Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 11, 2008 9:33 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2005 6:40 pm
Postovi: 50
Lokacija: Ovde i Sada!
nenna je napisao:
Hiram Abif, žao mi je što prolaziš kroz loš period, nadam se da će vremenom sve doći na svoje... Verovatno tvoji problemi nisu nastali preko noći, pa ne mogu odjednom ni da nestanu... a na tom putu poboljšanja normalni su usponi i padovi. Kažeš da imaš panične napade, o čemu je tačno reč, šta je uzrok ?
Meni je četvrti dan kako pijem Jeanine, imam skoro stalne mučnine, i psihički ih jako loše podnosim. :( Ali sam svesna da je to jedino rešenje za moj problem, i potrudiću se da istrajem i ne odustanem, što i tebi želim. :)

:wink: cuj, bila bih stok akad bih rekla da sam 24/7 nikakva. recimo da imam u toku dana nekoliko vidnih padova u raspolozenju ali prva reakcija ''psihickog organizma'' je bila odlicna. meni sad smetaju najvise fluktuacije u raspolozenju. na zalost, kao hipersenzibilnoj osobi, takve stvari jednostavno ne mogu da mi promaknu.
panicne napade sam imala od 1993. godine a pre prvih napada sam smrsala 16 kg za tri meseca. tada su zakljucili da sam ''malo nervozna'' :lol: pre skoro 4 i po godine mi je bio cetvrti pu kako sam ''malo nervozna'' ali je vrlo brzo nakon toga postalo ocigledno da moji napadi (ne kazem svaciji, ali vecini zena) se desavaju tako sto su ''podgrejani hormonima''
prosto ne mozes da saznas sta je sa tobom ako ne krenes da ''intervjuises '' ljude oko sebe. tako sam saznala da moj aapotekarka ima panicne napade u svakom pmsu od prve menstruacije!!!
da se moja klinicka sliak depresije pojavljuje samo u pmsu...
da je nivo ispoljene napetosti jako vezan za nivo prolaktina, i da je nivo anksioznosti jako vezan za nivo progesterona.
najstrasnije je bilo to sto sam shvatila da godinama idem kod psihijatra da bih lecila SIMPTOM a da uzrok ostaje. godinam aradim nesto kao - boli me zub a ja pijem kafetine, umesto da odem kod zubara.
i onda odem kod prijatelja u institut za endokrionologiju, a on mi kaze da mi nije nista.
covek gleda moju hormonsku analizu, vidi da je progesteron 5x visi nego sto je normalno, u ovulaciji, i kaze ''nije ti nista''
i nemala napade.
prosto nemam vise gde da smestim potiskivanje reakcija na ljudske gluposti.
sada, umesto da pravim dete, ja MORAM prvo da umirim hormone kako bih odmorila nervni sistem. jer trudnocu, psihicki, ne bih mogla da izdrzim u ovom stanju. :cry:
evo ti primer kako se dobije panicni napad - dobijem uput za ginekolosku endokrinologiju za GAK. zakazu mi nesto mesec i po ranije. uspem da stignem do doktorke koj ami postavi pitanja koja je mogla i sestra na salteru da uzme.
zakaze mi pregled jajnika za mesec i po. ali ja imam sninmke?!?!
''hocu ja da pogledam''
(nacelnik je gledao, nacelnik je snimio, ali hoce ona d apogleda)
ja cutim i trpim.
onda dozivim najgrublji vaginalni ultrazvuk u istoriji ginekologije, i njeno neverovatno otkrice da ja na levom jajniku imam tri ciste, od kojih je jedna endometrioza i hitan uput za laparaskopsko odstranjivanje cisti.
naravno, treba biti civlizovan pa ne urlati i ja promrmljam ''ali ja sam pre 7 dana bila kod vaseg direktora....i imam vodenu cistu 3x4''
ma ne zanima je.
operacija pa onda idemo dalje
naravno, ja udarim u plakanje od GAKa do kuce, a to je prilican put.
:(
i posto ne volim da pijem nista za smirenje, pocinje stezanje, gusenje, lupanje srca, znojenje, naravno, otkazivanje nogu u autobusu, vrtoglavica...i napad...trenutak ekstra jakog pulsa koji traje koji minut gde mislis ili da umires a ako prezivis, bices lud jer ce se otjkaciti kvakica u glavi i gotov si.
panicni napad se obicno dobije od neispoljavanja osecanja.
a sta treba da uradim?
doneses im sve sazvakano, sam platis analize, privatna snimanja, sve na gomilu i to niej dovoljno.
a da probbas da pijes pilule uvece pred spavanje? ja obicno osetim dejstvo posle nekih 6 sati..ti?
da probas da koristis nesto za varenje ako je u tome problem ili da jedes nesto lakse dok se bar organizam ne navikne?
ako se ne varam, negde sam procitala da mucnina moze da nastane ako se pilula nije u potpunosti apsorbovala. :cry:
ja sam pocela da ih pijem u 17h, veceram oko 20h posle jedem prilicnu kolicinu celuloze, npr jabuke i mislim da mi to pomaze. inace imam jako osetljiv stomak.

_________________
Deus est Homo!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 12, 2008 10:04 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Postovi: 427
Lokacija: Beograd
I ja sam radila hormoski status na GAKu na ginekološkoj endokrinologiji kod Dr Spremović. Pretpostavljam da si i ti bila kod nje, ili kod Dr Lazović ?

Vidim da si imala loše iskustvo, ali izgleda da je sve to individualno, ja sam jako zadovoljna radom Dr Spremović, nekoliko puta sam išla kod nje i zbog nekih drugih problema, stvarno mi deluje kao neko ko mnogo zna, i najvažnije je da mi je detaljno odgovarala na svako moje pitanje...
Mada, to što su tebi pogrešili u dijagnozi, nije pohvalno, ali dešava se, živ čovek greši... Ona jeste malo "brza", i na ultrazvuku uvek kaže ako sumnja na neku promenu, ali u svakom slučaju bi pre te laparoskopije koju ti je savetovala uradila još jedan ultrazvuk, gde bi se verovatno utvrdilo da li su u pitanju 3 ciste na jajniku ili šta već... U svakom slučaju, žao mi je što si prošla kroz sve to...

Što se tiče Jeanine, malo ih lakše podnosim nego prethodna 4 dana, ali i dalje imam prelomni period, kada dobijem napad mučnine i nagon za povraćanjem, i čim probam da povraćam, bilo da nešto izbacim ili ne, mučnina brzo nakon toga prestane.

Ono što me brine je da svako veče, uključujući i večeras, dobijem temperaturu oko 37.1 do 37.3, koja se posle par sati spusti na normalnih 36.4. Još od prve večeri sam osetila čudnu glavobolju, koja kod mene uglavnom znači da imam povišenu temperaturu, pa sam zato nastavila da merim temp svaki dan kad to osetim. Inače, pilule sam prvih 2 dana pila oko 12:30 (podne), pa jedan dan oko 18h, i poslednja 2 dana oko 16h... čini mi se da mi najviše odgovara, tj. najmanja mučnina je kad ih popijem posle ručka.

Da li pilule utiču na povišenu temperaturu, ili možda postoji neka upala koja se povećava dejstvom pilula ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 12, 2008 10:52 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2005 6:40 pm
Postovi: 50
Lokacija: Ovde i Sada!
nenna je napisao:
Mada, to što su tebi pogrešili u dijagnozi, nije pohvalno, ali dešava se, živ čovek greši... Ona jeste malo "brza", i na ultrazvuku uvek kaže ako sumnja na neku promenu, ali u svakom slučaju bi pre te laparoskopije koju ti je savetovala uradila još jedan ultrazvuk, gde bi se verovatno utvrdilo da li su u pitanju 3 ciste na jajniku ili šta već... U svakom slučaju, žao mi je što si prošla kroz sve to..............
Da li pilule utiču na povišenu temperaturu, ili možda postoji neka upala koja se povećava dejstvom pilula ?


ma jok bre, zena me poslala na salter da zakazem operaciju?!?!?!?
naravno, mene su kod nje poslali da mi odradi ENDOKRINOLOGIJU i uopste mi nije jasno sta ima da trazi ciste, to je posao njenog sefa. kasnije sam od mog doktora, njenog kolege sa fakulteta saznala da je ''malo fiju fiju'' a i zabranili su mi da idem kod nje. sada idem u institut za endokrinologiju kod ortaka, bar mogu da mu kazem ''jesi ti normalan?'' :lol:
sto se tice temperature, ne preteruj sa merenjem! normalno ej da se temeratura dize ili spusta u odnosu na hormonalni status. ako si prosla sve preglede (papa test, sekret, UZ dojki), nema razloga da razmisljas o tome.

_________________
Deus est Homo!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 13, 2008 8:59 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm
Postovi: 352
Kod koje ste to doktorke bili?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Mar 13, 2008 9:29 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2005 6:40 pm
Postovi: 50
Lokacija: Ovde i Sada!
dr Spremovic :evil:

_________________
Deus est Homo!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 14, 2008 11:41 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2005 6:40 pm
Postovi: 50
Lokacija: Ovde i Sada!
:o
jedno upozorenje.
procitajte americke sajtove o Yasmin pre nego sto pocnete da ga pijete. i ne samo Yasmin, nego bilo koji preparat koji sadrzi sinteticke hormone. pola kontraindikacija nije navedeno u sprpskom prevodu.
ono sto znam, jeste da ni u ludilu vise NIKADA necu pipnuti ni jedan Bayerov preparat, vracam se starom, proverenom stedirilu od koga niko nije skakao kroz prozor. farmakomafiji nikad kraja! :evil:

_________________
Deus est Homo!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 15, 2008 1:08 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Postovi: 427
Lokacija: Beograd
A zar nije SCHERING proizvodjač Yasmina, Diane 35, Jeanine, Logesta itd ? Ili ja možda nisam u toku, svakodnevno se te farmaceutske kuće medjusobno kupuju....

Što se tiče kontraindikacija i nus pojava, u Jeanine pakovanju se nalazi obično uputstvo + knjižica u kojoj su detaljno navedene kontraindikacije sa sve obrazloženjima. Mislim, ako je neko baksuz, može da se desi da primi 100 injekcija penicilina, i da kod 101. dobije anafilaktički šok (poredjenja radi). I ko je tu kriv ?

Ja sam poslednjih nekoliko meseci bila u VELIKOJ dilemi da li uopšte da razmišljam o pilulama, s obzirom da sam ko grom iz vedra neba saznala da imam taj problem s jetrom. Najbitnije je da se izvaga, s jedne strane staviš potencijalnu dobit od preparata, a s druge suprotstaviš eventualnu štetu, pa šta prevagne...
Danas je 7. dan kako pijem Jeanine, i bez ikakvog preuveličavanja, lice mi je zablistalo, PORE SU MI MNOGO ČISTIJE ! A tek je početak, mogu da zamislim kako će da bude za mesec-dva :) S druge strane, mučnine i glavobolja uz temperaturu su i dalje tu, ali kad vidim ovakav rezultat, trudim se da ih ignorišem.

Iksa, tebi bih preporučila da probaš Jeanine, možda ti ne odgovara sastav Diane 35, pa zato nije dalo neke veće rezultate. Veruj mi, ja sam oduševljena kako mi izgleda koža lica ! Probaj jedan mesec, ništa te ne košta.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 15, 2008 1:21 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2005 6:40 pm
Postovi: 50
Lokacija: Ovde i Sada!
:o ne verujem da bi se neko upustao u hormone zbog tena??? ja to nikad ne bih...moj ten je bio odlican, Yasmin je i to upropastio. za samo 17 pilula sam obubuljicavila kako nisam ni u pubertetu.
kompanija trovaca se zove Bayer Schering Pharma, Srbija i Crna Gora.
ja sam pilule pocela da pijem zbog holesterola, i njegova vrednost je pala za jako kratko vreme.
znam samo da da ta firma vise ne dolazi u obzir.
nenna, zasto je bilo tako vazno da pijes pilule? zar jetra nije vaznija od bilo cega? ja sam htela pilule upravo da bih spasila jetru?

_________________
Deus est Homo!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 15, 2008 2:01 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Postovi: 427
Lokacija: Beograd
Pa i moji problemi s licem su najverovatnije uzrokovani prestankom pijenja Diane35 pre 5 i kusur godina... uzimala sam ih nekih 3 meseca, mada jako neredovno i nedisciplinovano, i za divno čudo, prilično dobro ih fizički podnosila, dok prošle godine umalo nisam presvisla od svakodnevnog povraćanja i mučnine. Pila sam ih zbog problema sa ciklusom, ne sanjajući da ću da izazovem takav hormonski haos u oraganizmu.

Pisala sam dosta o tome na forumu Dermatologija... ukratko, nikad nisam imala problem sa tenom do tada, i to ne u vidu akni i bubuljica, njih nemam ni sada u klasičnom obliku, nego su pore počele da se pune masnoćom, i da se stvaraju komedoni i mitiseri, koje sam ja panično cedilla sa sve kraćim vremenskim pauzama... pa tako demoliram lice za 5 minuta, i lečim posledice agresije narednih 5 dana, pucam pare za preparate, tretmane itd, i čim malo zaceli, ja opet... i tako u krug.

Pretpostavljam da su se zbog tog hormonskog disbalansa pojavile i ciste na desnom jajniku, tj. ta policistična struktura, pa ću pilulama da ubijem 2 muve jednim potezom. Priznajem da malo preterujem što sam do te mere postala opterećena kožom lica... ali to je jače od mene.... manično sam kupovala i isprobavala sve što čujem na nekom forumu ili po preporuci da "sigurno pomaže". A sve vreme sam svesna da tako tretiram samo posledicu, a da UZROK (hormoni) i dalje ostaje.

Zato je ovako najbolje, iako znam koja je važnost jetre kao organa, potrudiću se da je bar odgovarajućom ishranom rasteretim dok pijem pilule.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 15, 2008 12:54 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 9:36 pm
Postovi: 806
Neno, znaci, lice blista! Odlicno! :D Samo jos da resis tu mucninu i glavobolje :-? oslusni organizam, izbegavaj "tesku" hranu i ostalo sto opterecuje jetru, imas ovde bas puno pisano o takvoj ishrani. Nadam se da ti se to organizam jos uvek prilagodjava i da ces kroz koji dan POTPUNO da uzivas u blagodetima pilula bez nus pojava.

Kazi mi koliko kosta Jeanine? Jel ide na recept? Ja poceh novu kutijicu diane, ali moguce da si u pravu, da bi trebalo da predjem na druge.

Citiraj:
ne verujem da bi se neko upustao u hormone zbog tena???
nazalost, to je nekada jedini lek :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 15, 2008 5:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 12:38 am
Postovi: 103
chitam sve ovo, i vidim da svi koji su se javili imaju neki problem. Mene je doktor pitao za istoriju bolesti i moje i u mojoj porodici, i rekao je da bi nikada ne bi prepisao da imam neki hronican zdravstveni problem.

Hiram Abif, jesi li sigurna da su pilule jedino reshenje za tvoj problem? s obzirom na to da imas panicne napade, dodatna doza hormona mozhe svakako da utiche...

Ja lichno znam jako puno devojaka koje su presrecjne i sa Yasmin i sa Jeanine, i sa Logestom, i nemaju niakvih problema


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 15, 2008 7:11 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Nov 27, 2005 6:40 pm
Postovi: 50
Lokacija: Ovde i Sada!
fridakahlo je napisao:
chitam sve ovo, i vidim da svi koji su se javili imaju neki problem. Mene je doktor pitao za istoriju bolesti i moje i u mojoj porodici, i rekao je da bi nikada ne bi prepisao da imam neki hronican zdravstveni problem.

Hiram Abif, jesi li sigurna da su pilule jedino reshenje za tvoj problem? s obzirom na to da imas panicne napade, dodatna doza hormona mozhe svakako da utiche...

Ja lichno znam jako puno devojaka koje su presrecjne i sa Yasmin i sa Jeanine, i sa Logestom, i nemaju niakvih problema


panicni napad sam imala u januaru 2004. godine i pre neku noc. u medicini se to i ne smatra vise panicnim poremecajem vec ''samo'' generazliovanom anksioznoscu. a panicni napad 2004. se dogodio neko kratko vreme nakon pucanja vodene ciste na jajniku. utom je, nakon nestanka ciste, doslo do naglog gojenja a ni jedna uporna dijeta *medicinska* niej urodila plodom. doktor za doktorom, svi su sigurni da su moji problemi, ali svi do jednog, posledica hormonskog disbalansa.
cak i holesterol koji se pojavio, niej mogao da nestane ni od jedne dijete ali se sa 8.5 za 6 dana uzimanja pilula, smanjio na 5.8, bez ikakve redukcije u ishrani.
mislim da je ocigledno da imam izbor - ili cu naci pilule koje mi odgovaraju ili cu se zamajavati simptomima.
i sve i d apristanem na to, 5x veci progsteron od normalnog , u fazi ovulacije, pokazuje da moj organizam simulira trudnocu.
kako mislis da ostanem trudna ako moj mozak misli da sam trudna jer te informacije dobija od jajnika. na zalost, ne postoji ni jedan drugi nacin.

_________________
Deus est Homo!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 16, 2008 1:42 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Postovi: 427
Lokacija: Beograd
Iksa je napisao:
Neno, znaci, lice blista! Odlicno! :D Samo jos da resis tu mucninu i glavobolje :-? oslusni organizam, izbegavaj "tesku" hranu i ostalo sto opterecuje jetru, imas ovde bas puno pisano o takvoj ishrani. Nadam se da ti se to organizam jos uvek prilagodjava i da ces kroz koji dan POTPUNO da uzivas u blagodetima pilula bez nus pojava.

Kazi mi koliko kosta Jeanine? Jel ide na recept? Ja poceh novu kutijicu diane, ali moguce da si u pravu, da bi trebalo da predjem na druge.

Citiraj:
ne verujem da bi se neko upustao u hormone zbog tena???


nazalost, to je nekada jedini lek :roll:


Iksa, ja nisam uzimala Jeanine na recept, nisam sigurna ni da li može, cena im je 513 din, videla sam da ih ima i u Lilly-evim apotekama, mada sam ih ja kupila na drugom mestu.
Kad izračunam koliko para mesečno dajem na razne kremice, tonikiće, sapunčiće, tretmančiće :D 8) + živci koji nemaju cenu, mislim da je ovo najbolje i najisplativije rešenje, i što je najbitnije, efekti su trajni (bar se nadam) ! :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 16, 2008 3:51 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 9:36 pm
Postovi: 806
Malo se raspitah, diane ima najjace antiandrogeno dejstvo, stoga, ako mi one ne pomazu- nece ni jedne :-? sada mi je recimo lice super! Ali zato za 10ak dana- buknuce ponovo :oops: ta druga polovina ciklusa je kriticna.

Jel si ti bolje?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 23, 2008 1:32 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Postovi: 427
Lokacija: Beograd
Evo danas 15. dan kako pijem Jeanine, koža lica mi je san snova, nisam verovala da je moguće da za tako kratko vreme ukrotim hormone.

Mučnine nemam u onom obliku kao na početku, ali su i dalje prisutne, mada više ne povraćam. :-?
Problem je i što me noću često boli stomak, baš u predelu gde je žučna kesa i jetra, pa imam osećaj da se moja jadna jetra muči da preradi pilulu.

Drugo, povišenu temperaturu imam skoro stalno, raspon od 37.1 pa ide i do 37.6... nešto ne verujem da je od pilula, pa sam počela da se pitam u čemu je fora...? :-? Često me poslednjih dana bole mišići i zglobovi, možda je neka upala...
U svakom slučaju, u ponedeljak ću da odradim krvnu sliku i biohemiju, pa ću videti šta dalje...

Pored svih ovih "problema", glavni cilj sam postigla, ten mi je procvetao, pa preporučujem Jeanine svim devojkama koje se dvoume.


Poslednji put menjao nenna dana Ned Mar 23, 2008 1:36 am, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Majestic-12 [Bot] i 83 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: