Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Zaključan forum Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Zelio bih odgovor ako je moguce?
PostPoslato: Čet Feb 10, 2005 12:05 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2004 2:00 am
Postovi: 43
Pa ovako pozdravicu sve one koji procitaju ovo.Moj problem traje vec nekoliko godina i to je uglavnom bila napetost nervoza znaci jos mnogo toga ali ipak mogu reci da sam se vrlo uspjesno uz Pomoc dragog BOGA i savjeta i pregleda mog psihijatra ipak ono sto kazu na konja.Ja sam zadnjih mjesec dana pio tablete "Fevarin(Fluvoksamin) veoma dobar lijek aktivizirajuci opustajuci nezavistan tako cuo i obavesten a i uvjeren uz njega sam i pio Rivotril ne veliku dozu 2mg dnevno,tako da je sve bilo donekle naj do prije neki dan kada mi je ponestalo Fevarina i pocele su neke muke kao svjetlucanja i onaj tezak hod i jos para stvari da ne gnjavim,pa sam odmah nazvao doktora on mi je rekao da rivotrilu dodam jos apaurin(diazepam) i da ce mi biti bolje dodao sam ga medjutim nije mi drasticno bolje evo poslije nekoliko dana on mi je rekao da pokusam polako izbacivati rivotril tako da mogu lakse kasnije izbaciti diazepam ja bih vas zamolio ako moze neko reci kako da to pocnem a da nema nus pojava velikih posto i radim takodje inace se davno nisam javio na forumu ali je stvarno super eto toliko hvala vam unaprijed. Ono sto pijem sada je 1/2 Riv+ 10 mg Apaurina ujutro --- 5mg Apaurina Podne----1/4Rivotrila+ 10 mg Apaurina navece pa potrebi jos ako zatreba Apaurina mislim. Hvala i pozdrav. Kako da izbacim polako Rivotril?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 11, 2005 8:08 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2004 8:39 pm
Postovi: 17
Cao

Nemam iskustva sa tim lekom (rivotrilom), ali i ja uzimam apaurin i ne pomaze mi. Cak sam i u konfliktu sa mojom doktorkom koja smatra da mi ne treba nista drugo. Medjutim mislim da imam slicne simptome kao i ti (izuzetno tezak hod, nekad tezinu i u celom telu kao da me gravitacija vuce 10 puta jace, ponekad tesko disem,....). da te ne gnjavim vise, zamolicu te da mi odgovoris da li imas slicne simptome i koji ti lek pomaze.

Nisam ti pomogla u tvojoj dilemi, ali ako mozes javi se
Cao


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Cao Jeco a i drugima koji ovo citaju..
PostPoslato: Ned Feb 13, 2005 1:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 21, 2004 2:00 am
Postovi: 43
Pa sto se tica svih ti lijekova kao sto se bensedin,apaurin,rivotril i drugi iz ove grupe su zapravo benzodiazepini i to je vrsta lijekova koja stvara zavist organizma na njih,naravno kako sam ja procitao i iz konsultacija sa doktorom. Pa kazem ti ja sam zapravo apaurin znaci poceo uzimati kada sam prekinuo tablete zvane FEVARIN kojih na nasem trzistu rjetko ima,ali se mogu nabaviti. Ustvari ja ih nisam prekinuo uzimati nego mi ih je ponestalo i naravno organizam daje odmah znake vjeruj mi,ukoliko je nesto dobro ili lose ali ipak postoje lijekovi koji lijece a ne stvaraju zavisnost odnosno lako ih je se otarasiti kada odsluze i pomognu,ja bih ipak tebi porucio da povedes racuna kojeg psihijatra posjecujes jer vjeruj ima ih svakakvih,kao sto je biomoj prvi da mu ne spominjem ime koji me je isto tako s terapije na terapiju,,ne ponovilo se. Ovako sto se tice mene moje smetnje su preosjetljivost,pa bilo je i opsesivo-kompulzivne smetnje,jaca nervoza.i naravno taj neki cudan hod ali mnogo toga sam prebrodio naravno kada sam se posavjetovao sa psihijatrom koji je doista specijalista u ovom polju i ima znanja,ali da ne duzim lijekovi koje sam ja uzimao a koje su mi odgovarale su THIORIL,FEVARIN,rivotril posto sam morao a sada se pokusavam skinuti sa njega mada je i on pomogao naravno,zatim tu je i AKINETON ali to su lijekovi koji ne smetaju previse kada se ostavljaju posto svrha je izlijeciti se a ne vjecno biti sa tabletama ali naravno HVALA BOGU sto ih ima,pa eto toliko od mene i javite se eto danas sam imao bas neke smetnje pa trenutno pijem rivotril1/2 tablete Rivotrila 2mg i apaurin 5 mg ujutro i kasnije apaurin po potrebi koliko mislim da mi je potrebno da funkcionisem a da nisam osamucen ovih dana idem opet posjetiti moga lijecnika tako da javicu se i reci vam sta mi on dalje predlaze a vi mi se javljajte ako imate iskustva sa ovim i sta je zapravo PSIHOTERAPIJA zamolio bih sve a posebno admin. Danku oWIMA I DRUGE DA mi odgovore na neke moje probleme caos uvijek budite optimisti nikada ne odustajte i ne zaboravite uvijek se pomolite Dragom BOGU.Sve najbolje caossss...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Zaključan forum Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: