Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2491 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 167  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Ned Nov 20, 2011 9:54 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 7:33 pm
Postovi: 67
Zdravo svima,citam vase postove redovno ali ne pisem cesto.Sad imam jedan problem i ne znam kako da ga rijesim,nadam se da ce te mi vi pomoci.Ne znam koliko se sjecate mojih postova od prije.Zadnji put sam vam pisala da je sa tatom sve ok.Ali ima vec neko vrijeme poceo mi se zaliti da ga boli ispod lijevog rebra.On je operisao tumor na desnom plucnom krilu.Ta bol nije jaka ne treba mu nista za bolove ali mene brine.Malo ga boli pa ga onda prestane.U proslu srijedu je popio zadnju tabletu kselode to mu je bio 8 ciklus hemoterapije.Radio je ct toraksa i stomaka snimci su bili u redu.Njegov onkolog je rekao da je to sve odlicno.Kad sam joj rekla da ima bolove ispod rebra ona je rekla da postoje metastaze vidjele bi se na snimku ct-a.Pitala sam je za scintigrafiju kostiju i za pet ct rekla je da mu netreba mozda kasnije da uradi pet kad prodje 6 mjeseci od hemo.Nije mi jasno ako covjek ima bolove da to moze biti u redu.Moze li mi neko reci kod metastaze na kostima kako se javlja bol da li boli stalno,da li se bol pojacava i da li ima perioda kad bol prestane.Predlozite mi sta da radim i gdje dalje da idem.Iduca kontrola je zakazana tek u februaru sa novim snimcima ct abdomena i toraksa.Inace tata ne izgleda lose i nema drugih problema zivi i radi normalno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Pon Nov 21, 2011 12:54 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 24, 2011 5:50 am
Postovi: 69
Moj otac je prvo imao problema sa dizanjem,bolelo ga je u karlici,nakon davanja diklofenak cepica bol bi prolazio.
zatim su se pojavili fantomski bolovi u rebrima,boli leva pa desna strana,pa prestane. Pa karlica pa levi kuk i koleno. Injekcije su u pocetku zaustavljale bol a kasnije samo na sat dva.
Savet da uradite pet skener,tumor markere i scintigrafiju sto pre,ali uradite scintigrafiju kod privatnika,posto na klinickom centru rade lose snimke. svakako mu pojacajte ishranu i vitamin c i gvozdje.
Inace lekari dizu lako ruke od starijih pacijenata. To na zapadu nije slucaj,a koliko sam upoznat ni u Rusiji.
Kod nas je doktorska etika zamenjena terminom paroljublje ili evrodoktorgroznica. Stavite vasem lekaru 20 eura u zdravstvenu knjizicu i ucinice mnogo vise. Nazalost.... :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Pon Nov 21, 2011 10:46 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 7:33 pm
Postovi: 67
Hvala badule na odgovoru.Koliko je kod vaseg oca proslo vremena dok nisu postali jaci bolovi?Ja se tjesim da nisu meta promjene nadam se da je nekakva reakcija od hemoterapije.Doktorica mi je rekla da bi bile uvecane linfne zlijezde da ima negdje metastaza.Ali bez obzira ne smijem cekati februar moram zakazati privatno scintigrafiju kostiju.Znate li mozda koliko kosta i gdje je najbolje uraditi?Sto se tice tumor markera za njegov karcinom nisu mjerodavni.Kod njega su uvijek bili u redu i prije operacije,tako da mu doktori vise i ne daju da ih radi.Tata i nije tako star nema ni 60 god. da bi tek tako digli ruke od njega bar se nadam.Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Pon Nov 21, 2011 11:24 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 24, 2011 5:50 am
Postovi: 69
Sto pre radite pretrage. Scintigrafija je oko desetak hiljada dinara.
Samo da znate da ni to nije bezazlen metod,ma sta god doktori rekli.
Kad su poceli ti bolovi bio je kraj marta meseca,preminuo mi je otac 7 novembra. U junu smo radili scintigrafiju i rezultat je govorio da nema metastatskih promena. To Vam sve govori o kvalitetu snimke i sudbini moga oca.
Zato ne gubite vreme uradite sve analize,Vas otac je jos relativno mlad covek i vredi se boriti.
Vidatox,segydrin,B-17,kordiceps.... borite se i kontaktirajte stalno sa onkologom.
Zelim Vam sve najbolje i da se Vas otac oporavi sto pre.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sre Nov 23, 2011 12:10 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 9:25 am
Postovi: 153
Do sada sam samo citala i pratila vase price, a sada se javila potreba da se oglasim...
Tata mi je umro 10. novembra, u 63. godini... Imao je dve metastaze na jetri, koje su se pojavile godinu i po posle operacije karcinoma na debelom crevu. Od marta 2010. je bio na hemoterapiji, negde do maja meseca ove godine. Onda su mu dali pauzu kao mesec dana da se odmori od terapije, a ta pauza je potrajala do oktobra... Za tih 5 meseci mu je tumor na jetri porastao duplo. Ponovo je poceo sa hemot. i dodali su Erbitux i primio je samo 2 puta od jednog ciklusa, od predvidjenih 4 ciklusa (jedan ciklus obuhvata nedeljni rezim primanja, uzastopno 4 nedelje, pa 15 dana pauza, pa drugi ciklus). Do zadnjeg dana je radio, isao na sluzbena putovanja i bio veoma aktivan. Otisao je veoma tiho, u roku od 30 minuta od kako mu se pojavio jak bol u grudima. Umro je od infarkta... Hitna pomoc je dosla i cim su culi da ima rak, nista nisu hteli da preduzmu. Pustili su ga da umre.
Znam koliko ove moje reci grubo zvuce i mozda se cine nerealnim, ali verujte mi da ne preuvelicavam nista. Celu tu njegovu borbu sam bila uz njega, podizala ga kad bi psihicki pao, izigravala mirotvorca kad bi se posvadjao sa majkom, bila sa njim dok je bio po bolnici, svadjala se sa lekarima, sa brdom pravilnika i sluzbenih glasnika kao naoruzanjem isla da se ubedjujem sa lekarima da ima pravo na terapiju, nabavljala mu citostatike kada ih nije bilo u bolnici, a sve je na kraju bilo uzalud...
Tad kad sam mu bila najpotrebnija da se svadjam i ubedjujem sa lekarima da rade svoj posao, mene nije bilo tu... A krenula sam odmah cim sam cula da ima bol u grudima. Dok sam stigla, on je vec izdahnuo...
Moja mama je imala obicaj da me uvek zove, bilo da idu kod lekara ili kad se pozali na nesto, zato sto sam ja u tim kriznim situacijama bila uvek maksimalno pribrana i uvek sam znala da reagujem na vreme. Znam da je bio bolestan, znala sam i da ce da umre, znam i da je bolje da ide po redu, ali meni to nije nikakva uteha. Boli mnogo. Nemam snagu da pogledam u njegovu sliku, i stalno ga pogledom trazim kao da ocekujem da ce da se pojavi. Moja majka stalno ponavlja kao mantru kako se nije mucio uopste, bio je normalan do poslednjeg trenutka, ali dzabe. Meni to nije nikakva uteha. Evo proslo je dve nedelje, ja sam koliko toliko pribrana, radim, spremam rucak, brinem o detetu i muzu ali imam tu veliku prazninu i bol.. Strah me hvata kako cu da prebrodim predstojece praznike i Bozic, kada je njemu trebao da bude rodjendan... Imate li neki savet, kako dalje? Mozda sve ovo zvuci glupo ali ja stvarno ne znam sta i kako da uradim da mi bude bar malo lakse. Lekove za smirenje ne pijem jer ih moj organizam ne podnosi i sve sam pregurala bez ijedne tablete. Pomoc psihologa nemam nameru da trazium iz prostog razloga sto smatram da ce me mnogo bolje razumeti neko ko je sve to prosao, nego li neko kome je posao da slusa i klima glavom i postupa na nacin kako mu pise u udzbeniku. A uz to su jos i deo naseg zdravstvenog sistema, na koji sam veoma ogorcena.
Hvala svima koji su procitali ovaj post, kao i onima koji ce nadam se odgovoriti na njega.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sre Nov 23, 2011 3:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 7:49 pm
Postovi: 200
Lokacija: novi sad
Draga Lyki,
primi moje saucesce, jer ne znam kako da te utesim, jer verujem da je bol velika, ali je tvoja majka u pravu - puno znaci sto se nije mucio, pa neka ti to bude uteha.
Ja takodje bolujem od karcinoma i kada dodje taj trenutak da nestanem, zelim sebi smrt kakvu je imao tvoj otac, samo da bude brzo i sto manje bolno, jer je to za nas najvaznije, da odemo dostojanstveno i da ne mucimo ni sebe ni druge.
Tvoj otac ce ti uvek nedostajati i tu prazninu nece niko ispuniti, to je normalno, ali ce bol oslabiti.
Sigurna sam da zeli da ti nastavis da normalno zivis, kao sto i ja zelim svojoj deci posle mene, jer veruj mi, vise me plasi ta bol koju cu ostaviti za sobom, nego samo moje nestajanje.
Zato, tuguj, to je normalno, nemoj sputavati osecanja, ona ce sama po sebi oslabiti. Vreme ipak leci.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sre Nov 23, 2011 4:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm
Postovi: 291
mene sve to sad ceka *mama je u IV stadijumu i pokusavam da se i psihicki pripremim za to. Nista ne negiram i svaki dan sebi govorim kako je to normalno sto ce mi mama umreti. Oguglala sam vise na svakakve price i pricam o tome sasvim normalno. Pokusavam da njoj olaksam, posto je jako depresivna, naravno nesvesna sta je ceka jer joj nismo preneli celu istinu.
Bojim se da budem pored nje kad se to desi...a opet zelim da budem pored nje kada se to dogodi, jer mislim da ce joj biti lakse. Uzasno se bojim toga!!!!! Ne znam sta da joj kazem u tim trenucima, ne znam da li ce me cuti. Prosli put kada joj je bilo lose a hitna bila kod nas...samo sam je drzala za ruku i govorila da ce proci.

Proci ce sve to mama, proci ce brzo.

Ima li neko neki savet?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sre Nov 23, 2011 4:17 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm
Postovi: 291
Ganadra,


Izuzetno vam se divim. Zao mi je zbog svega sto vam se desava....
Budite jaki i nedajte se.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sre Nov 23, 2011 4:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 7:49 pm
Postovi: 200
Lokacija: novi sad
Naravno da ne razmisjam puno o tom danu i naravno da se nadam da ce mene zaobici, ali ne mogu da ne reagujem na vase strahove, jer ja sam na onoj drugoj strani i zato pokusavam da vam bar malo razjasnim kako se mi, oboleli, osecamo.
Vase mame i tate se takodje boje, ljudski je, ali znajte da ih vise boli vas strah i bol koji vam nanosimo.

Zato budite hrabri. jer po nekom normalnom sledu stvari, treba da ide po redu, pa iako je mozda nekada prerano, dobro je dok je po redu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sre Nov 23, 2011 8:25 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 9:25 am
Postovi: 153
Ganadra, pratim tvoju pricu od pocetka i zaista ti se divim. Hvala ti mnogo na lepim recima utehe, veruj mi da su mi dosle kao melem na ranu. Eto od svoje sebicnosti i tuge, zaista nisam razmisljala niti sagledala dovoljno dobro ocima obolelog. I zaista sad kad vratim film vidim da je i moj otac razmisljao kao i ti. Ja sam nekako uvek bila pripravna na neki nacin da ga podignem kad klone psihicki ili kad mu vidim suze u ocima i onda kao da osujem paljbu po njemu i uvek sam mu drugacije govorila, i uvek se sve svodilo na isto. I interesantno uvek me je slusao.. Koliko puta me je majka zvala da razgovaram sa njim jer je eto nerazuman i previse radi, i uspela sam da ga smirim bar na kratko, bar da jedan dan odmori malo i vise misli na sebe.. Ne znam da li ces mi verovati, ali posle tvojih reci meni je malo lakse... Bol je i dalje tu, ali mi je nekako lakse..
Cicamaco, znam kako ti je jer eto ja sam kroz to prosla.. Veruj mi da bez obzira koliko se ti psihicki pripremala za odlazak svoje majke, kad dodje taj trenutak, videces da nisi bila spremna. Moj otac je vikend pre smrti imao epizodu iz koje nisam verovala da ce se izvuci. Bio je 6. novembar, nedelja, i on je sa majkom izasao u setnju. Na 150m od kuce se pozalio da ima nesvesticu, poceo je da povraca i srusio se bez svesti. Moja majka se izgubila u momentu ali srecom naisli su ljudi i pozvali hitnu pomoc. Ona je iz 5. puta uspela da okrene moj broj i kaze mi da mu je lose i da dodjem. Sa muzem smo jurili za kolima hitne pomoci i kad smo stigli u bolnicu, kad su ga iznosili iz vozila, nista nije moglo da me pripremi na tako strasan prizor.. Bio je les na nosilima, i samo se po isprekidanom podizanju grudnog kosa videlo da jos dise. Brzo sam se sabrala i nisam dozvolila da me izbace iz prijemne ambulante. Vikali su na njega, dozivali ga, nije reagovao. Bila sam ubedjena da umire. Stala sam pored njega i pocela da mu pricam da sam tu da me slusa da ce biti sve ok, samo da slusa moj glas... I tako pricala i pricala i posle setanja od jedne klinike na drugu i stalnog pricanja on se povratio.. Uvece kad je sasvim dosao sebi on se niceg nije secao, imao je prekid filma od momenta kad se pozalio na nesvesticu pa sve do ponovnog budjenja. Vec uvece je opet bio svoj, sa normalnom bojom i ponasanjem. Znala sam da se izvukao za dlaku, i cvrsto sam verovala da ce poziveti bar jos godinu dana. Umro je 4 dana kasnije od infarkta.
Kad sam stigla kod mojih kuci on je vec bio umro, mada mi je dr rekla da je ziv ali da umire. Prisla sam pored njega, mazila ga i rekla mu da se slobodno pusti ako ne moze da izdrzi, da je bio najbolji otac na svetu, da cu brinuti o majci i bratu i da se samo prepusti da ce njegov unuk krenuti njegovim stopama i da cu ja brinuti o svemu.. Suze su mi tekle, glas mi je drhtao ali sam u momentu osetila neki mir.. Mislila sam da je ziv i da me je cuo.. Ali vec je bio izdahnuo i nije mogao da me cuje. Ali i sada kad se setim toga osecam neki mir i spokojnost.
Ono sto sam htela da ti kazem, je da se ne plasis tog trenutka. Budi pored mame koliko god mozes i samo joj pricaj i mazi je. Koliko god njoj bilo tesko veruj mi znacice joj. Iako je u terminalnoj fazi ona i dalje oseca. Ako mozda i ne bude razumela tvoje reci, razumece tvoj dodir. Znam da je to mom ocu znacilo u nedelju, iako sam ovaj put kasno stigla i nisam uspela da ga povratim.
Ganadra, hvala jos jednom. Dace Bog da ozdravite!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Sre Nov 23, 2011 9:52 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 7:33 pm
Postovi: 67
Danas sam se opet razocarala po ko zna koji put.Tati je scintigrafija kostiju pokazala 2 meta promjene.Doktor kaze da je pocetak.Sutra ide u Kamenicu da vidi kad ce na zracenje.Imam sto pitanja nadam se da cete mi na neka odgovoriti.Koliko se zracenjem moze zaustaviti meta promjene na kostima?Da li postoje nus pojave kod zracenja?Ukratko sta mogu da ocekujem i kako da se borimo sa karcinomom kostiju?Ima li neko iskustva sa kubanskim doktorima i da li je neko isao na Kubu kod onkologa?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Čet Nov 24, 2011 8:59 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2011 9:25 am
Postovi: 153
BAKS je napisao:
Danas sam se opet razocarala po ko zna koji put.Tati je scintigrafija kostiju pokazala 2 meta promjene.Doktor kaze da je pocetak.Sutra ide u Kamenicu da vidi kad ce na zracenje.Imam sto pitanja nadam se da cete mi na neka odgovoriti.Koliko se zracenjem moze zaustaviti meta promjene na kostima?Da li postoje nus pojave kod zracenja?Ukratko sta mogu da ocekujem i kako da se borimo sa karcinomom kostiju?Ima li neko iskustva sa kubanskim doktorima i da li je neko isao na Kubu kod onkologa?

S obzirom da je pocetak, vrlo je realno ocekivati da se te meta promene sa kostiju povuku skroz od zracenja. Zracenje ima nuspojava sto zavisi i od povrsine zracenja kao i dela tela koji se zraci. Recimo zenama kojima su zraceni jajnici stradala je besika. To ce ti najbolje reci neko ko je prosao zracenje kostiju, da ja ne lupam mnogo. Koza na tom delu ce potamneti i bice veoma suva i iritirana. Ali to su prolazne nuspojave. Opet, pitaj lekara, radiologa sta mozete da ocekujete od zracenja. I naravno, trazi vezu pod hitno, jer se na zracenje u Kamenici mnogo ceka dugo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Čet Nov 24, 2011 9:19 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 7:33 pm
Postovi: 67
lyki hvala na odgovoru.Danas je tata isao u Kamenicu hirurg koji ga je operisao rekao je da su te promjene na kostima male i da su spolja na kosti a ne unutra i da ne bi trebalo puno zracenja da se to unisti ali da se mora poceti sto prije.Odlucili smo se za B Luku zbog cekanja a i dr u Kamenici je rekao da se moze zracenje odraditi i u BL jer promjena nije usla duboko u kost.Danas sam nazvala tatinog onkologa i ona mi je rekla da moze samo danas da ga primi ako danas ne stigne nema iduceg slobodnog termina za 10 dana.Tako da je on iz Kamenice morao odmah u BL morao je stici do 3 sata.Bilo bi naporno i nekome koga nista ne boli a mogu misliti kako je bilo njemu jutros od 7 pa veceras do 7 stalno je sjedio.Kad je dr pogledala nalaz ona je rekla da to mozda i nije meta promjena posto scintigrafija nije pouzdana i moze dati lazno pozitivan ili lazno negativan nalaz.Mora u sto kracem roku da uradi magnetnu rezonancu kicme ,tumor markere ,kalcijum i jos par nalaza pa da onda dodje na konzilijum.Ne znam da li je moguce da scintigrafija pogrijesi?Radiolog kad je pregledao nalaz on je rekao da je metastaza on uopste nije ni pomenuo da bi to moglo biti nesto drugo.Danas sam i ja bila sa tatom u ordinaciji dr ga je pesnicom udarala po prsljenovima i on nije osjecao bol samo malo u donjem dijelu.Ona kaze da su to metastaze bolilo bi ga vise.Ja se sjecam da je on uvijek imao problema sa kicmom i kad sam ja bila mala.Ali ti bolovi nisu tako dugo trajali 10-tak dana pa prodje a ovo sad traje vise od 2 mjeseca.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Čet Nov 24, 2011 11:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 23, 2011 11:44 am
Postovi: 14
Svaki put se rasplacem kad citam postove.
Ganadra i Slavko mi ulivaju neopisivu snagu i na tome sam im neizmerno zahvalna, jer mi je jako tesko da prebrodim i sakrijem strah pred majkom, posto mi je upravo ona uvek bila najveci oslonac i najbolji prijatelj.
Ona je godinama bolovala HOBP, Hitna pomoc nam je dolazila gotovo svake noci, bila je pusac - trosila je bar dve pakle dnevno. Onda je poslednjih nekoliko godina sve bilo ok, nikad bolje, da bi posle pada sa kreveta otisla i do pulmologa preventivno.
Uocili su senku, posle skenera smo saznali da je karcinom i operisana je. Upravo je zavrsila treci ciklus hemio i 7. novembra ide na konzilijum.
O skeneru ne smem ni da razmisljam, odmah me hvata panika. U medjuvremenu je isla na snimanje zbog bola u kolenu - konstatovana je pocetna faza reumatoidnog artritisa. Nije dobila lekove, savetovane su joj samo vezbe i vise kretanja.
Sada se javio bol u bubregu i ucestalo mokrenje. To joj se desavalo i ranije pa veruje da se prehladila i nece da ide kod lekara. Da li gresi ili ne - vise ne znam?
Zivot nam se potpuno preokrenuo od kada smo saznali za karcinom, ponekad mi se, mada znam da je to glupost, cini da bi bilo bolje da smo ziveli u neznanju.
Smrt kakvu je imao tvoj otac lyki samo bih mogla da joj pozelim, plasim se bolova, gubitka razuma...To su strahovi koje svi mi delimo. Neki sa tim bore bolje, a neki manje dobro. Ja sam u ovoj drugoj kategoriji. Ne mogu da zamislim da ce proci dan a da ne cijem majku, zelim da mislim da ce ona sve to pregurati i prezdraviti. To zelim svima koji boluju, a nama koji treba da budemo uz njih, da budemo snazni. Drzi se BAKS.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: prijatelji
PostPoslato: Pet Nov 25, 2011 2:45 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 24, 2011 5:50 am
Postovi: 69
Lyki,primite moje iskreno saucesce... :cry:
Tri dana pre Vas i meni je umro otac... :(
Jos uvek se borim sa tugom...
Sinoc sam ga prvi put sanjao i bese mi lakse ceo dan. Ne znam zasto.
Zelim Vam da budete jaki i hrabri. Ne samo zbog Vas ,vec i zbog Vase porodice. Ubedjen sam da ce Vam porodicna ljubav vratiti snagu.
Ganadra,Vi ste izuzetno hrabra licnost. covek ne moze a da Vam se ne divi. Voleo bih da osetite duboko postovanje koje ciste dushe gajim prema Vama i Vasoj snazi. Zelim Vam od srca sve najbolje.
BAKS,budite i Vi uvereni da snaga i hrabrost da izdrzite sve poticu samo iz Vase duse i vaseg srca. Sve najbolje zelim i Vama.
Nena.nena,isto to zelim i Vama. Borite se zajedno sa Vasom majkom,ne mora svaki kancer da bude nezleciv. Budite hrabri i zbog Vase majke. Ona svakako zasluzuje Vasu hrabrost i pomoci ce joj u borbi.
Sve najbolje.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2491 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 167  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 32 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: