Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2337 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 152, 153, 154, 155, 156  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pon Jun 03, 2013 4:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 30, 2007 1:50 pm
Postovi: 4
Kako uopšte izgleda taj test intoleracije? Da li ima neku vrijednost ili samo pozitivan/negativan? Ja sam uradio test u laboratoriji kliničkog centra, samo na jednu namirnicu - mlijeko. S obzirom da test koji sam dobio nema naziv (samo moje generalije) sumnjam da mi je greškom možda urađen test alergije na mlijeko, što mi ne treba. Rezultat test je 0,02 a u nekoj legendi je navedeno 7 razreda, od 0-6 razreda, da li alergije ili intolerancije to ne znam. Prilažem skeniran nalaz. Rezultat testa je ono f2-0,02.
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pon Jun 24, 2013 10:50 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 24, 2013 10:12 am
Postovi: 3
While we feel that randomness is an incredibly important aspect of Diablo games, we also agree that players need to feel like their next great item is just around the corner.
--------------------------------------------------------------------------------------
* SPAM * WOW Gold||* SPAM * RS Gold||RS Gold


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pon Avg 12, 2013 12:15 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 12, 2013 12:05 am
Postovi: 1
Pozdrav pozdrav,
vidim da neko vrijeme nema javljanja u ovoj poruci ali eto da vam se pridruzim. Test jos nisam uradila, jer sam na putu preko ljeta ali svakako planiram prvom prilikom. Primjetila sam u ovih nekoliko strana sto sam iscitavala da mnogi ovdje rade test radi promjene tezine, no kod mene to nije slucaj, sta vise. Skoro godinu dana, mozda i duze, borim se sa raznim zdravstvenim problemima, i uvijek je bilo ma nije to nista dok mi na posljednjem pregledu ginekolog nije rekao da pripazim na ishranu. Hm, utom sam otkrila da imam kandidazu ili kako god da se to zove, pa eto zelim i test da uradim da vidim koje tacno namirnice ne smijem konzumirati, vjerujem da ce lista biti podugacka. Pratila sam, tj pokusavam da pratim dijetu za one koji imaju kandidu koja iskljucuje sve vrste glukoze, fruktoze, naravno psenica i sl. i izgubila sam 6kg sto je za mene uzas jer pokusavam da dobijem na kilazi, ali sa ovakvim rezimom "nejedenja" to se bas i nece desiti.
U svakom slucaju da ne smaram, svima zelim puno srece, a cim uradim test javim se sta je pokazao.
I da, samo jedno pitanje, da li ima tema na forumu koja se bavi receptima, ako moze neko ko je vec duze tu da me uputi?
Poz :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Feb 21, 2014 9:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 21, 2014 9:50 pm
Postovi: 1
Ćao :) Može li mi neko reći da li smem da pravim hleb sa kvascem ,posto mi na testiranju nije navedeno da smem ili nesmem ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sub Feb 22, 2014 12:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 22, 2014 12:26 pm
Postovi: 1
:P ja sam svoje rezultate dobila.....ne mogu reci da sam sokirana,mad malo jesam.....vec dve godine se lose osecam glavobolja nadutost,slab rad creva,koza mi je suva......telo mi je lepo slalo signal ali ja sam to zanemarivala......krv mi je super,malo holesterol je povisen......inace,mislim da se zdravo hranim,ali mi je opet lose.....postim sva 4 posta,onako monaski, i svaku sredu i petak.....tad mi je ok.....i razultat je i pokazao da tako treba i da se hranim.....od mesa samo fazan,dragi je vec kupio pusku i lovacku opremu :P :lol: .... za ovu ribu moram skokunuti u suprugovu tazbinu malo do Splita jer morske puzeve i zubatac cu tamo naci.... :lol: .....ali mogu i tunu lignju i smudj.....e i to je nesto.....voce ima dosta ali uglavnom nase domace jabuka malina kupina grozdje sljiva i meni dosta citrusi i banana no no.....povrce koje mi je oduzeto a jako volim su kupus i rastan.....ali zato je tu pasulj grasak boranija krompir....ulje maslinovo i jos par cudnih.....zitarice samo riza i to integralna i psenica.....klica koliko hoces,nema vise kafe i vina,ma nista sem caja i vode.....mlecni proizvodi nista a od jaja samo po nekad belance....podrazumeva se da secer ni jedne vrste ne smem.....ali mam med.....orasi sve ono lepo za grickanje papapapa samo kestenje....mada i u tome ima carolije..uzivacu sa svojim dragim jesti peceni kesten setati,ako budem imala dovoljno snage i kila,....hiohihiihihih.......inace nemam problem sa kilazom,samo sam htela da se bolje osecam.....pa zato napred i vi....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sre Mar 12, 2014 11:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2014 11:13 am
Postovi: 2
Zdravo. Ima puno postova ne znam da li je neko vec pitao, ali da ne listam sve. Da li neko moze da mi kaze da li na drzavnom institutu, u Novom Sadu ili Kamenici moze da se odradi test intolerancije? Meni moja doktorica kaze da to moze samoprivatno, a to kod nas kosta 16000 din, da ne moze na drzavnoj, a cula sam da moze u Zemunu onda bi moralo moci i u NS-u. Ne znam kod koga da se raspitam za to kad ona ne zna, pa mozda neko od vas zna.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Ned Mar 30, 2014 3:43 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 11:44 am
Postovi: 138
Imam pitanje, isla sam na test intolerancije hrane i dobila sam tabelu sta smem da jedem i sta ne smem da jedem, uglavnom od mesa mogu sve da jedem. Nigde ne pise nista za mesne preradjevine, tipa salama, kobasica, pasteta i to.
Jel to sad mogu ili ne mogu da jedem?

Takodje sta je sa pilecom supom na primer? Krem supama?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pon Mar 31, 2014 10:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 10:55 pm
Postovi: 1
Pozdrav. Radio sam test intolerancije na hranu (IgG Elisa) i nalaze sam dobio emailom tako da nisam bas upoznat sa nekim stvarima. Test pokazuje da rezultat na secer iznosi 306.37 U/ml sto oznacava visoku intoleranciju. Moze li mi neko reci na koji se to secer odnosi i kakva je to intolerancija. Takodjer, imam intoleranciju na mladi sir (176) i na kravlje mleko (124) sto predstavlja neku srednju intoleranciju. Da li je to intolerancija na laktozu ili bas na kravlje mleko? Hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sre Maj 28, 2014 9:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 28, 2014 9:40 pm
Postovi: 2
Pozdrav,
Ima li netko na forumu tko je osim testa na intoleranciju (u Holti****) uradio i jelovnik za 7 dana?
Naime, zabranjena su mi jaja, pa mi je izbor jelovnika otežan. Da li se isplati platiti jelovnik? Help! :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Maj 30, 2014 12:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2014 11:00 am
Postovi: 2
Prvo, poručila bih svima da ne bacaju pare na skrining test - to je onaj test intolerancije na otprilike 350 namirnica, koji košta oko 3000 dinara. Taj test je baziran na upitniku i nekim osnovnim analizama krvi i suviše je uopšten da bi bio tačan. Koliko god da je nekome pomogao, verovatno je razlog nešto drugo, a ne test. Bolje je da te pare date nutricionisti da vam sastavi jelovnik, on će uzeti u obzir iste parametre i uraditi nešto korisno za vas.
Oni skuplji testovi na intoleranciju (13-16 hiljada, u kojima se testira na manji broj namirnica) rade se na osnovu antitela u krvi i neuporedivo su precizniji. Naravno, ako ste netolerantni recimo na špargle, a nikada ih u životu niste jeli, onda niste imali ni priliku da napravite antitela, tako da se ta intolerancija neće ni videti na testu. Ali pretpostavljam da niko neće odjednom početi da svakodnevno jede neku namirnicu koju nikad nije jeo samo zato što u testu piše da može, tako da je to u principu ok.
Meni su zbog neke zabune u laboratoriji uradili i skrining test intolerancije na 349 namirnica i test intolerancije na 90 namirnica. Kad sam videla prvi, šokirala sam se, prvo zato što ga nisam ni tražila, a onda i zato što je ispalo da ne smem da jedem jako puno namirnica koje su mi u redovnom jelovniku. U principu, mogla bih da jedem samo ćureće ili juneće meso sa crnim pirinčem i nekim povrćem za svaki obrok, naravno bez hleba, a od voća trešnje, dinje i brusnice. Glupost, i to neizdrživa. A čak i kao površna analiza skrining test je potpuno netačan, jer imam problema sa hipotireozom (što sam navela u upitniku) i znam da ne bih smela da jedem puno kupusa, brokolija, zelene salate i sličnog lisnatog povrća jer kad je sirovo sadrži neke goitrogene supstance koje dodatno usporavaju rad štitne žlezde, a na testu su sve te namirnice obeležene kao idealne. Tako da vas još jednom molim da ne bacate pare na skrining test intolerancije.
Čini mi se da je drugi test (na 90 namirnica) ok, rezultati su u skladu sa mojim očekivanjima. Meni je često muka od mleka i jaja, i to se pokazalo na testu, tako da uopšte nisam iznenađena.

Monoke, to što ti je izbor jelovnika otežan samo zabranom jaja pokazuje da ti je stvarno potrebna pomoć nutricioniste, tako da ja bih na tvom mestu platila za sastavljanje jelovnika. Osim ako si radio skrining test, u tom slučaju bih zanemarila tu zabranu. ;)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Maj 30, 2014 12:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2014 11:00 am
Postovi: 2
Za one koji nemaju dovoljno novca da se zezaju sa tim laboratorijskim testovima, dovoljno je da samo obraćaju pažnju na svoje telo. Najbolji test intolerancije na hranu je eliminacioni/provokacioni test. Potrebno je na minimum 2-3 nedelje (a poželjno je i duže) izbaciti iz ishrane "sumnjive" namirnice (to su najčešće mlečni proizvodi, jaja, gluten, soja, kukuruz, kvasac ili bilo šta što često jedete) a zatim ih postepeno ponovo vratiti u ishranu. Važno je da se ubacuje po jedna namirnica na ne manje od svaka 3 dana i da se prate simptomi: ne samo problemi sa varenjem (naduvenost, gasovi, gorušica, zatvor ili proliv), nego i problemi sa kožom(bubuljice, akne, ekcem, groznica), zapušen nos, bolovi u zglobovima, glavobolja, umor, nervoza i neraspoloženje. Čak i ako ranije niste primećivali da vam neka određena namirnica smeta, 2-3 nedelje bi trebalo da je dovoljno vremena da se imuni sistem oporavi, tako da može da reaguje na namirnicu koja mu smeta i da primetite simptome intolerancije. Ako posle 3 dana uvođenja jedne namirnice ne primećujete pogoršanje, pređite na sledeću namirnicu i tako redom.
Ja nisam imala vremena da čekam još 3 nedelje, i interesovale su me još neke druge stvari, tako da sam uradila laboratorijski test. Izuzetak je gluten koji ne jedem već dva meseca, jer mi je neko rekao da je to dobro za autoimunu bolest štitne žlezde (i za sada izgleda da je taj neko bio u pravu). Međutim, pošto su mi antitela na gluten i na žitarice bila negativna, planiram da ga opet uvedem u ishranu, pa ću videti...

Inače, nisam nikakav nutricionista ili slično, ali se već mesecima bavim ovom tematikom zbog sopstvenog zdravlja i razočaranja u naše lekare.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Maj 30, 2014 1:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 28, 2014 9:40 pm
Postovi: 2
Dazza je napisao:
Monoke, to što ti je izbor jelovnika otežan samo zabranom jaja pokazuje da ti je stvarno potrebna pomoć nutricioniste, tako da ja bih na tvom mestu platila za sastavljanje jelovnika. Osim ako si radio skrining test, u tom slučaju bih zanemarila tu zabranu. ;)


I ja sam došla do te spoznaje. Nisam radila screen test, nego biorezonancu. Jelovnik očekujem idući tjedan. Pozz.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pon Nov 10, 2014 2:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 1:59 pm
Postovi: 1
jel moze neko da mi kaze jel ima gde da se uradi taj test u leskovcu ? i koliko kosta ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Čet Nov 20, 2014 4:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2014 10:45 am
Postovi: 13
Ja sam radila jedan takav test, verovatno ih ima mnogo. Dosta namirnica se navodi, ali takođe na tom spisku ima dosta namirnica kojih uopšete nema na našim prostorima. Test me uopšte nije oduševio, niti sam uspela da ga se pridržavam, jer previše namirnica bi morala da izbacim iz upotrebe. Ovaj tip testa se radi u svim malo boljim laboratorijama. Ja sam radila u Biolabu u NSu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sre Nov 26, 2014 4:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 26, 2014 4:11 pm
Postovi: 2
Cao, htjela bih da se pridruzim i da mi budete podrska.Test sam uradila prije godinu i nesto...probala...odustajala...hocu da pokusam ponovo...podrzite me sa pozitivnim rezultatima...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2337 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 152, 153, 154, 155, 156  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: