Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Sizofrenija i trudnoca
PostPoslato: Pet Mar 07, 2008 6:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 11:48 pm
Postovi: 3
Pozdrav. Uf..odakle da pocnem..Moj drug je(kao i ja) female to male transseksualna osoba(muskarac zarobljen u telu zene). Prekinuo je sestomesecnu testosteronsku terapiju ne bi li imao potomstvo. Menstruacija se vratila. Problem je sto ima dijagnostikovanu i sizofreniju. Prekinuo je sa lekovima,namerava da zatrudni inseminacijom,nasao je donora..ali simptomi su se vratili :( .Ima nepodnosljive auditorne halucinacije koje vrse pritisak na njega da misli,nesanicu...i u takvim trenucima razmislja da odustane od ideje da ima dete.. U medicinskoj istoriji imao je pokusaj samoubistva,zivi sam..

moje pitanje je..Kako sizofrenicari prolaze kroz trudnocu?Da li postoji neki nacin da mu se ublaze simptomi a da se ne ugrozi fetus?

Nakon trudnoce,planira da nastavi testosteronsku terapiju i kao otac dize dete.
(Nije iz Srbije, u kontaktu smo preko interneta,povucen je i tesko se poverava ljudima..vezao se za mene,ne znam kako da mu pomognem osim razgovorom trenutno :( ).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 07, 2008 10:05 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Postovi: 614
Lokacija: beograd
Ne znam uopste koliko je pametno da neko sa slusnim halucinacijama, pokusajem samoubistva i uz sve to poremecajem seksualnog identiteta ostane u drugom stanju? Nemoj te me pogresno shvatiti, ali podizzanje dece je tezak"posao"i za psihicki zdrave ljude, a kamoli za vaseg prijatelja, koji je opasan i po samog sebe...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 07, 2008 11:50 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:48 pm
Postovi: 737
hm....juce ja ulazim u jedan poznati institut za lepotu i negu,fontane bla bla bla ma lepota,zene ozarene od silnih tretmana sve cvetaju ,muskarci nasmejani izlaze iz teretane krecu na masazu,kad sedi muskarac,onako vitak,ja ga vidim sa ledja,po prekrstenim nogama rekoh da ima neke niti zenstvenosti,kako prolazim gledam u u lice,neobrijan,celav ma musko bre....kad me muz ustine i sapne NOKTI.a doticni gospodin,muske brade,muskih ramena,muskog glasa,sa nadogradjenim srebrnim noktima!!!!!!!ja u soku.uvek sam mislila da sam ok sa tim stvarima,homoseksualce imam medju prijateljima,i cak su mi interesantni ali ovako nesto prvi put videh.
poenta moje price,ko se u toj svoj proceduri zbunio pa je nastala zena zarobljena u muskom telu?licno mislim da ti ljudi jednostavno ne prihvataju sami sebe,pa kako ce dete?
sve ovo nisam napisala iz lose namere,ovo je samo MOJ STAV i iznela sam ga da bih mogla da se izjasnim zasto mislim da takva zena u telu muskarca ne bi bila pogodna osoba za psihicki i sigurno fizicki razvoj jednog deteta.o samoubistvu ne moram ni da pricam.....
zelim tvom prijatelju sve najbolje naravno,ali cinjenica je da je on nesretna nestabilna osoba,koja pokusava da se dovede u red prvo menjanjuci svoj pol,a sada i potrebom za detetom verovatno javljenom radi hormona.
eto...ajde sad me resetajte :lol:

_________________
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lt1m.lilypie.com/aFKtp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers" /></a>


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 08, 2008 12:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:03 am
Postovi: 14
Lokacija: Novi Sad
Jedan od mogućih uzroka shizofrenije je nasljeđivanje gena odgovornih za nastajanje shizofrenije. Činjenica je da se bolest pojavljuje češće u nekim obiteljima, među krvnim srodnicima.
U usporedbi s djetetom koje ima zdrave roditelje, rizik obolijevanja od shizofrenije je teoretski 9 do 16% veći u djeteta koje ima jednog od roditelja oboljelog od shizofrenije. Ako su oba roditelja oboljela od shizofrenije, rizik obolijevanja djeteta se kreće između 40 do 60%. Za djecu osobe koja ima roditelja, brata ili sestru oboljele od shizofrenije, rizik obolijevanja od shizofrenije je oko 3%. U jednojajčanih blizanaca, ako je jedan oboljeli, vjerojatnost je oko 50% da će oboljeti i drugi, a u dvojajčanih blizanaca podudarnost za shizofreniju je manja i iznosi oko 10%. Mogućnost da dijete čiji su roditelji zdravi tijekom života oboli od shizofrenije iznosi oko 1%.
Ovo sam nasla na http://mentalno.plivazdravlje.hr/shiz/

_________________
Časa je uvek polu PUNA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 10, 2008 5:17 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 2:56 pm
Postovi: 1378
Keep it simple...if he is unstable now...the pregnancy will make him feel significantly worse. He probably become unstable due to all steroids that he had been taking for a long time and stopped taking right now...hormonal disbalance is terrible for him, and enough to make schycophrenia symptoms to come back and even become suicidal !!!

He is not well enough to go throught this process of achieving pregnancy right now...hold on ! Suggest him to go and see a phychiatrist, who is going to give him meds and make him stable.
Some meds which can help him are not contraindicated during pregnancy...therefore...no rush!

_________________
Pozdrav,
ObGyn


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 77 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: