Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bakterije osvajaju planetu
PostPoslato: Uto Feb 19, 2013 5:32 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 20, 2006 3:39 am
Postovi: 56
Dugo bolujem od "nepoznate" bolesti, kojoj leka nema jer niko nikada nije postavio pravu dijagnozu. Moram priznati da nisu samo nezainteresovani lekari krivi za to, već ima i moje krivice, dobrim delom. Kako god, hvala reklami i privatnom DZ Vizim gde su se prvi put malo šire pozabavili mojim zdravstvenim tegobama, te mi je između ostalog otkrivena i hipertenzija,a oduvek sam imala "nizak pritisak".Još uvek nije utvrđena prava dijagnoza te ne bih sada o tome.
Problemi sa venama i venska skleroza, kao i oslabljen imunitet, doveli su do toga da bezazlen žulj na gornjem delu stopala nije mogao da zaraste godinu dana sve do napada stafilokokne infekcije kada problem postaje ogromnih razmera.Hospitalizovana sam u jednoj od naših ustanova koja se bavi problemom venskih ulcusa. Prvi put dve nedelje hospitalizacije i "terapije" vodom, sapunom i "fibrolanom" uz amikacin. O uslovima u bolnici, ne znam da li vredi govoriti, ali ono što me je najviše zaprepašćivalo je upotreba nesterilne gaze. Nedelju dana po otpustu stanje mi se pogoršalo, novi krug briseva, uputa i dr. ponovo hospitalizacija ali ovoga puta uz multirezistentan soj stafilokoke i još "par lakših" bakterija.Nakon mesec dana otpuštaju me , ne čekajući rezultate ponovljenog brisa.Na otpustu u ambulanti moja doktorka konstatuje da mi je stanje gore nego na početku, ali u otpusnoj listi ne piše tako.I ponovna hospitalizacija, ovoga puta sa još opasnijom bakterijom rezistentnom na sve (Acinetobacter baumannii), pored MRSA stafilokoke i ponovo otpust nakon mesec dana ( navodno ne smeju duže da zadržavaju pacijente iz Bgd), bez rezultata ponovljenog brisa, a nakon agresivne terapije antibioticima.Rana se uvećala, moje opšte zdravstveno stanje je sve gore, da ne govorim o stanju psihe.Previjam se svakodnevno, nema preparata koji nisam probala, sve što koristim je sterilno ,ipak bakterije ne mogu pobediti.Jasno mi je da niko nije ni pokušao da leči acinetobacter u mom slučaju a guglajući sve manje imam nade i da je mogu izlečiti. Verovatno me čeka još jedna hospitalizacija a strah je sve veći. U hodnicima bolnice pričalo se o smrtnim slučajevima učestalijim nego što je normalno, uslovi su nula, osoblje ( većim delom) požrtvovano te čovek nije siguran kako da odreaguje.Kupatila se peru tek nakon ispiranja svih pacijenata od kojih su neki sa otvorenim ranama, drugi sa kožnim infekcijama idr. Posteljine nema ili je neupotrebljiva,najvažnije je da se kreveti "našminkaju" za vizitu načelnika, a med. sestra sa noktima kao za reklamu previja bez rukavica jer bi ih inače probila.Gaza od 100m se slaže u rolnu i seče na parčiće i to u hodniku po kojem se najčešće i vuče. A bakterije osvajaju planetu!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bakterije osvajaju planetu
PostPoslato: Uto Feb 19, 2013 10:53 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Извини, али морам да се насмејем - од муке. :x

Мојој мами су такође нашли хипертензију и одмах преписали лекове. Срећом, она је паметна жена и зна да има низак притисак. Да је попила лек одавно би била покојна.

А оне сестре без рукавица? Боље и тако него све истим рукавицама - и ВЦ и инфузију и инекцију. Овако бар понекад опере руке због ње саме.

Снажно стално магнетно поље је изузетно добро за примену код зарастања рана. Потребно је да један јак магнет причврстиш поред или на рану и носиш по цео дан. Они магнетићи из накита су бескорисни, тек да напоменем. Прошврљај мало по мом сајту (адреса у профилу) и прочитај шта сам писао о магнетима. Жао ми је што су "стручњаци" по болницама толико нарцисоидни па не желе да примењују нешто што се вековима зна да је веома корисно.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bakterije osvajaju planetu
PostPoslato: Sre Feb 20, 2013 3:04 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 20, 2006 3:39 am
Postovi: 56
Otvorena sam za svaku kombinaciju tradicionalne i alternativne medicine.Magnete sam davno probala i nosila, dosta su mi pomogli u rešavanju nekih "sitnijih" problema, ali su protiv bakterija nemoćni.Protiv njih se eventualno jedino čisto srebro može boriti, ali ni tada nije garantovano izlečenje!
O inohospitalnim infekcijama se ćuti, većina i ne zna da li je u sebe uneo tako nešto, niti će ikada saznati jer se -ĆUTI! Na moj komentar da sam u velikom strahu jer nisam sigurna da li ću uspeti da se oslobodim ikada acinetobactera koji je rezistentan na sve , doktorka je napravila dugu pauzu i na kraju je preskočila odgovor jer ga i nema!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bakterije osvajaju planetu
PostPoslato: Sre Feb 20, 2013 12:58 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 3:42 pm
Postovi: 5202
Lokacija: Београд
Нисам сигуран за бактерије и магнете. Читао сам истраживања у којима пише да када се вода са ешерихијом коли пропусти да ламинарно тече кроз снажно стално магнетно поље, бактерија одапне.

Такође многе ране које не могу да зарасту због којекаквих инфекција, бивају зацељене.

Сребро треба да буде универзалан антибиотик. Сода бикарбона такође. Било која бактерија или гљивица, када доспе у базну средину бива убијена.

Можда би било добро да прочиташ књигу "Алкализуј се или умри".

Какве магнете си користила? Ако си користила она магнетиће из накита или неке сличне минијатурне магнете, заборави. То је само шминка. Потребни су озбиљни магнети и правилна примена.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bakterije osvajaju planetu
PostPoslato: Ned Sep 22, 2013 3:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 22, 2013 3:40 am
Postovi: 7
Ovako od prirodnih lekova najbolje što ja poznajem protiv svih vrsta infekcija,posebno bakterijskih:
-Kurkuma začin,uzimati ili kroz hranu,znači što više toga i bolje je kada se koristi u kombinaciji sa crnim biberom,ako ne onda može i pomešan u šolji toplog mleka(ne vrelog). U pitanju je odličan antiseptik koji je makar kod mene jako efektivan

-Ulje čajinog drveta 100%, može da se rastvori i stavi ili na zavoj ili direktno na problematično mesto, ali ne bih preporučio nerastvoreno jer je jako dosta. U pitanju je prirodni agent koji deluje protiv bakterija i fungi

-Beli i crni luk u što većoj podnošljivoj količini konzumirati,ali sa druge strane i ne preterivati može izazvati probleme sa varenjemjeste da smrdi,ali je isto jako dobar antibiotik

Pošto su u pitanju jako rezistentne bakterije,najbolje što za sebe može da učini čovek je da proba da pojača svoj organizam kroz zdravu ishranu. Najbolja bi bila dijeta koja se sastoji od makar 4 voćki i 4 vrste povrća dnevno, mesa koje sadrži mali procenat masti i jako malo testa/hleba osim ako nije od celih zrna. Takođe veća količina vitamina C iako je velika diskusija o tome da li je delotvoran u većim količinama,smatram da ne može da škodi,preporuka je sa time release kapsulama vitamin c od 500mg ako je moguće ako ne onda može i 1000mg,ali je previše, i to 3 kapsule dnevno rasporediti kroz ceo dan. Eto toliko od mene i sve najbolje!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: