Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 09, 2008 3:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 20, 2008 12:34 am
Postovi: 13
Nina 75, nista nam nisu rekli za cenu za sletecu vto, samo su nam rekli da se pravi pauza minimum 4 mes, ali verovatno je cena ista. pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Apr 09, 2008 6:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 7:41 pm
Postovi: 14
Lokacija: Ruma
Pauza je individualna, ali zavisi od vrednosti FSH (folikulostimulirajuceg hormona) koji pokazuje rezervu jajnih celija. Ukoliko ti je rezerva mala uglavnom savetuju kraci period odmora, oko 4 meseca. Ja sam imala dobar FSH, receno mi je da vec posle 6 meseci mogu ponovo na stimulaciju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 20, 2008 8:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 8:29 pm
Postovi: 1
Dexter1
Prosla sam kao ti prosle godine u aprilu. Radjena je VTO na Betaniji iz drzavnog budzeta. U pocetku je sve bilo ok: puno janih celija, puno dobrih embriona i na kraju transfer 2 blastociste. Osmi dan od ET sam prokrvarila i beta je tog dana iznosila 13.7. Krvarila sam kao nikad do tad. Posle 2 dana beta iznosi 24.9. Posle jos cetiri dana (sve vreme krvarim), beta iznosi 81. Za sve vreme krvarenja beta se uduplavala, sto je bio dobar znak. Kada je beta bila 81 krvarenje je prestalo. Ja sva sretna. Posle jos par dana ponovo vadim krv, kad ona 23. Bili smo ocajni.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: I tako...
PostPoslato: Uto Sep 23, 2008 10:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 10:06 am
Postovi: 2
Kad je u pitanju klinika Genesis u Novom Sadu, ne znam za ostale sturcnjake, ali imam iskustva sa profesorom
Guduricem - uzasno iskustvo. Moze biti da je stucnjak u svom poslu, ali da je pedofil, to licno potvrdjujem. Ako se i odlucite da idete kod njega na pregled, ni slucajno nemojte ostajati nasamo sa njim u ordinaciji. Prijateljski savet...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 25, 2008 2:56 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm
Postovi: 640
Hmmm.... Pedofil je neko ko maltretira decu! :o Mozda si mislila nesto drugo ipak?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 28, 2008 2:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 7:41 pm
Postovi: 14
Lokacija: Ruma
Ovde sam vam kopirala postove sa serbiancafea, o mom iskustvu sa Genesisom i dr Vesnom Kopitovic. Dugacko je, ali zanimljivo. Zelim vam svaku sreci i toplo preporucujem ovu kliniku.

08. jul 2008. u 11.16
Danas mi je 12. dan od embriotransfera. Klinika Genesis, Novi Sad, dr Vesna Kopitovic. Beta 577. Konacno!

VTO smo radili u Genesisu u Novom Sadu kod dr Vesne Kopitovic, sto sam gore napisala. Nasa dijagnoza je oligoastenospermija, čak poslednji put i kriptozoospermija, suprug je imao samo 100.000 spermatozoida u ml, a pokretljivost oko 10%. Kod mene sve ok.
Radili smo jednu VTO u maju prošle godine o državnom trosku u Narodnom frontu, osecali se sve vreme kao samo još jedan broj, tada sam imala 8 jc, a samo jedan embrion. Nazalost tada nije uspelo.
Kod dr Kopitovic smo se javili u februaru, ali nismo odmah poceli program jer je htela da uradim histeroskopiju koju do tada nisam radila. Histeroskopiju radila na Betaniji.Bilo je sve ok. Od tada nisam prestajala sa kontracepcijom, sve dok nisam popila 4 kutije, ali razlog sto me je toliko dugo drzala na kontracepciji je sto su u spermokulturi supruga nasli esherihiju, pa je pio antibiotike. Nakon toga dala mu je da pije proviron tablete za poboljsanje spermograma i pio ih je sve do punkcije folikula.
Na dan punkcije dao je dva uzorka sperme i to je bilo dovoljno da se oplodi moje 4 jajne celije od 8 izvadjenih. Transfer je radjen 3. dana od punkcije sa 3 osmocelijska embriona. 12. Dana od transfera sam radila beta HCG i rezultat je 577,... samo su mi ga procitali i nisam stigla da idem po njega.
Čula sam se sa njenom asistentkinjom, rekla mi je da je trudnoća sigurno, ali da treba ponovo da sutra izvadim krv da vide kojim tempom beta raste i da se krajem iduce nedelje javim na uz kod njih.
Eto, opet cekam, malo nervozna ali to je to.

10. jul 2008. u 12.04
Danas sam ponovo radila test beta HCG i sada je vrednost 1144, ili 1164, ne secam se šta su mi rekli. Sada sam bas srećna, to nadam se da znači da je sve uredu.

18. jul 2008. u 16.45
Drage moje, eto da vam javim da nosimo blizance. Na ultra zvuku se sada vidi i treci gestacijski mesak, ali doktorka kaže da on nije bas najbolji, ali da se ne brinem, da su ova dva super i da će ovaj treci „otici” sam. Zao nam ga je, ali šta je tu je.
Za nedelju dana idem da nam detektuju otkucaje srca.
Pozdrav za sve vas, VERUJTE u uspeh i ZELITE mnogo.

30. jul 2008. u 09.39
Ipak nosim trojke. I treci se izborio. Registrovana je kod sva tri ploda srcana radnja. Bili smo jako srećni kada nam je doktorka rekla.

20. septembar 2008.
Na ekspertnom sam bila u ponedeljak kod dr Djordja Ilica. Pregled je trajao skoro čitav sat. Bebice su sve dobro, on smatra da je sve uredu, vidjeni su svi potrebni organi, da ne detaljisem. Doktor misli da nosim 2 decaka i jednu devojcicu, mada je to rekao sa rezervom, jer je trudnoća tada bila još uvek mala za definitivno odredjivanje pola.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Nije greshka
PostPoslato: Uto Sep 30, 2008 6:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 10:06 am
Postovi: 2
Znam dobro sta znaci rec pedofil, ali kako drugacije objasniti kada vas u usta ljubi 50 godina stariji covek- doktor u koga kao treba da imate poverenje! koji vas pritom kao "opusta" nekim slatkorecivim pristupom da sve vreme ne znate da li da verujete da se to zaista deshava - sve dok se na kraju ne desi da vas cvrsto zagrli, ljubi u usta, trazi da vi njega isto tako poljubite i jos predlozi da se nadjete negde u gradu ... posto mu se "jako svidjate" ili jos bolje "bas mu prijate". Jesam li mnogo pogreshila kada sam rekla pedofil?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Okt 03, 2008 3:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:47 pm
Postovi: 7
veliki pozdrav!
imam pitanje za forumase: interesuje me da li se za program besplatne oplodnje mogu prijavljivati i parovi koji imaju jedno dete, ali kojima rezultati ne obecavaju drugo? :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Okt 03, 2008 5:24 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm
Postovi: 234
Mislim da ne moze
U jucerasnjem Blicu je izasao tekst o besplatnoj vantelesnoj u privatnim kilinikama koja pocinje da se relazuje za sedam dana
Tu ces procitati koji su uslovi
pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 09, 2008 12:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2007 1:24 pm
Postovi: 20
Ja sam u postupku besplatne VTO u Betaniji i koliko sam shvatila za taj besplatni program se moze svako prijaviti ako je godina do 38 i ako nema nikakvih nedostataka (fizičke prirode, bakterije ili hormonski poremećaji).
Što se mene tiče, ja imam samo reči hvale za dr. Aleksandru Trninić-Pjević i dr. Vesnu Kopitović. Kompletna ekipa u Betaniji je predivna i ljubazna, sve sestre i biolog, i svi doktori. Mene je vodila dr. Aleksandra Trninić-Pjević i na transferu su mi vratili dve oplođene jajne ćelije i sada čekamo. Stvarno sam zadovoljna. Uradili su sve perfektno, sada ćemo videti rezultate. :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Vantelesna u Genesis-u ,Novi Sad iskustva?
PostPoslato: Sre Apr 25, 2018 10:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 25, 2018 10:27 am
Postovi: 1
Prošlo je tri nedelje kako sam poslao mejl preko formulara ovoj klinici, ako se uopšte može nazvati klinikom. Nikakav odgovor nisam dobio. Tri dana za redom zovem i obećavaju mi da će neko da mi se javi. Trećeg dana sam im rekao da nema potrebe da mi odgovore na mejl jer smo odustali od rađenja dijagnostike u Genesis-u. Veoma neprofesionalno i njihov "originalni koncept personalizovane VTO" bi glatko mogao da se preimenuje u nepersonalizivani koncept. Ako nisu mogli za tri nedelje barem da mi potvrde dobijanje mog mejla šta onda da očekujem dalje. Niko ko se javio na moj poziv nije mogao da mi da odgovor na jednostavno pitanje, da li su primili moj mejl. Na žalost ne bih nikome preporučio ovu kliniku.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 73 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: