Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 03, 2009 2:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 03, 2009 2:47 pm
Postovi: 1
Ja sam juče počela sa ovom dijetom...videćemo za rezultate...meni je samo piletina gadna...nju ako izdržim,biće super.. :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 03, 2009 4:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 22, 2009 9:26 pm
Postovi: 18
Mrgudasta je napisao:
Ja sam juče počela sa ovom dijetom...videćemo za rezultate...meni je samo piletina gadna...nju ako izdržim,biće super.. :D


sretno..i javi obavezno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Čet Avg 13, 2009 3:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 13, 2009 3:09 pm
Postovi: 2
Cao! ja sam nova i vrlo mi se svidela dijeta koju sam ovde procitala...... Za dve nedelje idem na rodjendan pa bih zelela da se oslobodim mojih 5 kg viska , a meni se bas i svidja sto je dijeta jednolicna jer po ovoj vrucini nemam volje da se kuvam pored sporeta ....... Samo bih volela da mi kazu oni koji su je drzali da li bih mogla tako brzo da ih se oslobodim......


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Čet Avg 13, 2009 8:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 27, 2007 1:51 pm
Postovi: 27
Pisite rezultate.Meni danas je 6-ti dan i smanjila sam samo 1kg,a vjezbam i orbitrekom.Ja stvarno neznam sta mi je.Dijete s koim drugi slabe i 10-15 kg ja smanjim samo 2-3kg.Tako je bilo i sa UN dijeta.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Čet Avg 13, 2009 9:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 13, 2009 3:09 pm
Postovi: 2
ja sutra pocinjem dijetu , mada je u 21:00 pocela meseceva mena, tako da mi je sutra vodeni dan umesto mleka , ali pocecu je i ja .
Moja drugarica je imala isti problem kao i ti , bas je malo jela , vezbala i kg su sporo isli dole i ispostavilo se da je imala problem sa stitnom zlezdom . Mozda tebi treba malo vise vremena kako bi organizam poceo da trosi zalihe.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Sre Avg 19, 2009 1:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 13, 2009 12:44 pm
Postovi: 6
Niko ne javlja rezultate.............. :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Pet Avg 28, 2009 3:32 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 3:25 am
Postovi: 10
Pozdrav svima!

Ja sam nova i hoću da vam kažem da od danas (28.08.) počinjem sa ovom dijetom (9kg za 9 dana). Nemam nikakvih zdravstvenih problema, bivša sam košarkašica, visoka sam 180cm, a trenutno imam 94 kg. To mi se desilo nakon trudnoće, ali sin mi ima već dve godine, a kilaža nikako da ode. Pre trudnoće sam imala 72 kg i bila sam skoro zadovoljna - trebalo je malo vežbati, ali sam bila apsolvent i nisam imala vremena. Sreća moja što sam visoka, pa mi se taj višak ne primećuje mnogo, osim u predelu stomaka.

E, sad kad sam vam se ispovedila, osećam se lakše i nadam se da ću dobro podneti dijetu :) :) :)

Pozdrav svima, javljaću rezultate!

P. S. Čestitam devojkama koje su uspele da smršaju :) :) :) :) :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Ned Avg 30, 2009 12:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 31, 2009 2:03 pm
Postovi: 28
Lokacija: Kragujevac
Pozdrav svima!
Slucajno sam naleteo na ovu "dijetu" a kako se bavim bodybuilding-om od osnovne skole uvek moram da prokomentarisem teme u vezi ishrane, treninga, suplementacije itd... Inace ovaj princip koji vi sprovodite nije toliko idealan koliko vam izgleda... Da krenemo ovako : prva 3 dana jedete piletinu - znaci unosite samo proteine. Posto ne unosite ugljene hidrate, koji su gorivo nasem ogranizmu vrsi se glikogeniza tj pretvaranje proteina u energiju tj ugljene hidrate sto dodatno opterecuju ogranizam. Naredna 3 dana jedete samo pirinac... Takozvani carb loading... koji je sasvim nepotreban! Koliko sam primetio nigde se ne pominju salate tj vlakna koja ce ubrzati varenje hrane, omega3 i omega6 masti i druge zdrave tj HDL masti. Sto se tice voca i mleka, sve u nekim granicama normalne znaci ne treba jesti 2kg banana ili drugog voca i piti litre mleka.Zasto ? Zato sto se vocni secer tj fruktoza ne razlaze u jetri vec direktno ide u krvotok kao mast. Mleko takodje zbog laktoze... Da ne ispadne sad da sam protiv mleka i voca - nisam nego jednostavno treba ih unositi u granicama normale. Takodje trebate raspodeliti vase obroke tako da imate sto vise obroka koji kolicinski nisu obilni jer ce te tako ubrzati svoj metabolizam do ludackih granica. Naravno vas broj kalorija mora biti adekvatan vasim dnevnim aktivnostima tj potrosnjom kalorija. Ne mozemo da gubiti kg ako unosimo vise kalorija nego sto nam je potrebno za odrzavanje telesne tezine... Takodje nije zdravo naglo saseci unos kalorija i biti na tom rezimu dugo vreme jer telo tada sve kalorije pretvara u rezerve tj masne naslage. Ali je zato dobro varirati sa unosom hidrata jer enzimi koji sluze za skladistenje energije vremenom postaju lenji... Npr jedan dan cete uneti 150 gr UH , drugi 200 , treci 50 , dok proteine i masti drzite na istom unosu... I tada nase telo postaje masina za sagorevanje kalorija... Eksperimetisete i nacitete sta vam odgovara. Moam je da porj savet ved dobre ishrane imate neku rekreaciju po vasem izboru - trcanje, plivanje, teretana...
A i zapamtite ovo, koliko ulozite u sebe i koliko se zrtvujete tako cete izgledati. Jedino ako imate dobru genetiku po pitanju toga... Inace mozete izgledati kako zelite - bukvalno. Samo je pitanje koliko cete uloziti novca,truda i vremena. Nadam se da sam nekom bio od koristi. Ako nekog nesto opsirnije zanima, stojim mu na raspolaganju :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Ned Avg 30, 2009 3:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 3:25 am
Postovi: 10
marekg, veliki pozdrav!

Prvo želim da ti se zahvalim na savetima! Drugo, ja sam svesna da ovaj režim nije idealan, ali moj problem je što nemam vremena (a ni živaca, iskreno) da merim koliko sam UH unela, koliko kalorija ovoga i onoga. Nemam znanje kakvo imaš ti, pa ne umem takav plan ishrane ni da uvedem. Rešila sam da probam ovaj princip iz nekoliko razloga: ne moram da merim grame i da razmišljam šta se sa čim ne jede, disciplinujem sebe u pogledu konzumiranja slatkiša i drugih sličnih namirnica, nije klasična dijeta u fazonu "prvi dan jedemo to i to, drugi dan ovo i ono". Znam da nije baš najzdravija varijanta, ali već dve godine pokušavam da sredim kilažu, ali nema previše značajnih pomaka. Zato sam rešila da preduzmem drastične mere, haha :)

Ako imaš neki savet o tome šta ne treba uopšte da se jede, molim te da nam to napišeš. Verujem da dosta devojaka smrša, pa dozvole sebi da unose neke namirnice za koje možda ni ne znaju da škode organizmu i dovode do ponovnog gojenja.

Inače, idem u teretanu tri puta nedeljno, ali sada pauziram do sredine septembra jer imam mnogo obaveza na poslu. Da li je teretana uopšte pravilan izbor? Obično se devojke odlučuju na tae-bo ili aerobik, ali je meni to nekako lagano. U teretani se izmorim i osećam svaki mišić kako pulsira :) btw, u toj teretani postoji trener koji svima uradi individualni program vežbi.

Svaki savet koji možeš da mi daš ću se truditi da itekako ispoštujem jer zaista želim da sredim kilažu. Hvala ti unapred! :)

Pozdrav svima :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Pon Avg 31, 2009 11:39 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 31, 2009 2:03 pm
Postovi: 28
Lokacija: Kragujevac
Kale83 pozdrav!
Pa znam da dosta ljudi nema vremena i finansija da se tome potpuno posveti... A i sama znas da ove dijete nisu toliko dobre kao sto izgledaju... Slazem da ti je trening u teretani dosta bolji i kao sto ti kazes osetis da ti je misic radio - to je super... Taebo i fitness su dosta laganiji od treninga u teretani... to je kao vrsta kardio treninga... E sad sto se tice tvoje ishrane, ne znam koliko si u mogucnosti da sve to ispostujes, ali sustina je veoma jednostavna. Treba jesti kvalitetne izvore proteina a to su - meso ( piletina, junetina, konjetina ) i naravno to meso ispeci, skuvati... bez ulja jer termickom obradom to meso je beskorisno bukvalno (samo prazne kalorije) takodje i jaja kuvana, onda posni sirevi - npr Ella sir , on je fenomenalan...Od hidrata mozes kuvana jela tipa - grasak, boranija, pasulj itd... zatim krompir, pirinac,ovsene,razane... musli ti ne preporujem jer je pun secera... naravno krompir ispeci ili skuvaj :wink: A od vlaknastih hidrata mozes bilo koje sezonske salate sa malo kvalitetnijim maslinovim uljem... A od masti koje su takodje bitne mozes koristi laneno ulje, maslinovo, takodje par zumanca dnevno bi ok, saka badema, kikirija, indiskog oraha... naravno kada to kupujes gledaj da nije przeno u masti... od voca jedi sta ti zelis... samo u granicama normale... ako volis jagode npr pojedi 100 gr a ne celo pakovanje i slicno :wink: Takodje ovo je dosta bitno... Nemoj da mesas npr proteine masti i hidrate... jer tada telo ne prepoznaje sta je sta i visak se pretvara u mast... Mozes da jedes u obroku proteine i masti sa vlaknima (salatama) ili proteine i hidrate sa vlaknima... a ne preporucujem ti masti i hidrate zajedno :wink: Ako ti jos nesto nije jasno slobodno pitaj.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Pon Avg 31, 2009 4:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 3:25 am
Postovi: 10
Hvala ti na pomoći!

Molim te, ako ti nije problem, navedi mi neke namirnice koje sadrže vlakna, neke koje sadrže ugljene hidrate it., a može i link ka nekoj tabeli ili nešto slično. Mislim da ne sme krompir sa mesom da se jede, ali, nažalost, to je sve što znam o mešanju hrane :))


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Uto Sep 01, 2009 12:15 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 31, 2009 2:03 pm
Postovi: 28
Lokacija: Kragujevac
Kale83 je napisao:
Hvala ti na pomoći!

Molim te, ako ti nije problem, navedi mi neke namirnice koje sadrže vlakna, neke koje sadrže ugljene hidrate it., a može i link ka nekoj tabeli ili nešto slično. Mislim da ne sme krompir sa mesom da se jede, ali, nažalost, to je sve što znam o mešanju hrane :))

pa vlakna su ti takodje hidrati... pa vlakna su ti brokoli, kupus, karfiol, šargarepa, tikvice…. ti samo jedi ono sto ti je najdostupnije i sto ti najvise odgovara...
a slozeni UH (skrobni) su - krompir, kukuruz, pasulj, grasak, sočivo i drugo mahunasto povrce…
hehe gresis, zasto ne bih mogla krompir sa mesom...
ne moze:
skrob + vlakno,skrob + skrob,skrob + masti....
a moze:
vlakno + protein,skrob + protein,protein + masti (misli se na omega 3,maslinovo...pretpostavlja se da neces jesti jaja przena na masti) ,vlakno + vlakno + protein...
a jedna od najboljih tabela
http://www.nutritiondata.com/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Uto Sep 01, 2009 12:49 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
Ovo je lista namirnica poredjanih po odnosu vitamina, minerala, antioksidanata i ostalih fitonutrijenata u odnosu na broj kalorija. Sto je namirnica blize vrhu, to znaci da ima vise ovih mikronutrijenata u manjem broju kalorija. Naravno podrazumeva se ako se sprema bez dodavanja ulja, masti, secera.

Mikronutrijenti su vitamini, minerali i ostale supstance neophodne za zdravlje organizma. Makronutrijenti su izvori kalorija - ugljeni hidrati, proteini i masti. Od svih njih masti su najkaloricnije (9 kalorija u 1 gramu, naspram 4 kalorije u 1 gramu proteina ili ugljenih hidrata.) Ali nijedan od ovih makronutrijenata ne sme se izbaciti iz ishrane. Cak i kada si na dijeti, moras da unosis ne manje od 30 grama masti. Masti je najbolje unositi kroz ceo plod, odnosno seme, a ne kroz ulje koje se is tog ploda ili semena cedi. Razlog je taj sto kada se pojede ceo plod ili seme, unese se i dosta mikronutrijenata vaznih za zdravlje, a ne samo mast.

Potrebe za proteinima odredjuju se po idealnoj telesnoj tezini. Recimo ako je za tvoju visinu idealna telesna tezina 70 kg, potrebno ti je (70 x 0,8) g proteina ako se ne bavis fizickom aktivnoscu, oko (70 x 1,3) g ako se bavis aerobnim sportom (trcanje, biciklizam) i u proseku oko (70 x 1,6) g ako radis vezbe snage (dizanje tegova). U zavisnosti od toga koliko naporno radis, mozda ce ti trebati i manje od ovog proseka. Vise od 1,6 g/kg potrebno je profesionalnim bodibilderima, ali i za njih je 2 g/kg preporuceni maksimum. Unosi dovoljno proteina da bi sacuvala i izgradila misicnu masu, ali ne previse jer postoji mogucnost da je preteran unos proteina povezan sa nekim hronicnim bolestima i vrstama raka.

Ostatak dnevnog unosa kalorija dolazi od ugljenih hidrata, sto znaci da ces morati da smanjis njihov unos kada si na redukcionoj dijeti, jer ne smes uzimati manje proteina i masti nego sto je gore navedeno. Jedina varijabla koju mozes da smanjis su ugljeni hidrati. Recimo primera radi da treba da uneses 200 grama ugljenih hidrata. Da bi se zdravo hranila, moras da se potrudis da u tih 200 grama bude spakovano sto vise mikronutrijenata jako bitnih za funkcionisanje tvog organizma. Drugim recima, nemoj da ti tih 200 grama dodje iz kroasana, torti i cokolade, nego iz namirnica sto blizih vrhu ove tabele, jer ces tako u malo kalorija dobiti mnogo vitamina i drugih vaznih mikronutrijenata.

Skoro svaka namirnica sadrzi u odredjenom procentu svaki od ova tri makronutrijenta, ali ja sam naglasila velikim slovima cega ima najvise.

100 poena, VLAKNA, uh:
sirovo lisnato zeleno povrće (što tamnije, to više hranljivih sastojaka):
zelena salata, kelj, raštan, spanać, blitva, peršun, rotkvin list

97 poena, VLAKNA, uh:
čvrsto zeleno povrće (sirovo ili bareno):
artičoke, špargla, kineski kupus, brokoli, prokulice, kupus, celer, krastavac, keleraba, grašak, mlad grašak u mahuni, boranija, tikvice

50 poena, VLAKNA, uh:
ostalo povrće, bez skroba:
cvekla, patlidžan, pečurke, luk, paradajz, paprike, karfiol

48 poena, UH, PROTEINI:
pasulj i legumi:
sve vrste pasulja, leblebije, soja, sočivo

45 poena, VLAKNA, UH:
sveže voće:
jabuke, kajsije, banane, kupine, borovnice, dinje, grejpfrut, grožđe, kivi, mango, nektarine, pomorandže, breskve, kruške, ananas, šljive, maline, jagode, lubenice

35 poena, UH:
povrće koje sadrži skrob:
krompir, slatki krompir, dulek, paštrnjak, bundeva, repa, kukuruz, kuvana šargarepa, kesten

22 poena, UH:
cele žitarice:
ječam, heljda, proso, ovas, smeđi pirinač, divlji pirinač, kinoa

20 poena, MASTI, proteini, uh:
sirovi orašasti plodovi i semenke:
badem, indijski oraščić, lešnik, makadamija, pinjoli, pistaći, bundevino i suncokretovo seme

15 poena, PROTEINI, masti - riba
13 poena, PROTEINI, UH - mlečni proizvodi sa 0% masti
11 poena, PROTEINI, masti - divljač
11 poena, PROTEINI, masti - živinsko meso
11 poena, PROTEINI, MASTI - jaja
8 poena, PROTEINI, MASTI - crveno meso
4 poena, PROTEINI, MASTI, UH - punomasni mlečni proizvodi
3 poena, MASTI - topljeni sir, maslac, kajmak
2 poena, UH - rafinisane žitarice (belo brašno)
1 poen, MASTI - rafinisana ulja
0 poena, UH, MASTI - rafinisani slatkiši


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Uto Sep 01, 2009 12:59 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 7:10 pm
Postovi: 717
marekg je napisao:
hehe gresis, zasto ne bih mogla krompir sa mesom...


Jedino zato sto ce da joj se prispava posle toga, jer kada se sa ugljenim hidratima konzumira protein, to uzrokuje veliki skok insulina, a kada insulin tako dramaticno skoci opadne nivo secera u krvi. Ali zato insulin ubaci secer u misice, tako da je kombinacija uh+protein najbolja posle treninga, da bi se misici oporavili, i to u odnosu 1 deo proteina/ 4 dela uh.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: za 9 dana 9 kg
PostPoslato: Uto Sep 01, 2009 1:55 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 3:25 am
Postovi: 10
Hvala vam oboma na ovim korisnim informacijama! Ja lepo rekoh ne se ne razumem u ovo baš najbolje, pa otud i konstatacija da meso i krompir ne ide zajedno. Možda sam to i pročitala u nekom od časopisa :)

Kao rezultat vaših saveta, rešila sam da redukujem ishranu na način na koji ste mi ukazali. Neću da držim rigoroznu dijetu, jer svom detetu trebam tdrava, a ne mršava :) :)

Još jednom vam hvala, a ako bude nekih pomaka, ja ću javljati :)

I, naravno, ako se setim da pitam još nešto, eto mene :)

Pozdrav! :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 18 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: