Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 55  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Jul 20, 2010 2:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 20, 2010 1:58 pm
Postovi: 2
cao! ovo su nalazi od mog oca
WBC :14.8 G/L (4.0 -10.0)
LYM# :8.9 G/L
MID# :0.9 G/L
LYM% :60%
MID% :6%
GRN% :34%

RBC : 5.81 T/L
HGB : 165 g/L
HCT : 0.487 L/L
MCV : 83.9 fL
MCH : 28.4 pg
MCHC : 338 g/L
RDW : 11.8 %

PLT : 213 G/L
PCT : 1.5 mL/L
MPV : 6.9 fL
PDW : 0.138

WBC mu je poviseno vec duze vrijeme, od februara. Tad je bilo 14.2 a sada 14.8. doktor mu je rekao da to nije nista strasno, pa me zanima jos necije misljenje. inace , pritisak mu je 120/100 i samo mu je propisao PRILENAP H tbl.
drugog februara mu je bilo:
WBC : 14.2
LYM# : 6.0
MID# : 1.3
GRN# : 6.9
LYM% : 42%
MID% : 9%
GRN% : 49%
itd. ostalo je sve u granicama normale. pa bih vas zamolio za komentar i savjet. od cega mu je to povecano neznam.
hvala unaprijed


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Jul 23, 2010 6:31 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Da li Vas otac ima neka kardiovaskularna oboljenja, prekomernu tezinu, oboljenje prostate ili slicno? Da li konzumira alkohol?
Ukoliko je skoro bio bolestan moguce je da je to razlog povisenih leukocita. Po onim nalazima povisena procentualna vrednost limfocita ukazuje na neku virusnu inf.
Pogledajte biohemijske analize, ukoliko ih ima, da li postoji nesto sto je izvan referentnih vrednosti.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sub Jul 24, 2010 12:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 20, 2010 1:58 pm
Postovi: 2
on je u februaru slucajno izvadio nalaze,posto je imao problema sa zubima i na jednom mjestu mu je bila opala kosa. rekli su da je to sve od zuba. posto je izvadio te zube i popio antibiotike,ponovo je uradio nalaze i ponovo su bili poviseni limfociti. prije neki dan je otisao radi povisenog krvnog pritiska i usput izvadio nalaze i to je bilo jos u porastu u odnosu na februar,kao sto ste i sami mogli vidjet. on ne osjeca nikakve simptome koji bi upucivali na virusni infekciju,barem se tako njemu cini. alkohol ne pije cesto,a i kad popije to je jedna ili dvije casice,nista posebno. nije nikad imao nekih vecih zdravstvenih problema. u utorak idemo kod hematologa, pa vidicemo sta ce on da kaze. jedan doktor,hematolog,je nakratko pogledao nalaze i samo prokomentarisao, Ovo je stabilno,narucite ga za mjesec dana. posto nam je to puno cekat,narucili smo se kod jednog sto radi i privatno. nadam se da nije nista strasno,posto sam svakakvih gluposti citao na internetu. pozdrav i hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sub Jul 24, 2010 1:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Moguce je da zbog vadjenja zuba postoji povisen broj leukocita, ali bi terbalo vremenom da se vrate u granicne vrednosti.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sub Jul 24, 2010 11:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 09, 2010 7:42 pm
Postovi: 4
dobra vece!
imam 27 godina i zbog muzeve azoospermija i mTESE isli smo na VTO u Cesku.
inace,ja imam PCOS,imala visak kg(imam ih jos,ali sma za 3,5 mjeseca smrsala 11 kg).inzulinsku rezistenciju vrlo jaku,povisene androgene ali bez hirzutizma.
kad smo radili prvi ICSI i FET,tad nisma tretirala inzulinsku i niti jedan postupak nije bio uspjesan.
zadnji,tj drugi ICSI ,radili smo pocetkom juna.greskom mog dr imali smo samo 1jajnu stanicu,ali i 1 embrij osmostanicni treci dan,kad je i bio ebriotransfer.
nakon 15 dana dobial sam pravu menstruaciju i 11 dana od 1dc sam uradila test,zbog konstantnog spottinga i bio test pozitivan.taj dan beta 111.2 dana poslije beta 65,2 . i danas, vec mjesec dana od akd ej pocelo pravo krvarenje, imam spotting,s tim da je zdanja 3 dana to vec prava menstruacija.
prije 8 dana,dakle dok sma jos imala spotting i nije potvrdeno da je beta pala na 0,sam uradila nalaze koagulacije,jer sumnjam da imam probleme sa tim zbog porodicne anamneze.
nalazi su sljedeci:
APTT(APTV)- 44,8 (6,6-26)
TT 19,5 (14-21)
Fibirnogen 7,82 (1,9-3,5)
D-dimer plus < 50 (63,8- 246,4)
sve ovo podebljano je imalo pored zvjezdicu,dakle nije ok...jesam li bila u pravu sto sam brinula za probleme za koagulacijom?


IgG 12,9 (7-16)
IgA 1,7 (0,7-4)
IgM 0,7 (0,4-2,3)
ovo je ok? moze li ovo znaciti da nemam problema sa imunologijom?
ovo sam sve uradila samoinicijativno.
brine me sto,ako imam gen sklonost trombofiliji,mogu imati posljedice na uspjesnost IVF-a i znam da su 3 spontana indikacija,ali ja nezelim cekati toliko.
molila bih smao misljenje onih strucnih i iskusnih sta bi mi mogli znaciti poviseni fibrinogen i APTT(APTV),a D dimer plus(sta je sad to?) snizen,ako ja dobro kuzim stvari?
Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jul 28, 2010 9:49 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm
Postovi: 69
Nakon brojnih analiza i traženja uzroka blažeg oticanja preponskih limfnih žlezda uradio sam i analizu na Epstein-Barr virus.

Rezultati:
Epstein-Barr CA IgM 19,2 U/ml ref<20
Epstein-Barr CA IgG 98,1 U/ml ref<20

CA-Capsid Antigen, metoda CLIA

Šta znače ove vrednosti? Da li ovo pokazuje da je virus trenutno aktivan, ili da je nekada bio aktivan, i kada? Ne sećam se da sam ikada imao mononukleozu. Upale grla, temperature i stanja sl. gripu da, a ovaj virus može i tako da se ispolji.

Otprilike svakog trećeg dana desi se da izmerim jednom 37,0 do 37,2 C, inače je temperatura normalna. Malo se oznojim dok spavam, ali sasvim malo. Možds je i od stresa, jer me sve ovo zabrinjava prilično. Radio sam punkciju jedne žlezde, rezultati su u redu-nespecična limfadenopatija, ali... Krvna slika je potpuno u redu. Da li bi sada trebalo da se javim doktoru i kojem?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jul 28, 2010 4:44 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Odgovor za Dragicu

Navedene vrednosti koagulacije,koje su oznaceni kao izvan referentnih vrednosti,karakteristicne su za osobe u trudnoci.
Sto se vase porodicne anamneze tice,moguce je da i to ima nekog ucinka. D dimer se radi kako bi se iskljucila mogucnost nastanka tromboembolije i drugih oboljenja.
APTT se odredjuje kod koagulacionog statusa.
U svakom slucaju, nista strasno. Mesecno kontrolisite status koagulacije i broj trombocita.

Imunoglobulini koje ste uradili su u granicama normale i nema nikakvih odstupanja.

Pozdrav

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pon Avg 02, 2010 12:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 09, 2010 7:42 pm
Postovi: 4
opet ja! ponovila sam nalaze prije par dana(tad vec beta bila 0,62 i krvarenje prestalo 4-5 dana) .nalazi su sledeci:
vreme krvarenja 90 (60-240)
vreme zgrušavanja 380 (300 - 900)

PT (serum) 11,1 (11,5-15,0)
PT 110 (70-120)
INR 0,93 (0,90-1,15)
APTT 41,0 (29-37)
TT 16,9 (14-21)
fibrinogen 5,13 (1,9-3,5)
Protein C nema koagulacije (70-140)
Protein S 48 (59-118)


je li ovo znaci da,ipak,imam problema sa koagulacijom, i da bi mi to mogao biti problem za zacece(jer zbog muzeve azoospermije idemo na vantelesnu oplodnju)?
Hvala
Dragica


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pomoc---malaksaloooost
PostPoslato: Sre Avg 04, 2010 8:19 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2369
molio bih za odgovor
imam iridociklitis-prosle godine radio sve analize vezano za reumafaktor i sve bilo u normali osim sedimentacije koja mi je godinama oko 30
i na kraju helikobakterija koju nisam uspeo iz prve al sam imao osecaj ,kad sam pre 2 meseca uzimao terapiju,da sam se otarasio po osecaju u stomaku(smanjilo se nadimanje i preosetljivost na hranu koju nisam ranije podnosio) no tad sam poceo slabiti (par kg) a onda nagla malaksalost i osecaj praznine u stomaku--stolica malo meksa-analiza ok-iridociklitis u isto vreme i lecenje a ispitivao sam do sad sve u krvi i sve osim sedimentacije opet 32 i secer 3,7 i fibrinogen 4,4 a dozvoljeno je 4 a ostalo (c3,c4,crp,fibrinogen ANSA,pANCA urea kreatinin ,koprokultura ,klamidija,kandida,esherihija) sve u granicama--prosle godine sam radio i HLA B27 negativan -test na hiv isto---sad treba da uradim pasazu tankog creva -sutra i kolonoskopiju---uzimam za smirenje lekove---navodne reumatske tegobe imam uvek naizmenicno godinama i tegobe sa nadimanjem i varenjem i prostatitis (urolog snimiao prostatu)kazao nije lose,,,
SADA NIKAKO DA OJACAM-strah me uzeti klistir za kolonoskopiju----sta da radim,,,ima li sanse da nije nesto najgore-kad jedem slatko malo mi je bolje???????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Avg 08, 2010 3:35 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Uradite kolonoskopiju ma koliko ona bila neprijatna moze pomoci u dijagnostikovanju.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Uto Avg 17, 2010 10:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 13, 2010 12:24 pm
Postovi: 34
Molio bih vas da mi protumacite sledece nalaze krvi,tj.da mi protumacite svaki nalaz pojedinacno (imam 36 godina),posto kako vidim neki su mi parametri ili na granici ili visoki:
1.Glukoza 5.60
2.Holesterol 5.41
3.HDL Holesterol 1.13
4.LDL Holesterol 3.44
5.AST 28
6.ALT 39
7.Trigliceridi 1.84
8.Faktor rizika 4.79
9.Index ateroskleroze 3.05
10.Trombociti 407
11.Testesteron 45.0
12.C-Peptid 7.00
13.Insulin:
0' 7.60
30' 21.1
60' 19.5
90' 33.6
120' 49.4
14.OGTT test:
0' 4.2
30' 4.5
60' 6.1
90' 5.9
120' 5.1


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Avg 19, 2010 2:28 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 05, 2010 9:01 pm
Postovi: 6
Ja, evo, vec 20 dana imam temperaturuod 37.1-37.4, malaksalost i, ponekad, bol u misicima nogu. Na pocetku me je i grlo steglo, ali sada je samo neki cudan osecaj u grlu ujutru koji brzo prestane. I nos je cureo. Prvih deset dana sam mislio da je obicna prehlada i pokusao da je smirim vec oprobanim Defrinolom, ali nije pomoglo. I dalje sam isao na posao i resio da probam sa Palitreksom. Nista se nije menjalo sem sto se grlo smirilo. Posle desteog dana, na nagovor supruge, sam otisao kod lekara koji mi je preslusao pluca i rekao da ima slajma i da je u pitanju tezi oblik bronhitisa. Dao mi je Fromilid i Fluimucil za izbacivanje slajma i obavezno bolovanje i mirovanje. Danas je sedmi dan kako to pijem i dalje nema promene. Kad ustanem, temperature nema, ali kako ustanem pocinje da raste. Onda tokom dana seta od 37.1-37.4. Dok lezim ne znojim se, ali cim ustanem pocnem da se znojim kao lud.Juce sam bio na kontroli i doktor je rekao da su pluca bolje i dao mi da dam krv. Svi nalazi u granicama sem LYM% 47% (20-46) i MCH 27.0 pg (27.4-33.9). Doktor kaze da je u pitanju virus, a ne bakterija i da dodjem sutra opet na kontrolu. I da mora da se odlezi i miruje i da nastavim sa terapijom koju mi je prepisao. Ali, ne znam kakav virus? Zasto toliko traje? Kad ce proci? I HIV je virus?! Da li ima neko strucan ko je imao iskustva sa necim slicnim pa da objasni sta mi se desava?
Ovo su ostali rezultati:
WBC 6.7 G/L (3.4-9.7) RBC 5.26T/L (4.34-5.72) PLT 321 G/L (158-424)
Lym# 3.2 G/L (0.7-4.4) HGB 142 g/L (138-175) PCT 2.2 ml/L (1.5-3.2)
Mid# 0.3 G/L (0.1-1.1) HCT 0.438 L/L (0.415-0.530) MPV 7.0 fL (6.8-10.4)
Grn# 3.2 G/L (1.5-7.0) MCV 83.2 fL (83.0-97.2) PDW 0.120 (0.100-0.160)
Lym% 47% (20-46) MCH 27.0 pg (27.4-33.9)
Mid% 4% (2-12) MCHC 323 g/L (320-360)
Grn% 49% (44-72) RDW 11.5% (10.6-14.0)
Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pon Avg 30, 2010 3:38 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Postovani, odgovore dobijate u toku popodneva.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Sep 01, 2010 7:57 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2369
uradio sam kolonoskopiju
dg. kolagen-kolitis sa pseudolipomazom sluznice
dobio 5-asa i rudakol---kontrola za 6-8 nedelja
pijem vec 20 dana ---malo poboljsanje sto se tice creva--manje nadimanja a takodje i kompletno stanje organizma malo bolje al imam dosta bolova prilikom disanja---boli me u delu rebara kad udahnem duboko i prilikom nekih pokreta i lako se zadisem -zamorim.Iridociuklitis se smirio i sad stavljam samo vestacke suze.
Uzimam i bromazepam i oligovit.
Doktor je rekao da uzimam hranu koja mi odgovara---ocekivao sam nesto konkretnije jer ja to radim vec 15 godina al nisam uspeo---tj uspeo sam toliko -ko zna kako bi bilo da nisam stvarno vodio racuna o ishrani al mozda ipak negde gresim.
HVALA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Sep 03, 2010 6:44 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 403
Lokacija: Beograd
Mozda je mislio da prilagodite ishranu vasim potrebama ukoliko idete na treninge i sl.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 817 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 55  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: