Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 24, 2008 11:23 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 2:42 pm
Postovi: 20
hvala Majmunce,jer je to odgovor koji sam trazila,ne znam samo da li si lekar,mogu li da racunam na strucnost odgovora.A sto se tice mog egoizma,rado cu da priznam svoje mane,ali u ovom slucaju ne smatram da je egoista onaj kome je stalo do vise dece,to je upravo suprotno egoizmu,egoistima zbog svog komoditeta ne odgovaraju deca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 24, 2008 11:29 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 2:42 pm
Postovi: 20
da,i nikako da kazem,nije zbog hep.-a,nije hteo ni pre,nije hteo ni ovo nase dete,a njegova bivsa zena mi je rekla da nije hteo ni njihovo,danas se sa oboje lepo igra,ali npr.nece nikad da idemo u setnju,da bi dete-deca bila na vazduhu i sl.ja mogu sama da vodim ako hocu,on bi samo da koristi nedelju za spavanje,kompjuter,odmaranje,nece ni da idemo u posetu kod brace i sestara od deteta,mrzi ga,nece kod rodbine-moje,Boze sacuvaj da ga dete-ca bude dok spava,itd.Sve dok on nije "ugrozen",deca ne smetaju


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 24, 2008 11:35 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:48 pm
Postovi: 737
Pa meni licno on lici na one tipove ljudi koje roditeljstvo i obaveze plase,podseca ih na cinjenicu da su odgovorni,samim tim i stariji,zreliji a on to svakako ne zeli da bude.
Vecito svoj,vecito mlad.
tebi sretno

_________________
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lt1m.lilypie.com/aFKtp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers" /></a>


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 24, 2008 11:44 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 8:18 pm
Postovi: 57
Lokacija: beograd
Pitanje je zasto uopste zivis sa takvim covekom?A jos zelis i da uvlacis jos jedno dete u takav zivot.To nije humano prema deci koja zive u takvim porodicnim odnosima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 24, 2008 4:01 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 1:37 am
Postovi: 199
kompjuter je napisao:
hvala Majmunce,jer je to odgovor koji sam trazila,ne znam samo da li si lekar,mogu li da racunam na strucnost odgovora.A sto se tice mog egoizma,rado cu da priznam svoje mane,ali u ovom slucaju ne smatram da je egoista onaj kome je stalo do vise dece,to je upravo suprotno egoizmu,egoistima zbog svog komoditeta ne odgovaraju deca


Na osnovu svega sto ti vecina clanova foruma pise, ako zelis jos jedno dijete ti bi trebala da se razvedes od sadasnjeg muza, da trazis ''novog'', pa da pravis drugo dijete...
Na ovo cu grohotom da se nasmijem :lol: :lol: :lol:

Radjaj sebi jos jedno dijete, a tom djetetu koje vec imas, brata ili sestricu.. i srecno!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 24, 2008 7:06 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 7:22 pm
Postovi: 2202
Lokacija: Nemacka
Ja sam drugo ne zeljeno dete moga oca. Nisam napravljena na taj, vec na obican nacin, ali moj otac je zeleo samo jedno dete pa je skoro na silu odvukao moju majku kod lekara da se dogovori oko abortusa. Mama je usla i rasplakala se u ordinaciji. Lekar je tesio da to toliko ne boli,a ona mu je rekla da nije to nego da bi ona da zadrzi dete. Doktor je moju majku izveo pred ordinaciju a onda uveo mog oca, koji posle tog razgovora sa lekarom, sa ciji sadrzaj nismo nikada saznali, nikada vise nije pomenuo da nece dete, pa su moji roditelji cak 7 godina kasnije dobili i moju sestru.
Nikada nisam osetila nikakvo odbacivanje od mog oca. Uvek sam bila tatina miljenica, a sada smo kako on kaze njegovo najvece bogatstvo.
Nemojte da mislite da ovde ohrabrujem zenu da napravi dete tako kako je gore navela, ali iskreno mislim da muskarci zaista nekada iz svog egoizma ne znaju sta stvarno zele.
Sanse da se onako ostane trudna mislim da postoje samo mnogo velike sigurno nisu. I ja bih ti ko i moje predhodnice savetovala da jos jednom s muzem popricas o svemu. Mozda to sto nece jos jedno dete krije i neke druge stvari iza toga....
U svakom slucaju sta god da odlucis, nije nase da se u to mesamo i da te zbog bilo cega osudjujemo. Ima i gorih stvari nego zeleti da nekome podaris zivot!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 25, 2008 11:36 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 2:42 pm
Postovi: 20
vecito svoj.vecito mlad-e,odlican opis,bas tako.Zasto zivim sa njim,pa ja sam odrasla u jednoj normalnoj,stabilnoj porodici,i u takvom okruzenju,za mene je porodica,brak nesto sto je jednom za ceo zivot,ma kako to zvucalo,pokusavam sa takvim covekom da opstanem,izbor mi je ispao takav kakav jeste,pa daj sa tim sto imam kakvo god da je da pokusam nesto da uradim,tezim ka dobru,itd.Znaci mi i ovo sto je Dea napisala,hvala svima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 25, 2008 2:35 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 10:00 pm
Postovi: 309
Lepo je sto zelis dete i to je tvoja odluka. Ali, zasto imas takvo lose (ne kazem da nije i objektivno) misljenje o nekome koga si sebi izabrala da sa njim provodis zivot i zasto smatras da je taj izbor konacan i nepromenljiv?
Steta je da nemas jos dece, ako ih jako zelis i mozes da ih imas.
Ali, ovde imas dva odvojena pitanja.
Kako god i s kim god se odlucis na drugo dete, ostaje ti pitanje zasto si sebe osudila na takvu osobu. Imas samo jedan zivot i steta je da ga do kraja provedes sa nekim sa kojim nemas podelu obaveza i odgovornosti, ni ravnopravne emocije.
Takodje, kako bi se ti osecala da saznas da si na takav nacin dospela na ovaj svet? Da li ces moci da ostanes spokojna po tom pitanju, ako to bude tvoja odluka. Ako mislis da ces moci, i ako si potpuno sigurna da je taj covek ono sto zelis, da razgovor i saradnja sa njim otpada, onda pokusaj. U tom slucaju bice puno tajni koje ces morati da nosis.
Nemoj ovo da shvatis kao osudu, to mi zaista nije namera, samo pokusavam da ti ukazem na probleme koje ja u tome vidim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 26, 2008 10:41 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 8:46 pm
Postovi: 1001
Kompjuteru - Nisam doktor medicine, vec doktor nauka - klinicke psiholgije. A cini mi se da je u tvom slucaju, ova moja kvalifikacija adekvatnija. Nesto opasno nije u redu ako se ti odlucujes na drugo dete van zelje onog drugog roditelja i da ti je princip porodice bitnije od licne srece te iste porodice.

No, dobro. Htela sam da postiram komentar na dve stvari:

"ne smatram da je egoista onaj kome je stalo do vise dece"

To je vrlo cudna definicija egoizma. Egoizam je kada se nesto radi za sebe cak i kada steti drugima. To je upravo ono sto ti radis - radjas dete za sebe (ne zbog deteta ili muza) a to steti muzu, kako si lepo opisala. Svako ima pravo da organizuje svoje vreme, ako on zeli da ga provede pored kompjutera a ne sa decom, to je njegov izbor. Prisiljavanje na decu radi tvoje zelje upravo jeste - egoizam.

"Pitanje je zasto uopste zivis sa takvim covekom?A jos zelis i da uvlacis jos jedno dete u takav zivot.To nije humano prema deci koja zive u takvim porodicnim odnosima."

Upravo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 27, 2008 10:01 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 8:36 am
Postovi: 95
Mogu li i ja da dam svoje misljenje?

Ja sam, kao i moja sestra (mladja), rodjena u ... pa nazovimo to normalnim uslovima... Obe smo iz istog braka. Zivele smo srecno sve do 9. maja 2004. godine kada je nas otac (koga nikada nije zanimalo da se bori za svoje potomstvo) otisao i razveo se od mame. Zasto? Zato sto je hteo da zivi mladalackim zivotom. Sex, kuche, nova zena... Sve je tu uletelo. Podrsku je imao od svoje majke i oca (bake i dede koji su nas iskljucili iz testamenta). Mama je nakon par meseci naisla na nekog coveka koji je zaista bio nesto posebno za nju, bio je nezan i sve, ali... Sestra i ja nismo htele da cujemo za njega. Znale smo da bi nasa mama bila srecna i da bi se nekako izvukla iz depresije, ali nismo htele ni da cujemo, jer je uvek postojala svest o tome da to nije nas otac, zar ne? Medjutim, otac je sve manje para davao, a zivot je postajao sve komplikovaniji kako smo sestra i ja odrastale. Ranije smo imale letovanje po mesec dana i zimovanje 2 nedelje, a sada jedva da i za ples koji je skoro za dz imamo.
Razmisli o svom detetu i o tome kako bi njemu bilo da (ne daj Boze) dospes u ovakvu situaciju. Zamisli kako bi bilo kada bi ga neko pitao "a gde ti je cale?" a ono samo slegne ramenima u stilu :roll: .
A ako ti je toliko zapelo da imas i to drugo dete, gledaj onda da to bude sa nekim ko ce kasnije tu decu moci da obezbedi za sva vremena. Ovde je surovi kapitalizam, i jedva se zivi, osecam to na svojoj kozi iako imam 19 godina. Svaki dan se budim sa tim da prezirem oca i svaki dan lezem s pitanjem "sta ce biti samnom i mojom sestrom?"
Misli na decu/dete!!!

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 27, 2008 10:22 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:48 pm
Postovi: 737
Anchy definitivno se slazem sa tobom,evo zasto...
Odrasla sam 26 godina bez oca,bio je sa nama prvih par meseci mog zivota,i bila sam od onih koji slegnu ramenima kad me drugi pitaju za njega,i veruj mi nije mi nista.majka je bila moj otac i majka,i deka i baba ma sve....jedino po cemu bi neko mogao da kaze da nisam odrasla uz oca je moj ukus prema starijim muskarcima,a i to sam obavila udajuci se za 9 godina starijeg.
da me neko pogresno ne razume,ovo sam prokomentarisala na konto dela izjave anchy,jer zivot bez oca jeste moguc.ja mog ne mrzim,njegova odluka,ljude nemozes primorati na takve stvari.
tako da nasoj prijateljici koje je u problemu zelim da se sve odvije onako,da niko ne bude povredjen.
razmisli pre nego sto coveka kojeg volis uvedes u nesto,mozes da zazalis kasnije,a mozda i ne.sve je to rizik mogucih velikih posledica.
ljubim vam sve.... :P :lol:

_________________
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lt1m.lilypie.com/aFKtp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers" /></a>


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 27, 2008 10:35 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 8:36 am
Postovi: 95
Razumem te leptiricu i znam kako je to. Ali, malo je veca razlika u tome sto se razvod tvojih dogodio kada si bila jako mala i nesvesna tih stvari. Meni se ovo dogodilo kada sam bila u jeku puberteta, nezadovoljstva svojim izgledom, poljuljana i bez kompletnog samopouzdanja... I onda sam naglo izgubila jedan od bitnijih oslonaca u svom zivotu, ma koliko god da se on nije trudio mnogo oko mene i sestre. Nikada necu zaboraviti vece kada je rekao da se on i keva nikada nisu voleli i da sve to nista ne znaci, a sestra i ja placemo i klecimo pored njega i preklinjemo ga da ostane i ne verujemo mu u to sto govori.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 29, 2008 11:15 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 2:42 pm
Postovi: 20
pa ne znam sta bih vam rekla,imam nenormalno veliku zelju,mozda bolje receno potrebu za normalnom porodicom,onakvom u kakvoj sam ja odrastala,toliko sam osecala potrebu za porodicom,osecala sam se spremnom za nju,i dobila sam-nekakvu-formu-i deo sadrzaja,inace rasplakaste me poslednjim postovima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 29, 2008 1:53 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 10:48 pm
Postovi: 737
Kompjuter,svi mi imamo potrebu za takozvanim normalnim porodicama,ti je imas koja znas sta je to,zamisli kolika je moja koja ne znam sta je to,ne znam sta je muskarac u kuci niti njegova uloga?!
Anchy razumela sam te,i istina je da je tebi bilo teze u smislu razdvajanja,meni je opet teze u braku,jer moram da shvatim sama koja je uloga supruga,a ne da se "bebanim"jer patim za paznjom oce...elem otisle smo daleko
ljubim ja vas sve i zelim vam sretne i zadovoljne porodice kakve god da su,VASE SU.

_________________
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lt1m.lilypie.com/aFKtp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers" /></a>


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 29, 2008 7:53 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 8:36 am
Postovi: 95
Kompjuter - Ako je vec tako, onda se bori kao lavica da tvoja deca imaju koliko toliko sve ono sto si i ti imala i sto nisi!!! Naravno, sve zavisi od tvojih primanja (necu da ulazim u to, ali samo ti kazem)... Ne bih da te plasim, ali ako imas zensko dete ili budes imala, veruj mi, pored njih ces i bez gaca ostati! Sve ce ti uzeti, kao i moja sestra i ja nasoj mami, ali ne brini. Divno je imati decu, znam to po tome sto vidim koliko se nasa mama bori za nas koje smo u takvoj situaciji...
Leptiricu, znas da imam samo 19 godina, ali evo da ti pravo kazem kako mene i sestru mama usmerava sad kada smo u teskoj situaciji i od kad smo ostale bez muskog oslonca i primera u kuci... Njihova (muska) uloga u porodici je da obezbedi svoje potomstvo (kao i tvoja, samo malo manja ipak). Danas se zene uglavnom vode prema onom da su oni izgubili skoro svaku ulogu - pa vidimo to svi otkad su zene postale prilicno samostalne, muskarci bukvalno sluze samo da oplode (znam, zvuci odvratno). Ipak, ja se sa time ne bih slozila. Mislim da otkad je sveta i veka, muskarac donosi plen (danas zaradu) u kucu koju potom (pametnice) zene ili zajedno rasporedjuju... Seti se, zenka sazvace plen muzjaka za svoje mladunce... (!) Right? E pa, neka danasnja njihova uloga bi trebalo da je u vecoj meri takva, samo sto su potisnuti (ne skroz, ali u velikoj meri)... Joj, pogubila sam se... Malo smaram... Muskarac mora biti borac... Muskarac je borac ceo zivot, za sebe ili svoje potomstvo, a zena to postaje cim dobije dete/decu.
But, remember this - zena voli svog muskarca i on nju, ali cim dete dodje na svet, zena se potpuno okrece detetu i brizi oko deteta, sto muskarci podsvesno dozivljavaju kao izdajstvo - ovo je bitno!!!

Mozda se to dogodilo kod tebe komjuteru... Ne znam sta bih vam savetovala, ipak, ja sam samo u jednoj maloj vezi od godinu ipo dana sa deckom. Ali, mislim da u vecini slucajeva ovo sve stoji... Ispravite me ako gresim... Mozda i nisam bila skroz jasna...

Ne znam...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 59 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: