Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Tup bol,zarenje, srce ili ne ?
PostPoslato: Pon Maj 06, 2019 4:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 06, 2019 4:50 pm
Postovi: 2
Imam jedno pitanje, pre dve noci mi se desilo zaspala sam cak u 21h bila sam jako umorna bez nekog velikog razloga ceo dan, oko 23h probudio me je jak kao tupast bol koji mogu da kazem vise je licio na jako pecenje ,zarenje,ali bas bas jako do te mere da su mi suze na oci krenule, inace jako dobro podnosim bol, ali ovaj je nekako neobjasnjivo izmedju bola,zarenja,pecenja po sredini grudne kosti izmedju grudi difuzno.
Moje sam probudila kazu mi da sam pobledela u licu i oko ociju pomodrela jako crne kolutove sam imala.
to je sve trajalo oko 30 minuta,bol se malo smanjio i ja sam zaspala nekako.
Nisam bila kod doktora inace imam MR na srcu izmedju+1.5 ,+2 to pratim redovno, nikad nisam imala neki problem sa tim do sinoc,pratim UZ srca jednom godisnje.
pomislila sam da nije gorusica, ali jela sam salatu za veceru nista jako,zacinjeno ne , pazim na ishranu zbog insulinske rezistencije.
Inace imam 32 godine. hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tup bol,zarenje, srce ili ne ?
PostPoslato: Uto Maj 07, 2019 12:41 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 12, 2016 12:43 am
Postovi: 572
Izvini,slabo sam upucena u ovo oko srca,al morala sam da se javim iz razloga sto sam procitala kako si opisala sta ti se desilo.Opet izvini ako cu te uplasiti ovim postom,i mozda to nije to sto cu ispricati ,ali moram da odreagujem.Pre godinu dana,mom poznaniku,covek je stariji od tebe (oko 60 godina ima),desilo se u toku noci,dobro sam zapamtila kako je opisao-odjednom jako zarenje,pecenje u grudnom kosu,nije znao kako drugacije da to objasni nego zarenje i pecenje,s tim sto je njemu od grudnog kosa zatim udarilo i na ruku i gornji deo ledja.Prebledeo je.Trajalo je to,pola sata sat .Proslo je .pomislio je da je gorusica,cak i reuma je mislio(zbog to zarenja i u ledjima).Nije hteo kod doktora jer je narednih dana bilo sve u redu ,relativno.Posle 5 dana otisao je doktoru,i navodno EKG ok,i poslali ga kuci.7 dan je bio u poseti u Beogradu kod familije i poceo je neku cudnu slabost da oseca taj dan,i nista drugo,samo umor i slabost,i hteo je da ostane u krevetu ali su ga njegovi taj dan naterali jedva da ode u bolnicu.Sreca,jer bio je u toku jak infarkt.Operisan je hitno na Dedinju,i mislim da je bio dvostruki bajpas ,i stent.Receno mu je tad da je to pre 7 dana bio manji infarkt koji je predhodio ovom jakom . Sad je dobro.Dakle,molim te idi ti kod doktora.Mozda to nije to,ali to zarenje i pecenje koje si opisala me je navelo da sam prosto morala da ti skrenem paznju.Svakako idi kod doktora,nemoj cekati redovnu kontrolu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tup bol,zarenje, srce ili ne ?
PostPoslato: Uto Maj 07, 2019 10:36 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Ако је у питању жарење од отпадних киселина у желуцу (горушица) оно се осећа по средини - тамо где је једњак. Мислим да се то жарење не шири.

Знам да осећај чупања у пределу грудног коша представља сигуран знак озбиљног проблема са срцем. За жарење нисам сигуран али можда би ипак могла да одеш на хитну помоћ да те одмах прегледају а не да чекаш месец дана на преглед.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Tup bol,zarenje, srce ili ne ?
PostPoslato: Sub Maj 11, 2019 7:44 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 06, 2019 4:50 pm
Postovi: 2
Bila sam kod doktora i nakon uz , MR je 2+, i imam priraslice na perikardu koje stvaraju takve simptome, koje su posledice prelezane temperature ili neke bolesti na nkogama, tako sam razumela doktora. Pa eto ako neko bude imao slicno iskustvo da ima jos necije iskustvo u odgovorima. Hvala svima :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 18 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: