to nemogu.Skupila hrabrost i podigla nogu na stolicu i tako uz malo savijanja kicme vezala famoznu pertlu.Doduse samo jednom sam to probala, pa sad kad pocnem da radim moracu.To mi je nekako simbol samostalnosti u ovoj situaciji, i ne mogu da se odreknem pertli, ne znam zasto to me uzasno ogranicavalo.Valjda se zaborave muke od ranije, operacija, stake i ostalo.Ja imam divnog oca koji je uz mene celo ovo vreme, bez njega ovo nista ne bi ni bilo izvodljivo.Puno pozdrava i sve najbolje :o


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Uto Okt 12, 2010 8:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Proslo je 6 meseci od operacije, bila na kontroli, naravno i levi oboleo, i on za operaciju, doktor kaze da sacekam koliko god mogu.Nije tako kao desni sto je bio oboleo ali..Ja resila bar za sad samo vezbe i fizikalna, jer ni ovu muku jos nisam prevazisla.Taj ugao od 90 stepeni, kaze doktor nemojte jos, to su prosto ogranicenja proteze bitno je da ona dobro stoji. Pertle nikako ne mogu da resim, ali sta da radim, mora se i ovako.Vidim ljude sa stakama, pa kazem sebi ipak si na svojim nogama ma koliko tesko bilo.Nadam se Remi da uzivas u svom bajku, a Emili u bastici , samo napred!Pozdrav za vas i sve forumase :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Okt 13, 2010 6:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 9:15 pm
Postovi: 139
Lokacija: Zrenjanin
Draga bety,naj vaznije je da ti endoproteza dobro stoji,Sto se tice svega ostalog doci ce sve na svoje mesto.Nemoj suvise da se nerviras za te pertle,ja sam ti bila kilava godinu dana skoro s obzirom da mi je i stopalo skroz spalo.Sto se tice i meni je levi kuk kandidat za operaciju ali jos mogu da hodam bez bolova i imam dobre pokrete u njemu.SAMO VEZBAJ I NE RAZMISLJAJ O TOME!Ja sam imala dobrog doktora fizioterapeuta u banji,koji dok god mi nije utubio u glavu ovu moju lududU SVE IDE IZ GLAVE!Ne kazem da je meni sve super imam i ja bolove naj vise u stopalu i zivim sa bolom svaki dan to naj bolje znaju oni koji su imali parezu,ali se nedam.Ja sam se pronasla u mojoj bastici,poslove u kuci,sa mojim zivotinjicama,porodicom i mojim prijateljima.Ja razumem tebe strasno je nema saginjanja,cucenja ali s vremenom se naucis na takav zivot,a kad vreme prodje polako ces moci i da se saginjes,normalno neki poket bez veze ali ces se sagnuti.Meni su posle kontrole goinu i po dana dozvolili da vozim i bicikli.Puno pozdrava tebi i tvom tati,veruj mi da sve sto sam prosla pozelela sam po nekad da su mi tata i mama zivi.VELIKI POZDRAV I ZA REMI I OSTALE KOJI SE DRUZE SA NAMA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Operacija kuka (ograničenja, proteze)
PostPoslato: Sre Okt 13, 2010 7:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 12:51 am
Postovi: 29
Hvala ti draga Emili ,mnogo mi znaci ohrabrenje.Iskreno ti zelim sve najbolje!Znam takav je nas zivot..I onog trenutka kad smo se razboleli sve se promenilo, i to moramo da prihvatimo. Moj tata te takodje puno pozdravlja i zeli sve najbolje. :-?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 673 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 23 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: