Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 29, 2008 1:44 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm
Postovi: 174
Samo da obavestim: ništa u prvom krugu, od juče ponovo krenula sa terapijom pa ćemo da vidimo kakva će reakcija biti ovog meseca i hoćemo li ga "načiniti" :lol:



Pozdravčić

_________________
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 04, 2008 12:09 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 6:24 pm
Postovi: 121
:( :D Gordy ,ma samo napred,desice se sigurno!!!Ja sam postala optimista veci nego ikada,ma mora jednom da se desi!!!!I ja sam zavrsila sa prvom turom klomifena,sutra idem na UZ da vidimo sta se desava!!!???Mada mislim da na mene to nista ne deluje jer ne osecam nikakve promene da se desavaju! Ili je jos mozda rano???Niti mi je stomak nadut niti bilo sta osecam,sem promene raspolozenja, sto za mene nije nista neuobicajeno,i neverovatna potreba za sexom :oops: :wink: ,a doca nam zabranio da se seksamo do ocekivane ovulacije pa mi nesto to bas i nije jasno,kao navodno da svedemo mogucnost infekcija na minimum!!??/ :-? :-? :-? Pa me zanima da li je neko od vas imao iste preporuke doktora da se apstinira do ocekivane ovulacije???to mi je skroz bez veze!!!


Pozdrav svima!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 04, 2008 11:23 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm
Postovi: 174
U sustini ima logike, i to dosta. O cemu se radi, kada se radi spermogram, apstinencija je 3-5 dana, i tada je to onaj rezultat koji oni zele da vide. Apstinencijom do ovulacije, u istom vremenskom trajanju, prilikom sledeceg ciljanog odnosa, dobija se isti taj kvalitet spermatozoida koji se dobije na analizi.


Jutros primila Pregnyl, zakazan odnos za sutra vece u 9:30 :lol:
Ima da umrem od smeha, vec sam zvala MM i obavestila ga da smo "zauzeti" u to vreme, da ne planira nista :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 04, 2008 10:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 6:24 pm
Postovi: 121
He,he :D mogu misliti nasta to lici,zakazotina sopstvenom muzu!!!Show!!! :D :D :D
Nego vidis ,ja i moj muz se nismo drzali toga da izbegavamo odnose ovih dana,cak naprotiv ludo smo se provodili i odavno nam nije bilo tako dobro :lol: !!!iako kao i ti u prvom momentu sam pomislila da ima logike u tome,ipak su preovladale ...neke druge sile :oops: :wink: !!!He,he bas sam neozbiljna ali tako je,ma ne mogu vise da se smaram te uradi ovo a ovo nemoj,te sad moze, a sad ne moze!?? :x Ma bre puna mi je glava svega,i na kraju krajeva od viska glava ne boli!!! :D
E jos me nesto zanima,pimila si pregnil?a kakvi su bili folikuli i u kojoj si ga fazi ti primila?Posto je meni doca rekao da ga kupim i cuvam do trenutka kad nam bude trebao,a mene intresuje kad je taj trenutak,koliki folikul treba da bude?
Sve najbolje i LEPO SE PROVEDI SUTRA :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 10, 2008 6:13 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm
Postovi: 174
Huh :-? odavno nisam pisala sta se desava kod nas... pa da malo osvezim informacije.

Ciljani odnos sa stimulacijom Klomifenom smo imali samo jednom. Nije urodio plodom. Pregnyl sam primila kada je folikul dostigao velicinu od 21mm.

Nakon toga je usledio mesec, ili dva (ne secam se tacno) pauze kada nismo radili nista vec samo uzivali... bili malo na moru i sl.

Sledi jedna inseminacija u nestimulisanom ciklusu... neuspesna.

Zatim smo stimulisali sledeci ciklus, pa smo imali 5 folikula koji su se neravnomerno razvijali. Dva su nekako odmah prerasla i ostala na nekoj velicini od cca 24mm, jedan je pukao sam od sebe pa smo imali i odnose pre pucanja i radili inseminaciju nakon pucanja, da bi nakon svega toga najmanji od svih folikula dostigao pravu velicinu, pa smo njega tretirali Pregnylom i radili jos jednu inseminaciju 36h nakon primanja Pregnyla. Iako smo se u tom ciklusu nadali uspehu... nije se nista desilo.

Poslednji mesec smo radili jos jednu inseminaciju u nestimulisanom ciklusu. Stvorio se jedan folikul, jer su ovulacije kao i menstruacije redovne, radjena inseminacija 36h nakon primljenog Pregnyla... nista ni tog puta.

U cetvrtak idem na kontrolu, da uradim vaginalni bris (jer mi se cini da su mi se pojavile gljivice :roll: ); te UZ da vidim kakvo je stanje i da se posavetujem sa lekarom gde idemo dalje, jer nam je sledeci korak vantelesna. Iskreno - nemam pojma ni koja je procedura ni sta je sve od papira potrebno, ali zbog toga i idemo na konsultaciju pa cemo videti. Po nekoj njegovoj proceni spermatozoidi, iako dobri u analizi spermograma, nemaju dovoljno ili snage, ili tecnosti da prodru u jajnu celiju (ili je opna jajne celije koju ja proizvodim "jaka"). Medjutim, kao sto i on sam kaze, sve je to samo njegova pretpostavka, a vise o tome moze nam reci samo biolog koji ce posmatrati i raditi vantelesnu.

Ne znam vise ni da li da se nadam necemu ili ne... ali znam da cemo pokusati i sa tom vantelesnom - pa sta nam Bog da.


Eto, toliko od mene.


Pozdravcic

_________________
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Cao
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 12:28 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 1:21 am
Postovi: 11
Lokacija: Beograd
Evo i mene da vam se pridruzim, nekako mi je lakse da sa nekim prozborim koju rec. Gordy, svaka ti cast na upornosti i disciplini, bogami je tesko sve uklopiti (smene, drustvene obaveze, pa svaki put i za najobicniji bris nekada i celo pre podne...).
Ja sam se svojoj doktorci zalila jos u januaru da vise od sest meseci pokusavamo i nista, a ona mi je na to rekla, ha, pa sta ti mislis, to moze kad ti hoces, e pa ne moze i ja sam svoje tri godine pravila. I rece mi da se vratim za jos sest meseci pa cemo videti. I posle sest meseci, odem ja opet, uradi ona meni briseve i papa test, i dade mi uput za hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu a MM da uradi spermogram i spermokulturu. Pa posto sam ja naravno bila azurnija od njega, meni otkriju hlamidiju. Onda nas je moja doktorka lecila sa dovicinom, uz neku polusaljivu opasku da treba da promenim decka :-? . Nije mi prijao taj komentar, jer nista smesno nisam videla u hlamidiji, cak sto vise bas sam bila tuzna i zabrinuta zbog postojanja iste. Pa ljudi, niko mi nikad nije rekao da treba da se proverim na hlamidiju iako redovno idem kod ginekologa, narocito zbog pojave ranice na grlicu materice pri izlasku iz puberteta. Od tada mi na kontrolama stalno govore kako grlic izgleda osetljivo, cak mi jedna doktorka rece kao da si tri puta rodila i jednom abortirala (nakon cega sam naravno plakala nekoliko dana). Ja eto, ubedjena da je dovoljno to sto se redovno javljam svom lekaru, da ce mi eto oni reci sta treba raditi, nikad se nisam ni informisala vise oko toga.
Elem, pomogao je nama dovicin, MM tek onda uradi spermogram i spermokulturu i sve je i vise nego dobro. Sada je na redu HSG, ali ja kao za inat pravo ni od kuda dobih pre par dana blagu urinarnu infekciju koja je za par dana vrlo burno zahvatila bubrege. I sad pijem antibiotike i pitam se da ako uspem da dodjem do sterilne urinokulture do sledece menstruacije, sto je izvodljivo, da li treba da radim HSG ili da iskuliram jedan mesec? Nesto me sve to plasi, a i namucili su me bolovi u bubrezima, pa sam bas :( .
Naravno, poslusacu svoju doktorku, sutra bi trebalo da idem kod nje, a mrsko mi je da je bilo sta pitam, belo me gleda i uvek zuri, razgovara sa sestrom kao da nisam tu i kao da ja sama znam sta treba raditi samo eto da mi ona da uput. Nije da nemam poverenja u nju, samo nekad sam bas umorna od...sramota me da kazem borbe, ljuti se bore mnogo duze i vise od mene, pa ne kukaju.
Pozdrav, pa ako neko ima neko slicno iskustvo, meni ce znaciti svaka rec.

_________________
Ponekad nije dovoljan samo razum.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 2:07 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm
Postovi: 234
Hopsice,
stani malo, polako.
To sto ti nije otkrivena hlamidija nije nista cudno. I sama sam imala isto iskustvo, i to tek dve godine nakon lecenja steriliteta.
Bila sam besna, bas kao i ti jer sam redovno isla na ginekoloske preglede.
Bitno je da je ona izlecena, i nastavi dalje.
Zasto odmah da radis HSG?
Mozda zbog infekcije nije dolazilo do trudnoce.
Mnogo je bezazlenije uraditi prvo proveru hormona, folikulometriju pa tek onda ici na HSG. To je uostalom protokol.
Svesna si da je to ipak ozbiljnija intervencija (nije nista strasno ako je u totalnoj anesteziji, ali ako ne mora zasto to raditi)
Eto da ne brines moj HSG nije bio tako los, jajovodi su prohodni iako ko zna od kada smo imali hlamidije i ureaplazme.
Sacekaj jos malo, moj savet.
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Evo mene
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 10:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 1:21 am
Postovi: 11
Lokacija: Beograd
Hvala Bokice na odgovoru. I ja sam se to pitala, ali moja dr ide tim putem. Zasto, ne znam. Kada su mi kontrolni rezultati pokazali da hlamidije vise nema, ja sam je pitala da mi sad ipak prvo pokusamo prirodnim putem, ali ona je kategoricki rekla ne, idemo da vidimo u kakvom su stanju jajovodi. A ja se nisam bunila zato sto sam mislila, kao sto i sada mislim da ona zna sta radi. Tek kasnije sam se informisala malo po netu i videla da dosta ljudi prvo pokusa sa folikulometrijom i proverom hormona, kao sto ti kazes. Eto, ostade mi to nejasno, ona bas ne voli puno da prica. A mozda i voli, nego je ubija to sto ima preko cetrdeset zena tj. pacijenata u smeni.
Bila sam danas kod nje da je obavestim da imam jaku bubreznu infekciju ali da uzimam terapiju i da mogu da stignem da sakupim sve rezultate ako mi urin bude ok i stabilizuje se krvna slika. Danas nije imala guzvu pa sam malo vise od uobicajenih par minuta ostala u ordinaciji. Posle razmatranja svih varijanti, rekla je ne, veruj mi, ne zuri se tebi bas toliko da rizikujemo da unesemo neku bakteriju u matericu, nego ti prvo lepo ozdravi, propusticemo jedan mesec, a onda cemo sve redom da odradimo iz pocetka, i na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu, i kolposkopiju i papa. Pa kad je videla da sam stuzena pri izlasku iz ordinacije kaze, bice,bice, videces, dvehiljade deveta je ta godina. To me je malo nasmejalo.
I tako, eto mene opet na cekanju, pijuckam caj od brusnice i razmisljam cime mogu da se zastitim u narednom periodu od iznenadnih problema, bakterija, virusa. A vreme prolazi i prolazi i prolazi.
:roll:

_________________
Ponekad nije dovoljan samo razum.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 21, 2008 10:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 1:21 am
Postovi: 11
Lokacija: Beograd
I moram da dodam u vezi te hlamidije jos nesto. Eto, nije da laskam sebi, ali u odnosu na moje drugarice, rodjake, koleginice, smatram sebe bas opreznom i informisanom. Pre mog sadasnjeg decka, a buduceg muza, imala sam dve duge veze. Prvo seksualno iskustvo sam imala sa devetnaest godina sa deckom sa kojim sam se zabavljala od sesnaeste. Kod ginekologa sam pocela da idem odmah nakon toga. Od tada na sest meseci, obavezno. Godisnje radim celokupan pregled, zajedno sa posetom hirurgu na onkologiji, jer sam imala sa dvadeset fibradenom na dojci koji je uklonjen. I eto, stalno se pitam, kako neko ko se pridrzava svih lekarskih uputstava moze da zna da treba jos nesto da kontrolise, ako mu to niko ne kaze. Sramota me da kazem, ali dok mi nije ustanovljena, nisam ni znala sta je hlamidija. A sad se pitam koliko li je dugo imam i brine me to sto je imam minimum tri godine, koliko sam sa sadasnjim deckom. Ako sam je dobila pre toga onda je imam, tj. imala sam je preko pet godina. A kakve posledice je ostavila, to je ono sto me sad izjeda, i zato bih i volela da sto pre uradim taj HSG, pa makar da znam na cemu sam.

_________________
Ponekad nije dovoljan samo razum.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 22, 2008 12:24 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm
Postovi: 234
Potpuno te razumem,
Uhvatila me je totalna panika, bila sam ubedjena da su mi jajovodi zapuseni.
Sa svojim sadasnjim muzem sam u braku dve godine, zajedno smo vec devet godina.
Pre njega sam imala jednu vezu i sumnjam da sam od njega to i pokupila, on je menjao partnerke vrlo cesto.
No to niko ne moze utvrditi, i glupo je lupati glavu s tim.
Ti izracunaj koliko je to godina.
Moj HSG nije bio sjajan, ali jajovodi su prohodni sto je najbitnije.
Mozda postoje priraslice dr nije bio siguran, ali to bi se laparaskopijom utvrdili i uklonilo
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 26, 2008 10:20 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 1:21 am
Postovi: 11
Lokacija: Beograd
Hej devojke, nema vas! Kako se borite? Jel ima kod neke nesto novo, mozda lepo? Ja jos lecim svoje bubrege, osecam blage bolove i pored konjske doze antibiotika, narocito pri kraju radnog dana. Nesto mi se cini, daleko je januar (zbog HSGa), pa bice praznici, mozda mi onda odloze za februar, i tako u krug kad me zaokupe negativne misli kraja nema.
Bokice, sta ima kod tebe? Dokle si ti stigla? A ti Gordy?

Pozdravljam vas puno sve!

_________________
Ponekad nije dovoljan samo razum.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 29, 2008 7:17 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm
Postovi: 174
hopsica je napisao:
Hej devojke, nema vas! Kako se borite? Jel ima kod neke nesto novo, mozda lepo? Dokle si ti stigla Gordy?

Pozdravljam vas puno sve!


Jos uvek nisam zakazala razgovor za vantelesnu, nabavila broj telefona i cekam da se psihicki spremim na odlazak u Betaniju pa cu onda da ih zovem.

Nemoj se predati negativnim razmisljanjima. Pa sta i ako te pomere zbog praznika... pokusaj da na to gledas iz ovog ugla: za to vreme ce ti se ocistiti organizam od silnih antibiotika koje pijes, a i na miru ces proci kroz praznike :wink: Najvaznije je da se ti izlecis... sve ostalo je lako :wink:

_________________
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Dec 05, 2008 1:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 1:21 am
Postovi: 11
Lokacija: Beograd
Gordy hvala na hrabrenju :D , meni dobro dodje s vremena na vreme. Ja jos nisam zavrsila sve sa upalom bubrega, dosadne li stvari majko mila! A i bolne! Pre neki dan moja je majka srela moju doktorku, a ova je pita pa hocu li dolaziti da isproveravamo sve briseve iz pocetka. A ja sam imala na umu ideju da malo oladim glavu oko praznika, medjutim sad mi je bas bezveze kad me zena ocekuje. Juce sam cula za jos jednu trudnocu u mojoj blizoj porodici i to bas ona prica, kao nismo ciljali a eto odmah se desilo. Neka su zivi i zdravi, ali ja uvek ostanem nekako....ne znam....setna kad neko tako olako i prica o tome i uspeva u tome. Sinoc mi je bilo bas tesko. Sada je novi dan pa mi je malo bolje.
Pozdravljam te puno Gordy, a vas ostale devojke, valjda ce ova nova godina sto se blizi, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi (koja se u nasem domu vec oseca), barem za neke od nas biti ta-najsrecnija!

_________________
Ponekad nije dovoljan samo razum.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ObGyn
PostPoslato: Čet Dec 11, 2008 2:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 2:15 am
Postovi: 1
Lokacija: balkan
Pitanje za urednike foruma,a i ostale:Kako mogu stupiti u kontakt sa ObGyn?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pitanje za Obgyn
PostPoslato: Sub Dec 20, 2008 4:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 4:21 pm
Postovi: 2
Lokacija: skopje
Postovana Obgyn,
Prvi put se javljam i nadam se da cu dobiti odgovor.
Imam 39 god,pre 9 god sam pokusavala da ostanem truda sa tadasnim momkom,ali bez uspeha(ocigledno)Tada mi je doktor rekao da imam otsustvo ovulcije,pa sam pila clomifen,dabroston i bromergon (posto sam imala mleko)Kad sam prekinula sa deckom i terapijom,uradila sam HSG kod drugog doktora i ispalo je da imam neproodne jajovode i samo jedan(desni) mi je proodan(posle HSG)
Sad sam sa momkom godinu dana i celo vreme probujemopokusavamo ali bez uspeha.Pre 2 meseca sam uradila hormonski status 3 dan od ciklusa i rezultati su:
Estradiol II-27.75
FSH-6.50
LH-3.53
prolaktin-13.30
Sve su u normali.Doktor mi je preporucio laparoskopija i histeroskopija,ali doktor u bolnici mi je uradio samo laparoskopija(rekao da nema potreba od histeroskopija)
Laparoskopski naod:napravljena miomektomija-intramuralen miom 5-6sm,zatim enukleacija i ekstirpacija na kapsula na ednometrioticna cista na desen ovarium i negova endokoagulacija.I hromopertubacija na oba jajovoda koji su propustili metilensko plavo.
Izvinjavam se na mom prevodu na srpskom(ja sam Makedonka)ali nadam se da cete me razumeti.Doktor je rekao da je sad sve u redu i da nemam potreba da uzimam nista..ni za ovulaciju,nista..Da probam prirodnim putem.
Mislim da ja nemam bas vremena za prirodni put ,ali slusam doktora.Koje je Vase misljene?Dali mi je sve u redu?
Mozda glupo pitanje ali mnogo mi znaci Vase misljenje:))))
Puno pozdrava iz Makedonije


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 67 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: