Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1865 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 125  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 05, 2008 11:11 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
*Trenutci

"Kada bih svoj zivot mogao ponovo da prozivim
pokusao bih u drugom da napravim vise gresaka,
ne bih se trudio da budem savrsen,opustio bih se vise

Bio bih gluplji nego sto bejah,zaista,
vrlo malo stvari bi ozbiljno shvatao.
Bio bih manji cistunac.
Vise bih se izlagao opasnostima,vise putovao,
vise sutona posmatrao,na vise planina popeo,
vise reka preplivao.
Isao bih na jos vise mesta na koja do sad nisam otisao,
jeo manje boba a vise sladoleda,imao vise stvarnih,a manje izmisljenih problema.

Ja sam bio od onih sto razumno i plodno prozive svaki minut svog zivota,imao sam,jasno,i casaka radosti.
Ali kad bih mogao nazad da se vratim,tezio bih samo dobrim trenutcima.
Jer ako ne znate,zivot je od toga sacinjen,od trenova samo,nemoj propustati sada.

Ja sam bio od onih sto nikada nigde nisu isli bez toplomera,tremofora,kisobrana i padobrana,
Kada bih opet mogao da zivim,lakse bih putovao.
S proleca bih poceo bosonog da hodam i taako isao do kraja jeseni.
Vise bih se na vrtesci okretao,vise sutona posmatrao i
sa vise dece igrao,kaada bih zivot ponovo pred sobom imao.

Ali vidite,imam 85 godina i znam da umirem"


Svaka cas Iva predivno! :P :P :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 05, 2008 11:41 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am
Postovi: 379
Naravno da ce vam neko pomoci,ako biste imali neki problem.Ali nema raazloga da o tome vec sad mislite,ili da mislite unapred.A i ne mora da znaci da cete imati i slicnih problema sa disanjem,jer u panicnim napadima ne prestaje disanje nikada.To je ono sto sam pisala:KADA SHVATITE DA VAM OD PANICNOG NAPADA NE MOZE NISTA DRUGO DA SE DESI,OSIM VELIKOG STRAHA,onda i sami napadi prestanu.
Ipak svakom napadu panike predhodi neka neprijatna senzacija iz spoljasnjosti.Naprimer:aritmija,boli nas ruka,guzva u saboracaju,strah sa de ne ispadne smesan,strah da smo u nekoj situaciji sami da nam niko nece pomoci i ostali strahovi.E kad pokusajte da na tu prvu senzaciju gledate manje tragicno.Naprimer boli vas ruka,nemoje odmah da pomislite kako je to rak,ili muka vam je nemoje odmah da pomisljate kako cete da se onsvestite.Jer kad izbrisete tu prvu senzaciju i pocnete da ingoristete takve pojave,smanjice vam se napadi panike znatno.
Tako isto kada vam se desi aritmija,o kojoj je ovde najcesce rec nemojte da mislite da ce srce da vam stane,da vam prestanje disanje i td,jer se to sigurno nece desiti od napada panike.

Ontario,nema na cemu da se zahvaljujes,bilo mi je zadovoljstvo.Kada budem imala vremena,posto pisem knjigu,napisacu vam svima u PP nesto slicno,sto ce vam olaksati put ka ozdravljenju.

Puno vas ljubim sve......Zelim vam svako dobro. :P :P :P :P :P

_________________
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 05, 2008 11:52 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Postovi: 546
Jao, predivno je ovo sto ste napisali i tako istinito! :P

ontario, hvala puno na lepim recima, mnogo mi znace. Super je sto se ovde drzite zajedno, podrska u bolesti je jako bitna. Uprkos bolestima, ovo je ipak mesto dobrih vibracija! :wink:

Ja sutra putujem sa verenikom i njegovim roditeljima na Goc i u Vrnjacku Banju, nadam se da ce put proteci u redu :roll: bez aritmija i napada panike. Iskreno, pocela sam da se bojim da se udaljavam od kuce. :(
Pozdrav svima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 06, 2008 1:19 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am
Postovi: 379
andjelija81 je napisao:
Jao, predivno je ovo sto ste napisali i tako istinito! :P

ontario, hvala puno na lepim recima, mnogo mi znace. Super je sto se ovde drzite zajedno, podrska u bolesti je jako bitna. Uprkos bolestima, ovo je ipak mesto dobrih vibracija! :wink:

Ja sutra putujem sa verenikom i njegovim roditeljima na Goc i u Vrnjacku Banju, nadam se da ce put proteci u redu :roll: bez aritmija i napada panike. Iskreno, pocela sam da se bojim da se udaljavam od kuce. :(
Pozdrav svima!


Nemoj da brines,bice sve u redu.Trudi se da iz puta icrpis sva moguca zadovoljstva.Sam put je malo monoton,ali ti citaj neku knjigu,slusaj muziku koju volis,razgovaraj,trudi se da se sto vise opustis i sto manje razmisljas o napadu panike.Pokusaj da izbacis svaki negativnu misao iz glave,nemoj misliti kako na putu nema doktora,jer ima i nisi nezasticena.Jer jedna misao povezuje drugu i tako nadovezane "stvore" neugodnost i napad panike.I tamo se trudi da ti se stalno nesto desava,nemoj dozvoliti da ti bude dosadno,jer ako bude zatvorices se u sebne i poceti da osluskujes ogranizam,sto nije dobro.....
Kada covek dostigne duhovnu ravnotezu on moze dugo da bude u stanju dosade,ali mu nece biti tesko sam sa sobom.

Tebi zelim srecan put i ugodne trenutke.Kada se vratis javi nam kako je bilo?? :P :P :P :P :P

_________________
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 07, 2008 7:48 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
GOSPOD GOVORI ČOVEKU

Da li si kadgod razmišljao, sine, da sve što se dotiče tebe, dotiče se jednovremeno i Mene, jer sve što se tebe dotiče, dotiče se zenice oka Moga.

Ti si drag u očima Mojim, bescen, i Ja sam te zavoleo, pa je zato za Mene naročito zadovoljstvo da te vaspitavam.

Kad te iskušenja skole i neprijtelj navali kao reka, znaj da je to po Mom dopuštenju, da tvoja nemoć oseća porebu za Mojom silom i da pojmiš da si siguran samo kad se Ja borim za tebe.

Ako se nalaziš u teškim prilikama, među ljudima koji te ne razumeju, koji ne vode racuna o tome šta ti je prijatno, koji te odbacuju - to je po Mom dopuštenju.

Ja sam - Bog, Koji upravlja prilikama. Ti se nisi slučajno našao na svome mestu; to je baš ono mesto koje sam ti Ja odredio!

Molio si Me da te naučim smirenosti, pa, evo, vidi: stavio sam te u onu sredinu, u onu školu, gde se ta lekcija uči. Tvoja sredina i ljudi koji žive s tobom samo ispunjavaju Moju volju.

Ako se nalaziš u novčanoj oskudici, teško vezuješ kraj s krajem - to je po Mom dopustenju, jer ja raspolažem svim materijalnim sredstvima. Ja hoću da Mi se ti obraćaš i da zavisiš od Mene. Moje riznice su neiscrpne. Ja hoću da se uveriš u vernost Moju i istinitost Mojih obećanja. Da se ne dogodi da ti mogu reći u tvojoj nevolji: "Vi niste verovali Gospodu Bogu vašem" (5. Mojs. 8,12-13).

Ako preživljavaš noć bola, ako si odvojen od svojih bližnjih - to je po Mom dopuštenju. Ja sam Utešitelj i Iscelitelj bolesti, ja sam to dopustio, da bi Mi se ti obratio i da bi u Meni našao večnu utehu.
Ako si se razočaro u svoga prijatelja, u nekoga kome si otkrio svoje srce - to je po Mom dopuštenju. Ja sam dopustio da se razočaraš, da bih pokazao da je Gospod tvoj najbolji prijatelj.

Ja hoću da Mi ti sve prinosiš i da Mi se poveravaš. Neko te je oklevetao. Prepusti tu stvar Meni i prikloni se Meni, pribežištu Svome, da bi se izbavio od zlog jezika. Ja ću izneti tvoju istinu na svetlost dana i dokazaću tvoju nevinost.

Ako su tvoji planovi propali, ako si klonuo dušom i telom - to je po Mom dopuštenju. Ti si pravio planove i iznosio si ih Meni, da ih Ja blagoslovim. Ali ja hoću da Mi ti prepustiš da raspolažem prilikama tvog života. Tada će odgovornost za sve pasti na Mene, jer je ona za tebe suviše teška i ti sam ne mozeš izaći s njom na kraj.

Ako su te neočekivano snašle životne nevolje i ako ti je tuga ispunila srce, znaj - to je po Mom dopuštenju. Ja hoću da tvoje srce i tvoja duša budu uvek ognjeni pred očima Mojim i da imenom Mojim pobeđuješ svaku malodušnost.

Ako već dugo ne dobijaš vesti od onih koje voliš, pa po svojoj malodušnosti padaš u očajanje i ropćeš - to je po Mom dopuštenju. Kroz patnju tvoje duše Ja ispitujem jačinu tvoje vere u moja obećanja i silu i snagu tvoje molitve za bližnje. Jer, ti njih nisi preporučio Pokrovu Moje Prečiste Majke, niti si prepustio brigu o njima Mojoj Očinskoj ljubavi.

Ako te je snašla teška bolest - prolazna, ili neizlečiva, pa si prikovan za postelju, znaj da to je po Mom dopuštenju. Ja hoću da me ti u svojoj telesnoj nemoći još dublje upoznaš. Hoću da ne ropćeš što ti je poslato iskušenje i da ne ispituješ Moje nepronicljive planove za spasenje ljudskih duša, nego da se s poverenjem prepustiš Meni i dođeš pod Moje okrilje.

Ako si maštao da učniš neko naročito delo Mene radi, a umesto toga pao u bolesničku postelju i onemoćao, znaj - to je po Mom dopuštenju. Kad si zdrav, bio si prezauzet svojim poslovima i tvoje misli su bile daleko od Mene. Seti se da su se neki od Mojih najboljih saradnika udaljili od svetskih poslova, da bi u miru naučili da se neprestano mole.

Ako si neočekvano pozvan da zauzemš neki težak i odgovoran položaj, idi, prihvati se i osloni se na Mene. Ja ti poveravam taj zadatak, jer te je zato blagoslovio Gospod Bog u svim delima tvojim, u svemu što budeš radio svojim rukama.

Danas ti dajem ovaj sasud svetog jeleja. Koristi se njime slobodno, dete Moje. Svaku teškoću koja iskrsne, svaku uvredljivu reč koju primiš, svaku smetnju u tvom radu koja bi mogla da te ožalosti i obeshrabri, svaku svoju nemoć i nesposobnost - pomaži ovim jelejem. Sećaj se da je svaka nevolja - Božija pouka, prilika da se nečemu naučiš. Svaka oštrina će otupiti da se ti ne ozlediš. Stoga usadi u srce svoje reči koje sam ti danas objavio: to je po Mom dopuštenju. Jer, ovo za tebe nije samo reč, no je to - život tvoj.

p.s.
pozdrav od Ontaria


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 07, 2008 9:08 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Postovi: 546
Vratila sam se ziva i zdrava! :lol: Na putu je bilo super, ni traga aritmijama, valjda nisam ni stizala da se osluskujem jer je dan bio ispunjen aktivnostima. Jedino sam bila malo osamucena zbog 2 Dramamina, ali sam zato nocas kao beba spavala. :lol:
Stvarno je bilo prelepo na putu, ali nam se desila i jedna neprijatna situacija. Kada smo se vracali (vec je bio mrak) zamalo da udarimo u traktor natovaren senom koji je vozio putem potpuno neosvetljen! :roll: Sva sreca da je moj buduci svekar dobar vozac, pa je reagovao u sekundi i izbegao sudar. Moj dragi i ja smo spavali na zadnjem sedistu i kada se to desilo, ja sam nekako poletela i nisam imala zasta da se uhvatim i samo mi je u glavi bilo da smo se sigurno ili slupali ili sleteli sa puta i da je to kraj. Kada sam kroz par trenutaka dosla sebi, srce mi je lupalo kao ludo i bila sam jako uplasena. Ali se nekako samo od sebe smirilo, nastavili smo da razgovaramo o tome sto je bilo i da zahvaljujemo Bogu sto se sve dobro zavrsilo. Pomislila sam da ce me tako jak stres tek stici kasnije :roll: ali za sada nije.
Mislim da je Iva u parvu, treba da nekako organizujemo svoj dan da nemamo vremena za prekopavanje po svojim osecanjima i osluskivanje organizma. Ako se desi da nam ne bude lose, znacemo to tada, nema potrebe da o tome neprestano mislimo.
Pisite i vi ostali kako ste! Pozdrav svima! :D
p.s. ontario, znam za to sto si napisala, imam ga u mp3 formi, predivno je stvarno. Kako sam cula, to je bio napisao Sv. Serafim Sarovski, a stihove govori otac Jovan iz manastira Lesje. Predivnooooooooo je ! :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 07, 2008 5:01 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am
Postovi: 379
*Andjelija i te Dramanine su bas jak lek.A zasto si ga pila?Ako je zbog mucnine u putu,to je isto psiholoski faktor.Kada sam i bila mala i sada nikada nisam povracala,a moje sestre su strasno imale muku u putu,ali sam zapazila da vec dok ne krenemo one su u ubedjenju da ce biti lose,pa im se stvarno tokom puta desi mucnina.Poznajem neke ljude koji isto tako piju te lekove,pa kad krenemo na put ponekad zaborave i ja im drzim paznju,tacnije pricamo i salimo se i put prodje,a ono nisu imali ni stomacnih problema i nisu popili Dramaninu.Drago mi je da ti je bilo bolje..Pisi sta se dalje desava.Videla sam ovde ono sto ste pisale o trudnoci,mislim da to nema nikakve veze.Ako vec imas taj problem sa srcem uz dobrog ginekologa i kardiloga nije problem da se u takvim stanjima odrzi trudnoca do kraja.Znaci mozes to da planiras,naravno ako zelis.

*Ontario,bas ti hvala za ovaj citat,nisam to stvarno citala do sada,mada imam dosta toga slicnog i kroz price i ovako.Zavisi kako neko gleda na ovo sto si napisala.Ja to razumem,pa mi je bas lepo.Mislim da se i ponasam u skladu sa time,to je vrlo vazno za mene.
Napisacu vam nesto sada o hipohondriji,ali u knjizevnom smislu,jedan citat:
"Strasna je sudbina uobrazenog bolesnika.To je covek koji umire na rate,a ne zivi ni onim delom zivota koji mu jos ostaje.
Mi znamo stotine slucajeva da su i teski bolesnici,uzeti,kljasti ljudi,osudjeni na nepomicnost,ili slepci,umeli da se izdignu nad svojom nevoljom,da nadju svoje mesto u zivotu,a cesto i da budu korisni,pa i da stvore dela od znacaja i vrednosti.Ali hipohonder je nesrecan i neplodan,tezak sebi i drugima.
U svakoj bolesti,covek jednim delom svoga bica ostaje na strani zivota i zdravlja,dok u hipohondriji,u tezim,ekstremnim slucajevima njenim,covek biva ceo prebacen na stranu bolesti.A posle,posle,sasvim je svejedno kako se zovu uobrazene bolesti od kojih on "boluje",kakve su i koliko ih je,jer on pati od one koja je izvor svih bolesti i za koju ne postoji nada i nema leka.Jer,on leci sve moguce svoje (uobrazene)bolesti,a samo ne onu od koje zaista boluje.Svaki bolesnik dok u njemu traje malo zivotne snage,tezi ka zdravlju,a hipohondorove misli i teznje krecu se u pravcu bolesti.
Malo koja bolest unakazi tako coveka iznutra i pomeri njegove odnose prema okoloini kao hipohondrija:ona ucini coveka samozivim,sebicnim i sujetnim, i do te mere sumnjicavim i nepoverljivim da postane nepodnosljiv okolini,a nesposoban da primi iciju pomoc,utehu ili saucesce.Takav covek ne oseca zivot,ne vidi svet,ne voli ljude i sav je usresredjen na svoje jadno telo i vezan za njega tucetom bolesti kojima ga sam zarazava,sam ga leci od njih i sam opet zarazava"

Drago mi je sto saucestvujem sa vama na ovoj temi"aritmija".

Zelim vam prijatan dan! :P :P :P :P :P

_________________
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 08, 2008 12:17 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Postovi: 546
ivamatic je napisao:
*Andjelija i te Dramanine su bas jak lek.A zasto si ga pila?Ako je zbog mucnine u putu,to je isto psiholoski faktor.Kada sam i bila mala i sada nikada nisam povracala,a moje sestre su strasno imale muku u putu,ali sam zapazila da vec dok ne krenemo one su u ubedjenju da ce biti lose,pa im se stvarno tokom puta desi mucnina.Poznajem neke ljude koji isto tako piju te lekove,pa kad krenemo na put ponekad zaborave i ja im drzim paznju,tacnije pricamo i salimo se i put prodje,a ono nisu imali ni stomacnih problema i nisu popili Dramaninu.Drago mi je da ti je bilo bolje..Pisi sta se dalje desava.Videla sam ovde ono sto ste pisale o trudnoci,mislim da to nema nikakve veze.Ako vec imas taj problem sa srcem uz dobrog ginekologa i kardiloga nije problem da se u takvim stanjima odrzi trudnoca do kraja.Znaci mozes to da planiras,naravno ako zelis.


@ivamatic,
nije problem mucnina u stomaku, vec familijarno los centar za ravnotezu! Tako da ja tokom puta imam pored mucnine cesto i vrtoglavice, posebno kada treba da izadjem iz kola. Da ne postoji taj lek, ja verovatno nikada nigde i ne bih putovala. Nekada se cak desi i pored njega da povracam. Moja mama takodje jedva prezivljava ako je put los, sa krivinama, hoce zena dusu da ispusti. Secam se da sam u petom razredu putovala na Kopaonik na letovanje sa skolom i do tamo sam povracala cak sedam puta! Poslednji put ispred samog hotela dok su ljudi iznosili stvari. Uzas!Tako da ja bez njega ne mrdam! :wink:
Nadam se da cu malo da se stabilizujem i dovedem u red pre nego sto se desi trudnoca. Zapravo mi je to i cilj, da nekako svoje telo dovedem u koliko-toliko optimalno stanje da bih lakse izdrzala sve sto sledi.
Hvala! pozz :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 08, 2008 3:24 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Andelija cestitam od srca :lol: :lol: :lol:
Bravo!Bravo!Bravo! :lol: :lol: :lol:
Uspela si i pored strahova da putujes i to je zaista za proslaviti da li si i sama svesna toga?Sada se ne predaj nego napred guraj i ne osvrci se na neuspehe nego samo uspehe![b]
Ja ti "zavidim"pomalo jer ja ne mogu putovati,ne mogu uzivati sa decicom u prirodi,vodopadima i ostalom lepotama jer mi nije ni u masti da ja to mogu.
Zato sam jako depresivna i svaki dan je ista prica.Stah,strah,strah od smrti valjda......ne znam ni ja od cega.Kada uspem kao ti podelicu radost sa vama i ako preko okeana udeo u mojoj pobedi pripasce i vama.Ali...to je sada jako,jako daleko pa necu o tome ni pisati.Jos jednom cestitam! :P
Draga Iva drago mi je pa ti se svida,reci su zaista istinite samo sto je nekada potrebno da se svega prisetimo i bolje bi mi bilo da ucvrstim veru i citam Bibliju nego da uzaludno lutam trazeci odgovor i nacin izlecenja.Odgovor je isped mene,sam mi se ukazuje samo mi treba volja jaka pa da "srusim"sve prepreke isped sebe.Hvala ti na svim lepim recima i tvojoj dobronamernosti u nadi da nam svima pomognes.
Ljubi vas Ontario


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 08, 2008 3:26 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Andelija cestitam od srca :lol: :lol: :lol:
Bravo!Bravo!Bravo! :lol: :lol: :lol:
Uspela si i pored strahova da putujes i to je zaista za proslaviti da li si i sama svesna toga?Sada se ne predaj nego napred guraj i ne osvrci se na neuspehe nego samo uspehe![b]
Ja ti "zavidim"pomalo jer ja ne mogu putovati,ne mogu uzivati sa decicom u prirodi,vodopadima i ostalom lepotama jer mi nije ni u masti da ja to mogu.
Zato sam jako depresivna i svaki dan je ista prica.Stah,strah,strah od smrti valjda......ne znam ni ja od cega.Kada uspem kao ti podelicu radost sa vama i ako preko okeana udeo u mojoj pobedi pripasce i vama.Ali...to je sada jako,jako daleko pa necu o tome ni pisati.Jos jednom cestitam! :P
Draga Iva drago mi je pa ti se svida,reci su zaista istinite samo sto je nekada potrebno da se svega prisetimo i bolje bi mi bilo da ucvrstim veru i citam Bibliju nego da uzaludno lutam trazeci odgovor i nacin izlecenja.Odgovor je isped mene,sam mi se ukazuje samo mi treba volja jaka pa da "srusim"sve prepreke isped sebe.Hvala ti na svim lepim recima i tvojoj dobronamernosti u nadi da nam svima pomognes.
Ljubi vas Ontario


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 08, 2008 7:42 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
Postovi: 546
Hvala ti ontario! :oops: Ali ja nekako ne umem da vidim napredak u tome. Osecam kao da je moglo tamo da se desi,ali eto nije. . .Ali to ne znaci da se nece desiti u mojoj sobi danas, ili u banci sutra ili na putu sledeci put.. .. Nadam se da razumes sta hocu da kazem. Nisam ni znala da je to neki uspeh i da tome treba da se radujem. :oops: Hvala ti za to!!
Ako u veri pronalazis spas, onda je to najbolji put za tebe i sledi ga svim srcem. Ja sam se jako dobro osecala kada sam tako zivela, obilazila manastire, upoznala mnoge duhovnike sa kojima sa pricala, promenila kod sebe mnoge stvari na bolje. Ali kao sto covek ustane, tako i padne, pa sam i ja pala i sada sam opet prestala sa takvim nacinom zivota. :oops: Ali, mogu ti jedino reci da su srecnici oni koji ga otkriju jer vera spasava !!!! Zato samo polako, imas moju podrsku ako ti bilo sta zatreba.
Videces da ce ovo nase stanje jednom proci (ili ce barem biti manje intenzivno), pa ces moci da uzivas u svemu onome o cemu ceznes. Ja sam imala mnoge krize i pre ovoga i uvek sebi kazem pa eto i to je odavno proslo, pa kada je moglo to da prodje, procice valjda i ovo nekada! Bar se tako nadam! Pa ce mi verovatno biti cudno cime sam se opsedala i na sta sam dananocno milsilla.
Hvala Ivi na onome sto je napisala o hipohondriji, ziva je istina!
Ljubi vas Andjelija! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 08, 2008 11:36 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 3:12 pm
Postovi: 8
Evo da se javim... napravio sam sve kontrole u vezi svoga srca... vadio krv, provjerio štitnjaču, ultrazvuk srca, EKG...i sve je u najboljem redu... kaže doktor da se moj slučaj u Americi nazivaju ''vikend aritmije'', a meni su počele biti češće zbog načina života.... stroga mi je zabranjena konzumacija alkohola, coca cole, čajeva, kave ( svega što ima kofeina), čokolade... jer kaže da to još više iritira moje srce...
Kaže da mi je urođena sklonost prema aritmijama jer svatko od nas ima neku slabu točku... a ako si senzibilan i emotivan , onda je to to... tako da me totalno ''pročitao''....
Sretan sam što mi fizički nije ništa i mislim da je vrijeme da krenem neku yogu i radim na tome da pronađem unutarnji mir... očito je to i najveći problem...

_________________
It's only rock'n'roll, but I like it!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 08, 2008 5:22 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Draga Andelija,vecela budi i idi putem uspeha,ne osvrci se na proslost jer to je sto na neprestalno vuce unazad.Ne postavljaj pitanja kako i zasto kao ja jer to vodi u provaliju iz koje se sami ne mozemo iscupati.Naravno da si napravila veliki uspeh i vidis toga ni sama nisi svesna jer posmatras i pamtis samo neuspehe.Nije sve kao sto nam se cini imamo mi i uspona i padova.Ja sam sretna jer mogu da radim i odvezem auto 20-25 minuta daleko jer to nisam bila sposobna prosle godine.Ali odatle se nisam pomerila.Jednostavno sam nasla neku sigurnost i uvukla se u svoj "oklop"kao kornjaca.To nije dobro!Nikako!Ja cekam da me zovu za taj program koji su neke terapije sa psihijatrima,psiholozima i sestrama i veruj mi ne mogu da iscekam jer i ja vidim da ovako vise ne mogu.Rekao mi je moj psihoterapeut (koga cu videti sutra ujutro)da ja imam major depression///veliku depresiju ali je sve to praceno sa fobijama.Mogu ti reci da je istina jer imam sve te simtome i jer sam sinoc ispunjavala neke testove na kompjuteru i svi su pokazali isto.Moj me psihoterapeut procitao kao knjigu veruj mi i koliko god sa upocetku bila ljuta,utucena i osecala krivicu on mi pomaze jer me SLUSA.Mozda znas i sama da nam to treba,samo neko da nas slusa bez kritikovanja i rasudivanja,jer mi znamo kako nam je i da nismo krivi za ovo stanje.Osecaj krivice,manje vrednosti trebamo potpuno IZBRISATI jer sa tim jos vise pogorsavamo stanje.Vidis,ja ne ne znam radovati,smijati,ziveti osetim kao da ovo nije moj zivot i da ga neko drugi zivi,osecam da nisam ziva.......ne mogu ti to objasniti.Ne mogu se vratiti u normalu sama zato sam potrazila strucnu pomoc ma koliko u proslesti bila protiv toga.PREDAJEM SE!
Hammond drago mi je pa su ti svi nalazi uredu,nisi bolestan i istina je da su te aritmije mozda i nasledne ja znam da moja majka ima problema sa tim vec godinama,a evo dobih i ja blazi oblik.Doktor me nece staviti na Beta-blokere,jer kaze to je mali oblik.Ja bih volela da tako i ostane i da s estanje ne pogorsa.Nadam se da necu imati probleme kao majka.To sto se tice sporta isina je,vazi za nas sve ja imam kod kuce treadmil i kupi prasinu veruj mi,a neko bi bio sretan da ga ima.Pokusala sam ga prodati i ne mogu,sve nekako mi se nece ja ne znam sta bi me moglo naterati da se pocnem baviti sportom.Imam odlicnu knjigu koja je iz Amerike,ja sam je kupila u Kanadi pa posto vidim da si tamo probaj je naci jer ju je pisao psihijatar koji je sazeo sve bitno.Ako imas problema pored aritmije sa fobijama,panicnim napadima i anxiety odlicno ce ti doci a ako ne onda se izvinjavam.Knjiga se zove : THE ANXIETY BOOK
Director of the anxiety and traumatic stress program Duke University Medical Center
Jonathan Davidson,M.D and Henry Dreher
Druga knjiga koju sam procitala jako brzo se zove:
FROM PANIC TO POWER
Lucinda Bassett author
Pozdrav svima skupa od Ontaria
p.s.
Iva gde si nam ti?
[/b]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 08, 2008 6:15 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Draga Andelija,vecela budi i idi putem uspeha,ne osvrci se na proslost jer to je sto na neprestalno vuce unazad.Ne postavljaj pitanja kako i zasto kao ja jer to vodi u provaliju iz koje se sami ne mozemo iscupati.Naravno da si napravila veliki uspeh i vidis toga ni sama nisi svesna jer posmatras i pamtis samo neuspehe.Nije sve kao sto nam se cini imamo mi i uspona i padova.Ja sam sretna jer mogu da radim i odvezem auto 20-25 minuta daleko jer to nisam bila sposobna prosle godine.Ali odatle se nisam pomerila.Jednostavno sam nasla neku sigurnost i uvukla se u svoj "oklop"kao kornjaca.To nije dobro!Nikako!Ja cekam da me zovu za taj program koji su neke terapije sa psihijatrima,psiholozima i sestrama i veruj mi ne mogu da iscekam jer i ja vidim da ovako vise ne mogu.Rekao mi je moj psihoterapeut (koga cu videti sutra ujutro)da ja imam major depression///veliku depresiju ali je sve to praceno sa fobijama.Mogu ti reci da je istina jer imam sve te simtome i jer sam sinoc ispunjavala neke testove na kompjuteru i svi su pokazali isto.Moj me psihoterapeut procitao kao knjigu veruj mi i koliko god sa upocetku bila ljuta,utucena i osecala krivicu on mi pomaze jer me SLUSA.Mozda znas i sama da nam to treba,samo neko da nas slusa bez kritikovanja i rasudivanja,jer mi znamo kako nam je i da nismo krivi za ovo stanje.Osecaj krivice,manje vrednosti trebamo potpuno IZBRISATI jer sa tim jos vise pogorsavamo stanje.Vidis,ja ne ne znam radovati,smijati,ziveti osetim kao da ovo nije moj zivot i da ga neko drugi zivi,osecam da nisam ziva.......ne mogu ti to objasniti.Ne mogu se vratiti u normalu sama zato sam potrazila strucnu pomoc ma koliko u proslesti bila protiv toga.PREDAJEM SE!
Hammond drago mi je pa su ti svi nalazi uredu,nisi bolestan i istina je da su te aritmije mozda i nasledne ja znam da moja majka ima problema sa tim vec godinama,a evo dobih i ja blazi oblik.Doktor me nece staviti na Beta-blokere,jer kaze to je mali oblik.Ja bih volela da tako i ostane i da s estanje ne pogorsa.Nadam se da necu imati probleme kao majka.To sto se tice sporta isina je,vazi za nas sve ja imam kod kuce treadmil i kupi prasinu veruj mi,a neko bi bio sretan da ga ima.Pokusala sam ga prodati i ne mogu,sve nekako mi se nece ja ne znam sta bi me moglo naterati da se pocnem baviti sportom.Imam odlicnu knjigu koja je iz Amerike,ja sam je kupila u Kanadi pa posto vidim da si tamo probaj je naci jer ju je pisao psihijatar koji je sazeo sve bitno.Ako imas problema pored aritmije sa fobijama,panicnim napadima i anxiety odlicno ce ti doci a ako ne onda se izvinjavam.Knjiga se zove : THE ANXIETY BOOK
Director of the anxiety and traumatic stress program Duke University Medical Center
Jonathan Davidson,M.D and Henry Dreher
Druga knjiga koju sam procitala jako brzo se zove:
FROM PANIC TO POWER
Lucinda Bassett author
Pozdrav svima skupa od Ontaria
p.s.
Iva gde si nam ti?
[/b]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 08, 2008 10:33 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am
Postovi: 379
*Ontario.....slusanje sagovornika je jedan bitan fragment u psihijatriji.Tacnije vecina ljudi vise voli da je saslusana nego da sama slusa.Zato ljude koji mnogo pricaju nazivamo dosadnim,napornim,nekluturnim.A kod psihijatra on uglavnom cuti dok vi pricate i slusa vas,tek ponekad nesto kaze cisto da bi psihoterapija isla u pravilnom smeru i da bi vas pravilno navodio na pricu.Zbog toga vecina ljudi mnogo "voli"svog psihijatra vezuje ze za njega i cesto mu je tesko kaada mora da se odvoji od njega na neki nacin.Tako je i u obcinim konverzacijama.Uvek nam se vise dopadaju ljudi koji malo govore,nego one koji puno pricaju.

*Andjelija jeste to pohvalno sto si izdrzaalaa na odmoru bez napaadaa.Sada tu organizovanost da prebacis i na ostali deo zivota tacnije dok si kod kuce i bice lepo.Ipak ne ocekuj da to odmah prestane,ali nemoj dozvoliti da te koci.Usmeri se na nesto drugo.
Nesto cu da te pitam....Kada si ti isla po manastirima i sve ti bilo tada ok,Zasto si prekinula sa takvim nacinom zivota?????
Nisi to trebala da radis.....Nije vazno STA NAM POMOGNE vaazno je da nam pomogne...Jel znaas ad se sada vratis tom nacinu zivota,ponovo bi sve bilo ok veruj mi.A i bila bi telesno zdravija.

*Hammond...drago mi je sto ti nije nesto ozbiljno,mada meni je kada si napisao za napad delovalo bas tako..Ali svakom je svoj problem najtezi,mozda je meni taako zvucaao.Doktor ti je lepo rekao sat ada izbegavas samo se toga prdrzavaj...Kofenin je bas izrazit u odnosu na te probleme..Moze da ih poveca...neki ljudi imaju spazam od njega,nekima je muka,nekima podize zeludac,pa ih gusi.

Ana22,Pavlov,Jesensky nadam se da ste dobro?

Puno poljubaca..... :P :P :P :P :P

_________________
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1865 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 125  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 27 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: