Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Maj 04, 2008 10:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 9:18 pm
Postovi: 8
Lokacija: Backa Palanka
Idemo dalje evelina i oko trinaestog maja videcemo sta ce strucnjaci uraditi.Danas je isao u Novi Sad da se vidi sa prijateljima podrzavamo ga svi ako zeli da poseti prijatelje neka ide to mu nece doneti nishta lose samo ce se osecati kao i svi oni,zar ne? Hvala svima koji su uz nas ne znam shta bih bez Vas i razumevanja koje ovde nadjem.Sigurno ste mi utocishte od bola i usamljenosti.....Hvala.....
Idemo dalje......


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Maj 04, 2008 11:06 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm
Postovi: 695
Da draga moja,

Ako se dobro oseca, neka radi sve sto mu prija. To pruza onaj neophodan osecaj normalnosti koji je nekome ko boluje od karcinoma, preko potreban.

Ja sam izmedju dve hemo terapije, kada sam se dobro osecala, bazala, druzila se. Samo u ekstremnim meteoroloskim uslovima (velike vrucine koje sam u toku hemo terapije tesko podnosila) i niskih temperatura ili kise, bih ostajala u kuci. Upravo to druzenje, u kojem niko nikada nije pominjao moju bolest, me je drzalo u normali. Naravno, pored jos nekoliko stvari!

Samo hrabro dalje. Dan po dan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 05, 2008 11:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 7:50 pm
Postovi: 3
Pozdrav svim forumasima

Da li neko ima iskustva sa koristenjem Tarceva tableta???
Mojoj majci (59) je dijagnosticiran nemikrocelularni Ca pluca bez metastaza u julu prosle godine. Od tada imala je zracenje i primila je dvije hemoterapije (4 ciklusa KT Cysplatin i Gemzar), nakon toga je primila Taxoteru, ali nije bilo poboljsanja, tako da je sad na trecoj terapiji Tarcevom. Pocela je piti Tarcevu 1 aprila 2007, znaci ispila je jednu kutiju tableta, doktorica joj je rekla da se Tarceva pije "sto godina" tj sve dok ne bude poboljsanja. Prije Tarceve uzimala je biljni suplement DG100 i dok je koristila te tablete osjecala se dobro. Medjutim sa uzimanjem Tarceve doktorica joj je zabranila DG100. Od tada, znaci od pocetka uzimanja Tarceve imala je nus pojave koje i stoje za taj lijek, osip po licu ( koji se pojavio petog dana uzimanja lijeka i jos nije prosao), gubitak apetita ( potpuno je izgubila apetit, tako da doktori opet na konziliju odlucuju da joj daju neki sirup za apetit ) i postala je jaakoo depresivna, ne zeli da izadje nigdje iz kuce sto me jako zabrinjava, jer mislim da se predala. Kad je bila na kontroli prije 5 dana, krvna slika i nalazi su joj bili "odlicni", snimak pokazuje da se tumor nije smanjio, ali i da nema nikakve progresije. Molim doktora ako moze malo da mi kaze nesto vise o ovoj vrsti tumora, sta se preporucuje, kakave su prognoze, a forumase koji imaju iskustva sa koristenjem Tarceve da podijele to iskustvo sa mnom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 15, 2008 11:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 9:18 pm
Postovi: 8
Lokacija: Backa Palanka
evelina, Tvoje iskustvo u borbi s tom opakom nemani je divljenja vredno i hvala na velikom razumevanju i nadi koju pruzas svima nama....Znam da su ovo male reci s moje strane i samo Tii znas kako Ti je bilo i kroz sta si sve prosla.....
Nazalost mom je ocu gore jako tesko guta sad se nalazi trenutno u bolnici pokusace zracenjem da mu pomognu......Samo zracenje tece uz sve nevolje redovno povracanje...sve teze guta.....Al tamo je u sigurnim rukama.....nadam se jos se nadam da nece doci do najgoreg ne jos.....Najgore je sto je to covek koji nikad ni od cega nije bolovao a sad da se pomirim s tim da mu nema spasa ne mogu al vreme i sve oko mene govori drugacije.....Pokusala bih nekako reci kako se osecam al previse boli....Ne mogu sad......Ne mogu ni pricati o tome previse je bolno a ne zelim da se oprastam... Pitao je mamu kad cu mu doci pa cu sad u nedelju ici da ga posetim.....Pokusacu biti hrabra....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 16, 2008 1:08 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Kako se uopšte dijagnostikuje koji je karcinom pluća u pitanju???

Za moju mamu koja ima metastazu na mozgu koja je hirurškim putem uklonjena, a sumnja se da je primarni na plućima (tamo ima ekspanzivnu leziju), onkolog je rekla da se najverovatnije radi o mikrocelularnom.
Kako to tako napamet??!! :roll:

Druga stvar koja me zanima: zbog celokupnog zdravstvenog stanja, nemoguće je sprovesti bilo koji vid terapije (u prevodu: doktori su digli ruke i prognoziraju brzi kraj), da li postoji neki način koji bih mogla da probam? Za gladovanje apsolutno nije kandidat, jer mama u sebi nema ni 40 kg (sama kost i koža :cry: ). Da li bih smela da probam sa alojom ili Todoksinom? Jel ima neko iskustva sa tim preparatima??

I treća: kako se dijagnostikuje koliko i na kojim sve mestima postoje metastaze??

Na mozgu je otkrivena zbog šloga, na plućima je otkriven tumor prilikom pripreme za operaciju. Znači: slučajno.
Kako ja mogu da znam da li i gde još postoje metastaze??



Očajna sam, ne znam kud da krenem, kog god lekara da pitam, naidjem na zid-"njoj pomoći i spasa nema"!! :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 16, 2008 8:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 9:54 pm
Postovi: 22
Lokacija: canada
Gde su sve metastaze moze da se ustanovi:
1) Jetra, Pluca, Bubrezi, Nabubrezne zlezde,... - CT Skenerom
2) Kosti - Skener kostiju koristeci Gama kameru
3) Mozak - MRI

Sta od ovoga i kako je dostupno u Srbiju stvarno ne znam.

Tip celija se odredjuje biopsijom.
Stvarno je zgodno da se ustanovi gde sve ima metastaze pa da se izabere najpristupacnije mesto. Npr. ako je u plucima blizu disajnih orghana moze da se uradi bronhodkopija. Jedna od laksih biopsija je iz jetre. Pretpostavlja se da posto su metastaze, onda su najverovatnije to sve iste celije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 16, 2008 8:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 9:54 pm
Postovi: 22
Lokacija: canada
Nije bronhodkopija nego bronhoskopija. Stvarno sam ocoravila nacisto pa svasta tipkam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 23, 2008 1:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 12:58 pm
Postovi: 2
Postovanje svima,
molila bih za pomoc, ukoliko neko zna web stranicu pomenute Pucci-jeve fondacije da je napise jer je nisam uspela naci na googlu :cry:
Zahvaljujem se unapred, iscekujem odgovor


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 11, 2008 6:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 6:35 pm
Postovi: 1
mojoj mami je isto pronaden mikroceluralni karcinom pluca i sad je startala sa kemoterapijom..pa cemo vidjeti..mozete li mi rec sta je brojsova terapija..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 11, 2008 8:14 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm
Postovi: 695
Zao mi je tvoje mame. Nadam se da ce joj biti bolje od hemo.

Brojsova teorija je jedna od brojnih kojom se navodno leci karcinom. Sastoji se u gladovanju od 42 dana. U tom periodu pije se sok pripremljen po Brojsovom receptu. Osnova teorije je da se celije karcinoma ostave bez hrane. Mada, vitamina ima i u tom soku pa mi tu nesto nije bas najjasnije.
Ovo je sve sto ja znam o tome. Mislim da na forumu niko do sada nije drzao tu Brojsovu dijetu.
Ja licno mislim da je vrlo opasno dodatno izgladnjivati organizam. Nikada nisam bila spremna da na sebi isprobam tu teoriju da li karcinom "umire" bez hrane koju mu obezbedjujemo jeduci.
Ako znas engleski preporucujem ti da odes na cancertutor.com

Mozda od svega onoga mozes nesto iskoristiti.
Meni licno se je svideo Budwigov protokol. Ima logike, izumela ga je zena koja je doktor, hemicar, farmaceut.... nominovana za Nobelovu nagradu iz oblasti medicine. A nije komplikovano. Bazira se na lanenom ulju i mladom kravljem siru. U svakom slucaju proguglaj.

pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: HVALA !!!!!!
PostPoslato: Ned Jun 15, 2008 11:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 9:18 pm
Postovi: 8
Lokacija: Backa Palanka
Zahvaljujem se evelini tartufi severusu i svim prijateljima sa ovog foruma koji su pre svega pruzali podrsku i strucne savete od srca meni i dali mi nade i kad sam mislila da je to nemoguce.......12.06.2008. moj otac je umro lako bez velike muke srce mu je stalo u 11 i 50. Zahvaljujem se i osoblju Instituta u Kamenici koji su pre svega veliki strucnjaci al najvishe veliki ljudi.....Utehe za mene neke velike nema tate vishe nema al mi je drago shto nisam kroz sve ovo prolazila sama i imala sam uvek nekog kraj sebe.
Svima od srca hvala bili ste i ostali veliki i pored ovog bola koji me kida smogla sam snage i hrabrosti da vam se zahvalim i da vam kazem koliko mi je sve to vredelo i znacilo.Znam da su ovo male reci al dolaze direktno iz mog srca i nema priznacete lepshe reci od HVALA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 16, 2008 2:57 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm
Postovi: 695
Moje iskreno saucesce.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 30, 2008 1:11 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 1:09 am
Postovi: 2
proba tina77


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 30, 2008 1:15 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 1:09 am
Postovi: 2
Dali neko zna da mi kaže, da li se mikrocelularni karcinom sa metastazama na jetri obavezno navraća posle uspešnog čišćenja hemoerapijom i zračenjem? ujedno volela bi da mi se javi Jale da mi kaže kako mu je sad majka!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 30, 2008 5:53 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 30, 2008 5:45 am
Postovi: 1
Mojoj mami (48 god) je ustanovljen mikrocelularni karcinom na desnom plucnom krilu.Zanima me da li moze da se prmeni gama noz,ako rak nije metastazirao dalje.Sad je primila prci ciklus citostatika,a 12.januara treba da ide na zracenje.Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: