Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 18, 2009 11:45 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 9:52 am
Postovi: 360
Lokacija: Sr.mitrovica
Moja baba ima 70 god operisala je rak debelog creva pre 2 godine,sada ima metastaze na plucima i jetri.Interesuje me kada bolest bude napredovala da li ce se osecati bolovi?

_________________
Testosterone man


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Rak debelog creva
PostPoslato: Pet Feb 20, 2009 5:18 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2008 8:33 pm
Postovi: 82
Lokacija: Tivat
Zenlle,

Preneću ti iskustvo mog nažalost pokojnog oca. Operisao je rak debelog creva 2001.g. a 2004.g. metastazu na jetri. Sve je bilo ok dok se 2008.g. metastaza nije proširila na pluća i otkad je nadjena umro je za 8 mjeseci, 3 mjeseca bio je nepokretan, izmučen od hemoterapija, bez snage a i popucale su mu kosti od metastaza i to ga je najviše boljelo. Imao je bolove u kostima zadnjih mjesec dana, ali je junački to podnosio, tako da je svega primio 3 trodona i to zadnje dane. Medjutim, mnogo se namučio jer je bio nepokretan, jer je imao problem s stolicom i nemogućnost odlaska u wc, nije mogao da je kontroliše. Nadam se da će tvojoj babi sve što joj predstoji biti lakše nego mom ocu. Teško je gledati te muke. Sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 20, 2009 7:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 9:52 am
Postovi: 360
Lokacija: Sr.mitrovica
Ok hvala ti mnogo na iskustvu,nadam se da nece biti nekih velikih bolova kod moje babe.
poz

_________________
Testosterone man


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 27, 2009 5:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 4:13 pm
Postovi: 2
Pozdrav svima, ovde sam nov ali na moju zalost vec 4.5 god sa dijagnozom
C20. Imam 38 god a operisan sam 2004_te i prosao hemioterapiju koju sam jako tesko podneo.Radio sam vec tri kolonoskopije i dva skenera, mali milion UZ jetre na 4D ultrazvuku (kazu da je to jedan od najnovijih aparata) i od operacije sve je barem do sad uredno.Nosio sam ileostomu dva meseca a onda sam radio tzv. rekonstrukciju kad mi je macena kesa.Os hemioterapije mi je skoro sva kosa bila opala.Nagedao se svega i doziveo svasta! Moj pokojni deda je umro od raka (predpostavljam debelog creva), takodje mi je brat umro od karcinoma pluca pola godine prije moje OP a prije godinu dana i moj otac je po treci put operisao rak debelog creva i sada nosi stalnu kesu.
Ovde vidim zaista vrhunske odgovore pa bih voleo komentar za moj PH od OP iz 2004_te.
----------------------------------
ADENOCARCINOMA INFILTRATIVUM INTESTINI CRASSI, HG II , NG II,
Stadijum C Sec.Dukes stadijum C1sec. Astler Coller, pT2N1.Na ivicama LYMPHONODORUM, 2/12 (veca metastaza precnika do 6mm)
----------------------------------
Takodje pise da je uzeto 10mm fragmenta cijeva sa ocuvanom gradjom
i da u njemu nema elemenata maligniteta.
Nije lijepo da pominjem imena ali sam sad medju zivima zahvaljujuci mom hirurgu sa kojim sam od tada ostao u veoma bliskom kontatu.
Znam da nece das me plasi ali sam svastan da samo stojim u redu i da je pitanje momenta kada cu dobiti metastaze.Doduse neznam dali je utesno to sto su ove dvije metastaze bile pored primarnog tumora u vezivno-masnom tkivu koje je ostranjeno.
OP je radjena na KBC PG i znam da sam bio u najboljim mogucim rukama
kod hirurga koji je izuzetno visoko kotiran u tim krugovima.

Unaprijed zahvalan

A za zenlee, sta da ti kazem, jedino ono sto je meni govorio moj prijatelj kad je moj pok. brat bio na samrti, da Bog da bolesniku da dostojanstveno odboluje. Moj brat je imao metastaze na mozgu i samo je zadnjeg dana imao bolove, pao u komu i iste noci preminuo.
Neznao niko kako je stravicno toliko puta se suociti sa najgorim, osjetiti na svojo kozi kao sto se meni desilo! Od svega mi je najzalije sto me nije zadesilo bad koju godinu kasnije da bar jos malo od mladosti ukradem.
Eto sad zivim od danas do sjutra, za moju cerkicu koja nam se rodila odmah posto sam zavrsio zadnju hemioterapiju i ona mi je izvor neke zivotinjske snage da se borim u cemu mi moji doktori zaista svim bicem pomazu i sa svima se redovno cujem telefonom.
Zelim Vam svima dobro zdravlje i srecu!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 27, 2009 5:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 12:03 pm
Postovi: 4
Doktore Severus...prošli put ste mi sve lepo objasnili u vezi karcinoma debelog creva pa nakon nekog vremena evo mene opet sa potpunijom dijagnozom.Naime,majka je operisana po Milesu i kolostomu je dobro prihvatila. Rađena su joj detaljnija pretraživanja nakon završene terapije zračenjem i hemioterapije 5FU/LV..prvo MRI male karlice i UZ abdomena koji su bili dobri ali su joj markeri bili povišeni..oko 100 tako da joj je vršena daljnja pretraga MRI abdomena i CT toraksa i ispostavlja se da ima neke promene na jetri...primila je prvu terapiju Folfox4 ...evo deo otpusnice koji mislim da može da pomogne da mi rastumačite koliko je ovo stanje ozbiljno...šta znače te brojke posle oznake lgl ...šta pretstavljaju izrazi sekundarni depoziti i solitarna modularna promena...da li to znači da ona ima metastaze i na jetri i na plućima (ili su to samo sumnje)i ima li tu uopšte spasa? Da li vam te brojke govore nešto o njenom stanju i ozbiljnosti njenog stanja...oseća se dobro ali je pre terapije a posle operacije imala jako velike bolove u leđima...ima li taj bol neke veze sa sa ovim metastazama ili je to usputna pojava operacije i hemioterapije...Molim odgovor...

DIJAGNOZE:

C 21. Adenacarcinoma anorecti DUKES C.
T0 N1 M1 CS IV
St.post excisio tu transanalis (25.03.2008.)
St.post haemoirradiationem (50,4Gy/28f) + 5 FU (do 10.06.2008)
Lymphadenomegalia iliacalis regio obturatorius dex. Et mesorectalis et iliacalis dex.
Remisio morbi partialias (endoskopski nalaz).Polypus coli transversi
HT: 5FU/LV № VI do 02.02.2009.
Meta lobi dex hepatis .Lymphodenomegalia retroperitonalis.
Infiltratio VTh9 susp.
...
PH nalaz govori u prilog srednje diferentovanog adenocacarcinoma.T3NxMx.Nakon toga je sprovedena postoperativna hemoiradijacija male karlice.Obzirom da je na kontrolnom MR-u viđena infiltrativna promena,urađena je amputacija rektuma po Milesu,nakon čega je primila VI serija adjuvantne terapije po protokolu 5FU/LV.Nakon terapije urađena revizija stanja osnovne bolesti MR karlice je uredan,na CT toraksa se vidi solitarna mikronodularna promena u gornjem režnju desnog plućnog krila 3-4 mm,dok se na MRI abdomena u desnom režnju detektabilno višesekundarnih depozita 13 mm,a u levom lobusu se ne izdvajaju fokalne lezije sa sigurnošću,u pregeledanim regijama retroperitoneuma paraaortalno retrokruralno lgl 10 mm,u retroperitoneumu konglomerati lgl do 25mm sa znacima extranodularnog širenja,u mezenterijumu lgl 11 mm uz infiltraciju paravertebralno u visini Th9. CEA178
Laboratorijski nalazi: SE:22; Erci:4,06; Lkci:6,7; Hgb:123; Hct:0,35; Trci:322; CEA:178; Urin:b.o. ...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rak debelog creva
PostPoslato: Pon Mar 24, 2014 10:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2012 4:40 pm
Postovi: 5
Pozdrav, moj otac ima rak debelog creva,otkriven je pre godinu i po dana, operisan i otklonjen veliki tumor, sada ima metastaze na jetri i levom plucnom krilu,ide na hemoterapije, mada su lekari rekli da moraju da mu menjaju terapiju,ne znam jos konacne detalje,imam uput pa vas molim za objasnjenje i da li postoji neka alternativna medicina i lecenje biljem nekim,nesto?

otpusna lista je od 24.07.2013

zavrsne dijagnoze:
Ca coli coli ascendentis (C18.2)
Meta in hepate (C787)
Meta pulmonis l.sin.(C780)
HT in cursu (Z511)

Zamolio bih vas da mi protumacite ovo i ako moze odgovor i neka konsultacija sta bi mogao da preduzme.
Sada je zavrsio hemoterapiju IV ciklusa po FOLFOX rezimu.
Odradjen je skener,tumor markeri uvecani.
Cekamo sad dalju odluku lekara iz Klinickog centra.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rak debelog creva
PostPoslato: Pet Jul 25, 2014 10:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 24, 2014 5:01 pm
Postovi: 28
Lokacija: Srbija
Vec sam poslao nekoliko ovakvih poruka drugima, a koje smatram dobrim resenjem problema.

Na linku

http://kickass.to/korak-do-kraja-zip-t9343512.html

je postavljen multimedijalni materijal od 50-tak dokumentarnih filmova na srpskom jeziku, preko 200 pdf knjiga o zdravlju, veganstvu, alternativi i dr., anatomske 3D enciklopedije, softver, koji poprilicno dobro objašnjava temu alternative i zdravlja, principe zdravlja i lecenje kao i politiku eugenike.

Možete jednostavno skinuti fajl sa torrenta (13 Gb, zip) i na jednom mestu dobiti sve odgovore, da ne biste gubili vreme i lutali za informacijama. Da ne preterujem, ali neka moja licna procena je da ukoliko budete prilagodili svoj nacin života na nacin kako je tamo opisano, vaše šanse za prevenciju i izlecenje su oko 80%.

Mogu vam proslediti pocetak uvodne reci:

"...U zadnje vreme sve je ucestalija pojava raznoraznih boleština tipa bolesti srca, kancera, leukemija, dijabetesa i sl... Ono što je zajednicko za sve ove savremene bolesti je da se uglavnom javljaju kao posledica pada imuniteta a da njihovo lecenje više ne zavisi toliko od lekova koliko od promena navika, svesti i nacina života.

Trenutna situacija npr. u Americi je da svakog minuta umre po jedna osoba od bolesti srca kao i jedna osoba od kancera. Normalno da je na svetskom nivou ta brojka mnogo veca. Kod nas u Srbiji, trenutno stanje je da svakih 18 minuta umre po jedna osoba od srcanih bolesti a godišnje se evidentira preko 30.000 novih slucajeva oboljenja od raka od kojih preko 20.000 umre sa tempom uvecanja od 15% godišnje.

Prognoze svetske zdravstvene organizacije za Srbiju su da ce, ako se zadrži ovakav tempo razboljevanja, vec u 2020. godini, svaki drugi stanovnik imati neki oblik raka, kancera, ciste ili neko drugo autoimuno oboljenje. Ljudi su u teškoj finansijskoj situaciji i zbog postojecih porodicnih problema nemaju vremena da realno sagledaju situaciju oko sebe vec se krecu kao hipnotisani u gomili, ignorišuci realnost i jasno uocljive znakove predstojeceg vremena...."

POGLEDAJTE!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Rak debelog creva
PostPoslato: Sre Avg 20, 2014 9:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 20, 2014 9:20 pm
Postovi: 2
Dobar dan svima,
čitala sam prepisku drugih članova na forumu, ima puno korisnih saveta i mišljenja i želim da vas pitam ako možete nešto detaljnije da mi kažete o dijagnozi moje majke. Njoj je dijagnostikovan maligni tumor:

Neoplasma malignum caeci C 18.0

Nakon toga je bila na operaciji gde je tumor izvađen, urađena je biopsija i PH nalaz je sledeći:

Adenocarcinoma infiltrativum intestini crassi in satdio B Dukes / Astler-Coller B2 (G2 pTNM : T3NoMx stage IIA). Lymphadentitis chronica nonspecifica (47).

Na osnovu prepiske ostalih članova, nešto sam naslutila i sama na osnovu istih reči u dijagnozi. Volela bih da mi neko stručan pojasni dijagnozu moje majke i da mi da savete šta da radimo dalje.
Da li ovakav tumor može da se širi dalje po telu, ako da, u kojem vremenskom periodu? Da li je za ovu dijagnozu neophodna hemoterapija, zračenje i sl.? Ili se stanje može sanirati i zdravom ishranom ili čime god drugim? Sve informacije su mi dobrodošle.
Unapred vam se zahvaljujem na odgovorima.
Ivana


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 53 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 56 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: