Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kadinalne greske i sujeta
PostPoslato: Uto Dec 20, 2011 9:46 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2011 2:05 pm
Postovi: 21
Sasa moram vam odgovoriti, a ujedno i da se zahvalim na ovome sto ste napisali. Da ja to sve znam, jer sam igrom slucaja tada, pre 14 godina dan posle Stefanove smrti otisla u bolnicu i zahtevala svu dokumentaciju, zatekla sam "istraznog sudiju" koja lista dokumentaciju mog Stefana. Prvo mi je rekla da nemam prava da dobijem dokumentaciju, sem na uvid, i na moju dreku i viku da je i fotokopija uvid, zgrabila sam sve sa stola i odnela da iskopiram. Sada znam da sam uradila pravu stvar. Temperaturna lista mog deteta je bila potpuno prazna od prijema do otpusta, znaci 5 dana, sesti dan kada sam ga ponovo dovela, na temp.listi su napisali da mu je temp. 40 stepeni, i ispisali "terapiju" novalgetol,infuziju...i nista vise. Najcrnje od svega je sto ja znam da su oni mnogo jaci...da su oni u stvari sistem, ali verujte mi, ja ne mogu i ne zelim da prestanem. Zar je normalno da pacijentu daju pogresnu dijagnozu, da mu ukinu lekove koji bi mu spasili zivot, da pacijent umre i da niko nije kriv! Ja cu ici i do Strazbura, kad sam mogla da izdrzim svo ovo vreme...pa i to cu. Znam da nismo ravnopravni, ali isto znam da sve imam crno na belo.Ja to jednostavno moram radi zalud izgubljenog zivota svog deteta, to je isto kao kad imate materijalnu i moralnu odgovornost prema svom detetu da ga gajite,da mu obezbedite normalan rast i zivot, da ga skolujete...takvu ja odgovornost osecam prema svom preminulom sinu, ako mozete da me shvatite, duzna sam mu to, jer ja sam ga odvela na operaciju, meni je verovao da ce sve biti u redu, a ja sam na zalost verovala doktorima...

Moram da odgovorim i za lekarsku komoru. Lekarska komora do sada nije ucinila ama bas nista. Ako se u roku od jedne godine ne prijavi slucaj, onda je to zastarelo, ako se prijavi, onda lekarska komora ceka da sud donese presudu...a to moze da traje i traje...tako da je lekarska komora oformljena samo radi pro forme, i naravno da bi zastitila lekare. To je moje misljenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kadinalne greske i sujeta
PostPoslato: Uto Dec 20, 2011 12:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2011 2:05 pm
Postovi: 21
I jos nesto, na sajtu Zdravoskop pise i ovo...

Ravnodušnost na zbivanja u zdravstvu, nisu samo naš poraz, već i poraz celog društva.``




Nije samo ravnodušnost naš jedini poraz, postoji jedan veći, a to je kad ustanete i krenete za pravdom, a onda shvatite da ste samo doživeli još jedan poraz! Šta onda?

Zar je potrebno da se dese ovakve kardinalne greske kao mom detetu da bi smo se zapitali, zasto,kako, gde smo? Ako se ovako nastavi niko nije zasticen, nikoga nije briga jer misle da je to daleko od njih, da se to samo drugima desava...kakva zabluda. Mora se podici svest ljudi, a ja se evo samo trudim, koliko mogu i koliko mi to mogucnosti dozvoljavaju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kadinalne greske i sujeta
PostPoslato: Uto Dec 20, 2011 2:10 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 9:02 pm
Postovi: 138
Ja licno manje verujem u svest nego u zakon. Mislim da uredjena drzava podize svest. Trebaju mi zakoni.
Treba mi mesto gde cu da odem i kazem: Moj brat lezi nepokretan u Klinickom centru, doktor koji ga leci kaze da mu treba snimak mr da bi ga lecio, na snimak regularno mora da ceka oko sest meseci a ako mu ja dam 100eu zavrsice mu to sutra.
Tako je i bilo.
Pa sledi: On mora da se operise, ja cu ga operisati a Vi mi do srede donesite 500eu.
Zacarani krug, koliko cemo da placamo inspektora, koliko ce procesa da se vodi?? Sve opet po nasem dzepu...
....
Ja hocu da placamo zdravstv. osiguranje ali imam pravo da znam koliko sta i gde kosta...

... Ma tracim vreme... Sve mi to svi znamo, samo ne znamo do kada ce ovo da traje... Zasto uopste traje, zar ne moze da se to zdavstvo postavi na drugim osnovama?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kadinalne greske i sujeta
PostPoslato: Sre Dec 21, 2011 12:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 04, 2004 2:00 am
Postovi: 49
Strazbur je mozda opcija. Ako ne sada, onda ce biti kada Srbija udje u EU. Ovakve stvari ne zasteravaju tako brzo. Mozda je dobro organizovati grupu gradjana/pacijenata sa slicnim problemom. Mediji mozda mogu da pomognu, ali to je mac sa dve ostrice i rizik je da se okrenu protiv vas. Ako i pisu protiv lekara, cesto to bude lov na vestice tamo gde nema osnova. Bitno je medjutim da nastupate mirno, trezveno, da ne dajete povod da vas kritikuju zbog nacina na koji se izrazavate. Neko ko nesavesnim i neodgovornim radom prouzrokuje smrt nije ubica, sto ne znaci da ne treba da odgovara i primi odgovarajucu sankciju. Niste vi ludi uopste, ne brinite, ludi su oni koji misle da ce jos dugo moci da se kriju i da kriju druge u mraku. Informacije koje imate su vredne i nemojte dopustiti da nacin koji ih predstavljate umanji tu vrednost. Ono sto sam procitao na vasim linkovima meni deluje uverljivo, i kad tad ce neko morati da odgovori na nacin koji ce umiriti i vas i nas lekare.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kadinalne greske i sujeta
PostPoslato: Pet Dec 23, 2011 12:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2011 2:05 pm
Postovi: 21
Hvala Vam Ake za reci podrske i komentaru.
Moram se zahvaliti i clanu pod pseudonimom Psihijatar, Strazbur je sigurna opcija ako ovde nista ne urade, bez obzira da li ulazimo u EU ili ne. Trudila sam se svih ovih godina da u mom izlaganju preovladava razum,realno razmisljanje i interpretacija onog sto se zaista dogodilo,mirno i trezveno sam svaki put izasla pred sud,novinare, jedino bih svaki put, posle svega to otplakala i izvristala bez glasa u svojoj kuci, da ne bih svoju decu potresala. Mozete li zamisliti 5110 dana i noci plakanja u sebi,jer ne postoji dan, a tek noc da u svojoj glavi nisam prozivela te dane provedene sa Stefanom u bolnici, opet i opet, sva ta razmisljanja da li sam mogla uraditi nesto, kako nisam JA videla da je u pitanju sepsa i jos mnogo mnogo samooptuzujucih pitanja. Ja se i posle ovoliko godina nisam pomirila sa smrcu mog andjela, mog divnog,neznog,pametnog deteta, i mislim da nikada i necu, apsurdno, ali tako je. Ne, ne mislim da ce mi bilo kakva osuda PRAVOSUDJA doneti mir i olaksanje, ali smatram da bi se u drustvu ipak nesto promenilo, pa zaboga ja sam za sve ove godine "prostudirala" Infektivne bolesti,anatomiju, od a do s, ne znam koliko je to dobro ili ne,ali sada kada dete odvedem kod lekara, pomno slusam sta ce reci, i dopunjavam ga ako nesto izostavi...a isto je i sa pravom i pravosudjem.,eto takva sam postala.
Hvala Vam na podrsci,savetu, hvala na covecnosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kadinalne greske i sujeta
PostPoslato: Uto Avg 20, 2013 1:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2011 2:05 pm
Postovi: 21
Vrlo "inteligentan" potez Promedic, reklama u Kardinalnim greskama i sujeti...bas zanimljivo. Imate li nesto da nam saopstite o Vasem radu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kadinalne greske i sujeta
PostPoslato: Sre Jun 08, 2016 3:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm
Postovi: 532
Lokacija: Backa Palanka
Moj otac je umro od sepse još malo pa će dva meseca. Nije ni znao da ima sepsu simptomi očigledni ali niko od lekara je nije dijagnostiokovao lečio se od upale pluća i dobio sepsu i nestao, a mogao je još živeti. Pričam sa tetkom da tužimo bolnicu htele smo i onda čule niz slučajeva da ćemo izgubiti da ne vredi oni su korumpirani drže sve sud i jedni drugima čuvaju leđa. To je naše zdravstvo :cry:

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kadinalne greske i sujeta
PostPoslato: Čet Jun 09, 2016 10:07 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Знао сам превише особа које су умрле због бахатости лекара. Неки од њих су ми били пријатељи а неки рођаци. Имам утисак да ми се како време пролази лекари све више гаде. Имам ја и другаре лекаре који су нормални људи, али генерално гледајући, мука ми је.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kadinalne greske i sujeta
PostPoslato: Ned Avg 07, 2016 9:02 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 14, 2014 3:45 pm
Postovi: 163
studentbgd je napisao:
Necu da pricam o greskama koje se vezuju za neke teske slucajeve pa je bilo stani pani i nije uspelo. Ali sve vise smo svedoci da se desavaju kardinalne greske kada se zapitamo kako je taj neko uopste zavrsio i trecu godinu studija a o tome kako je zavrsio fakultet i specijalizaciju da ne pricamo. Govorim o pocetnickim greskama iz kojih jedino mozete da izvucete zakljucak da dodicni kolega nema blage veze sa onim sto je studirao ili da je jako nemaran.

Ja odbijam da poverujem da je neko toliko glup da zavrsi medicinu ili stomatologiju i da posle 5-6 godina studija ne zna neke osnove stvari i da pravi takve greske koje ne bi smeo da pravi ni student. Ja pre verujem da je u pitanju nemar i gola sujeta.

Ah da sujeta. Vestacko stvaranje velicine o sebi. Koliko dragih kolega kad ne zna nesto kaze ne znam? VRLO MALO Koliko kad ode kuci sedne za internet pa proba da nace slican slucaj nege u inostranstvu, da istrazi i da nauci neko novo. VRLO MALO. Jer naravno vecinom su sveznajuci i sve znaju. Znate sujeta je poremecaj. Time sto ne zele da se raspitaju, da pogledaju po internetu, i tim stavom da oni nemaju sta da gledaju jer nema sto oni ne znaju takve kolege a jako ih je mnogo stvaraju sebi vestacku sliku sopstvene velicine. A to je ekvivalent laganju i bezenju od istine.

Puno pozdrava

p.s Nije sramota ne znati sramota je biti primitivan i ne raspitati se

Nije problem sa osobama koje znaju sta neznaju,problem je sa onima koji zive u zabludi da znaju a neznaju.
Ako neko zeli detljne informacije o ulju bez kako neko rece lupetanja neka otvori
Hemp oil Rick Simpson pa neka se lepo upozna o svemu kada je canabis ulje u pitanju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kadinalne greske i sujeta
PostPoslato: Ned Avg 07, 2016 9:02 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 14, 2014 3:45 pm
Postovi: 163
studentbgd je napisao:
Necu da pricam o greskama koje se vezuju za neke teske slucajeve pa je bilo stani pani i nije uspelo. Ali sve vise smo svedoci da se desavaju kardinalne greske kada se zapitamo kako je taj neko uopste zavrsio i trecu godinu studija a o tome kako je zavrsio fakultet i specijalizaciju da ne pricamo. Govorim o pocetnickim greskama iz kojih jedino mozete da izvucete zakljucak da dodicni kolega nema blage veze sa onim sto je studirao ili da je jako nemaran.

Ja odbijam da poverujem da je neko toliko glup da zavrsi medicinu ili stomatologiju i da posle 5-6 godina studija ne zna neke osnove stvari i da pravi takve greske koje ne bi smeo da pravi ni student. Ja pre verujem da je u pitanju nemar i gola sujeta.

Ah da sujeta. Vestacko stvaranje velicine o sebi. Koliko dragih kolega kad ne zna nesto kaze ne znam? VRLO MALO Koliko kad ode kuci sedne za internet pa proba da nace slican slucaj nege u inostranstvu, da istrazi i da nauci neko novo. VRLO MALO. Jer naravno vecinom su sveznajuci i sve znaju. Znate sujeta je poremecaj. Time sto ne zele da se raspitaju, da pogledaju po internetu, i tim stavom da oni nemaju sta da gledaju jer nema sto oni ne znaju takve kolege a jako ih je mnogo stvaraju sebi vestacku sliku sopstvene velicine. A to je ekvivalent laganju i bezenju od istine.

Puno pozdrava

p.s Nije sramota ne znati sramota je biti primitivan i ne raspitati se

Nije problem sa osobama koje znaju sta neznaju,problem je sa onima koji zive u zabludi da znaju a neznaju.
Ako neko zeli detljne informacije o ulju bez kako neko rece lupetanja neka otvori
Hemp oil Rick Simpson pa neka se lepo upozna o svemu kada je canabis ulje u pitanju.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: