Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 09, 2007 11:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 9:37 pm
Postovi: 2
Vec duze vremena imam probleme sa pojacanim sekretom i cestim mokrenjem, sto zna cesto biti jako naporno. U braku sam nesto vise od godinu dana i pokusavam ostati u drugom stanju, ali to nikako da se desi. Pre 15-ak dana nastupilo je konstantno peckanje. Nakon posjete ginekologu, propisao mi je vaginalete Neo-Penetran i Panolon mast, sto sam odmah pocela koristiti (04.05). Obicno kada treba da dobijem, prva dva dana je to kao smedjkast sekret, a ona posle toga 7 dana imam normalno. Prosli mesec ta "smedjkasta tekucina" pojavila se 9. a dobila sam 12. i to je trajalo do 19. Ovog mjeseca 7. se pojavila izrazito crvena tecnost i od tada pa do danas (09.05.) nisam dobila, ali se povremeno pojavi ta "smedjkasta tekucina". Molim Vas da mi odgovorite da li je ovo normalno! Ako sam slucajno u drugom stanju, kakve mogu biti posledice ovih vaginaleta?
04.05.2007:
VS=III i VI
PAPA=II
Masa Le
Unaprijed zahvalna!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Dijagnoza policisticnih jajnika
PostPoslato: Čet Maj 17, 2007 6:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:19 pm
Postovi: 3
Lokacija: Hrvatska
Postovana dr. ObGyn

Imam 23 god. i postavljenu dijagnozu policisticnih jajnika 2005.godine.za cije lecenje sam po receptu ginekologa uzimala Diane 35,nakon kojih nije bilo ni najmanje promene.Prvu menstruaciju dobila sam dosta rano sa 10 godina i sve je bilo uredu,da bi sa 13 ili 14,vise se ni nesecam, imala operaciju slepog creva nakon cega su se pojavili nenormalni bolovi i krvarenja 7-10 dana za sto mi je svaki mesec bila terapija spazmex.I prije 3,5 godine sam dosla do ginekologa koji mi je prepisao Triqvilar koji sam pila manje od godinu dana,uglavnom bolovi su postali podnosljivi i krvarenje se smanjilo.Znaci 2 godine se borim sa problemom neplodnosti i ne znam vise kome da se obratim jer sam imala dosta lose iskustvo sa 4 ginekologa i svaki je imao neku svoju teoriju i misljenja su bila sasvim razlicita,ukratko ,zavlacili su me.Zadnja preporuka jednog ginekologa je da se javim u Antisterilitetnu polikliniku,koja je imala nekoliko slucajeva smrti pacijentica i nalazi se pod istragom kao i doktori kojima se trebam javiti.
Poslednji nalaz koji sam napravila je hormonsko testiranje na 21 dan ciklusa,tj.ovulacije.Inace,ciklus mi je redovan 28-30 dana.
Nalaz:
FT4 17.37
FT3 6.87
TSH 1.92
ANDROS 11.9
DHEAS 5.28
E2 643
PROGEST 49.9
FTESTO 5.96
Po njima nalaz je uredan?Samo sto vise ne znam kome da verujem.
Suprug je napravio spermiogram i po misljenju specijalista sve je u granicanma normalnih vrednosti.
Niko u porodici nije imao ovakav problem,jedino je baka(mamina mama preminula prosle godine nakon operacije maternice i tumora koji su odstranili tezine 4 kg.)

Nadam se da cete naci vremena da date svoje misljenje i savet.
Unapred zahvalna


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Maj 24, 2007 11:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2007 12:38 pm
Postovi: 43
Pošto sam iscrpno prelistala skoro ceo forum ginekologija, nekako nisam uspela da nađem odgovore na sva pitanja pa ovom prilikom postavljam. Pišem iscrpno sve što mi se dešavalo ne bi li objasnila sve kako treba .
Imam 29 godina, do sada nisam rađala i nisam imala nikakav pobačaj. Pre šest godina sam bila kod ginekologa u stud. ambulanti u NS zato što sam htela da stupim u sex. odnose i smatrala sam da je potrebno da se konsultujem. Bila sam kod Mirjane Ševčuk ili slično, inače ne znam da li je još načelnica studentske poliklinike u NS ili nije, ali smatram da je to velika sramota. Pregled kao pregled je bio dosta bolan, iako je bio kako ona kaže “samo” površinski jer sam bila nevina. Rekla mi je da imam sekret i urađen je bris. Ispostavilo se da je treća grupa i ja sam dobila nistatin vaginalete bez objašnjenja kako postupati sa njima i šta je to. Nisam tada imala mogućnosti da se konsultujem ni sa kim, a i smatrala sam ako ti nešto lekar da valjda on zna šta je šta. Od tada počinju moje nevolje. Uveče ja stavim nekako, a ujutro se probudim sa užasnim bolovima u donjem delu stomaka i krvarenjem. Odem odmah kod nje, ona žena pogleda, preblede i kaže sve je u redu. Kaže da je sve u redu i da ne uzimam više vaginalete i izbaci me iz ordinacije, bukvalno. Ja se vratim iz kabine tako polu gola i pitam da li će prestati bolovi i posle koliko ja mogu imati odnose. Ona kaže sve je u redu, ako ne prestanu bolovi da se javim ponovo za nedelju dana i prozvala drugu pacijentkinju. Posle mesec dana sam imala prvi put odnos, sa kondomom koji je prošao bez krvarenja, koja kap. Pošto mi se pojačao sekret i bolovi su bili učestaliji otišla sam ponovo kod ginekologa naravno ne kod iste, malo sam pričala sa drugaricama i uporedili smo priče, žena je monstrum, ali o tome možda drugom prilikom šteta je učinjena. Drugi ginekolog mi je ustanovio da posle samo jednog odnosa sa kondomom imam hlamidiju i ranicu na grliću. Bris je bio ponovo III, papa II. Posle uzimanja terapije od dva meseca isključivo antibioticima bila sam izlečena. Rečeno mi je da za bris III grupa ne treba uzimati ništa. Neću komentarisati njenu reakciju na predhodno lečenje. Rečeno mi je da se ranica povukla.

Išla sam od tada redovno na kontrole kod ginekologa na svakih 6 meseci. Stalno sam imala malo pojačan sekret bez boje i mirisa za šta su mi rekli da je to normalno. Za svo to vreme prilikom sex. odnosa koristila sam kondom. U međuvremenu se ispostavilo da sam alergična na neke vrste kondoma. To za mene nije ništa čudno jer imam dosta osetljivu kožu (npr. Ne mogu do sebe da imam ništa što nije pamuk, gaćice, majice, pantalone ne mogu da koristim sve vrste uložaka. Čim dođem u dodir sa nekim jačim mirisima ispuca mi koža na nosu i dobijem herpes itd. Ništa veliko ni strašno.) Ono što mi je jako smetalo jeste da prilikom odnosa samo u nekim pozama, imam jaku bol. Ako bih osetila bol tada bih sutra imala jači sekret sa malo krvi. Pauzirala sam sa posetama ginekologu zbog gubljenja zdravstvenog osiguranja neke dve godine.
Moje nevolje počinju ponovo prošle godine u junu. Zaposlila sam se i dobila ponovo zdravstveno. Svo vreme imam redovne cikluse( 28-30 dana) odnos sa kondomom i stalnog partnera. Dakle u junu mi je ginekolog rekao da imam ranicu, uzeo bris i papa na moju inicijativu pošto je rekao da po njemu to nije potrebno jer izgleda sve ok. Na moje pitanje o jačem sekretu rekao je da je to kod nekih žena normalno. Sekret je bio takav da nisam imala potrebu za dnevnim uloškom, ali se dešavalo da mi ostane trag na gaćicama.
Da li pojačan sekret može da bude normalan?
Sekret je bio III grupa, a papa II. Išla sam i na ultrazvuk gde je rekao da je takođe sve normalno. Preporučio mi je da idem da skinem ranicu, ali ne moram. Objasnio mi je kako je to kao mladež na koži. Nisam išla na kontrole jer sam dosta bila odsutna iz grada. Otišla sam posle dva meseca. Išla sam na aerobik i nisam obukla gaćice čist pamuk i osula sam se tako da mi se koža na preponama i oko vagine skroz perutala i pocrvenela da nisam mogla normalno da hodam, sve je to pratilo užasan svrab. Ginekolog je rekao da to nije ništa i dao mi za svaki slučaj vaginalete macmiror i uzeo bris. Dok sam čekala nalaze za bris uzimala sam vaginalete koje su sedmi dan počele da mi stvaraju muku. Crvenilo i osip je prošao tu negde četvrti dan. Sve me peckalo, i osećala sam nekakvu suvoću, samo stavljanje vaginaleta mi je predstavljalo problem. Kada sam otišla kod ginekologa rekao mi je da više ne uzimam vaginalete i da je sve u redu. Nije me pregledao jer je rekao da nema potrebe. Rekla sam mu da želim da ostanem u drugom stanju i da me zabrinjava ranica.Da li da je sklonim ili ne još. On je rekao da ne moram.

U januaru mesecu sam išla na organizovani sistematski pregled firme u kojoj radim, ginekološki. Žena koja važi za velikog stručnjaka u našoj zemlji, mi je rekla da mi je sluznica vagine totalno oštećena, da imam uvećan desni jajnik, oba su mi u upali i da mi ranica malo krvari. Uzela je papa, urađeno je ispitivanje na HPV viruse i vaginalni bris. Po onome što sam pročitala na forumu radila mi je kolposkopiju, premazivanje jodom i na osnovu toga mi je rekla da mi je sluznica skroz oštećena. Dala mi je citozan i neke vaginalete . Još mi je rekla da u ovom stanju ona meni ne bi preporučila trudnoću. Rekla mi je da joj se javim kada mi stignu rezultati, a do tada da pijem te antibiotike i uzimam vaginalete da mi se smiri upala. Inače ja nisam imala nikakve bolove i osećala sam se odlično. Inače citozan se pije jedna tableta dnevno (tako mi je rekao lekar opšte prakse), a ona je meni prepisala dve tablete dnevno. Još mi je rekla da je ginekolog koji me je ranije lečio idiot kad nije sve to primetio (naravno nije rekla tim rečima) i da ne idem više kod istog. Nisam verovala u njenu dijagnozu i otišla sam kod trećeg-privatnog ginekologa, zaista sam se uplašila. Nisam htela da pijem antibiotike jer uopšte ne pijem nikakve lekove i ne volim da ih pijem, a jaki antibiotici mi stvaraju mučninu (imam oštećenu sluznicu želuca). Dobila sam rezultate papa II, bris III, negativna na HPV. Treći ginekolog mi je rekao da po onome kako me vidi i po tome što nemam bolove nemam nikakvu upalu jajnika. Urađen mi je ultrazvuk. Objasnila mi je kako bi se na ultrazvuku videlo da imam bilo kakvu upalu ili uvećanje. Rekla je da su jajnici u redu, pokazala mi je kako se vidi da sam imala ovulaciju i da mi je materica čista. Sve uredno. Rekla je da mi je sluznica vagine oštećena ali nije ništa tako drastično i strašno i rekla mi je da sigurno imam neku infekciju samo je pitanje koju. Uzela mi je bris za mikoplazmu, ureaplazmu, hlamidiju i herpes (ispostavilo se da su svi nalazi negativni). Da tada mi je dala Albothyl vaginalete i da se ispiram irigatorom rastvorom hipermangana. Iskreno rečeno bila sam zgrožena tim ispiranjem. Sa svim svojim podacima o ispiranju vagine nikad ništa pozitivno nisam čula. Negativno sam odreagovala na albothyl. Na svu sreću uzela sam samo tri vaginalete. U međuvremenu sam pronašla ovaj sajt i isčitala u kratkom vremenu celu ginekologiju. Tu sam našla i podatke za Albothyl. Super.
Koje je vaše mišljenje po pitanju ispiranja vagine?
Da li je možda moguće da ja negativno reagujem na sve vaginalete?
Inače kupila sam sapun za intimnu negu Cliven i dosta mi se smirio sekret skoro da ga uopšte nemam.
Trenutno sam stala sa svim lečenjem posle negativnih rezultata i različitih dijagnoza. Tražim trenutno novog ginekologa i očajna sam. Suprug i ja bismo hteli bebu i ne znamo da li da pokušavamo u ovom trenutku ili ne. Pročitala sam na ovom forumu da se uzimaju vaginalete kantariona za obnovu sluznice, pa da li da nabavim neke ili šta mi je dalje raditi.Ništa o ranici nemam napismeno, nije rađena biopsija niti bilo šta drugo gde bih ja to mogla pročitati. Samo mi je rečeno da imam ranicu i sve ostalo što mi je rečeno je na osnovu izgleda. Šta ja sad dalje treba da uradim, koje još analize?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Draga obgyn
PostPoslato: Uto Maj 29, 2007 7:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 02, 2006 7:27 pm
Postovi: 41
Moje pitanje je sledeće:

Imam 27 godina, mm 25, dve godine lečimo sterilitet, njegovi rezultati odlični, od mojih rezultata samo jajovodi su bili sa hidrosalpinxyma srednjeg intenziteta. Laparoskopija odrađena, u7klonjeni hidrosalpinxy i savetovan HSG kroz 6 meseci ukoliko ne dođe do trudnoće prirodnim putem (jer se priraslice vraćaju). Odrađen HSG posle 9 meseci, rezultat: oba jajovoda potpuno prohodna, levi ima malo proširenje. Antispermatozoidna antitela su negativna, hormoni odlični, stimulisana klomifenom, odlična reakcija. Ovulacije su mi jednog meseca na desnom, jednog na levom jajniku....
Rešivši da čujemo mišljenje drugog doktora odlazimo na pregled, pročitavši sve moje nalaze mrdao je glavom i rekao da ništa nije ispitano kako treba, čak je i za folikulometrije mrdao glavom. Pri UZ pregledu rekao je da se vide priraslice i da moramo sve od početka i HSG i laparoskopiju.... On bi kaže odmah odstrranioo jajovode kako mi ne bi smetali... Pošto sam dobro isplakala rešila sam da i dalje idem kod njega da vidim šta treba raditi. Počeo je sva ispitivanja kao i prethodni doktor, a video je i folikul koji je na vreme pukao... Sasvim iste rezultate hormona za koje je sad tvrdio da su dobri, Kaže da vidi cisticu, a ne priraslice, hoće da radi inseminaciju iako je prethodni pregled tvrdio i bio siguran i rekao da se običnim UZ pregledom vide priraslice.

Meni nije sada jasno, ako on to može videti običnim ultrazvukom, zašto zahteva da opet radim HSG, pa laparoskopiju (naravno sve u njegovoj privatnoj ordinaciji) Molim vaše mišljenje ako je ikako moguće. Zahvalna sam vam do kraja sveta na vašim prethodnim odgovorima i pomoći, moja DR je oduševljena jer kaže da ste stvarno super stručni i dobar čovek pre svega jer nalazite vremena za nas. Hvala još jednom što postojite.

_________________
zdravlje je prava sreca, cenite ga


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Dijagnoza policisticnih jajnika
PostPoslato: Pet Jun 01, 2007 11:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:19 pm
Postovi: 3
Lokacija: Hrvatska
Molim za odgovor doktora

Imam 23 god. i postavljenu dijagnozu policisticnih jajnika(dr.Todorovic,NS) krajem 2004.godine za cije lecenje sam po receptu ginekologa uzimala Diane 35,nakon kojih nije bilo ni najmanje promene.Prvu menstruaciju dobila sam dosta rano sa 10 godina i sve je bilo uredu,da bi sa 13 ili 14 imala operaciju slepog creva nakon cega su se pojavili nenormalni bolovi i krvarenja 7-10 dana za sto mi je svaki mesec bila terapija spazmex.I prije 3,5 godine sam dosla do ginekologa koji mi je prepisao Triqvilar koji sam pila manje od godinu dana,uglavnom bolovi su postali podnosljivi i krvarenje se smanjilo.
Poslednji nalaz koji sam napravila je hormonsko testiranje na 21 dan ciklusa.Inace,ciklus mi je redovan,svakih 28 dana.
Nalaz:
FT4 17.37
FT3 6.87
TSH 1.92
ANDROS 11.9
DHEAS 5.28
E2 643
PROGEST 49.9
FTESTO 5.96
Po misljenju mog ginekologa,nalaz je uredan i nema razloga zbog kojeg nebi ostala trudna?
Suprug je napravio spermiogram i po misljenju specijalista sve je u granicanma normalnih vrednosti.
Nadam se da ce mi neko od doktora sa foruma odgovoriti,tj.pojasniti ovaj nalaz i uputiti me na jos potrebne nalaze.

Unapred zahvalna


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 05, 2007 2:43 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am
Postovi: 385
Lokacija: Beograd
Dragana da sam na vasem mestu ja bih prekontrolisala prohodnost jajovoda jer se kod operacije slepog creva desava da dodje do problema zvanog priraslice!

_________________
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pitanje ili radoznalost ?
PostPoslato: Čet Jun 07, 2007 1:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Feb 02, 2007 12:42 pm
Postovi: 18
kakav zanimljiv nick ? ali sta znaci ?
:D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 07, 2007 2:54 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm
Postovi: 87
Pozdrav!Izivinite sto sam Vam slala privatnu poruku ali zabrinuta sam a nemam koga da pitama svaki dan se brinem zbog ovog.Imam 19 godina, zensko.Molim Vas da mi odgovrite na neka pitanja koja su mi nejasna.Da li je isitina da se prilikom prvog sexualnog odonosa ne moze zatrudniti?Koliko puta otprilike boli prilikom prvih seksualnih iskustava?Ili to ipak zavisi od osobe do osobe?Koje sredstvo za kontracepciju Vi mislite da je najsigurnije?Imala sam nekih problema sa infekcijama na kozi(smatraju da je zbog hormona koje sam pila za menstruaciju), a cula sam za tablete za kontracepciju koje vecina djevojaka uzima, a posto su to hormoni bojim se da mi nece poremtiti opet neesto na kozi, pa me zanima da li postoje neke tablete takve na pririodnoj bazi ili nesto slicno jer se zaista bojim da necu nesto poremetiti kozu opet tim tabletama?Ima li neko da me posavjetuje jer sam se izgubila, a pogotov sam zabrinuta sto me boli vec nekoliko prvih puta!Da li je to normalno?unaprijed hvala!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 07, 2007 7:48 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am
Postovi: 385
Lokacija: Beograd
PLESAČICA je napisao:
a pogotov sam zabrinuta sto me boli vec nekoliko prvih puta! Da li je to normalno?




:lol:

_________________
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jun 07, 2007 9:48 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm
Postovi: 87
Hehehe lapsus:)..ali uz objasnjenje, cula sam da boli samo prvi put al posto je mene i dalje boli ja se izjasni kao "nekoliko prvih puta":)...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 08, 2007 12:37 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am
Postovi: 385
Lokacija: Beograd
Laicki receno boli dok se ne razradi :)

1.Da li je isitina da se prilikom prvog sexualnog odonosa ne moze zatrudniti?
-Moze, kao i svakog sledeceg puta
2.Koliko puta otprilike boli prilikom prvih seksualnih iskustava?
To sam ti vec odgovorila ali je vrlo vazno da pokusas da se opustis i uzivas onda manje boli. Neces se moci opustiti dokle god razmisljas da moze doci do nezeljene trudnoce. preporucujem kondom iz vise razloga. Stti od infekcija i sperecava nezeljenu trudnocu! I zavisi od osobe do osobe koliko, kada i iz kog razloga ce te nesto boleti. Eto recimo mene i sad zna da boli kad se ne opustim dovoljno.
3.Koje sredstvo za kontracepciju Vi mislite da je najsigurnije?
Kondom
4.da li postoje neke tablete takve na pririodnoj bazi
Pilule za kontracepciju na biljnij bazi ne postoje!
5.a pogotov sam zabrinuta sto me boli vec nekoliko prvih puta!Da li je to normalno?
Normalno je da boli ali je nenormalno da imas prvih nekoliko puta :)

Vidim da te najvise brine kontracepcija. najbolje sredstvo za tako mladu devojku je kondom. Osim nezeljene trudnoce prilikom sexsualnih odnosa postoji jos masa kontraindikacija kao sto su bakterije, gljicice, virusi... a to je nesto sto ne mozes da resis pilulom za kontracepciju. Zato je najbolje da koristis KONDOM I SVE TI JE RESENO A NE MORAS DA SE KLJUKAS HORMONIMA!
Svaka cast na pozitivnom stavu :)

_________________
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 12, 2007 7:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 07, 2007 6:50 pm
Postovi: 3
Lokacija: Novi Sad
Poštovanje!
Suprug i ja smo tri godine u braku i nemamo dece. Do sada kod mene nije bilo trudnoća. Imamo po 31 god. Na testove smo krenuli pre dva meseca. Evo rezultata.
Kod mene:
Stepen čistoće vaginalnog sekreta III stepen
Papanikolau test Retki le. Ćelije skoro svih slojeva, bez znakova atipije. Grupa II
Chlamydia trachomatis DIF Negativno
Biogram i antibiogram Kultura na gljivice = Negativno, Iskultivisana je normalna flora.
Mycoplasma i ureplasma Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum = Negativno
Ultrazvuk:
Uterus u AVF, veličine 56,2 x 31,2 mm, uredne ehostrukture,
praznog kavuma, endometrijum 7,3 mm, troslojan / preovulatoran /.
Desni ovarium 38,2 x 22,2 mm, sa preovulatornim folikulom
promera 22,1 mm.
Levi ovarium 28,5 x 14,2 mm, sa nekoliko manjih folikula. Levo,
dole i iza uterusa, kao i douglasu prisutna hipoehogena elipsoidna
promena dim. 80,0 x 17,2 mm, delom septirana / obs hydrosalpinx /.
Douglas bez prisustva sl. tečnosti.
Dijagnoza: Hzdrosalpinx I. sin.
Terapija: Ciprocinal 10 dana 2x1
Kod supruga:
Spermogram: Apstinencija: 7 dana
Volumen : 4,0 ml.
pH : 7,6
Viskoznost : Normalna
Likvefakcija : 15 min.
Spermatozoida / ml : 64,0
Spermatozoida / V : 256,0
Leukocita : 1,0
Okruglih ćelija : nema
Živih spermatozoida : 60%
Neživih spermatozoida : 40%
a) progresivno brzo : 30%
b) progresivno sporo : 12%
c) neprogresivno : 19%
d) nepokretni : 39%
Aglutacije : nema
Normalnih formi : 0,63
Abnormalnih formi : 0,37
Glave velika : 0,01
Glave mala : 0,05
Glave dupla : -
Glave kruškasta : -
Glave izdužena : 0,01
Glave zašiljena : 0,01
Glave deformisana : -
Vrata citoplazmatski ostatak : 0,05
Vrata angulacija : 0,02
Repa uvrnut : 0,22
Repa dupli : -
Repa kratak : -
Inicijalna fruktoza : X prisutna
Spermokultura:Napomena : produžena inkubacija
Bakteriološkom analizom uzoraka izolovana je : Escherichia coli.
Antibiogram :
Cephalexin - S
Cefaclor - S
Gentamycin - S
Roksitromicin - R
Trimethoprim+Sulfameth.(Trimesul) - S
Oflokacin - S
Norfloxacin - S
Ciprofloxacin (Marocen) - S
Doxycyclin - S
Amoksiciclin - S
Azitromzcin - I
Molim da mi odgovorite na sledeća pitanja:
1. Koji testovi nam predstoje?
2. Doktorica je rekla da mi ako antibiotici ne pomognu predstoji neka hirurška intervencija. Koja?
3. Kakve su nam realno šanse za bebu?
Unapred hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jul 10, 2007 4:53 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 2:56 pm
Postovi: 1378
Ovako Vasa pitanja ostaju izgubljena u mnogih drugim, jer su postavljena na pogresnom mjestu...morate da se izdvojite sa ovog topika i nakon koristenja opcije 'trazi' kad ukucate trazenu temu, ako ne nadjete ono sto Vas zanima otvorite novu temu sa svojim pitanjem.

Ja ovaj topik niti otvaram niti citam, i kako vidite ne odgovaram !
Citamo se ponovo.

_________________
Pozdrav,
ObGyn


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 17, 2007 4:43 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
Postovi: 235
Lokacija: MK
Draga doktorice,
Prvo ste savetovali da Vam se ne pracaju privatne poruke kako bi vise nas bili u mogucnosti da dobiju odgovore na neka pitanja.
Na kraju ste rekli da Vi uopste ne otvarate ovaj topik i da Vam se pitanja postave na drugom mestu.
Pa kako? :-?
Pitanja su bila adresirana direktno na Vas. :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 19, 2007 10:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 9:43 pm
Postovi: 17
Postovana dr Obgyn,

juna sam posetila ginekologa zbog amenoreje duze od godinu dana(koju sam ja vezivala za stres),dobila sam da pijem Primolut 10 dana,pa treci dan krvarenja izvadila hormone.fsh je 47,E2<20..tsh je ok.Jajnici slabo naznaceni na UZ.Prethodno jesam imala proredjene cikluse ali ne i druge znake klimaksa.Mama mi tek sad ulazi u klimaks(zamislite ironije).Dobila sam dg:climax precox i th:trisequens tabl.Naravno od tada mi je zivot pakao jer imam 33.god,bez dece i muza.

Najlepse vas molim za savet i misljenje receno mi je da mogu ostati trudna samo sa donor jajnom celijom?Zanima me da li je ovo pravo stanje hormona posto sam pila prethodno te tablete?Jako me zabrinjava i ova hormonska supstituciona th,bole me grudi i ne znam da li da nastavim da ih pijem?Kakvo je Vase misljenje,da li je veca dobit od njih ili steta i nisam cula da jos neko pije ove tablete?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 202 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Majestic-12 [Bot] i 76 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: