U tome sto kazes sigurno ima i istine i logike... Tako makrobioticari recimo preporucuju ono sto raste u tvom podneblju, a nista udaljeno... Sto se kosi sa svim tim miso-supama i tofu-sirevima, koji se jedu u celom svetu, jer su standardni deo njihove dijete, al ajde...
E sad - ima ljudi koji se primaju na te daleke stvari koje se egzoticno zovu... Cini im se - "ovo moje je nesto obicno, a to mora biti mnogo dobro..." U kom slucaju ja nemam nista protiv, jer vazno je da onaj koji koristi to VERUJE... Moja majka se recimo oseca dobro svaki put kad isceprkamo nesto novo - oseca se jacom i kao da ima vise sansi... pa onda zasto da ne...
I mi smo u ovom borbi 95% na domacem... S tim sto se trudimo da sto vise toga bude sveze, s obzirom na to sta mu kuvanje radi (a ne moze uvek, naravno) i oko trava se pazimo (ali nas je slucaj poseban, zbog tih fitoestrogena)... Sto se suplemenata koje koristimo tice - uglavnom su strani.
Od persuna i celera se i licno rasturam, i to svezih, u salati - MNOGO je bre dobar ukus... o zdravlju da ne pricam.
Dobar je ovaj primer za Egipat, sigurno tu ima nesto... A opet, neke stvari se prosirise sirom sveta, pa se vise ne zna ni odakle su (aloja npr)...
A od visnjevog soka boljeg nema - shvatih tek sad, kad mi je daleko