Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 371 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 11:49 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
MOLIM DA MI OSTAVITE TEMU NA MIRU!sludjena mama posebno !Ti si izjavila da imash josh nikova da bi se svadjala!EVO I OVAJ
dada78 je napisao:
ultrazvuk 5000 dinara???????jel sam dobro procitala?????jel to doktori zure da zgrnu pare dok jos moze da rade i privatno i u drzavnim bolnicama????STRASNO!!!!!!!

A Dj.Olja tema je moja,kakva je da je?Ponajmanje o pastuvanju nemash ti shta da kazesh!A lujka ima i toga ,nisi ti kriva za njihov napad,samo nisam dala da te pljuju polupesmena,nepismena i td.martat mora dati se ruga i tamo na temi gde trazis pomoc za carcinom :( !Ona "fina" :x .A Savage ostavite na miru znate?

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 11:56 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 8:48 pm
Postovi: 271
Zdravo svima na forumu.

Ja Mikajlu cijenim, ona je jedina uz mene bila viљe od mjesec dana, davala mi podrљku, i na taj naиin pomogla da se malo stabilizujem.

Da li ja ili neko drugi napravi neki "Tik", ma od toga netreba praviti dramu.

Sve mi na forumu nosimo maske, htje mi to priznati ili ne. Da li жe neko imati da ih mijewa, ma to nema veze, maska je maska.
Ovaj ћivot je ionako sve teћi i teћi, pa zato vas molim opustite se, manite ta prepucavawa.

Evo ja napravila kaficu, doрite da popijemo.

Pusa za sve forumaљice. :lol: :lol:
Luki.

_________________
Kako je lepo biti mlad.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 12:30 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Postovi: 1893
nazalost,neki ljudi nikako da shvate da je sve ovo internet!!!!na kraju lujka ispade najpametnija:ovde niko nikog ne zna i svi nosimo maske!!!!




evo ovako:sa savage rose saosecam,jadna "izgubila je bebu"

sa mikaljom takodje saosecam,ima secer i dozivela je dva mozdana udara i poremecaj.... hhhmmmm...ne znam vise kakav!!!

lujka,snsara za vas pozdrav!!!

posebno saosecam sa sobom!!!izgleda da sam izjavljivala nesto cega se ne secam!!!da li sam i ja podvojena licnost...neko u to veruje neko ne!!!!

saosecam i sa svima koji ovo citaju!!!!mora da ste se slatko nasmejali,zacudili,zgrozili i zapitali:da li je na ovom forumu iko normalan i zdrav????izgleda da nije,cim ga posecujemo!!!


saosecam i sa adminom i moderatorom-zaista ih veliki posao ceka!!!kad se konacno budu pojavili!!!pozdrav i za njih!!!!

toliko od mene!!!!odoh u realan svet!!!!

odjavljujem se!!!

_________________
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 12:37 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
tamaraft je napisao:
Najsavremenija metoda koja brzo, precizno i gotovo bezbolno uklanja proširene kapilare lica je primena lasera

Savršen ten bez prištića, pigmentacija i proširenih kapilara želimo imati svi, verojatno stoga što je lice najizloženiji dio našega tela.

Jedan od najčešćih uzroka narušena izgleda lica su trajno proširene crvenkaste kapilare (teleangiektazije). Katkad su urođene, a češće stečene, uzrokovane unutarnjim ili vanjskim uticajima.
Proširene kapilare jedan su od znakova oštećenja kože dugotrajnim, ponavljanim izlaganjem suncu, a mogu nastati kao posledica uzimanja kortikosteroida ili zbog poremećaja hormonskog sastava, bolesti jetre i vezivnog tkiva.

Rozaceju, jednu od najčešćih bolesti kože lica koju karakterizira crvenilo njegova središnjeg dela, gotovo obvezno prate proširene kapilare. Uzrok rozaceje nije posve razjašnjen. Verojatno je reč o konstitucionalnoj labilnosti malih krvnih žila, uz uticaj nekih drugih činilaca, poput hormonskih promena, probavnih smetnji, promena vegetativnoga nervnog sastava te nutritivnih i klimatskih činitelja.


Selektivna destrukcija ciljnog tkiva

Najsavremenija metoda uklanjanja kapilara je primena lasera, kojim se brzo, selektivno i gotovo bezbolno uklanjaju neželjene promene.

Laser je akronim engleskog izraza "light amplification by stimulated emisssion of radiation", što u slobodnom prevodu znači "pojačavanje svetlosti stimuliranom emisijom zračenja". Reč je o svjtlu čije osobine (monokromatičnost, koherentnost i holimiranost) omogućuju usmeravanje snopa laserskih zraka na malu površinu kože, pa time i preciznu destrukciju tkiva.

U dermatovenerologiji laser se uspešno primenjuje već više od četiri decenije. Moderni uređaji omogućuju selektivno odstranjivanje različitih kožnih promena na temelju teorije selektivne fototermolize, koju su utemeljili Anderson i Parrish 1983. godine.
Ta teorija zasniva se na spoznaji da hromofore kože (hemoglobin, oksihemoglobin, melanin, karoten) apsorbuju specifičnu talasnu duzinu svetla, pa se primenom laserske zrake talasne duzine koja odgovara maksimumu apsorpcije hromofore koju sadrži određena lezija (promena kože), postiže selektivna destrukcija ciljnog tkiva bez većeg toplinskog oštećenja okolnog tkiva.
Na taj način postignuta je najveća prednost lasera pred drugim terapijskim metodama, a to je selektivnost, odnosno uklanjanje samo ciljne promene na koži, bez oštećenja okolnih struktura.
Time se izbegavaju ožiljci, pa se postižu odlični estetski učinci.
Važna prednost laserske metode lečenja je kratak tretman, koji se uz to odlično podnosi.
Ipak, laserom se ne mogu tretirati sve promene na koži, niti se svaki laser može koristiti za uklanjanje svih promena.

Proširene kapilare, uklanjaju se laserima čija talasna duzina odgovara vršnoj apsorpciji oksihemoglobina, koja iznosi 418 nm, 542 nm i 577 nm.
Brojni su laserski sastavi koji se koriste za uklanjanje tih promena, a uključuju argonski laser (488 - 514 nm), argon-pumped tunable dye (APTD) laser (577 i 585 nm), KTP laser (532 nm), kripton (568 nm), copper vapor/bromide (578 nm), Nd:YAG (532 i 1064 nm) i pulsed-dye laser (585 - 595 nm).

U Klinici za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pre više od pet godina otvoren je Centar za primenu lasera u korektivnoj dermatologiji (kozmetologiji).
U Centru se, primenom nekoliko savremenih laserskih uređaja, može tretirati niz indikacija za primenu lasera u dermatovenerologiji, pa tako i proširene kapilare.

Stručni tim čine lekari specijalisti dermatovenerolozi dodatno educirani za primenu lasera u dermatologiji. Korisnicima usluga već se pri prvom pregledu objasni o kakvoj promeni na koži je reč, može li se ta promena tretirati laserom, koje su druge terapijske mogućnosti i koja je prednost laserskog tretmana.

Pe, za vreme tretmana i nakon njega

Promene poput proširenih kapilara, spider naevusa (crvenkaste promene u obliku pauka) i angioma (crvenkaste kuglaste promjene iznad nivoa kože) uklanjaju se brzo, selektivno i gotovo bezbolno diodnim Nd:YVO4 532 nm laserom, koji emituje zeleno lasersko svetlo talasne duzine 532 nm.

Pre tretmana hladi se regija koja će se tretirati, s ciljem ublažavanja osećaja peckanja koji bi se mogao javiti tokom zahvata. Tretman traje kratko, pri čemu je obvezno pridržavati se zaštitnih mera sigurnosti pri radu s laserom, poput nošenja zaštitnih naočara kako bi se sprečio štetni uticaj lasera na oko. Nakon zahvata, na tretiranoj regiji zaostaju prolazno crvenilo i blagi edem, koji nakon nekoliko sati nestaju, a idućih nekoliko dana mogu biti prisutne suve kraste.
Bitna prednost ovog lasera pred nekim drugim laserskim uređajima koji se koriste za uklanjanje krvožilnih promena, je u tome što nakon tretmana ne zaostaje tačkasto krvarenje u koži (purpura).

Program nege za kožu sklonu crvenilu i vidljivim kapilarama sprovodi se:

- pre i nakon terapije laserom
- u samostalnoj primeni kod početnih stadija rozaceje i povremenog crvenila
- u kombinaciji s ostalom lokalnom terapijom crvenila

Program za njegu kože prilagođen je laserskim tretmanima:

- pre laserske terapije - Diroseal (noć)
- 10 dana nakon primene lasera - Krema protiv crvenila (jutro) + Diroseal krema (noć).


Nakon laserskog tretmana kratko se primenjuje antibiotski prašak, a već nakon nekoliko dana preporučuje se prikladna njega tretirane kože dermokozmetičkim pripravcima.

Radi sprečavanja novih teleangiektazija, nakon zahvata se nanose dermokozmetičke kreme s aktivnim supstancijama koje stabiliziraju male krvnie sudove.
Nakon svih laserskih tretmana treba strogo voditi računa o fotoprotekciji, kako bi se izbegla neugodna nuspojava - hiperpigmentacije.

Stoga, uz izbegavanje izlaganja suncu, nekoliko nedelja nakon tretmana (bez obzira na godišnje doba) valja koristiti kreme i emulzije sa zaštitnim faktorom većim od 30.

Dermatolozi preporuchuju:

Kreme protiv crvenila namenjene su regulaciji mikrocirkulacije kože te zaštiti osetljive kože od klimatskih uticaja i sunca (sadrže faktor zaštite SPF 10).

Avène kreme protiv crvenila - Dnevne kreme bogate Avène termalnom vodom, koja smiruje i ublažava iritaciju, vlaže kožu, stimulishu mikrocirkulaciju, jačaju stjenke krvnih žila (ekstrakt veprine i divljeg kestena) i odvode nakupljenu technost iz tkiva (dekstran sulfat).

Avène Diroseal krema - Koristi se za tretman crvenila i lokalizovanog crvenila na koži sklonoj nastanku proširenih kapilara. Nanosi se naveče na područja lica zahvaćena crvenilom ili proširenim kapilarama. Učinkovita je zahvaljujući komplementarnim aktivnim sastojcima:

* Avène termalna voda - ublažava i umiruje iritaciju
* Retinaldehid* - pojačava celijskimetabolizam, podebljava gornje slojeve kože i čini mikrocirkulaciju kože manje vidljivom (*patentirano u Pierre Fabre Dermo-Cosmetique)
* hesperidin metil halkon - jača mikrocirkulaciju kože
* dekstran sulfat - ima dekongestivno delovanje.


markopega je napisao:
tamaraft jako si bezobrazna. Verovatno nemas drugo sta raditi pa ubijas vreme ovde posto visis ceo dan izgleda, ako tebi cini zadovoljstvo furaj ti svoje nemarim, siguran sam da nisi kompetentna, nemas tri cuke o dermatologiji, sama se lecis kod dermatologa sera a ovde kenjas savetujuci naivne, bolesne, skidajuci glupe tekstove sa hrvatskoh sajtova pa mislis da delujes pametno....
Bas me briga sta pises reko sam ti i stojim iza svega sto sam pisao. Sama znas da je tako. Kad zavrsis medicinski fakultet i specijalizaciju dermatovenerologije javi se a do tada samo iskuliraj draga..
Pozdrav


Mislim tamaraft ,ne morash da brinesh o moom pastovanju !Ti bar ne morash jer si prezauzeta sa svojim !Samo shto ja nisam tebi nikad rech rekla!Prijatno i nadam se da ce te se smiriti jednom.A to da hoce da mi se zatvori tema?Pa zato to i rade !Lujka ne sekiraj se nishta ,malo li je foruma,pa ako me i otera ili banuje?Zar je toliko vazno ,nek se shire "pametnice" koje ne pastuju nego sve iz svoje glave pishu ufff :roll:

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 12:47 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
A samo ja smetam ?Ma ciaooo,a to shto ne idem na dijabetes ,moja stvar !Nije ovo nichija lichna prcija!Pa neka i odem !O Boze,Boze samo ova tema smeta jer se na nju samo pastuje :o !Toliko od mene ... A imam ja argumenata ihaa :roll:Ali idem,pametnije mi je da cutim :x za mnogo shta :roll:

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 12:57 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
dada78 je napisao:
mislim da ovakvo izrugivanje stvarno nije primereno ovakvom forumu!!!ako hocete da nastavite idite na neki tracerski forum!!!!!ovo je ipak WWW.doktor.rs za one koje su zalutale da znaju!!!!!

I OVO VAM JE 'sludjena mama"

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 1:58 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Postovi: 1893
mikalja,opet se svadjas sama sa sobom!!!!!
ccccc bolesnice!!!!!!!!!

_________________
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 2:07 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Poslat je zahtev za brisanje ove teme!

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 2:07 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
Ne,ne ima tu stvari i stvari josh!Samo sam cutala i chekala dokle ce te sa prostaklukom i tiiiiii ?Ti po najmanje imash shta reci.Videla si da cutim i kao,ajde daj josh da se ispljujesh bruko jedna!Ima tu mnoogo,mnogo materijala ,polako samo a i shto kazesh da si se konsultovala sa nekima sa drugih sajtova i da te ne mogu uhvatiti ,jer toboze ulazish sa linka!E to ce se videti josh za mnoge stvari BRUKO JEDNA !I ti mi prichash o podvojenoj lichnosti!Samo mi nije jasno ,kako si se ti onako rasprdela i razlajala a znash da SVE ZNAM!Mislim taj tvoj bezobrazluk ne mogu da shvatim.Kao iz vica si onog!Kad deda kaze :Moj unuk ce biti politichar,pitaju ga odakle zna?Pa kaze se*e i u ochi me gleda !Ti bar dobro znash o chemu prichash!STIDI SE ,ko je podvojena licnost josh cemo dokazati !Nece na ovom ostati jer ste preterali a ti ?No cooment :x !
POzdrav za ljude koji chitaju ovakve ogavnosti.Pozdrav i tebi mama ,kevo dado ili koja si i sta si ni ti vise ne znash !

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Poslednji put menjao mikalja dana Sub Nov 29, 2008 2:11 pm, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 2:10 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
tamaraft je napisao:
Poslat je zahtev za brisanje ove teme!

Onda posalji i za brisanje "SMEH" jer ono nije smeh negu uzas A i copu/paste i zimnica koja je copy/paste !Pa ok!

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 2:53 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Postovi: 3326
Lokacija: Svuda i nigde
mikalja je napisao:
quote="mikalja"]dada78
Novi clan
Novi clan


Pridružio: 01 Okt 2008
Poruke: 10


PorukaPoslao: Sub Okt 25, 2008 2:25 pm Naslov: Odgovoriti sa citatom
koliko sam ja shvatila,ovaj forum sluzi da se pomogne ljudima koji imaju neki problem.nisam ni glas razuma ni ...ma sta vec...ne zelim da ulazim u rasprave ali ako ste imalo skolovane i kulturne ,trebalo bi da znate da podsmeh i zloba ,koje uzgred budi receno vrcaju iz svakog vaseg posta,nije ni malo primereno ovakvoj vrsti foruma.
tracarite vi koliko hocete ali ne smejte se ljudima koji su u nevolji a jos manje onima koji zele da pomognu,strucni ili ne,nebitno!
dugo pratim ovaj forum,skoro sam resila i da sama postavim pitanje koje me je mucilo i zaista bi mi bilo neprijatno da se meni neko podsmevao!!!
kao sto mi je strasno kad vidim da se neko podsmeva nekom drugom.
budite razumne,ovo je molba a ne kritika!!!!
_________________
LOVE_2_LOVE

dada78
Novi clan
Novi clan


Pridružio: 01 Okt 2008
Poruke: 10


PorukaPoslao: Sub Okt 25, 2008 2:03 pm Naslov: Odgovoriti sa citatom
nema potrebe da menjate naziv ove teme,sasvim vam pristaje naziv!volela bih samo da znam koji nov naziv bi ste stavile....TRACARE mozda?????
_________________
LOVE_2_LOVE
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Izvini jesy shto prekidam te u pisanju
Ali ovo je samo deo posle,kada ti je poslala sludjena mama ,keva dada neka ili koja vec lichnost pp i posle kuka da je ismejavaju !Toliko o njenom bezobrazluku !I podvojenosti lichnosti :oops: Cutala sam ali kad se prepuni zuch i kad poche lupati o deci koja ,ma bolje da cutim .Chivam ja mnogo toga ,zbog chega ce mnoge zaboleti glava SRAM IH BILO!

Podvojene lichnosti?Dvostruke,trostruke ili vec huh :oops:[/quote]
Pa kad se laje nek se laje "drugarice" :oops:

_________________
Slika
"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te leči - krupnim."
Neruda


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 371 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 25 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: