Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2337 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 156  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sub Mar 27, 2010 11:46 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 1:51 pm
Postovi: 178
Duca_debeljuca je napisao:
Pozdrav svima koji su na intoleranciji i onima koji će tek biti :D

Ja sam tek 7dana na novom,"intolerantnom" načinu ishrane i skinula sam već 2kg :D :D :D ...
Pored toga što sam smršala,nestali su mi i neki problemi koje sam pre imala kao što su nadutost,glavobolje,problemi sa probavom...
Što se tiče ishrane isključivo jedem dozvoljenu hranu i ne unosim ništa od nedozvoljene hrane,malo mi je teško zbog slatkiša,ali uzmem 2-3suve šljive i time rešim problem...
Nadam se da ću smršati bar još 12-13kg,da imam 52-53kg i bila bih presrećna kad bih to skinula za 4-5meseci kao Marijana P. :D :D :D (inače čestitam na tome)...

Srećno svima sa novim načinom ishrane!!!


Svaka cast!!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Čet Apr 01, 2010 9:25 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 4:15 pm
Postovi: 44
Pozdrav svima.
Danas je tacno godina dana od kako sam na intolerantnom rezimu ishrane.
Ni zalogaj slatkog nisam pojela za sve ovo vreme. Bas sam ponosna na sebe. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pon Apr 05, 2010 2:12 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 05, 2010 12:52 am
Postovi: 1
Nakon duzeg iscitavanja(svega 147 str.)konacno i ja da napisem nesto...Danas mi je 9 dan tolerantne ishrane, i imam mnogo nedoumica i pitanja, ali sam i otvorena za vasa pitanja.
Uradila sam test da bih prvenstveno poboljsala varenje i da bih malo smrsala, do 5 kg koje sam od proslog leta do sada fino dodavala...:)Ovi u ordin. su bili u fazonu-da se od ovog sredjuju migrene,imunitet,lice,bla bla bla.
e sad, ja nikada pre u zivotu nisam imala migrene i nista slicno, a prvih 5 dana me je strahovito, i jako cudno bolela glava, cak i kada sam ponovo uvela kafu(prvo sam mislila da mi je zbog ukidanja kafe). Sad mi je glav. prestala, ali mi je lice buknulo, a inace mi je kao bebino cisto. I vrhunac-razbolela sam se....Jos sam na silu i zapusenog nosa pre toga pila koziji jogurt zbog imuniteta...Joj, a i mozda sam kilo izgubila, ne vise, a i varenje mi je manje-vise isto...Ne znam. Fali mi mnogo mleko i mlecni priozvodi...I ono sto me dodatno sputava je sto za mesec dana idem na ekskurziju, a tamo ce mi mnooogo biti tesko da se tako hranim, necu imati ni vremena da jurim hipermarkete niti znam gde se tamo nalaze i td. a plasim se da mi ne bude sok da naglo krenem na mekove i slicno...JOJ.
Mada,ajde malo i da budem pozitivna-volim sto sam presla na ovaj nacin ishrane, malo da promenim i iscistim krv, da odmorim organizam od standardnog nacina ishrane. i makrobiotika je u svakom nacinu fenomenalna, i volim sto sam se na ovaj nacin priblizila tom nacinu ishrane. i planiram da vecno uzimam zamenu za secer, i da uvedem proso u ishranu, stvarno je fenomenalan u svakom pogledu, a tek sam ga sad probala.
Izvinite sto sam se raspisala, i molim sa savete...Hvaaala! :D :) :( :o :-? 8) :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pon Apr 12, 2010 10:28 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 1:51 pm
Postovi: 178
Pozdrav tolerantni ljudi! :wink:
Ja evo od danas poceo sa novim rezimom ishrane i bas sam nekako gladan..danas je na meniju bio sladak kupus sa mesom (smem kupus i govedinu) tako da sam jeo potpuno normalan rucak, uz po koji griz jecmenog beskvasnog hleba.....e a sta cu sutra jesti..pojma nemam!!! :o


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Apr 16, 2010 2:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 1:51 pm
Postovi: 178
I ode prvih kilogram i po za 3 dana!!!! :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sre Apr 21, 2010 11:25 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 26, 2010 7:52 pm
Postovi: 52
Koliko je od vas koji ste radili test na toleranciju hrane trazena i krvna grupa?


Ako je trazena krvna grupa velika je verovatnoca da su rezultati samo ''prepisani'' iz tablice..

O krvna grupa treba da izbegava sve vrste zitarica i da ishranu uglavnom zasniva na mesu i dobrim mastima..

Za A krvnu grupu kaze da treba da vodi vegeterijanski nacin zivota zato sto ima prirodno nizak nivo HCL-a pa tesko vari meso


AB je umereni svastojed itd..



Koliko se poklapaju rezultati ovoga sto sam rekao?


Mene zanima da li postoji u Beogradu neka prava klinika koja radi prave testove na PREOSETLJIVOST NA HRANU,alergije od hrane.

Kada neku hranu jedete mnogo cesto,i jos ako imate nizak nivo HCL-a, hrana tako polusvarena ode u krv i telo stvara antitela i napada samo sebe kad god jedete tu hranu,a ako je jedete svakodnevno to znaci da cete svakodnevno imati velike probleme sto nasi doktori naravno nemaju pojma kako da objasne jer oni samo uce o lekovima i maskiranju simptoma i nemaju veze sa funkcionalnom medicinom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Čet Apr 22, 2010 8:18 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 7:51 pm
Postovi: 63
Lokacija: Novi Sad
jamanji,
ako ti nije tesko ima negde u prvih 30-ak stranica pisano o tome, razlika u testu koji se radi preko venske krvi (pisala devojka koja je test radila i u engleskoj i u bg) i ovih ostalih koji su sada oko 3.000,00din. prvi je vrlo pouzdan, tj.pokazuje tacno ono sta ti smeta i u kojoj meri i jedina nj mana je cena, od 200, 300 eura pa navise.
ili imas ono klasicno nadrazivanje koze, sto opet obuhvata mali broj namirnica.
i ja sam radila taj test gde se trazi i krvna grupa i vecina zabranjenih namirnica se uklopila sa onim sto je zabranjeno za moju krvnu grupu i sasvim suprotno od onoga sto mi je ispalo pomocu BICOM aparata...sad ko ce ga znati!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re:
PostPoslato: Čet Apr 22, 2010 8:33 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 7:51 pm
Postovi: 63
Lokacija: Novi Sad
moonlight je napisao:
Ovde je analiza IgG90 200 Eura ali ta što se radi iz prsta jeste 3000din ali nikako nije preciznija od IgG90 . Ovo sam se dobro raspitala kod raznih imunologa jer sam stvarno imala problema sa alergijama i bilo mi je jako važno da uradim pravi test. Test iz prsta koji se radi u pomenutoj lab. je skrining test i nije precizan. To sam i sama potvrdila jer sam pre 3 godine radila test u Bulevaru (iz prsta) i zatim sam ponovila još dva puta u laboratoriji u Engleskoj i u Orthomedicare-u. Rezultati iz Orthomedicare'a i Engleske su bili isti dok test iz prsta mi je pokazao senzitivnosti na još 13 namirnica, praktično po njihovom nisam smela ništa da jedem. IgG iz venske krvi ukazuje na blagu, srednju i naj jaču senzitivnost (+1, +2, +3, +4, ili +5). Kada imate +1 ili +2 to ne znači da nesmete da unosite te namirnice ali znači da one ne smeju biti prisutne u ishrani svakodnevno.


evo nadjoh, 42 str.; iz prsta se odnosi na holitimed.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Apr 23, 2010 4:23 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 26, 2010 7:52 pm
Postovi: 52
Hvala ti puno!

Zvao sam ovu laboratoriju Analizu iz Beograda,oni imaju dve vrste testova na anti tela (kupuju u Britaniji) prvi je manji od 40 i kusur stavki i kosta 115 eura a drugi je od 90 i kusur stavki i kosta 230 eura.

Fora je sto alergija na hranu moze biti uzrok mnogih oboljenja a toga niko nije svestan,ja sam evo dve godine bukvalno jeo istu hranu za dorucak,veceru ma stalno sam jeo jedno isto.. Sve u svemu katastrofa..


Moracu ovo da uradim sto pre,da vidim na cemu sam i da lepo korigujem ishranu dok jos nije prekasno!


Inace onaj test sto se placa 3000 dinara je cista glupost,samo ukucajte na Google Blood Type Diet Sheets i videcete da se sve isto poklapa,znaci oni samo uzmu krvnu grupu i prepisu a satro nesto proveravaju.. Nema to veze sa onom pravom stvari,stvaranje antitela kao odgovor na nesvarenu hranu,a hrana ne moze biti svarena dok digestivni sistem ne bude kompletan,a digestivni sistem ne moze da bude kompletan dok nema pravu kolicinu HCL,a ovi lekovi supresuju HCL i stvara se mogucnost stvaranja kompletno novog legla zaraza..

Zaboli me glava kad razmisljam o svemu..



Inace ko hoce da smrsa postoji jedno izuzetno prosto resenje.. Jedite kao pecinski covek. Takozvana paleo dijeta. To ne moze da omane kod nikog.


Ishrana se sastoji od proteina (meso kuvano npr. u zepter serpama nikako przenje,rostilj i te fore) PUNO ZELENISA SA SVAKIM OBROKOM, i dobre masti! Znaci maslinovo ulje,laneno ulje i riblje ulje,i kostunasti plodovo bademi,lesnici,orasi,brazilski orasi KIKIRIKI NIKAKO! Dnevno imati 5 obroka I NE BROJATI KALORIJE nego samo jesti kako treba! UGLJENI HIDRATI NISTA! Tako jesti 5 dana i onda petog dana dozvoljeno varanja,znaci tad mogu i ugljeni hidrati i druge gluposti!

Takodje su dozvoljene vocke,ali samo one sa tankom mracnom kozom.. Znaci sljive,kupine,smokve,jagode maline.. Bla bla..


Telo mora biti alkalno znaci jesti sto vise alkalnih stvari,kada je telo u stanju acidose sto normalna ishrana stvara da bi se odbranilo telo svu kiselinu i otrovne metali i sve salje u salo,i onda kada covek hoce da smrsa telo mu ne da jer bi udar bio preveliki i onda on gubi misice a salo ostaje isto..


Ishrana je najbitnija,ko hoce da smrsa a da jede cipseve i torte moze na to da zaboravi osim ako nema super genetiku,ali da je ima ne bi ni bio debeo..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sub Apr 24, 2010 5:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 4:08 pm
Postovi: 22
Jumanji, možda u svemu onome o čemu si pisao ima nečeg. Kod mene to nije slučaj.
Ja sam A+ krvna grupa i ne bih smela da jedem meso, već isključivo da se hranim vegetarijanski.
Po testu intolerancije od mesa mi je zabranjena samo piletina i svinjetina, a od riba samo som i oslić. Mnogo više imam zabranjenog povrća: krompir, grašak, šargarepa, beli luk, plavi patlidžan, tikvice, paradajz, krastavac....
Moj zaključak je da sve to funkcioniše po sistemu uzmimo sve u obzir (simptome i boljke na koje se žališ, krvna grupa....), i onda na osnovu svega toga dodje se do nekog srednjeg rešenja.
Da se samo bazira na krvnim grupama, ja bih imala zabranu na svo meso ili barem većinu.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Ned Apr 25, 2010 12:07 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 26, 2010 7:52 pm
Postovi: 52
U svakom slucaju ako neko ima hronicnih zdravstvenih problema (mahom digestivnih,problema sa kozom..) treba da uradi onaj pravi test na alergene,gde se vidi kako i kada krv pravi anti tela i u kojoj kolicini.

Problem je u tome sto neke hrane imaju odlozeno dejstvo cak i do nedelju dana,znaci danas pojedes nesto a probleme ti izazove za nedelju dana i slicno.


Ovo sto se placa 3000 dinara je ok za one koji treba da smrsaju,naravno istina je u svemu mnogo ozbiljnija. Ljudi su prestali da se hrane kako treba,ovih bolesti koje su danas vidjene na svakom koraku pre nisu postojale! Ljudi jedu samo preradjenu hranu,hranu koja ''nije prava'' koju pecinski covek nije mogao ni da zamisli!

Sve to dovodi do niza komplikacija,a cinjenica da je zemlja otrovnija nego ikad i da su otrovi svuda oko nas uopste ne pomaze!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Čet Maj 13, 2010 9:33 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 4:08 pm
Postovi: 22
Dragi moji intolerantni,
već dva meseca sam na režimu, isto toliko idem na treninge tri puta nedeljno i rezultat je samo 2 kg manje, tj. santimetar u obimima. Baš sam razočarana, očigledno je da ovo meni mnooooogoooo sporo ide. Inače prošle godine sam bila na režimu 7 meseci i smršala 6 kg, ali onog momenta kada sam se opustila potpuno došlo je do povratka kilograma. Tačnije za narednih 7 meseci sam se ugojila 10 kilograma. Što je mnogo, mnogo je. Došla sam do 75 kilograma koliko u životu nisam imala :( . Uopšte mi više nije jasno u čemu je problem.
Kako je moguće da npr. za dva dana možete da se ugojite kilogram a da biste isto toliko skinuli, treba vam mesec dana!?
Definitivno počinjem da ludim. Znam da je sve u glavi. LJUDI ja stvarno mnogo volim da jedem,UŽIVAM!
Samo kad pomislim na činjenicu da ću verovatno celog života morati da konstantno vodim računa o tome šta sam pojela, koliko sam vežbala, smuči mi se.
No, ovo je kapiram trenutni očaj, pa ću verovatno za neko vreme preći na plan B, a to je odlazak kod nutricioniste, pa da vidimo kako ide. Tako
Pozdrav svima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Čet Maj 13, 2010 11:21 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 12:41 pm
Postovi: 18
Draga Zoza,
mora da se vodi računa o kalorijama i o količini hrane koju konzumiramo. Nije dovoljno da brinemo samo o vrsti namirnica. Takođe je jako važno da se često jede, na pr. pet puta dnevno. Tako nikad nisi gladna i jedeš manje, a metabolizam samo bije! Nedavno mi se dogodilo da sam u jednom danu stigla da pojedem samo tri jabuke. Sutradan sam iz znatiželje stala na vagu i - ni gram manje! Jednostavno, metabolizam se usporio, štiteći organizam da se ne istoši. Slično će ti reći i nutricionista. Javi nam se posle.Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Uto Maj 25, 2010 2:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 1:51 pm
Postovi: 178
Ja evo da se samo javnem...na ovom rezimu sam, znaci od 12. aprila i otislo je do sada 8.6kg!!! Vrlo sam zadovoljan i nadam se da ce padati i dalje..pridrzavam se svega, ne krsim, a nemam nikakve fizicke akcije, vezbe i tako to! Nemam vremena bas i za to!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Uto Maj 25, 2010 7:06 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 23, 2008 7:25 pm
Postovi: 70
Pozzz svima ;)
Već neko vreme razmišljam da uradim taj screening test intolerancije na hranu, pa sedoh da malo pročešljam i ovaj deo Foruma (aktivniji sam u drugoj sobi hehehe)
Ima neke logike u svemu ovome o čemu ljudi pišu ovde (mada dok čovekmisčita sve stane ovog posta treba mu bogami mnoooogo vremena :o), tako da se nosim mišlju da odem do teAnalize na Novom Beogradu i uradim test. Ruku na srce, stvarno ni je zlo da se cimam sa dijetama i sl., kad ću ovako barem znati koje namirnice treba da izbegavam, što mu dođe dvostruka korist - poboljšam stanje organizma a ujedno regulišem stomak i kilažu hehehe :lol:
Slažem se sa jednim od učenika ove diskusije da ovo (koliko toliko) ipak ima veze sa krvnom grupom.
Čujemo se, obaveštavam vas kako sam prošao.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2337 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 156  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 23 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: