Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 240 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 18, 2009 2:17 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 2:39 am
Postovi: 86
Ja sam od juce pocela sa dijetom brojanja kalorija,tj vise je to regulisanje hrane da prestanem sa onom varijantom da jedem dokle god mogu.Juce sam samo isprobala da vidim da li ce mi prijati i vidim da mi bas prija.Sve merim u gram i rasporedjujem kalorije i samim tim jedem koliko mi treba. U notesu izracunavam i pisem sta cu pojesti tog dana,tj prvo pogledam sta imam u frizideru pa prema tome rasporedjujem obroke.Nerviraju me dijete s kojima moram da kupujem odredjenu hranu a obicno je ta hrana preskupa a uz nju sam gladna nenormalno i uvek odustajem pa sam se odlucila za ovu s kojom mogu da jedem sve ali samo 1200-1500 kalorija.Nedelju dana cu jesti oko 1500 kalorija a onda planiram da smanjim i na 1200 kalorija i taman cu tada uzeti reductil pa mi se telo nece pobuniti zbog smanjenja kalorija.Samo se nadam da taj reductil ima i u Pancevu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pocinjem i ja
PostPoslato: Pet Jun 19, 2009 5:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 19, 2009 5:15 pm
Postovi: 3
Pozdrav svima ja sam nova na forumu,citala sam vasa iskustva i resila da pocnem sa da pijem reductil,danas kupila i popila prvu tabletu,uopste nisam bila gladna,jela sam radi reda oko 16 casova. Znam da mi to nije bas najbolje ali tako je. Inace sam se porodila pre 9 meseci i ostalo mi je "lepih" 15ak kg,uzasno se osecam! Dijete bas i nevolim,nijedna do sad mi nije pomogla pa mi je jos jedino ovo ostalo! A i za vezbe nemam vremena,beba me okupira citav dan! Toliko od mene izvestavacu vas o napredku,nadam se da ce ga biti!!! :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jun 20, 2009 11:00 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 10:08 am
Postovi: 4
Lokacija: Beograd
Ja sam kontaktirla predstavništvo firme koja proizvodi Reductil i dobila sam informaciju da se pije tri kutije,jedna za drugom,bez pauze,pa se zatim pravi pauza isto tolikog perioda bez leka.Ukupna terapija maksimalno može da traje 1godinu.Može da se počne sa 10mg i ako se od prve kutije uz režim ishrane i aktivaciju izgubi manje od 2 kg,prelazi se na 15mg.Pored merenja kilograma,treba pratiti i obim struka jer on je direktni pokazatelj masnoce koja se nalazi U NAŠOJ TRBUŠNOJ DUPLJI i koja obavija naše unutrašnje organe i koja je ustvari najvec opasnost za zdravlje.Ne preporučuje se uzimanje reductila trudnicana i dojiljama.Inače,malo istorije,sibutramin se koristio prvobitno kao antidepresiv(podiže nivo seratonina i nor-adrenalina,hormona zadovoljstva,u mozgu)pa je primećeno da dovodi i do smanjenja kg.Još jedan pokazatelj da sve potiče iz glave odnosno mozga.

_________________
Ne prekidaj ženu kada ćuti!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 23, 2009 10:58 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 23, 2009 10:47 am
Postovi: 1
Da se i ja prikljucim temi, obzirom da ste me inspirisale da pocnem da koristim Reductil. Juce je bio ponedeljak i moj prvi dan.Videcu kakav ce biti rezultat i obavestavacu o napredku ili stagnaciji :(.
Ako hocete vise o iskustvima pogledajte ovaj hrv forum
http://www.forum.hr/showthread.php?t=238486&page=8
meni je dobro doslo, da se informisem,donesem neke odluke i pocnem sa terapijom.Ovaj internet je cudo jer imam utisak da se ljudi vise informisu preko foruma nego kod svojih doktora.
Inace ja sam odmah pocela sa 15mg, kupila u apoteci na kalenicu za 3560din u nedelju jer tad imaju 10%popusta ;)
Moj san je da skinem 10kg [trenutno imam 174kg na 175cm], ali bicu zadovoljna i sa 2-3kg dole koja kasnije nece vratiti Carobnjak Yo-Yo
PS-ovo je moj 1vi post ovde


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 24, 2009 3:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 06, 2009 9:36 pm
Postovi: 8
Evo ja da se javim :D sa 2 kutije skinula sam 7.5kg ali sa 1/2 trece kutije nisam ni grama smrsala..kada sam pocela da koristim moj BMI= 32.8 a sada BMI = 30... nadam se da cu uspeti do kraja 3 kutije da skinem bar 2,3kg! :roll: puno srece i uspeha svma!pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 26, 2009 3:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 21, 2009 12:58 pm
Postovi: 6
Navedite koju dozu koristite - 10 ili 15 mg


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 26, 2009 6:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 06, 2009 9:36 pm
Postovi: 8
....(ako je pitanje za mene)... koristim od 10mg... pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jun 27, 2009 1:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 5:20 pm
Postovi: 15
Ćao dame. Ne znam zašto više ne dobijam izveštaje o postovima na gmail-u. Valjda smo zapustile temu. ja sam debeljuca i dalje, ali ne mrdam ni +, ni -. Sutra ću da zuknem jedan R. ,mnogo sam depresivna ovih dana. Inače su mi oticale noge pa sam skroz prestala da ga koristim, blah, a noge otiču i dalje. I tako, ima li novosti?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jun 27, 2009 10:02 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 10:08 am
Postovi: 4
Lokacija: Beograd
Ne treba naglo prekidati terapiju zato što može doći do raznih problema.Ako se već neko odluči za prestanak neka ostavi par kapsula i prestaje po sistemu:uzima kapsulu,pa jedan dan pauze,zatim uzma kapsulu pa dva dana pauza,uzima kapsulu,pa tri dana pauz.Ostaviti za prekid oko 5 kapsula.Uzimanje pa ne uzimanje ničemu ne vodi.Nezljena dejstva tipa mučnine nestaju izmađu 10 i 14 dana terapije.

_________________
Ne prekidaj ženu kada ćuti!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jun 27, 2009 6:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 5:20 pm
Postovi: 15
Davno sam ja prekinula, nije bilo neželjenih, a ni željenih pojava, osim blage, veoma blage euforije, da podsetim, to je lek koji je napravljen kao antidepresiv, pa je posrnuo u svom medikamentnom napredovanju:wink:. Ma lepo je kad veruješ u nešto ,pa ti vera podigne samopouzdanje, ali ja sam hiperrealista, pa mi treba mnoooogo materijalnih dokaza da u nešto poverujem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 29, 2009 1:38 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 2:39 am
Postovi: 86
Ja se ipak nisam usudila da uzmem Reductil.Malo sam istrazivala tu na forumima na netu i kod lekara i kod farmaceuta i nisam dobila bas sjajne rezultate.Prvo sto mi je privuklo paznju je da je to antidepresiv i kao sto vec znate utice na mozak,medjutim kad sam malo bauljala po svemu tome dosla sam do informacije da koliko utice pozitivno na centar za glad u mozgu tj ubija glad toliko utice i negativno na mozak uopsteno.Pre svega kao i svi antidepresivi stvara zavisnost i kao sto je gore vec neko naveo mora postepeno da se odvikava od reductila ako se prekida terapija.A nus pojave su suvoca usana,tvrda stolica sto se najcesce spominje na forumima.Medjutim ima i jos jedna nus pojava sto me najvise odbilo od reductila a to je neredovna menstruacija ili prestanak ciklusa kod zena kao i smanjena seksualna zelja kod oba pola.Sve to ne deluje na svakoga,ali ne bih bas da eksperimentisem. Mlada sam,zdrava i prava nemam jos dece ali ne bih da ih jednog dana nemam uopste zbog tableta za mrsavljenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 29, 2009 3:00 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 2:39 am
Postovi: 86
Evo koga zanima... Kada sam imala 18-19 godina bila sam visoka 165 cm i imala 50 kg.U to vreme sam umisljala da sam debela pa sam drzala dijete i za 3 meseca skinula mukotrpno 4 kg bila sam bas prava mrsavica.Onda sam krenula da radim svoj posao poslasticara i tu sam pocela da se gojim ali nije bilo naglo.Od 18 pa sve do sada do 23 zatekli su me razni problemi i razocarenja.Svadje medju roditeljima,tata zavrsio u zatvoru,razvod mojih,prelazak s majkom i bratom u novi grad.Tu posle nekog vremena upoznajem ljubav svog zivota s 21 god udajem se iz divne ljubavi i to je jedino sto mi se lepo desilo za tih 5 godina.Odlazim kod njega da zivim njegova majka me psihicki izmara i maltene na neki nacin maltretira. Odlazimo od njegovih i krenemo da zivimo sami.I onda kada sam se osvestila a trebalo mi je neke 2 nedelje da skapiram sta se samnom desava i skapirala sam da sam ja nakucala do 105kg. Znala sam ja i pre da sam se gojila i sve to i pokusavala da drzim dijete pijem razne preparate da ne jedem i da se izgladnjujem ali svaki put skinem 2kg a posle toga vratim ta 2kg i nakucam jos dva.Koliko god sam pokusavala bilo je bezuspesno.Svako razocarenje sam lecila hranom kao alkoholicar-alkoholom ili narkoman-drogom.Koliko god da sam vise jela ja sam bivala sve depresivnija i maltene od mrsavice napravila slona.Zadnje dve nedelje mog horora sam tumarala po stanu trazila neki smisao svega i jela svaki put sve vise.Sedela sam za kompjuterom i citala o raznim dijetama i glupostima i nebulozama. Onda sam skapirala da ja imam veliki problem vise nisam osecala ni glad ni sitost samo bi jela kada sam depresivna znaci uvek a onda sam pitala za savet mog dragog sta da radim.On mi je davao veliku podrsku u svemu i nikada mu nije smetalo sto sam buca.Jedino mi je reko da mi tu nutricionista moze pomoci.Pa sam i o nutricionistima trazila preporuke kod koga da idem.Ali opet kad sam razmislila i on mi da dijetu a ja se nje necu pridrzavati i sta sam uradila? opet nista. Potrazila sam savet od jedne moje prijateljice i ona samo slegne ramenima i kaze mi ako mi nista ne pomaze moram da idem psihijatru.To me lupilo po sred cela.Pala sam u jos veci bedak kada sam shvatila da samnom zaista nesto nije u redu na psihickoj bazi...I onda sam trazila i trazila i nasla Reductil i tracak nade se u meni rodio ali na kratko.Kada sam saznala koje su nus pojave nisam se usudila da krenem sa koriscenjem jer nisam navikla da pijem bilo kakve jake lekove i antidepresive.I lekar me posavetovao i rekao mi da je najbolje da ne pijem reductil jer je preagresivan za moj organizam mada ako ja mislim da mogu da ga uzmem nek ga uzmem i tako da i ovo zadnje otpada.I onda sam sela i porazmislila covece pa sta ce mi sve ovo? Depresija,psiha,debljina,mrsavljenje.... i tako iz cista mira pocela sam sama da ucim o hrani.Nabavila sam tablicu s kalorijama svih mogucih namirnica i ucila i izucavala.I verujte mi iznenadila se nacisto koliko toga nisam znala o hrani.Nesvesno sam pocela da smanjujem s hranom i sada dnevno pojedem od 1100 do 1400 kalorija sve moguce namirnice bez izuzetaka ali sve merim na grame i izracunavam kalorije.I mogu reci da uopste nisam gladna.Obroci su solidni i taman toliki da popune zeludac.Onda kad sam vec pocela da izucavam o kalorijama namirnicama i svemu ostalom pocela sam i vise da se krecem,svuda idem pesaka,na deseti sprat bar jednom dnevno ne koristim lift nego stepenice,vezbam pomalo...Prva dva-tri dana mi je bilo onako malo mi se zeludac pobunio ali posto jedem sve brzo se naviko i nemam zelju za nekim posebnim namirnicama kao sto je to kod dijeta.Obicno kazu da je prosek unosenja hrane za zenu da se ne taloze masti u organizmu oko 1200 kalorija dnevno.Naucila sam da jedem a ne da se prozderavam ili lecim hranom.Lepo se osecam i raspolozenija sam.Nisam smorena i depresivna pa cak mi stizu i prvi rezultati koja kilica je otisla dole vidim po odeci.Nekima bi ovo pomoglo nekima ne sve zavisi od coveka do coveka i svako ima svoju metodu za zivot.Ja sam je najzad nasla i nadam se da cu uskoro smanjiti sa trocifrenog na dvocifreni broj kilograma. Bilo je mukotrpno ovoliko pisati ali mozda se neko nadje u svemu ovome a mozda sam i nekoga smorila s mojom pricom i zato se izvinjavam.Ali mislim da sam ja uspela i nastavila da se borim sa svim pa cak i sa kilogramima.I nadam se da cu uspeti i da se izborim s njima. Sry za pravopisne greske.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 01, 2009 10:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 21, 2009 12:58 pm
Postovi: 6
Sve je to lepo kad se ima godina DONEKLE. Ja nisam nikada kuburila sa kilogramima, ali posle razno-raznih hormonskih tretmana... Tu čak nije presudno previše jela, niti vrsta ishrane. Lepi se, jednostavno. I zato sam ja po prvi put pristala da nešto uzimam, i to LEk, a videla sam reklamni plakat u Specijalističkoj ambulanti, kod kardiologa, sasvim slučajno. Moj stav je uvek bio: za TE pare kupiću voće pa jesti! To je,inače, moj omiljeni način ishrane: do ručka voće voće i samo voće, posle manji obroci, a slatko mi uopšte nije omiljeno. E,onda sam, zbog razno-raznih stresnih situacija (sve one naše "CIJE" - stabilizacije,inflacije,devalvacije,mobilizacije,tranzicije,prvatizacije,...) dobila čir i takav način ishrane sam morala donekle da promenim. NE volim šunke,salame,čvarke,vegetu,slano,Veoma sam pokretna, puno hodam, ali posle operacije teško mogu da odradim i par onih stvarno dobrih tzv. Tibetanskih vežbi. krenula sam sa drugom kutijom R. opet od 15 mg, sasvim dobro podnosim. Pa videćemo


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jul 02, 2009 2:18 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 11:45 pm
Postovi: 11
40 god., 175/80.
koristila reduktil 1 kutiju od 10mg, skoro nikakvih rezultata (istina, otislo je par kilica ali teskom mukom-ja sam mislila da necu biti gladna, ali malo sutra...kao da ga nisam ni pila).
tako da samo mogu reci da je moje iskustvo negativno. bez muke nema ni linije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jul 03, 2009 11:45 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 2:39 am
Postovi: 86
Verujte mi da sve sto se hoce nije tesko a inace u mojoj porodici su svi punacki to nam je u genima.Svi imaju preko 100 kg Takav nam je metabolizam.Lako se gojimo a tesko skidamo kile.Tako da s obzirom dal ja bila mladja a vi stariji samo zdrava ishrana moze da pomogne svima nama.Ja sam naucila dosta o hrani i sad se prema njoj ponasam kao prema neprijatelju.A i ako pojedete na dan 2 kg voca i povrca cak ni to nije zdrava ishrana.Ni meni nije lako da skinem kile a planiram da ih skinem bar 30 za pocetak,to zaista uopste nije lako i trebace mi i 1-2 godine.Za pocetak sam pocela pravilno da se hranim,unosim toliko kalorija koliko mi treba na dan.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 240 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: