OVO SAM NASAO, ALI MI TREBA SAVET & POMOC OD NEKOGA KO JE STRUCAN
HUNZA, ekstrakt košćica kajsija, poznat još i kao vitamin B17, koji mnogi smatraju lijekom za rak, uopće ne pripada grupi lijekova nego dodataka prehrani (suplemenata) ali, ni ostali vitamini nisu lijekovi već dodatci prehrani pa ipak bez njih nema izlječenja i nema nam života.
ALTERNATIVNA STRATEGIJA BORBE PROTIV KARCINOMA UZ POMOĆ B17 ("HUNZA" extracta)
Ono što je važno da znate je: NE POSTOJE LIJEKOVI, NE POSTOJE ČAROBNE TABLETICE ILI KAPSULE - liječenje je proces koji, prije svega, podrazumijeva promijene u prehrambenim navikama i uzimanje određenih dodataka prehrani, najčešće deficitarnih u organizmu. Uz svaku isporuku B17 slijedi i literatura (mala brošura) sa najvažnijim savjetima, sakupljenim na Internetu i dobijenim kao povratna informacija od korisnika.
Pogledajte ovo, možda Vam objasni zašto se B17 ne prodaje u apotekama:
http://www.youtube.com/watch?v=1HTXHINc ... er=relatedili možda ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=fl4fV6JR ... re=relatedOvdje imate dobro objašnjenje:
http://www.youtube.com/watch?v=RLwKiTOkrNgKad se već nađete na stranicama You Tube pogledajte i ostale snimke o B17.
Veliki broj neovisnih biologa i medicinskih stručnjaka smatra da je vitalni sastojak koji remeti metabolizam i izaziva pojavu raka baš manjak vitamina B-17. Ljudi su vijekovima jeli kruh od zrnevlja prosa i lana koje je bogato upravo vitaminom B17. Generecijama su žene mrvile koštice kajsije, šljive, trešnje i drugih vrsta voća iz familije Rosaceae (ruže) koje su pune vitamina B-17. Miješale su ih zajedno sa mesnatim dijelom voćke spravljajući džem (pekmez). Prosto, ništa se nije bacalo.
Istraživanja su pokazala da himalajsko pleme Hunze, uopće ne pati od raka i kardiovaskularnih oboljenja. Ishrana im je zasnovana na uzimanju hrane sa košćicama kajsije i zrnevlju prosa a stoka im se hrani bijelom djetelinom. Ta je djetelina puna nitrilosida koji u sebi sadrže vitamin B-17, te je meso, koje potom jedu takođe puno vitamina B17. Ljudi plemena Hunza dobijaju u ishrani 2500 do 3000 miligrama vitamina B17 svakog dana. Na žalost, većina zapadnih civiliziranih kultura, odavno je prešla na kruh od pšenice koja uopćte ne sadrži nitriloside, koji sadrže B-17, a bijela djetelina je potpuno iskorjenjena sa pašnjaka. Evropljani i Amerikanci, jedući "civiliziranu" i "fast food" hranu, primaju B-17 jedva 2 mg dnevno.
KAKO DJELUJE B-17?
Krebs je otkrio da se u molekuli B-17 nalaze čak dva toksična elementa. Jedan je cijanid, a drugi benzaldehid. Pored njih nalaze se i dve jedinice glikoze. Sve ovo je "zaključano" u molekuli a da bi se cijanid i benzaldehid (koji su zajedno još jači otrov) aktivirali, molekula se mora "otključati".
O tome je pisao i Filip Binzel, Jr, M.D. koji je imao mnogo uspjeha u liječenju uz pomoć B17 i bio "potezan" po sudu zbog toga:
U laetrilu ne postoji ,,slobodni" otrov cijanid hidrogen. Kada laetril dođe u kontakt sa enzimom beta glikozidaza, raspada se na dve molekule glukoze (šećera), jednu molekulu benzaldehida i jednu molekulu cijanid hidrogena (HCN). U našem tijelu, SAMO ćelije kancera mogu da sadrže taj enzim. Glavna stvar je da HCN mora biti formiran, ne pluta slobodno po laetrilu da bi mogao biti otpušten. Mora biti proizveden. Enzim beta glikozidaza, SAMO ON, je sposoban da proizvede HCN iz laetrila. Ako u tijelu NE postoje ćelije kancera, NE postoji ni beta glikozidaza. Ako nema beta glikozidaze, HCN neće nastati iz laetrila. Kako su glavna hrana malignih ćelija fermenti šećera, upravo ta dva molekula glukoze će naterati malignu ćeliju da ih uzme zajedno sa cijanidom i već pomenuti enzim beta glikozidaza će proizvesti cijanid hidrogen, ćime će maligna ćelija biti ubijena iznutra.
Zato je jako važno da se ćelije raka navedu da jedu samo šećer s cijanidom. Unošenje svakog drugog šećera u organizam za vrijeme liječenja treba eliminisati. To značii, ne jesti ni krompir koji je bogat karbohidratima koji se pretvaraju u šećer; ne jesti voće koje je već samo prepuno šećera; ne jesti med koji također pripada grupi prostih šećera. U protivnom, ćelije raka će se slatko hraniti ali se neće trovati. Naprotiv, još bolje će napredovati.
Nekada smo u prehrani imali 2-3 gr nitrilosida (vitamina B17) dnevno, danas jedva 100 - 200 miligrama. Proso, koje je puno nitrilosida (vitamina B17), bilo je glavna žitarica u prehrani većeg dijela Svijeta. Danas ga zamjenjuje pšenica, koja niti ima nitrilosida niti išta hranjivo i zdravo.
U samom Starom zavjetu postoji uputa za pripremu zrnjevlja za kruh i govori o pet sastojaka bogatih vitaminom B17: ječam, proso, grah, sočivo i ostale mahunarke (slanutak).
I Bog je rekao: “ Evo, dajem vam sve bilje što sjemeni, po svoj Zemlji mi sva stabla što u sebi nose sjeme, neka vam budu hrana!”
Znate li što to sjemenje sadrži u sebi - NITRILOSIDE, vitamin B17.
Dr. Dean Burk, direktor odjela za citokemiju Vladinog Nacionalnog Instituta za rak je rekao: “ Osim B17 ni jedan drugi, bilo biološki bilo kemijski lijek protiv raka ne može tako brzo dovesti do oporavka i staviti pod kontrolu zločudne stanice… .” Osim što uništava stanice raka, B17 ima i druga pozitivna djelovanja:
1. Normalizira visok krvni tlak
2. Poboljšava apetit
3. Povećava hemoglobin i broj eritrocita - pomaže kod anemije
4. Djeluje kao analgetik, smanjuje bolove izazvane tumorom
5. Pomaže kod reumatskih bolova
Kod preventivnog uzimanja kapsula "Hunza" (Amigdalina/Laetrila) od 300 mg efekat se pojačava ako se uzima i 5 do 7 sjemenki iz košćica kajsija 5 do 6 puta tijekom dana (upito je da li više od toga smeta) jer, u košticama se nalaze i drugi vitamini, minerali i enzimi, koji će se aktivirati i pomoći "Laetrilu" da se u tijelu asimilira.
Za preventivu, da bi se zaštitili od malignih poremećaja, dovoljno je uzeti 1-2 kapsule vitamina B-17. Ukoliko su počele maligne promjene, tada treba uzeti 4-6 kapsula na dan uz enzime tripsin i himotripsin (u apoteci potražiti CHYMORAL ili neki drugi oblik enzima i uzimati ga prema priloženom uputstvu), obavezno Cink kao "transporter" B17 po organizmu, te VITAMIN C, već gotovi Natrij (Sodium) askorbat. Možete ga nabaviti na istim telefonima kao i B17 a, možete ga napraviti i sami od askorbinske kiseline, sode bikarbone i vode.