Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2337 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 156  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sre Avg 26, 2009 1:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 13, 2009 12:36 pm
Postovi: 5
PC NENSI

Draga Ivanna,
juce sam pisala da su me noge uzasno bolele tri dana, i cetvrti dan NISTA! ... Jedan dan mi je pritisak uzasno pao, inace je za nijansu nizi nego obicno.... Ocigledno da svi razlicito reagujemo, mada bi praznjenje creva trebalo da se ustali i kod ljudi koji su imali problema pre ovakvog nacina ishrane...Barem 2x nedeljno skuvati manju kolicinu neke corbice sa dozvoljenim mesom i povrcem i jesti ne vruce - nego toplo, to bi trebalo da pokrene creva...
Kazu da i sa vodom treba biti oprezan tj. piti DO 2L dnevno, i to rasporediti ravnomerno, jer se visak unese kroz jelo,sokove,cajeve i ostalo...
Ja pijem oko 1,5l dnevno i opet mrsavim, imam redovnu stolicu i osecam se ok...Jos mi malo creva zavijaju, ali i njih cu dovesti u red
Idemo dalje...


Ma meni je pritisak vec danima jako nizak, plus problemi sa alergijama, koje inace imam i za koje idem na terapije. Zar ne treba, ako se organizam cisti, da se osecamo bolje a ne losije nego sto smo kada smo jeli junk food?
Da me neko pogresno ne razume, ja se i osecam bolje, u smislu da nemam tezak osecaj u stomaku posle jela i da se osecam lagano citav dan itd. Ali je pocela da me muci, posle 10tak dana od pocetka ovakve ishrane, opsta malaksalost, nizak pritisak, alergije u vidu tezeg disanja, cesti obilasci toaleta iz oba razloga (jako jako jako cesti), mada nema onog burlanja u stomaku i kriza tipa ako sad bude zauzet wc nece me oprati ni dunav ni sava od sramote narednih 30godina :) Niti je u pitanju dijareja.
Da napomenem da sam pored ove ishrane u svakodnevni ritual ubacila i setnje 8-10km svako vece. Kada stignem kuci, svako vece ozbiljno razmislim dal da se sve sa torbom samo prevrnem u krevet ili imam snage da se spremim za spavanje :)
Sto se mamine opstipacije tice, pa ona zapravo samo corbe i jede, i nutri vitu, koja mislim da joj ne prija, jer nije pre jela zitarice ni musli, a citala sam negde da onima koji nisu navikli zitarice u velikim kolicinama mogu da izazovu nadimanje i tegobe u stomaku kada pocnu da ih konzumiraju. Mozda joj je do toga, pa sam joj rekla da ih vise ne jede, mada se navukla na iste :). Dakle ona jede corbe i ima opstipaciju, ja totalna suprotnost i ne napustam wc.
Mada kad bolje razmislim zena ni ne moze da udje u wc od mene... mozda je to problem u celoj stvari :)
Hvala na savetima u svakom slucaju.

Kad se organizam navikne u proseku na ovaj rezim ishrane? Mislim, u smislu da mu je optimalna kolicina hrane dovoljna i da ne trazi non stop da jedem, jer cim prodje 3sata,cesto i manje, ne budem ja gladna, al pocne da mi se vrti u glavi, nesvestice, valjda pada secer, pa pored ovog niskog pritiska (nekad bude i 90 sa 50) to deluje veoma uznemirujuce. Kafa mi je dozvoljena al je ne pijem jer mi inace izaziva dijareju (kofein, nemam problema sa kafom bez kofeina), koja nije pametno da mi se sada javi i preko ovih problema.
Moze li jos neko da podeli iskustva vezano za malaksalost i zdravstveno stanje u toku primene ove ishrane, narocito vezano za privikavanje sa junk fooda na ovaj rezim prehrane.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Čet Avg 27, 2009 10:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Avg 09, 2009 12:14 pm
Postovi: 8
Zamolila bih sve intolerantne :D za pomoc!!!
Radi se o sledecem:pocela sam vec 4dana sa novim nacinom ishrane,ali nesto bas i ne vidim neki boljitak koji sam citala kod svih ostalih da je bio,jer idalje imam ostipacije i nadutost!!!
Da li treba da prodje neki "duzi" vremenski period (7-10dana) da bi novi nacin ishrane imao efekat???
I jos jedno bitno pitanje:imam malo zelenih :) tj.idealnih namirnica,a nesto vise imam neutralnih namirnica,a dosta namirnica koje bi trebala da smanjim unos i zabranjenih,za ove poslednje dve mi je jasno,ali da li smem da kombinujem idealne sa neutralnim i da li cu imati isti efekat kao i kad bih jela samo idealne???
Idealne namirnice su mi:riba - grgec,kaviar,kraba,halibut,smudj,skarpina,skampi,tuna,losos
orah,badem
grejp,papaja,ananas,jagoda,lubenice
proso,pirinac
caj (zeleni,biljni),sokovi od povrca(bez secera i zasladjivaca)
grasak,zelen salata,spanac,krastavac,beli luk,masline,crni luk,paradajz,koren dzumbira
laneno ulje
zacini -anis,bosiljak,djumbir,cimet,kim...
Ja onda stvarno ne znam sta da jedem,pa cak mi je i voda sa cesme neutralna,a flasirana smanjiti unos!!!!

HITNO MI JE POTREBAN SAVET STA I KAKO DA RADIM!!!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Čet Avg 27, 2009 1:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 18, 2009 3:21 pm
Postovi: 26
suncica09

Ja stvarno ne znam sta da ti kazem jer sam test radila u Holitimedu i tu imas samo sta smes i sta ne smes da jedes. Prosto ko pasulj. U svakom slucaju verovatno ti je takav metabolizam da ti treba malo vise vremena da se uspostavi normalan rad creva. Kod mene je to islo odmah, ali imam problema sa stolicom cim pojedem nesto sto ne smem. Traje jedan dan dok se ne iscistim i onda sve normalno. Probaj da jedes one namirnice koje su ti idealne pa vidi sta se desava.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Čet Avg 27, 2009 4:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 4:15 pm
Postovi: 44
Sunchica09,

Neutralne namirnice smes da jedes, tvoj organizam ne reaguje na njih negativno, nema veze da li ih jedes same ili kombinujes sa idealnim.
Meni je pirinac bio jedina idealna zitarica, a kukuruz jedina neutralna namirnica. Projice sam jela svaki dan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Čet Avg 27, 2009 9:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 11:13 am
Postovi: 48
Marijana P,
Mozes li napisati sta si i u koje vreme jela prvih dana intolerancije i dali si se bavila kakvim sportom.Ja nisam ljubietelj teretana pa ni setnji ..ali cu ako spadne par kilograma verovatno imati vecu motivaciju i volju.Zasada mi dobro ide ,1.5 kg za 4 dana,ali sam malo malaksala.Sve najbolje..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Avg 28, 2009 10:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 12:41 pm
Postovi: 18
Marijana P.
I ja sam radila kontrolni test i, isto kao i ti, veoma sam zbunjena. Poštujući prvi test, postigla sam sve što sam htela, prezadovoljna sam! Toliko sam se navikla na taj način ishrane, da se još nisam usudila ga menjam. Samo sam pojela jednu kuglu sladoleda :oops: da me želja mine, ali sam ostatak bacila pošto mi je to bio pravi šećerni šok! I nemam više želju ni za sladoledom ni za čokoladom. Ni meni nije jasno zašto su mi sad zabranjene neke namirnice koje su mi bile idealne (iz zelenog u crveno!), kao na pr. zeleni čaj, nešto od morskih plodova i t.d. I koji su to "biljni čajevi" koje smem da pijem, pošto su po meni svi čajevi biljni! Takođe, ako mi dozvoljeno svo voće, zašto ne smem voćne sokove? Zar ni ceđeno? Ako su mi zabranjeni veštački zaslađivači, da li smem fruktozu? Da li posle nekoliko meseci treba ponovo raditi test i kakvi bi rezultati onda bili? I t.d....... dosta pitanja bez odgovora.

Gracioza,
ne smeš uopšte da se osećaš loše, pogotovo ne smeš da osećaš malaksalost. Proveri svoj dnevni unos namirnica, da li poštuješ preporučeni balans: 40% ugljenih hidrata, 30% proteina i 30% masti. Jedi dosta voća, a s vodom ne treba preterivati.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Avg 28, 2009 3:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 4:15 pm
Postovi: 44
Gracioza,

Moras ogranizovati obroke prema obavezama koje imas. Sve je individualno, ali bi trebala da se potrudis da ti obroci budu i isto vreme.

oko 7.30 casa vode i voce
oko 10 voce
izmedju 11 i 12 rucak (npr. socivo, boranija, grasak, pecene paprike, neko bareno povrce - brokoli, karfiol, krompir, tikvice... uz taj obrok jedem projice)
oko 16 voce ili bademi ili nesto malo kolicinski ako mi je ostalo od rucka ili projica
oko 19 vecera (slicno kao rucak ili riba/piletina) - ako pravo sa posla dodjem kuci sto se gotovo nikada ne desava
oko 20.30. vecera - ako pravo sa posla idem na pilates
ako posle posla skitam negde sa drustvom onda imam uz sebe ili neko voce ili bademe ili pojedem nesto dozvoljeno u restoranu


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Avg 28, 2009 3:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 4:15 pm
Postovi: 44
Mima61,

sve u svemu... ostajem pri svojoj prvoj listi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Avg 28, 2009 4:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 11:13 am
Postovi: 48
Hvala Mimi i Marijana.Imam jos jedno pitanje .Meni je zabranjen limun....,dali to znaci da nesmem nijedan sok ili dzem koji sadrzi limunsku kiselinu ? (mislim na sokove 100% voce bez secera i dzemove za dijabeticare)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Pet Avg 28, 2009 9:57 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 7:51 pm
Postovi: 63
Lokacija: Novi Sad
gracioza,
mozes da koristis limunsku kiselinu...nije isto sto i limunov sok...tako je meni dr objasnila, i kod mene je isti slucaj.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sub Avg 29, 2009 10:48 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 22, 2009 11:13 am
Postovi: 48
Molim vas da mi neko objasni kako izgleda i kako se zove kafa bez kofeina?Trazila sam u vecim supermarketima kod nas ali svi slijezu ramenima.Kafa mi je zabranjena i bas mi se pije..
Hvala Cicko micko ,skratila si mi muke beskrajnog citanja deklaracja..
Jos je rano da se hvalim ali za 5dana pridrzavanja imam 1.5 kg manje vedra sam i dobro se osjecam.Svako dobro svima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sub Avg 29, 2009 11:11 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 18, 2009 3:21 pm
Postovi: 26
Gracioza,

Kafa bez kofeina ima Nes u providnoj teglici zlatna etiketa i crveni poklopac. Ima i Jakobs ona je isto u providnoj teglici plava etketa i plavi poklopac. Pise na njoj decaf. Ima je u Tempu, Metrou, Maksiju, DM-u. Prodavci ne znaju, moras da citas sta pise na etiketi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sub Avg 29, 2009 2:47 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 1:50 am
Postovi: 58
Kafu bez kofeina mozes da kupis i u kaficima Grinet !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sub Avg 29, 2009 10:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 1:12 pm
Postovi: 24
PC NENSI je napisao:
juce sam pisala da su me noge uzasno bolele tri dana, i cetvrti dan NISTA! :-? ... Jedan dan mi je pritisak uzasno pao, inace je za nijansu nizi nego obicno.... Ocigledno da svi razlicito reagujemo, mada bi praznjenje creva trebalo da se ustali i kod ljudi koji su imali problema pre ovakvog nacina ishrane...Barem 2x nedeljno skuvati manju kolicinu neke corbice sa dozvoljenim mesom i povrcem i jesti ne vruce - nego toplo, to bi trebalo da pokrene creva...
Kazu da i sa vodom treba biti oprezan tj. piti DO 2L dnevno, i to rasporediti ravnomerno, jer se visak unese kroz jelo,sokove,cajeve i ostalo...
Ja pijem oko 1,5l dnevno i opet mrsavim, imam redovnu stolicu i osecam se ok...Jos mi malo creva zavijaju, ali i njih cu dovesti u red :D
Idemo dalje...


sto se tice vode, meni je doktorka u holitimed rekla da sam obavezna da popijem 3l vode dnevno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Test intolerancije na hranu
PostPoslato: Sub Avg 29, 2009 11:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 1:12 pm
Postovi: 24
Ja sam radila test u Holitimed. Pocela sam sa pridrzavnjem 18.08 i do sada sam skinula 4kg. :lol: Za ove dve nedelje resila sam problem opstipacije koja me je mucila godinama :) ,glavobolju, :) ali je nadutost jos uvek tu. :-?

Sto se tice nacina ishrane uglavnom kada radim prvu smenu doruckujem u 10h palacinke ili nektarine i kruske, rucam oko 17h sto je uglavnom przena ili pohovana piletina i barena ili dinstana sargarepa, pileci pilav ili dinstan kiseli kupus sa piletinom i salata od blitve. Posle rucka popijem casu mineralne vode ili casu 100% soka od ananasa ili kajsije .
Za veceru uglavnom pojedem neku vocku ili je jednostavno preskocim.
Kada radim drugu smenu prvi obrok mi je oko 12 h a drugi i ujedno poslednji oko 20h. Jos uvek nisam pocela sa fizickim aktivnostima jer renoviram kucu pa nemam vremena. :(

Problem mi je sto u Pozarevcu Ni trecinu stvari koje su mi dozvoljene i potrebne ne mogu da nabavim :x

Dozvoljena mi je teletina, jagnjetina i curetina ali nema gde da se kupi, zatim mleko u prahu koja takodje nema gde da se kupi.....i jos svasta nesto

Kada budem uspela da nabavim veci broj namirnica imacu veci izbor hrane i ujedno cu moci vise puta dnevno da je konzumiram. ali u sustini neznam ni da li bih mogla da jedem vise puta jer me i ovo malo sto pojedem zasiti.

Ako neko zna gde u Pozarevcu im veci izbor mesa i zdrve hrane neka pusti porukicu. Hvala unapred ! :wink:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2337 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 156  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 23 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: