Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Trenutno povecan bilirubin - mucnina, otok stomaka
PostPoslato: Sre Apr 19, 2017 11:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 02, 2013 1:33 am
Postovi: 6
Moja devojka je imala mucnine, bila je bledunjava (kako ona kaze zuckasta), otok stomaka, grceve, tamna mokraca, uradila je lab. analize koje su pokazale nesto visoke vrenosti bilirubina (ukupnog):
Direktni Bilirubin - 8.8 (0-8.5)
Ukupni Bilirubin - 31.5 (3.4-20.5)
Monociti - 15.5% (2 - 10)
ALT i AST su bili u granicima normale.
(u ovom periodu nije proveravala helicobactery)

Nakon mesec dana je ponovljen bilirubin koji je bio u granicama normale:
Diretni 3,3 (do 5)
Bilirubin ukupni 14,2,(do 21)
Tada je odradjen i helicobactery koji je bio podosta visok: 92 (negativan <20, a pozitivan >30).
I dalje je osecala mucnine, nakon cega joj je lekar ukljucio antibiotike i jos neke lekove koji su postepeno eliminisali mucninu.
Sada je ona umislila da onaj gore trenutno povecani bilirubin i simptomi koje sam napisao, moze da ukaze na nesto lose, na neku bolest.
Da li ima osnova za to?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trenutno povecan bilirubin - mucnina, otok stomaka
PostPoslato: Čet Apr 20, 2017 12:52 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 433
Pa pazi..povecan bilirubin je vezan za jetru.Ona zuckasta..taman urin.Mucnina.To sve deluje kao zutica i vezano za jetru.Ne mora nista da znaci naravno imala je tu bakteriju...mozda i ona daje slicne simptome..u to nisam upucena.Ali zutilo,taman urin i bilirubin je definitivno vezan za jetru.Ja bih na njenom mestu uradila testiranje na virusne hepatitise B i C.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trenutno povecan bilirubin - mucnina, otok stomaka
PostPoslato: Čet Apr 20, 2017 6:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 02, 2013 1:33 am
Postovi: 6
Kristina,
Hvala na odgovoru. Ja je uporno ubedjujem da uradi testove za hepatitis, ali ona ne sme.
Kaze, sta ako mi otkriju, kako cu ja sa tim da zivim.
Znaci, ipak ne mora nista da znaci, prosto se moze desiti da je hepatitis A, tj zutica koja je potrajala malo?
Onako kako se meni cini, ona nije bila zuta, a znam da se zalila na mucnine i na taj otok.

Jel ima jos neko sa slicnim rezultatima bilirubina, da je uradio hepatitis testove i da mu je pokazalo negativno?

Ako ima, molim neka napise neko jer ona nema mira i stalno je pod stresom, a zbog toga svi oko nje trpimo stresove :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trenutno povecan bilirubin - mucnina, otok stomaka
PostPoslato: Čet Apr 20, 2017 11:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 433
Naravno da ima i to da sa simptomima bilirubina povisenog i ostalih simptoma pa da je negativan na hepatitise.Mislim da nisu aktivni na forumu.Al naravno da ima.Al ima i slucajeva da kao ja,nikad nisam imala povisen bilirubin niti taman urin..nit ikakav simptom a imam hronican hepatitis b.Zbog nepredvidivosti jedini pravi nacin je testirati se.Navrati je da probije led.Ako je za utehu..ja ovo imam kako smatraju 15 godina..a zadnje godinu i po znam za to..a nije mi nista :lol: .Apsolutno zdravo i izgledam i osecam se a i nalazi svi su mi dobri.Ali..naravno da moze biti ozbiljno i da nije naivno i zato se mora otkriti.Zato nek probije led i nek se testira.Ne daj Boze ako ima a ne zna..moze da sazna kad virus vec ostavi velika ostecenja na jetri.Jer cesto je bez simptoma..ili sa blagim simptomima..pa se otktrije kasno.Takodje je moguce da je prelezala akutni.Takodje je moguce i hepatitis A al moram priznati da je to malo verovatno jer u danasnje vreme je to jako retko..i kad i ako gde bude..to cesce ide kao epidemija..u losim higijenskim uslovima.Naravno bilirubin i taman urin mogu i od drugih faktora..ako je neke lekove koristila koji su teski za jetru..Al nesumnjivo je vezano za jetru.Malo mi nije jasno kako joj nisu dali odmah da radi testiranje na hepatitise.Kad su simptomi bilirubin povisen.Mucnina ..malo zutilo..taman urin.probadanje u stomaku.Dobro je sto su joj alt ast i ggt bili ok.Nije to ni puno povisen bilirubin..To ide u prilog da mozda i nije to.Ali opet..Meni nikad nije bio povisen bilirubin a alt ast i ggt su mi i sad u granicama normale a imam hepatitis b.Tako da..mislim da bi trebalo da se testira za svaki slucaj.Da ne bi nagadjali..i bez panike..uopste ne mora da znaci da je to..al moj iskren savet je da uradi test na hbs ag i antitela hcv.To je za B i C.Za detekciju


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trenutno povecan bilirubin - mucnina, otok stomaka
PostPoslato: Čet Apr 20, 2017 11:39 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 433
Dakle savetujem da se obavezno testira i ako hvala Bogu bude negativna,to ce je smiriti.Naravno da je moguce da nema hepatitise.Mozda i ta bakterija izaziva te simptome.Al ubolo me u oci to bilirubin..mucnina..taman urin..Pa morala sam da odreagujjem.A ispricah ti ukratko..da nista ne mora da znaci.Iz svog iskustva i upucenosti o tome znam da je sve moguce.U svakom slucaju ne treba nagadjati,nek se testira i sta god da test pokaze bolje za nju.Ako je negativna..psihicki.Ako je pozitivna..svakako bolje pre nego kasnije otkriti.Tu sam.Ako sta treba pitajte.Zelim joj da bude negativna.Al navrati je da se testira


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trenutno povecan bilirubin - mucnina, otok stomaka
PostPoslato: Pet Apr 21, 2017 9:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 02, 2013 1:33 am
Postovi: 6
Kristina,
Opet hvala na odgovoru, poduzem.
Ne znam sta posebno da komentarisem jer je tvoj poslednji odgovor dovoljan.
Njoj sam predocio ovo, a i pokazao sam joj link od postavljenog pitanja, da vidi kako moze, a i ne mora da znaci da je hepatitis. Dok ne uradi te potrebne analize moze samo da nagadja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trenutno povecan bilirubin - mucnina, otok stomaka
PostPoslato: Sub Apr 22, 2017 1:20 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 433
Upravo tako,dok ne uradi nalaze mozemo samo da nagadjamo.I nek se ne bakce sa tim laboratorijskim analizama bilirubina i alt ast ...jer kao sto rekoh moguce je da budu u normali a da hepatitis postoji kao i obrnuto da budu poviseni a da nema hepatitis.Al svakako kad je imala te neke simptome,treba da se testira da iskljuci to.Plasi se al nije smak sveta.Mozes misliti kako je meni bilo da bez ikad ikakvog simptoma i sa svim dobrim nalazima krvne slike,slucajno otkrijem da imam hepatitis.Tj otkrijem tako sto decku sa kojim sam 8 godina..zavrsi on u bolnici sa jakim simptomima zutice.Otkriju mu akutni hepatitis b.Koji je hvala bogu prelezao i izbacio virus.Jer u akutnom moze da se izbaci a u hronicnom ne moze nikad.Moze samo da se prati i sputava virus.On u bolnici a meni nije nista..krvna slika nalazi moji odlicni.I strah jer znam da se moram testirati.I testiram se i imam. Neverica i sokantno.A jos sokantnije je bilo saznanje da ja imam hronicni i da sam ja njemu prenela a ne on meni.A jos za nevericu da imam to 15 godina od kojih sam 8 sa njim i da mu do tad 8 godina nisam prenela nego tek tad.Al zato sto mi je virus bio sve te godine uspavan i nedovoljan za prenos ali se aktivirao u tom momentu i prenela sam.Zato iz svega sto znam jedino sigurno je da se testira.Sta god da bude rezultat,prezivece ko sto sam i ja.Ako je negativna veliki teret ce joj spasti.A ako je ovo drugo..svakako je bolje na vreme saznati.Ja joj zelim negativnost.A nadam se da ces se uskoro javiti da je uradila testove i naravno lepe vesti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trenutno povecan bilirubin - mucnina, otok stomaka
PostPoslato: Ned Apr 23, 2017 8:58 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 7931
Највероватније јетра али могу да буду и бубрези у питању.

_________________
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Trenutno povecan bilirubin - mucnina, otok stomaka
PostPoslato: Čet Maj 18, 2017 12:24 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 433
Kako ti je devojka?Jel se testirala?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: