Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 92 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Uto Jul 16, 2013 11:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 16, 2013 10:57 am
Postovi: 3
Moram podeliti moje iskustvo jer znam da je mnogima kao i meni bilo jako teško da se borimo sa kilogramima.Moje muke su počele posle prve trudnoće,nikako nisam uspevala da se rešim viška kilograma,ne mogu da se organizujem za neko bavljenje sportom,volim slatkiše,testo,a one varijante sa brojanjem kalorija......ja prosto nisam toliko disciplinovana.Zakazala sam pregled kod endokrinologa(Prof.dr Edita Stokić u Novom Sadu,koja je fenomenalna),i ona mi je tražila da odradim neke analize,pa na osnovu toga i mog nezdravog načina života preporučila jedan preparat koji se zove Enemon i on je zamena za obrok.Znači umesto doručka i večere smutim taj Enemon u vodi,ima raznih ukusa,jagoda,vanila,kakao,nije to baš tako ukusno,jel,ali zbog toga što volim ukusne stvari,zato i imam problem sa kilažom,a za ručak sam smela da jedem meso i salatu,i 2 puta za užinu voće.Morala sam da pijem 3l mineralne vode dnevno i da živim BEZ TESTA I ŠEĆERA .Nego,najbitnija stavar u celoj priči je to što to zasiti,ima vitamine,minerale,nije neka otrovčina,i DELUJE!Ja sam skinula 20 kg za 2-3 meseca,usput sam se fenomenalno osećala,i rešila problem gastritisa,verovatno ima veze sa tim jer su mi tegobe prestale u tom periodu.Malo je teško u početku dok se ne navikneš,ali kad krenu kile dole,onda imaš motivaciju da nastaviš.I što je veoma bitno,ne vraćaju mi se kile,ali i maksimalno izbegavam slatkiše i testo.Najvažnije je 100% slušati lekara u tim uputstvima i ne odstupati od tih pravila koja su uvedena.Nadam se da će ovo bitinekom od koristi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Uto Jul 16, 2013 12:35 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
mama.buca, ако наставиш свакодневно са три литра минералне воде, за пар година ћеш добити камење у бубрезима. Још ако је газирана, онда ћеш се тек утепати.

Довољно је што си избацила шећер и тесто па да се решиш гастритиса. Ја сам само избацио куповни хлеб и немам више проблема.

И мршати десет килограма месечно није здраво, али сад шта је ту је.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Pet Dec 27, 2013 4:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 08, 2013 2:54 pm
Postovi: 2
Овако стоје ствари. Имам 206-207 цм и 109 кг, 17 година и играм кошарку ('ај да кажем професионално). Позиција крилног центра коју играм захтева снагу, самим тим ова моја килажа је оптимална и не бих је мењао. Проблем је у томе што сам имао паузу од 6 месеци због повреде колена, угојио се и нагурао 20% телесне масти. Пре повреде сам имао 90-так кг и 8% масти. На лето ми је циљ да уђем у јуниорску репрезентацију, а пошто знам да се прасе не тови пред Божић нећу да губим време, хоћу до јуна-јула да знатно повећам пре свега мускулатуру. 20% од 109 је око 12 кг чини ми се, и хоћу да скинем 12 кг МАСТИ, не мишића за што краће време... Као клинац, од 14 год. сам за мање од месец дана скинуо са 96 на 77 кила, јутарњим тренингом, пливањем и увече тренингом, тако да сам јео кад стигнем, једва сам и јео, али тад нисам имао мишиће као сад. Направио сам план којим хоћу за месец дана да скинем тих 12 кг и вратим боди фет на 8%: Устајање у 8, теретана и HIIT на празан стомак, затим доручак омлет неколико беланаца или овсене пахуљице, ужина воће, ручак пилетина и салата, опет ужина велнес и чок. млеко, тренинг поподне око 4 до 6, вечера конзерва туњевине/сардине/хоботнице око 8, и после идем на шутерски тренинг, у 11 спавање.
Моје питање је: да ли је изгледно да остварим свој план за месец дана?
Хвала унапред!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Ned Dec 29, 2013 5:39 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Postovi: 591
Lokacija: Novi Sad
Ne.

12kg za mesec dana ne možeš da skineš ni u ludilu, pogotovo ne 12kg masti (izgladnjavanjem i pretreniravanjem može da ode gomila mišića ali masti teško). Mršavi se kilogram do dva nedeljno i uz pravilnu ishranu i trening veći deo toga će biti masti.

Teretana na prazan stomak je jako loša ideja.

Velnes i čokoladno mleko tokom dijete su takođe jako loša ideja.

Ako već igraš, ajde, profesionalno, potraži stručnjaka u okviru kluba ili nekog ozbiljnog sportistu koji će ti pomoći oko plana ishrane.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Pon Mar 31, 2014 5:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2014 5:07 pm
Postovi: 1
Ja sam poceo da koristim caj koji navodno treba da potice mrsanje....
I ispostavilo se da je to tacno samo 10 dana mi je trebalo da izgubim 3 kile
Jedem normalno 5 x na dan ali u manjim kolicinama. Vise se krecem dobio sam kondiciju sada mogu da trcim mnogo duze nego prije.
Radim sklekove i trbusnjake kao vjezbe koje sam prilagodio sebi.Te vjezbe sto vise koristim caj otezavam tj.radim ih sto vise kako treba.

Caj koji ja trenutno koristim se zove >slim fit<
Moje debljanje je pocelo u 7-tom razredu OŠ.
A sad sam zavrsio srednju skolu prije 2 godine znaci
problema sa debljinom imam vec 7 godina


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Čet Apr 24, 2014 1:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 24, 2014 12:40 pm
Postovi: 5
Cao svima! :)
ovo je vecita tema definitivno, i bas neiscrpna :D Veliki broj ljudi ima problema sa kilazom zbog lose ishrane koja nam se servira, a jos plus sve to pogorsamo raznim dijetama i gladovanjem. Skinuti kile i masne naslage zapravo i nije tako tesko, zapravo lako je! Ono sto je tesko je da naucite kako da jedete i sta, odnosno da odrzite zeljenu kilazu kad jednom dodjete do nje. Nije poenta spustiti brzo veliki broj kg, jer se tako ostecuje i imunitet i sto je jos bitnije misicna masa, tako da pazljivo se opredelite za nacin na koji zelite da izgubite kile, da li zelite brzo i nekvalitetno, ili sporije i kvalitetno? :)
Ja imam svoje iskustvo koje mi je bukvalno promenilo zivot za 180 stepeni, i to ne samo meni vec i meni jako dragim osobama :) Pre dve godine imala sam 75 kilograma na svojih 170cm, i smetao mi je naravno, ne samo tezina, vec mi je smetalo zato sto nisam imala nikakvo samopouzdanje i bila sam jako stidljiva zbog toga.

Upoznala sam jednu devojku koja mi je preporucila jedan program ishrane i posto sam vec isprobala sve varijante, odlucila sam se i da probam to. I dobro je sto jesam :) za prvih mesec i po dana skinula sam 5kg masnoca i bila presrecna! Nakon 4 i po meseca spustila sam 15 kilograma i napokon dosla do svoje zeljene kilaze! Ali nije se samo to promenilo, promenila mi se energija, poboljsala rad creva, i konano dobila neverovatno samopouzdanje! :) Pocela da vezbam po malo i zategla one deove koji su ostali malo problematicni. Sad sam usla u jedan izazov jer zelim da poboljsam misicnu masu i dobijem jos bolji rezultat. Poenta je da sam naucila konacno KAKO da jedem i sta! i kilogrami se nisu vratili, a rezultat je sve bolji i bolji, jedem najnormalnije, 5,6 puta dnevno i ne lisavam se ni jedne hrane zahvaljujuci tom programu koji sam uvrstila u svoju ishranu! Ako vas zanima kakva sam bila i kakva sam sad, dodajte me na fb https://www.facebook.com/columbine.iceweb i pokazacu vam, a mozete videti i mnogo drugih rezultata u albumima :) A ako neko ima zelju da nesto nauci i promeni svoje navike moze se besplatno registrovati na ovaj sajt i dobicete 5 video snimaka o pravilnoj i zdravoj ishrani :) http://www.fit-trener.rs/mila-nikolic Najbitnije je da nikad ne odustajete, ma koliko god tesko da vam se to cini! :) Sve je moguce!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Čet Maj 08, 2014 11:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 08, 2014 11:02 am
Postovi: 10
Najbolji odgovor na temu kako smrsati nalazi se na istoimenom sajtu www.kako-smrsati.rs

_________________
www.menda.rs


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Pon Nov 24, 2014 3:41 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am
Postovi: 117
Dijeta odnosno korigovana ishrana,odnosno pokazatelj koliko smo se "loše" hranili.Korigovanjem namirnica koje unosimo u organizam mozemo veoma lako da dovedemo svoje stanje u red.Mnoštvo je dijeta ali pronađite sebi najprimamljiviju.Hrono ishrana je odlična baza da se počne sa dijetom.Iz ličnog iskustva mogu da je preporučim i kažem da sam za 2,5 meseci skinuo 18 kila.Jednostavno red u ishrani i dobar odabir namirnica.
Izbacio sam: šećer-beli-smeđi,gazirano (osim kisele vode),sokovoe,paštete,raznorazne namaze,majonezu,hleb sa KVASCEM,žestoka pića ( konzumiram vino ),od prerađevina koristim,pileća prsa,ćureća prsa,kuvanu slaninu,kada mi se jede slatko uzmem crnu čokoladu 75%.Čajeve pijem biljne uz konzumiranje vode preko dana.
Za sada sam na tri obroka dnevno dozvolim sebi luksuz da popijem čašu dve vina i eto kilaža ne raste.Ovakav način ishrane ću koristiti do daljnjeg a pridržavanjem ne vidim razloga za jo-jo efektom.
I za kraj,kretanje,kretanje i samo kretanje.Brza šetnja od sat vremena svaki drugi dan,biće sasvim dovoljna da potpomognete vašem organizmu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Pon Nov 24, 2014 3:43 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am
Postovi: 117
Dijeta odnosno korigovana ishrana,odnosno pokazatelj koliko smo se "loše" hranili.Korigovanjem namirnica koje unosimo u organizam mozemo veoma lako da dovedemo svoje stanje u red.Mnoštvo je dijeta ali pronađite sebi najprimamljiviju.Hrono ishrana je odlična baza da se počne sa dijetom.Iz ličnog iskustva mogu da je preporučim i kažem da sam za 2,5 meseci skinuo 18 kila.Jednostavno red u ishrani i dobar odabir namirnica.
Izbacio sam: šećer-beli-smeđi,gazirano (osim kisele vode),sokovoe,paštete,raznorazne namaze,majonezu,hleb sa KVASCEM,žestoka pića ( konzumiram vino ),od prerađevina koristim,pileća prsa,ćureća prsa,kuvanu slaninu,kada mi se jede slatko uzmem crnu čokoladu 75%.Čajeve pijem biljne uz konzumiranje vode preko dana.
Za sada sam na tri obroka dnevno dozvolim sebi luksuz da popijem čašu dve vina i eto kilaža ne raste.Ovakav način ishrane ću koristiti do daljnjeg a pridržavanjem ne vidim razloga za jo-jo efektom.
I za kraj,kretanje,kretanje i samo kretanje.Brza šetnja od sat vremena svaki drugi dan,biće sasvim dovoljna da potpomognete vašem organizmu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Pon Nov 24, 2014 3:45 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am
Postovi: 117
I za kraj danasnjeg pisanja:Zaboravite na sve one proizvode koji poručuju:žderi koliko hoćeš i smršaj uz naš proizvod.Te pare bolje odnesite za decu bez roditelje nego sto dajte za šarenu lažu proizvode.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Pon Dec 01, 2014 7:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 08, 2013 9:39 am
Postovi: 117
Prvo razmisljanje pri citanju ovih poruke je " ...vratice mi se kilaza na staro...." pogresna polazna osnova u pricu o dijeti i sta uopste zmaci rec dijeta.Ono sto se prvo namece da se mu u stvari zdravo hranimo te se ugojimo a onda moramo na "dijetu"Promenimo polaznu tacku i onda moze ovako da se kaze" jako lose se hranim,mnogo stetnih namirnica ubacujem u svoje telo a kao rezultat toga je moja kilaza" telo ne laze.A dijeta?
Dijeta ne treba da bude bauk,uzmite da je dijeta povratak ZDRAVOJ i uravnotezenoj ishrani a kada pocnemo zdravo da se hranimo,onda kile idu dole.
Znaci prestacu da prozdirem: pastete,salame razne,kecap,hleb-kvasac,sokove,secere,masna jela,slatkise...Prestacu da se tesim da sam malo i zdravo jeo jer dok god kopca od kaisa gleda u pod,znajte da ste SLON.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Uto Dec 02, 2014 10:48 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
А они бисери типа "пијем тај и тај чај и много је добар"? Смршао сам много. Почео сам мање да једем, радим вежбе и идем у теретану итд.

Па чај није био ни потребан!

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Uto Dec 30, 2014 6:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 30, 2014 5:58 pm
Postovi: 1
Sve te dijete su za mene glupe, i nikad ni jedna nije bila dobra. Ima jedna stvar procitala sam i za mene deluje, treba biti samo malo uporan i rezultati se vidi posle vec dva meseca a skroz je prrodno. Neki nece verovati i prestaceposle 7-8 dana, ali ja evo svaki dan konzumiram neksto od ovih stvari i holesterol i trigleceridi su mi se drasticno smanjili a i kilaza sa njima

http://www.modnisvet.com/najbolji-prirodni-sagorevaci-masti/

:D :D :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Uto Feb 17, 2015 7:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2015 7:05 pm
Postovi: 21
U mom slucaju ne moze jedno bez drugog. Znaci izbacujem slatkise, hleb i slicno tacnije vodim racuna o tome sta jedem i aktiviram se po pitanju sporta i to posebno plivanje jer mi ono najvise prija.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: kako smrsati
PostPoslato: Sub Feb 28, 2015 7:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 28, 2015 3:05 am
Postovi: 2
Da bi smrsao trebas se dosta namuciti sto i nije lako. Ja sam smrsao sa 97kg na 69. Naravno pitat cete se kako ?
Fora je u tome da preokrenes Krepsov proces u drugom pravcu. Dacu vam jednostavan primer. Ja sam mesec dana u 24 sata u ishrani imao svega 10 cevapa. Cime sam imao dovoljno da zadovoljnim potrebe. I krepsov se pokrenuo. Sto znaci kad si gladan legni 10-15 minuta i osetices da si polako sit. Zasto? Ovaj proces Odvija Jetra isalje signale da je hrana potrebna, a ako ti ne unosis hranu onda masna tkiva pocinju polako da se trose. Tvoja rezerva pocinje da sve manja i manja. Tako da ako imas viska kilograma mogao bi da ne jedes danima samo ako pokrenes ovaj proces. Tako i da bi ti bilo jos lakse. mogao bi raditi neke treninge evo recimo kardio. Intezitet treninga bi trebao da bude izmedju 40-80% ne vise. Jer u tom intezitetu se dodatno trose masti. A, ako predjes 80% organizam vise ne trosi masti vec ugljenohidrate.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 92 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: