Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Vaginalni sekret grupa III
PostPoslato: Pet Jul 13, 2007 6:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2007 2:07 pm
Postovi: 18
Molim vas da mi ginekolog odgovori na moje pitanje, a mogu napisati svi koji koji su iamli ovo iskustvo:
Pre 3 nedelje primetila sam pojacan vaginalni sekret, malo cudnog mirisa, na ribu. Bio je proziran i stvarao mi neugodnost, jer sam imala osecaj da sam stalno mokra. Kod gienkolga na pregledu receno mi je da imam II grupu sekreta, cand-, tv-, bv-, jedino izolovana Gardrnella plus anaerobi i dobila terapiju Orvagyl 400mg i ja i decko da pijemo plus ja jos vaginalete i to sve da traje 10 dana, a kontrola za 14 dana. Na kontroli kod drugog doktora ponovnim brisom utvrdjena grupa III, mnogo leukocita i masa bakterija, Papa uredan, negativan. U terapiji mi doktorica daje Efloran vaginalete, za koje se utvrdi da se prodaju samo kao tablete, a da su po sastavu isto sto i Orvagyl, metronidazol. Taj orvagyl me je resio neugodnog mirisa i sekret je smanjen, ali kako onda da je iz grupe II pod terapijom nastala grupa III?
Na lekarevu zabranu odnosa cak i sa upotrebom kondoma, strogo smo apstinirali nismo imali odnose ni sa kondomima, pa je nemoguce da sam se dodatno inficirala. Decko nema nikakve tegobe, a nalaz urina je uredan, a koristili smo pre moje infekcije kondome, pa se nije mogao zaraziti od mene.
U apoteci mi je magistra rekla da nece imati efekta Orvagyl jer sam ga vec koristila a imam III grupu, te mi je preporucila Polyginax vaginalete koje sam uzela i nameravam ih poceti koristiti. Koliko sam shvatila od njih nema stete, jer se daju i preventivno zbog upala. Moja Dg. je Colpitis.
Sta vi mislite ko je u pravu? i kako dalje da se lecim? Da li posle terapije odmah da idem lekaru na kontrolu ili mogu cekati mesec, dva bez preterane zurbe? Jel imao neko slicno iskustvo?
Hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jul 18, 2007 4:38 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
"Vaginalni bris i grupe sekreta:

I ili II grupa - nalaz je uredan,
III grupa u zavisnosti od subjektivnih tegoba pacijentkinje uz bakteriološki vaginalni bris, zahteva specifičnu terapiju ili samo praćenje.

IV grupa sekreta označava gonoreju (triper),

V grupa Trohomonas vaginalis, a VI gljivičnu infekciju (najčesće Candida albicans).
Sve ove grupe zahtevaju specificno lečenje uz obavezan kontrolni pregled (na koji se najcešće zaboravlja) radi potvrde urednog nalaza.

VI grupa ukazuje na gljivice

III grupa sekreta nije isto sto i vaginalni bakterioloski bris kojim se izoluju UZROCNICI infekcije, ona je samo NAZNAKA vrste infekcije! Bakterioloski bris radi se u MIKROBIOLOSKOJ laboratoriji. Infekcije se lece prema antibiogramu nakon uradjenog bakterioloskog brisa. Tom analizom mogu se otkriti razliciti uzrocnici infekcije (hlamidije, miko i ureoplazme, kandida, trihomonas itd).

SVE GRUPE sem pomenute I i II koje se smatraju normalnim, PODLEZU SPECIFICNOJ TERAPIJI u zavisnosti od uzrocnika koji se nadje bakterioloskim brisom.
Ako vam ginekolog pronadje III grupu sekreta, a ne posalje vas na mikrobioloski pregled vec vam odmah gurne u ruke vaginalete 'tri u jednoj' - menjajte ginekologa.

Sami uradite bris na uzrocnike III grupe sekreta u mikrobioloskoj laboratoriji (u bilo kojoj ali najsigurnija je ona na Institutu za Mikrobiologiju Medicinskog fakulteta) i rezultat odnesite ginekologu. Onda cete dobiti monosimptomatsku terapiju, obicno antibiotsku, jer lokalna terapija vaginaletama obicno nije dovoljna (ako se izuzme kandida) za lecenje vaginalnih infekcija."

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 62 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: