Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 300 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 1:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 25, 2008 4:32 pm
Postovi: 19
Jel moze neko da mi kaze sta je najbolje za intimnu negu. Godinama koristim obican dove sapun, a ovih dana sam citala na internetu da sapun ne treba da se koristi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Uto Sep 22, 2009 12:31 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 22, 2009 12:19 am
Postovi: 1
Sve sto mogu reci za ovu temu je svaka cast. Smatram da je ovo jako korisna tema kako za zene tako i za muskarce, i takodje smatram da svaki muskarac koji iole brine o svojoj boljoj, lepsoj polovini treba da procita i zna minimum 90% ovih tekstova. Jos jednom, svaka cast Tamara.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Uto Sep 22, 2009 4:37 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 7:22 pm
Postovi: 2202
Lokacija: Nemacka
Sapun nije pogodan za negu intimnog dela jer isusuje kozu i nema odgovarajucu PH vrednost. Najbolje je da kupis posebnu intimnu kupku. Koja ce ti najbolje odgovarati moras da vidis sama jer je svako od nas drugaciji. Neke zene koriste samo vodu za pranje, meni licno to nije dovoljno, nekako se ne osecam cisto....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Uto Sep 22, 2009 4:48 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
Postovi: 229
ljubicica-d je napisao:
Jel moze neko da mi kaze sta je najbolje za intimnu negu. Godinama koristim obican dove sapun, a ovih dana sam citala na internetu da sapun ne treba da se koristi.

meni je odlican nivein gel za intimnu negu..pise na njemu nivea intimate, a postoji roze i zeleni..meni je bolji zeleni jer je sa kamilicom


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Sre Sep 30, 2009 12:42 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Kopiracu tekst sa prve strane, da se malo podsetimo :)

Vaginalne sekrecije


Sekreti u vagini su normalni i vazni za zdravlje vashe vagine. Bez sekrecije osetljivo tkivo bi se isushilo.

Normalni vaginalni sekret se sastoji od meshavine celija koje su se ogulile sa zidova vagine, od zdravih vaginalnih bakterija, vaginalne technosti, sekreta iz stidnice koje nastaju sekrecijom iz lojnih zlezda, znoja, Bertolinijevih zlezda i male kolichine technosti iz materice i jajovoda.

Ove sekrecije su hranjiva meshavina ugljenih hidrata, aminokiselina, proteina i kiselina koje proizvode izdashne bakterije laktobacili. Te izluchevine nisu samo normalne vec i vrlo vazne za odrzavanje vlaznosti i zdravlja vagine.

Vagina je organ koji se sam chisti. Primeticete gust, beo sekret na svojim gacicama na kraju dana ili grudvice guste sluzi koja lichi na semenu technost. To moze potrajati par dana ili nedelja i to je NORMALNO i ne treba da te sekrecije pobrkate sa nenormalnim vaginalnim praznjenjem koje je uzrokovano infekcijom i obichno praceno svrabom, peckanjem ili smrdljivim mirisom.

Kod zena varira kolichina i gustina normalnog vaginalnog sekreta. Neke zene izluchuju vecu kolichinu vaginalnog sekreta toliko da se na kraju dana osecaju potpuno vlazno. Ako nema peckanja, svraba ili neugodnog zadaha a ginekoloshki pregled i vaginalna kultura pokazuju da je sve u redu onda je i ta obilna csekrecija normalna. Probajte onda u tom sluchaju da nosite tanke namirisane uloshke i tokom dana smanjite tu sekreciju i iritaciju a vaginu odrzite suvom.


Druge zene luche manje sekreta nego sto je uobichajeno i chesto imaju peckav i shkripav osecaj. Uzrok tome moze biti uzimanje kontraceptivnih pilula, menopauza, dojenje, uzimanje lekova ili dugotrajno vaginalno ispiranje. Vaginalni ovlazivachi i lubrikanti na bazi vode mogu biti od pomoci.

Kolichina, boja i sastav vaginalnog sekreta moze se menjati tokom meseca. Pre same ovulacije mozda cete rpimetiti sluzav, svetao sekret koji podseca na belance jajeta. Posle ovulacije sekret moze biti gust, lepljiv, grudvast i beo. Sekret postaje zuckast kada se osushi. (nekada cete na donjem vesu primetiti zuckaste tragove od sekreta nakon pranja, to nije pokazatelj oboljenja vec normalne reakcije sa deterdzentom.)

kada ste seksualno uzbudjeni vagina luchi svetao sekret, to je luchenje koje olakshava penetraciju u vaginu tokom snoshaja ili ruchne seksualne igre. U zidovima vagine se povecava dotok krvi i buduci da se povecava prokrvljenost krvnih sudova koji okruzuju vaginu technost pod pritiskom krvnih sudova biva izluchena kroz zidove vaginalnog zida. Isprva te izluchevine liche na sitne grashke znoja na zidovima vagine ali sto vishe postajete uzbudjeni i vishe technosti se luchi i vagina biva oblozena skliskim fluidom. Kolichina ove sekrecije se razlikuje kod zena kao sto se i kod jedne zene razlikuje od situacije do situacije.



Tako da, sredstvo kojim cemo odrzavati lichnu higijenu nece pokazati iste efekte kod svih zena koje ga koriste, sve je individualno i treba probati vishe proizvoda i sredstava pa saznati shta najvish eodgovara nashoj kozi, nekome je to neki gel, nemoke sapun, nekome kupka...sve je drugachije za svaku zenu, pa chak i za jednu zenu a u razlichitim delovima ciklusa.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Sre Sep 30, 2009 12:43 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Vodite brigu o svojoj stidnici

Pranje

Perite svoje usmine blagim, hipoalergenskim technim sapunom ili nemojte uopshte koristiti sapun. Izbegavajte teshke, obojene, parfemisane sapune.

Rashirite usmine na stranu i operite prostor izmedju velikh i malih usmina. Tu se moze nakupiti gust i lepljiv sekret koji luche zlezde smeshtene u usminama. Upotrebite mekanu vlaznu rukavicu za tushiranje ili uperite mlaz vode tusha na to mesto da biste sprali sekret.

Da biste odrzavali klitoris chistim i zdravim, povucite unazad kapuljachicu ili perpucijum klitorisa i koristeci se toplom vodom i mekim ruchnikom nezno otklonite svaki sekret koji se nakupio izmedju navlake i glavica. Kod mushkaraca se taj sekret zove smegma, chini ga gust sekret koji sadrzi celije koje i loj il zlezda perpucijuma, a moze da izazove lepljenje perpucijuma za klitoris. Ako se ovo dogodi mozete osetiti bol prilikom odnosa ili masturbacije.

Posle odnosa obavezno operite svoju vaginu i stidnicu. To znachi da ako ste uveche imali odnos operite se pre nego sto odete na pochinak. Budite sigurni da ste potpuno uklonili tragove gela, lubrikanta, meda, chokolade, shlaga, ukoliko ste ih koristili prilikom odnosa. Ako se ostave duzi vremenski period ostatci ovakvih materija mogu izazvati iritaciju ili infekciju usmina. Osim toga, mnogo je bolji prirodni ukus i miris usmina.

Bez obzira da li ste se tushirali ili kupali u kadi napunjenom vodom budite sigurni da ste uklonili sve tragove sapuna iz vagine i stidnice. Obrishite potpuno stidnicu od vlage. Fen nameshten na hladno duvanje moze biti zabavan nachin da se osushite.

Nemojte koristiti vaginalno ispiranje, ono uklanja dobre bakterije, menja hemijsku ravnotezu vagine i povecava sanse za infekciju. Pokazalo se da povecava rizik od zapaljenskih oboljenja (infekcija jajnika).


Dnevne navike

Uvek se brishite od spreda ja pozadi-od stidne kosti ka analnom otvoru. Brisanje u suprotnom pravcu moze dovesti bakterije iz analnog otvora u vaginu gde izazivaju infekcije.

Kupujte uvek beo. nenamirisan toaletni papir. Boja i mirisni sastojci mogu biti iritirajuci.

Ne gnjavite se time da kupujete deodorantne tampone i uloshke. Mentrualna krv nema miris, bakterije koje se namnoze daju neprijatan miris. Ako chesto menajte uloshke ili tampone necete imati problema za zadahom.

Izbegavajte zenske higijenske sprejeve jer izazivaju alergijske reakcije, crvenilo koze i ozbiljna zapaljenja stidnice, povecavaju rizik od nastanka vaginalne infekcije. Pored toga, losheg su ukusa i mogu biti smetnja prilikom oralnog seksa, ako ej vash partner alergichan na sprej, vash provod za oto veche je propao.

Pre nego sto reshite da se depilirate bilo kremom ili voskom, nanesite malu kolichinu te supstance na vashe velike usmine da bi testirali da li ste alergichni na to sredstvo. Bez obzira koje sredstvo koristite za depilaciju nikako nemojte da dozvoite da hemikalije tog proizvoda dodju u kontakt sa vashim osetljivim malim usminama.

NE STAVLJAJTE U VASHU VAGINU NISHTA STO NE BISTE STAVILI U USTA! Vagina je jedno od najchistijih mesta na vashem telu. Chistija je od vashih usta, stoga pre nego upotrebite krastavac za samozadovoljavanje prvo ga dobro operite.

Budite sigurni da su ruke koje dodiruju vashi vaginu dobro oprane i dobro podrezanih noktiju. Dugi i iskrzani nokti mogu izazvati ranice unutar vagine.

Nosite samo pamuchni donji vesh. Sintetichke gacice zadrzavaju vlagu i ne dozvoljavaju kozi stidnice da dishe, povecavaju rizik od infekcija.

Nemojte nositi donji vesh u krevetu. Zapravo, skinite ga chim udjete u kucu.

Jedite dobro izbalansiranu hranu. Smanjite unos prostih shecera. Hrana bogata secerima povecava rizik od infekcija.




Seksualne navike

Unutar vashe vagine koristite samo lubrikante na bazi vode. Lubrikant pomaze pri suvoci vagine shtiteci je od povreda i iritacija tokom seksa, ali lubrikanti na bazi ulj mogu oshtetiti kondom od lateksa ili dijafragmu. Ulje moze izazvati i infekciju.

Nikada nemojte dopustiti da penis prst ili bilo shta drugo udje iz rektuma u vashu vaginu pre nego sto bude oprano.

Koristite kondom da biste smanjili rizik od polno prenosivih bolesti.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Sre Sep 30, 2009 12:44 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Vaginalni mirisi


Ne zna se ko je prvi izmislio prichu da vagina smrdi na ribu, ali izgleda da su svi u to poverovali. Rano su nas nauchili, verbalno i neverbalno da nasha vagina ruzno mirishe. Reklamne agencije su iskoristile nashu nesigurnost oko toga kako mirishemo i ubedile nas da je nash prirodni mirish neprijatan i da ga treba unishtiti, dezodorisati,sanitarisati, potisnuti, prikriti i zameniti cvetnim mirisima. Apoteke prodaju sprejeve, sapune, pudere, kreme, dezodoranse, namirisane uloshke i tampone, sve u cilju da nas ratosiljaju nasheg prirodnog zenskog mirisa.

Prirodni miris vagine najbolje se moze opisati kao prijatan miris moshusa, mada svaka zena ima svoj poseban mirisni 'potpis'. Nashi seksualni partneri misle misle da je nash prirodni miris vrlo privlacan i seksualno uzbudljiv. Odista, neke zene tvrde da njihovi seksualni partneri imaju duzu i jachu erekciju kada vaginajlni sekret namazu preko grudi neposredno pre snoshaja.

Vazno je da se upoznate sa svojim jedinstvenim mirisom da biste znali da cenite njegovu moc, ali i da biste lakshe prepoznali vaginalnu infekciju. Da biste upoznali vash miris stavite dobro opran kaziprst u vaginu sto dublje mozete, a da vam ne bude neprijatno, nemojte dozvoliti prstu da dodirne stidnicu. Izvadite prst, mahnite njime desetak cm ispred nosa i duboko udahnite - to je vash lichni, jedinstveni miris.

Na vaginalni miris moze da utiche ono shto jedete, pijete ili pusite. Ishrana bogata mesom, belim lukom, crnim lukom, zachinima ili alkoholom moze da promeni karakter i intenzitet vasheg mirisa. Neki kazu da takav sekret ije tako slatkast u mirisu i ukusu. Slichno tome, pushenej cigareta ili marihuane moze promeniti vashu prirodnu aromu, isto kao i uzimanej nekih lekova i hormona, Kontraceptivne pilule mogu da pojachaju intenzitet vaginalnog mirisa.

Miris vashe vagine se menja tokom mesecnog menstrualnog ciklusa. Najprijatniji miris se javlja u periodu ovulacije ili u sredini ciklusa. Ponekad pred kraj menstruacije mlaz krvi se uspori i pretvori u kapljice koje se zadrzavaju na brojnim naborima vagine. Bakterije koje tu normalno zive se pomehsaju sa krvlju sto moze izazvati neprijatan miris.

Mozete primetiti da se miris vashe vagine menja i nakon sto mushkarac ejakulira u nju - i taj miris je drugachiji kod svakog mushkarca sa kojim ste imali odnos. Sperma nekog mushkarca moze izazvati neprijatan vonj kada se pomesha sa vashim vaginalnim sekretom. Isto tako vikend koji ste proveli u mnogobrojnim odnosima moze ostaviti u vagini prilichno odbojan zadah.

Vecina zadaha koji osetimo kada skinemo gacice ne dolazi iz vagine vec od stidnica. Stidni brezuljak i velike usmine prekriveni su dlachicama i mnoshtvom lojnih i znojnih zlezda, male usmine i klitoris isto tako sadrze lojne zlezde. Povrshinski sloj koze, dlachice, odeca zadrzava vlagu i pravi toplu okolinu koj aje veliko leglo prirodnih bakterija koje svi imamo na nashoj kozi i genitalijama, bakterija koje, kada se namnoze, proizvode neprijatan miris. Kada nosimo gacice, hula-hop charape i pantalone, ili chesto sve to zajedno, tada prizivamo problem. Ako nosite hula-hop charape nosite ispod pamuchni vesh i nemojte nositi pantalone preko ili skinite hula-hop charape a ispod pantalona obujte dokolenke ili charape sa pojasom za charape ili sokne.

Zapamtite, stres takodje izaziva povecano znojenje stidnice. Gusta smegma se nakupi izmedju nabora usmina i ispod prepucijuma klitorisa, podruchja koja su odlichno leglo za bakterije koje izazivaju neugodan miris. Dobro perite svakodnevno nabore izmedju usmina i stidni brezuljak, odrzavajuci stidnicu sto je moguce suvljom. Ako vas brine vash miris nosite nenamirisane vlazne maramice sa sobom i koristite ih svaki put kada idete u toalet da biste njim aobrisali stidnicu i medjicu. Da biste izbegli iritaciju neka maramice budu bez mirisa i alkohola. Ako koristite veliku torbu u nju stavite plastichnu bocu sa shtrcaljkom na vrhu. Mozete je napuniti toplom vodom i rasprshivanjem prati stidnicu pre brisanja. Naravno, ako vam je bide dostupan to je najbolja solucija.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Sre Sep 30, 2009 1:42 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Dugo nije bilo novih tekstova, pa ajde malo da osvezim temu!

Seksovezbe

Trening za povecanje vase seksualnosti


Sigurna sam da da ste svesni koliko dobrobiti donosi vezbanje. Redovno vezbanje je koristno za srce, pomaze pri gubljenju tezine i stiti vase kosti. Sigurno ste culi vec sve razloge zbog kojih bi trebalo da pochnete da vezbate, ali da liste svesni da redovnim vezbanjem mozete da promenite prosecno vodjenje ljubavi u fantastican seks tipa ne-mogu-da-sacekam-da-ispricam-prijateljici?

Da bi shvatili zasto je potrebna vezba, samo obratite paznju na to shta se deshava sa vasim telom tokom seksa. Kako postajete seksualno uzbudjeni tako vam srce pochinje ubrzanije da kuca, brzina otkucaja se povecava kako vodjenje ljubavi odmice i dostize vrhunac za vreme orgazma. Krvni sudovi potiskuju krv u vase grudi, bradavice, vaginu, karlicu, kozu i mishice. Krvni pritisak raste, disanje se pojachava, ubrzava tako da kako se priblizava orgazam moze se desiti i zadihanost. Mishici trbuha, ledja, zadnjice i butina se solidno naprezu pri pokretima za vreme seksa. Kako se priblizavate i dozivljavate orgazam misici lica, vrata, nogu, ruku i trbuha se mogu grchiti mimo vase voljne kontrole.

Kada pomislimo na seks obichno se koncentrisemo na ono shto se deshava sa nashim erogenim zonama, ali kao shto vidite, to dozivljava celo telo - svaki sistem u telu se stimulise. Ako je seks stvarno odlichan, bice to i solidan trening. Kao i kod sportskih stremljenja, shto je bolja forma bice bolji i dozivljaj. Postizanje dobre fizichke forme ce vam pomoci da vishe uzivate u seksu.

Sta zapravo vezba chini za vas seksualni zivot?

Vezbanje pomaze da s epoboljsa stamina ili izdrzljivost, savitljivost i jachina - sto su vazni elementi za odlichan seks. Ljudi koji redovno vezbaju vishe zele seks, cheshce ga upraznjavaju, lakshe se uzbudjuju i vishe uzivaju u seksu od onih koji ne vezbaju. Vezba cak moze da ucesta i pojaca vase orgazme.

Izdrzljivost

Izdrzljivost ce vam omoguciti da vodite ljubav onoliko dugo koliko zelite. Setite se, zenamaje u proseku potrebno 12 minuta da dostignu orgazam, iako je nekima potrebno i vishe sat vremena stimulacije. Staminu mozete povecati ako u svoj dnevni raspored ukljuchite aerobik vezbe. Samo 20 minuta aerobnih vezbi dnevno vam moze poboljshati izdrzljivost da se nosite sa najboljim ljubavnicima na svetu.
Ove vezbe podrazumevaju, ostar hod, trchanje, plivanje, tenis, preskakanej konopca, voznju bicikla ili pak chasove aerobika, probajte i neke od novih vrsta aerobika, Tae Bo ili steo aerobik. Sve vezbe pruzaju odlichan kardiovaskularni trening i povecavaju jachinu donjeg dela tela.

Savitljivost

Treniranje savitljivosti vam omogucava da zauzmete bilo koji polozaj tokom seksa. Pruzice vam slobodu da budete kreativni u svom seksualnom repertoaru ili da se postavite u polozaj u kom se najvishe stimulishu vase najosetljivije tachke. Mocicete da obavijete noge oko njegovih ledja, stavite mu pete an ramena, ili zauzmete bilo koji od polozaja opisanih u Kama sutri. Cak i ako vam se ne svidja gimnastichki seks, povecana savitljivost ce smanjiti da za vreme seksa dobijete grcheve u mishicima, istegnuca ili bolove u zglobovima. Ova vrsta agilnosti dolazi sa redovnim istezanjem. Najbolje rezultate cete postici sa samo 20 minuta istezanaj celog tela, tj jogom, pilatesom ili Yai Chi vezbama, koje su odlichne za povecanje savitljivosti.

Snaga

Vezbanje za snagu zateze vase misice i pomaze im da efikasno dejstvuju, sto vama omugucava da zauzmete bilo koji zeljeni polozaj. Omogucava vam i da pomaknete telo partnera do tachke koaj vam pruza najvishe zadovoljstva, ili da ga tu zadrzite onoliko koliko je potrebno.
Vezbe snage en znache da cemo se pretvoriti u bodybildere :) chinjenica je da zensko telo nema takav hormonalni sastav da bi mogli drastichno da pormenimo nashe telo, tako da nema razloga za strah.
Za dobrobit vaseg seksualnog zivota dodajte u dnevni raspored vezbe snage, tri do chetiri puta nedeljno. Dizanje tegova, vezbanje sa elasticnim trakama, sklekovi, trbushnjaci, zgibovi...pomocice da vase telo postane chvrsto i zategnuto a osecacete se jachom i sa vecom kontrolom nad svojim telom i zivotom. Ojachavanej donjeg dela ledja, i mishica karlice moze vam olakshati da postignete orgazam ili ga uchiniti intenzivnijim.

Samopostovanje

Vezbanje vam moze povecati samopouzdanje, tako sto ce uchiniti da se osecate samopouzdano i uskladjeno da tim kako izgledate i kako se osecate. Zene chesto brinu oko svake izbochine ili mekanog mesta na svom telu, pa se kriju ispod pokrivacha, vode ljubav sa ugashenim svetlima sve iz straha da partner ne otkrije njihov nedostatke. Ako se osecamo loshe zbog svog izgleda to moze ometati nase potpuno zadovoljstvo u seksualnom chinu.

Vezbanje ce vam pomoci da izgubite nekoliko nezeljenih kilograma i santimetara, bicete chvrshci, zategnutiji i vishe raspolozeni za avanture. Redovno vezbanej ce vam dati hrabrosti da odbacite pokrivache, ostavite svetlo upaljeno ilida chak svom partneru priredite striptiz :)

Znajte da je i sam seks oblik aerobnog vezbanja i da ce vam pomoci da izgubite nezelejen kilograme. Za minut se sagori do 6 kalorija, zamislite samo sta dnevna doza dobrog seksa moze za godinu dana da uchini za vase telo.

Sreca

Tokom vezbanja vase telo produkuje endorfine, koji se ponekad zovu i hormoni srece, jer podizu raspolozenje i mogu chak i bol privremeno da smanje. Vezbanej ce vam takodje pomoci da smanjite stres, uznemirenost i tugu. Ako ste dobre volje lakse cete pozeleti seks a i vise uzivati u njemu.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Sre Sep 30, 2009 3:50 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Opshte dobrobiti vezbanja

- vezbanje vam ojachava srce tako da dobijate energiju i izdrzljivost za noc dobrog seksa. Takodje, smanjuje se rizik od srchanih oboljenja.

- vezbanjem ojachavate respiratorni sistem i chite ga efikasnijim, tako da mozete funkcionisati duzi vremenski period a da ne ostanete bez daha

- Vezbe snage smanjuju LDL ili losh holesterol koji moze da zapushi krvne sudove. Njihova propusnost povecava protok krvi kroz celo telo, ukljuchujuci i karlicu, vaginu, pa se tako uzbudjenje povecava kao i vaginalna lubrikacija i seksualno uzivanje

- Vezbanje smanjuje rizik od hronichnih bolesti, kao shto je povishen krvni pritisak, dijabetes, ili druga oboljenaj koja ometaju seksualni chin i uzivanje

- Vezbanjem se poboljshava san, a san poboljshava seksualni zivot

- Vezbanje moze da ublazi simptome PMS-a koji stvarno znaju da unishte libido.


Saveti za vezbanje

Pre nego zapochnete neki od programa za vezbanje potrazite saglasnost od svog lekara.

Zapochnite polako i sa povecanjem vashe snage i izdrzljivosti postepeno pojachavajte i vezbanje. Ako nagovorite partnera da vezba sa vama to ce biti idealno. Dokazano je da mushkarci koji redovno vezbaju imaju povecan nivo testosterona, jache i chesce erekcije, vishe zelje za seksom i srecnije partnere :) tako da nagovorite i aprtnera da pochne sa fitnesom, aerobim vezbama, sportom.

U svemu ovome nemojte preterivati, poshto previshe vezbanja moze imati negativan uticaj na seks, jer ste previshe umorni i bolni cak i za seks na brzaka. Vrlo intenzivno i naporno vezbanje, kao kod nekih sportskih treninga, moze znatno sa smanji nivo estrogena u organizmu zen , da dovede do poremecaja menstrualnog ciklusa, vaginalne suvoce i slabljenja kostiju.

Najbolje je umereno vezbanje. Ako se desi da tokom vezbanja primetite promene u ciklusu obratite se lekaru.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Pet Okt 02, 2009 12:14 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 19, 2009 11:12 am
Postovi: 18
Svaka cast i hvala puno na informacijama. :wink:

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Pet Okt 02, 2009 10:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 11:03 am
Postovi: 17
Tamaraft, je savrsenstvo za neke koji ni ne poznaju sebe!!!!!! Svaka ti cast!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Ned Okt 04, 2009 12:42 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 1:12 pm
Postovi: 24
imam veliku dilemu, i strasno bih zelela da mi neko pomogne. Ginekolog mi je prepisala vaginalete i kada ih stavljam , kada udje ceo prst naidjem na neki visuljak oko koga kao da mogu da vrtim prst. Interesuje me sta bi to moglo da bude. Prvo sto mi je palo na pamet po slikama iz literature je cervix. Ali neznam da li je moguce dodirnuti ga prstima prilikom stavljanja vaginaleta. Molim vas neka mi neko ko je upucen ili je osetio tako nesto pomogne. Taj visuljak koji napipam nalazi se na zidu sa strane gde je mokracni kanal ili sta vec. Barem tako meni deluje.

Unapred veoma zahvalna :( :( :( :( :( :( :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Ned Okt 04, 2009 9:28 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
Postovi: 229
da..to sto ste napipali jeste cervix iliti grlic uterusa.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Sta svaka zena MORA da zna!
PostPoslato: Ned Okt 04, 2009 5:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 13, 2009 1:12 pm
Postovi: 24
hvala :) :) :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: LOLA
PostPoslato: Ned Okt 04, 2009 10:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 03, 2009 11:05 am
Postovi: 16
Delujes mi kao pametna dewojka. Da li mogu tebe da pitam za strucan sawet?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 300 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 87 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: