Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Pritisak 190/90 svako vece
PostPoslato: Sub Mar 07, 2020 10:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2019 11:29 pm
Postovi: 9
Pozdrav svima.

Moja majka ima visok pritisak i pokusacu ovde da napisem hronologiju dogadjaja sa nadom da ce mozda neko od vas moci da mi objasni sta se desava i sta mi dalje da cinimo.

Ona je pre par godina pocela da ima visok pritisak i ceste glavobolje. Kada kazem visok mislim da je pritisak bio oko 150,160 i prepisan joj je Monopril kao lek, kao uzrok problema smatrala se masnoca u krvi preko 8. Ova terapija je trajala godinama bez nekih vecih problema.

Pre jedno 5 meseci njoj pritisak pocinje da varira svakog dana, od 90/65 pa do 220/90.
Ove promene se uglavnom javljaju nocu ili predvece, mada nije redak slucaj da se pritisak popne preko 200 i preko dana.

Doktor opste prakse je salje kod kardiolog i dobija lekove Tensek (ujutru) i Prenesa (uvece). Od tada preko dana pritisak je koliko toliko stabilan iako se ona ne oseca dobro, oseca mucninu i svakodnevne glavobolje, nocu on i dalje skace na gore pomenute vrednosti.

Nakon par 2 meseca terapije isti kardiolog menja lekove i daje Triplixan (terapija je trajala oko mesec dana) dok je pila ovaj lek konstantno je bila u krevetu, povracala, zalila se na bolove u glavi i grudima. Moram da napomene da je sa ovim lekom pritisak bio prilicno dobar, zbog ovih problema doktor prvo predlaze da pije po pola leka, al se sve nastavilo po starom. Na kraju terapija je ukinuta i data zamena Prexanil 5mg + 1,25 ovaj lek pije do danas i pritisak je skoro svake veceri preko 200.

Zbog osecaja glavobolje dobila je i uput kod neurologa. Koji predlaze snimanje vratnog dela kicme, nalaz krvi i CT glave.
Svi nalazi odlicni, krv perfektna (masnoca u normalnim vrednostima). Na CT glave pronadjena hipodenzna zona oko 8mm, dif.dg zona encefalomalacije.

Za ovo vreme, doktor opste prakse tvrdi da je ona depresivna jer "lici na depresivnu osobu", doktorka je ovo napomenula oko dva puta bez promene terapije za pritisak ili bar lekova za depresiju ili uputa psihologu.

Posto mi svako drugo vece zavrsimo u Urgentnom ili Hitnoj, smatram da se ovako vise ne moze i da neko nesto mora da preduzme, zbog toga sam i napisao sve ovo, nadam se da ima neki doktor koji bi mogao da da predlog sta da radimo ili neko od vas korisnika ko moze da predlozi nekog dobrog lekara privatne ili drzavne prakse? Takodje, koji je doktor uopste nadlezan, jer imam utisak da se dobacuju uputima od opste prakse, kardiologa, neurologa itd....

Hvala unapred i izvinite sto sam oduzio.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pritisak 190/90 svako vece
PostPoslato: Pon Mar 09, 2020 12:38 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Какви дебилни лекари. Замисли молим те, депресивна је после толико година малтретирања и "лечења". Ти лекари су заражени Морона вирусом. Неко други би употребио оно што неко рече: Да побијеш говна и готова ствар.

То је типичан пример погрешне дијагнозе. Сада ће бити тешко открити конкретан узрок па се мора опалити из свог оружја. Прочитај текстове са мог сајта везане за срце, рамена, леђа и тако даље: http://www.aca.rs/index.html?stranica=saveti/zdravlje/zdravlje_uopsteno

После тога пиши шта ти није јасно.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: