Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Čet Nov 07, 2013 11:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2008 1:40 pm
Postovi: 1
Lokacija: niš
Neznam iz kog razloga je prestala prica na ovu temu, ali molim sve koji imaju neka nova iskustva u vezi lecenja mikrocelularnog karcinoma pluca da se jave. Mom tati je pre nedelju dana dijagnostikovana promena na desnom plucnom krilu, a ph nalaz je potvrdio sitnocelijski tumor. Za sada je rec o ogranicenoj bolesti. Cekamo konzilijum koji ce odluciti o daljoj terapiji, ali me uz nju interesuje i alternativna medicina. Da li neko ima iskustvo sa operativnim lecenjem- za koje uzgred ne postoje sanse, zato sto se smatra da je vec rasejan kad se otkrije, ali ipak se statisticki opisuje 2-5% operabilnih.
Hvala unapred na svakom savetu!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Čet Nov 14, 2013 10:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Avg 14, 2011 9:15 pm
Postovi: 20
@gaston - moj otac je dugo bio u ogranicenom stadijumu (mikrocelularni na desnom plucnom krilu ali tzv lokalno uznapredovala bolest, tj zahvacene limfne zlezde na medijastinumu sa iste strane plucnog krila).
Nazalost tati nije pomogla hemio uopste (rak je rastao uprkos raznim pokusajima).
NJemu se tek dosta kasnije rasirila bolest tako da, iz ove perspektive - verovatno bi bilo koristi od operacije.
Zracenje mu je pomoglo donekle.

Iskren savet: informisi se iz najkvalitetnijih izvora, ne cekaj nista, nadji vezu obavezno, slobodno pitaj vise razlicitih lekara sta misle o istoj stvari, insistiraj da ga lece po svetskim protokolima (otprilike ovako:)
- ako je rano otkriveno (jedna manja masa, ne znam do koliko cm smatraju manjom masom jer tata nije bio kandidat pa se nisam time mnogo bavio) radi se operacija. Preko najpre urade MRI glave, CT skener pluca i abdomena, scintigrafiju kostiju i PET skener. Cak ni tada ne mogu biti 100 posto sigurni da nema mikro metastaza ali ako je sve to cisto (osim te jedne mase na plucima) definitivno operisu. Kapiram da je potrebno novca za sve ovo ali zivot je u pitanju a sa mikrocelularnim se nazalost ne zivi dugo.
- ako nije toliko rano otkriveno (ali je i dalje "limited" stadijum) radi se istovremena hemio i radio terapija (pod uslovom da se proceni da pacijent moze da izdrzi, obicno se startuje sa zrazenjem nakon prvog ciklusa hemio terapije). Posto je u pitanju najagresivniji kancer pluca, ovo je najagresivniji tretman. Kod nas je maltene u domenu naucne fantastike da dobijes zracenje u isto vreme sa hemio terapijom (jer su guzve nevidjene) ali probaj, juri, insistiraj.
- ako je metastaziralo - samo hemio.

U svakom slucaju hemio je osnova lecenja, kome deluje, sigurno olaksa bolest i produzi zivot.

Moj otac nije imao srece - ni jedna vrsta hemio terapije mu nije delovala, zracenje smo jedva dobili (kasno nazalost) - olaksalo mu je disanje i bio je bolji ali je kancer na kraju metastazirao. Kad krene naopako, to ide jako brzo (tata otisao za 3 nedelje). Nije imao bolove i osim zadnjih 36 sati, dobro je disao.

Dugo je bio u limited stadijumu i bio je zilav, mogao je da izdrzi svasta (hemio nije ni osetio pa se ponekad pitam da mu nisu davali secernu vodicu umesto citostatika).

Jedan dr mi je savetovao (posto je tata dugo bio limited disease) da probamo sa operacijom ako nadjemo nekog voljnog da to radi, jer "kod nas se ovo hemio i radio terapijom ne leci". Matori je tada bio na zracenju i mislili smo da ako nakon toga skener bude pokazao ogranicenu bolest probamo da nadjemo nekog hrabrog hirurga ali nazalost bas tada su nasli metastaze na jetri.

Eto, toliko...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Ned Nov 17, 2013 12:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 17, 2013 12:02 pm
Postovi: 1
Mom dedi je dijagnostifikovan adenokarcinom pluća T2bN2M0. Prepisana je hemoterapija i zračenje i da se javi na prijem 25.11.

Interesuje me da li to znači da će on ležati u bolnici i primati hemoterapiju, koliko se obično ciklusa prepisuje i u kom intervalu i kako to ide sa zračenjem. Ništa nam bliže nisu rekli, pa ako neko može da mi objasni i da još neki savet.

Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Uto Jan 21, 2014 12:14 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 20, 2014 11:31 am
Postovi: 2
Ne znam da li je ovo prava tema za mene, ali da pokušam...
Moj teča je nedavno otišao kod lekara zbog temperature koju je imao, a koja nije prolayila. Pluća slušana-sve OK, grlo čisto. Međutim, kada je izvadio krv, taj neki enzim (ldh ili nešto slično) mu je strašno uvećan, pa su ga uputili da ide dalje.
E,pa, da skratim priču-urađen mu je rendgen pluća, a potom i CT skener grudnog koša i trbuha-gde je rečeno da ima tumor pluća sa metastazama na limfnim čvorovima (ako sam ga ja dobro razumela), a nadbubrežne žlezde su mu ekspanzivno uvećane.
On je trenutno u bolnici i rečeno mu je da će mu raditi brohoskopiju, međutim, odustali su, jer nema ispljuvak. Dakle, on uopšte ne kašlje i nema nikakvih problema sa disanjem i sl.
Pregledao ga je urolog i traži biopsiju nadbubrežnih žlezdi.
Da li je neko imao slično iskustvo-da li je moguće da bude rak pluća, a bez simptoma i šta mislite-zašto urolog sada traži biopsiju nadbubrežnih žlezdi?
Šta god da sam čitala na netu, svuda piše da su simptomi kašalj, otežano disanje, promuklost i sl.
On od simptoma ima jedan, ato je da se zamara lakše nego ranije...
Unapred vam svima hvala na dogovoru.

Read more: onkologija/pitanje-karcinom-pluca-t52040.html#ixzz2qymq9q41


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Sre Mar 05, 2014 9:23 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2014 10:40 pm
Postovi: 3
Danas su mom tati postavili dijagnozu, pa sam mislila ako neko moze da mi kaze malo vise o tome ili da podelimo eventualno neka iskustva.
dijagnoza je:
Carcinoma microcellulare I.dex C34 lipoma/ateroma tegmenti abdominis ant. D17

Pri prijemu svestan, orijentisan, pokretan, gojazan, u miru eupnotican, aferbilan, bez palpabilnih regionalnih limfnih cvorova. Auskultatorni nalaz na plućima. oslabljen disajni sum, sa sporadicnim visokotonskim zvizducima. Srcana akcija ritmicna, tonovi jasni, bez suma, TA 130/80, puls 84/min.

Laboratorija
Se 71 leu 10.75 er 4.81 hgb 145 htc 0.43 trc 397 glikemija 5.7 urea 5.9 kreatinin 96 kalijum 4.5 inr 1.04 apTT 32.3 sec

Ne vide se uvecani limfni cvorovi medijastinuma niti aksilarnih jama. U projekciji snimanjem obuhvacenih kostiju ne vide se infiltrativne lezije.

Ultrazvuk abdomena: Izrazen meteorizam, jetra je uvecana, gusce ehostrukture, bez detektabilnih fokalnih promena. Zucni vodovi nisu dilatirani. Holecista je normalne velicine, uredne debljine zida, bey kalkuloze. Oba bubrega normalne velicine, bez hidronefroze i kalkuloze. Nadbubrezne zlezde se ne vizueliziju. Slezina normalne velicine, uredne homogene strukture. u abdomenu se ne registruje prisustvo slobodne tecnosti.

Bronhoskopija larinks, traheja, bifurkacija i levo bronhijalno stablo b.o. desno suzen lumen glavnog i intermedijarnog. Pocetak donjeg bronha kompresivno-infiltrativno stenoziran. Usce za gornji i srednji i Nelson slobodni, dok se bazalni buket ne eksplorise.
Posto su nam zakazali Kamenicu tek za dve nedelje, a ja ne mogu toliko da cekam da li bi neko mogao da mi nesto vise kaze o ovoj dijagnozi. Da li je moguca operacija ili koja terapija?
Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Sub Mar 15, 2014 10:40 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 10:36 am
Postovi: 5
Pomoc Kada covok oboli od Karcinoma
Zalosno je sto se upoce nalazimo na ovakvom jednom forumu,ali zivot je takav,bolest jos gora.

Ja sam prije 3 godine obole od karcinoma materice,operisala sam se u Oslu prosla Hemo terapiju pa zatim zracenje, doktori su mi tvrdili da ce sve biti odlicno.
Ja kao veliki optimista nisam gubila nadu,medjutim na sledecoj kontroli Metastaza na pluca kako i zasto niko mi nije umeo objasniti,tada se pojavila jedna medicinska sestra rodjena u Sarajevu,ona mi je ispricala da je takodje bolovala od karcinoma,i da je takodje imala male sanse da prezivi,ali me je uputila na jednog coveka koji je sa VMA u beogradu otpusten da umre nisu mu davali vise od 2 meseca zivota covek je otisao na taru Granica izmedju Bosne i Srbije i danas posle 12 godina covek je ziv jedino sto nema svoje zube i rekla mi je da mi on mozda moze pomoci svojim melemima koje sam pravi na bazi meda.
Pozvala sam ga pitao me je gde je kancirom u kojoj je fazi objasnila sam koliko sam znala,njegov odgovor je bio neboj se imati leka,
naravno moj brat i suprug otisli su kod njega covek im je dao dve tegle meda neznam sa cim je mesan i dao upustvo kako da ga koristim,cetrdeset dana zatim na kontroli norvezani nisu mogli da veruju da karcinoma na plucima nema ja nisam mogla da im objasnim kako je nestao,i tako da i dalje idem samo na redovne kontrole i sve je uredu,ako nekome treba pomoc da vas uputim pomocicu svakako a sto se tice cene tih melema to je bilo nesto simbolicno jako jeftino,
[email protected]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Sub Mar 15, 2014 12:35 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 29, 2011 3:11 pm
Postovi: 131
Da li covek pomaze samo za pluca ili i druge organe,kakvu ste ishranu koristili i gde taj covek zivi?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Sub Mar 15, 2014 7:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 10:36 am
Postovi: 5
<islim da pomaze kod raznih oboljenja,planina tara granica izmedju Bosne i Srbije e sad kako se tacno zove to mesto neznam


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Sre Apr 02, 2014 9:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2014 10:36 am
Postovi: 5
Najveci problem kod Tumora jeste sto vecina ljudi danima ceka da se desi cudo ili se jednostavno predaju cuda se nedesavaju sama od sebe mora se traziti resenje,za sve postoji lek


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Sre Apr 23, 2014 8:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2014 10:02 pm
Postovi: 11
Ja sam vasa pitanja i procitao sam sve i ja vam mogu preporuciti terapiju za rak
Pluca i to ima pomaka ova terapija se moze davati ka Hemoterapiju bolesnik prima ja sam imo uspjeha kod moje supruge.
Rak pluca bronhijalni i zlocudni ona nije mogla hodati, a ni disati kako treba pa danas
je dobro cak je se smanjio za 3,9 cm.
Koga interesuje moze me pitati i ja cu dati tacno sta sve treba ovo nisu nikakve patke nego i istinito.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Molim za pomoc
PostPoslato: Sre Apr 23, 2014 11:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 23, 2014 10:45 pm
Postovi: 1
Molim vas za pomoc oko dijagnoze.
Mojoj mami je juce stigao rezultat
DIJAGNOZA Carcinoma pulmonis microcellulare
Samo tumorsko tkivo,u nekrozi.Imunohistohemiski profil tumorskih celija CK-pan+
dot reakcija Chromogranin+TTF+LCA-TdT-
Unapred hvala svima na pomoci


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Sub Apr 26, 2014 11:09 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2014 11:05 am
Postovi: 1
zelenisok je napisao:
Ja sam vasa pitanja i procitao sam sve i ja vam mogu preporuciti terapiju za rak
Pluca i to ima pomaka ova terapija se moze davati ka Hemoterapiju bolesnik prima ja sam imo uspjeha kod moje supruge.
Rak pluca bronhijalni i zlocudni ona nije mogla hodati, a ni disati kako treba pa danas
je dobro cak je se smanjio za 3,9 cm.
Koga interesuje moze me pitati i ja cu dati tacno sta sve treba ovo nisu nikakve patke nego i istinito.
[quote="zelenisok"]

Molim Vas napisite mi detalje lecenja vase supruge?
pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Pet Jun 27, 2014 9:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 27, 2014 9:35 pm
Postovi: 1
Kao prvo zelim da pozdravim sve one koji doprinose da ovaj sajt opstane jer je i meni puno pomogao.
Meni je oktobra prosle godine dijagnostikovan mikrocelularni karcinom pluca i od tada mi je zivot postao pakao,mislio sam da je kraj i samo sam plakao i cekao dan kada cu zauvek ostaviti svoju porodicu.Rak je zahvatio desno plucno krilo i to u donjem delu desnog reznja,tumor je bio 5x8cm kao i promene na jetri.Predlozili su mi hemoterapiju i vec za 10 dana sam primio prvu i na svakih 20 dana jos 3.Jako sam tesko podneo tu terapiju ali drugi izbog nisam imao.Posle 4 hemoterapije stanje je ostalo nepromenjeno cak se i povecao,onda su na konzilijumu odlucili da mi promene terapiju i pokusaju sa drugom,prihvatio sam jer sam zeleo da zivim i poceo u lekare da gledam kao u Boga iako sam bio skeptican.Listajuci po forumima naisao sam na komentare o nekom travaru koga su pohvalili da je puno kojima pomogao,pozvao sam ga i porazgovarao sa njim,2 dana sam razmisljao sta da radim pa sam ipak odlucio da pokusam pa sta bude.Porucio sam i poceo da koristim.Posle prve ture sam osetio poboljsanje i poceo sve vise da verujem u to.Posle trece ture sam obavio snimanja i labaratorijske analize tumor se smanjio na 3x4cm,sada pijem petu turu i predobro se osecam..Napominjem da sam promenio nacin zivota,ishrane,i izbacio sve poroke (alkohol,cigarete...) sto mi je verovatno delom i to pomoglo.Bilo bi mi drago ako cu svojim komentarom jos nekome pomoci,jer smatram da zvanicna medicina nema odgovora na ovaj problem koji sve vise uzima maha.Ako je neko zainteresovan za broj telefona travara cije preparate koristim i koji mi je u mnogome pomogao neka mi se obrate putem privatne poruke.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Pet Jul 25, 2014 10:04 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jul 24, 2014 5:01 pm
Postovi: 28
Lokacija: Srbija
Vec sam poslao nekoliko ovakvih poruka drugima, a koje smatram dobrim resenjem problema.

Na linku

http://kickass.to/korak-do-kraja-zip-t9343512.html

je postavljen multimedijalni materijal od 50-tak dokumentarnih filmova na srpskom jeziku, preko 200 pdf knjiga o zdravlju, veganstvu, alternativi i dr., anatomske 3D enciklopedije, softver, koji poprilicno dobro objašnjava temu alternative i zdravlja, principe zdravlja i lecenje kao i politiku eugenike.

Možete jednostavno skinuti fajl sa torrenta (13 Gb, zip) i na jednom mestu dobiti sve odgovore, da ne biste gubili vreme i lutali za informacijama. Da ne preterujem, ali neka moja licna procena je da ukoliko budete prilagodili svoj nacin života na nacin kako je tamo opisano, vaše šanse za prevenciju i izlecenje su oko 80%.

Mogu vam proslediti pocetak uvodne reci:

"...U zadnje vreme sve je ucestalija pojava raznoraznih boleština tipa bolesti srca, kancera, leukemija, dijabetesa i sl... Ono što je zajednicko za sve ove savremene bolesti je da se uglavnom javljaju kao posledica pada imuniteta a da njihovo lecenje više ne zavisi toliko od lekova koliko od promena navika, svesti i nacina života.

Trenutna situacija npr. u Americi je da svakog minuta umre po jedna osoba od bolesti srca kao i jedna osoba od kancera. Normalno da je na svetskom nivou ta brojka mnogo veca. Kod nas u Srbiji, trenutno stanje je da svakih 18 minuta umre po jedna osoba od srcanih bolesti a godišnje se evidentira preko 30.000 novih slucajeva oboljenja od raka od kojih preko 20.000 umre sa tempom uvecanja od 15% godišnje.

Prognoze svetske zdravstvene organizacije za Srbiju su da ce, ako se zadrži ovakav tempo razboljevanja, vec u 2020. godini, svaki drugi stanovnik imati neki oblik raka, kancera, ciste ili neko drugo autoimuno oboljenje. Ljudi su u teškoj finansijskoj situaciji i zbog postojecih porodicnih problema nemaju vremena da realno sagledaju situaciju oko sebe vec se krecu kao hipnotisani u gomili, ignorišuci realnost i jasno uocljive znakove predstojeceg vremena...."

POGLEDAJTE!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Mikrocelularni karcinom pluca
PostPoslato: Pet Nov 14, 2014 9:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 14, 2014 5:57 pm
Postovi: 5
ja koristim ulje kanabisa vise od 2 god.jako se dobro osecam a imala sam 3 operacije bukvalno su me otpisali a imam 47 god i dete od 11 god,setam i lako se krecem i jako mi prija jedino sto obara pritisak tako da se lekovi posle par dana neuzimaju vise za pritisak,ako mozete nabavite jer moj karcinom koji se bio prosirio po celom abdomenu se smirio cak mi je i pluca zahvatio,kada ga budete uzimali nemojte se uplasiti jer posle 5 nedelja se dobro ispovracate,srecno.veliko hvala Sasi koji mi je pomogao.sve sto vas interesuje mozete da ga pitate [email protected] koji je pomogao na stotine ljudi


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 30 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: