Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 240 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 17, 2008 3:47 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 1:04 pm
Postovi: 62
Lokacija: Bgd
anyushkam je napisao:
JA85 je napisao:
anyushkam je napisao:
JA85 je napisao:
Ljudi,malo gledah forum i primetih da ima dosta o kandidi,trebao bi da citam danima,pa ukratko da izlozim problem i da cujem misljenje sta ko preporucuju da radim da tu bedu skinem s` vrata!
Imam tu dosadnu gljivu ;-) i ubi me ovo kasljanje od nje,koja je najbolja metoda da se toga otarasim,najgore mi je sto slatko obozavam,a ne smem da ga jedem?!

Nistatin mi se cini da je los,bar meni,do duse,nisam ga dosta koristio,kad me uhvati kasalj,najbolje ga smirim 3% hidrogenom,ali to je samo povrsno dejstvo,mazao sam jezik i nekom ljubicastom tecnoscu,pa posle mi 2 dana jezik u boji od nje,onda nekom gorkom...,to mi rekao ORL!

Ne znam sta je za to najbolje,da li mogu skroz da je se otarasim i da posle normalno jedem,koliko dugo treba da se borim sa njom?!

Sad sam uzeo neku zdr.knjigu i u njoj pise da jedem dosta beli luk ili njegove tablete (uzeo sam njih jer se ne osecaju posle iz usta),da pijem probiotski jogurt koji sadrzi "korisnu" bakteriju acidofilus,koja je "neprijatelj" kandide...,izmenjena ishrana itd.,to od skora koristim pa ne znam kad ce i da li ce biti poboljsanja?!

I jos nesto,kako izgleda ta kandida kada se pojavi na muskom polnom organu (opis) i simptomi i sta se za to koristi,koje kreme,ispiranja...?!

Hvala unapred


ako nemas probleme s jetrom, diflukan tablete 150mg, 1 x nedeljno, 3 nedelje. uz to bi trebalo da pijes orvagil 7 dana. to ce te reshiti kandide bilo gde u tvojem organizmu, a vracati se nece.
s druge strane, to su prilicno jaki lekovi, tako da nisam sigurna da bi trebalo da ih gutas na svoju ruku, pa mislim da bi bilo bolje da prvo probas terapiju koju ti je prepisao doktor, pa ako ne uspe da konsultujes doktora o koriscenju duflukana.
a sto se tice tih prirodnih lekova, ja jos nisam cula da se neko resio kandide prirodnim putem. nistatin, daktanol, kansen, kanesten pomazu neko vreme, ali iz nekog razloga kandida pocne da se vraca, i to kao da je otporna na njih. kad do toga dodje, nista bez diflukana.


E ovako Anyushkam,bio sam kod dr-a,rekao joj za orvazil i diflukan i malo je falilo da me razbije,u fazonu da l` sam normalan,gde to da koristim,to je jak lek,daje se kod teskog pada imunitete kao npr. kod aids-a...,to mi je sve rekla
Onda sam ja njoj rekao da me vise unisti ta gljiva,sve sto volim ne smes da jedem...!
Onda mi je rekla da je neki decko isto imao taj problem,dala mu je da pije jace doze vitamina C (2000mg dnevno,mada je on uzima prvih par dana po 3000) i nakon 2 meseca je gljiva bila unistena!
Tako da sad to pijem u kombinaciji sa tabletama belog luka,ekomerom i ako i to ne pomogne,idem pocetkom januara posle praznika da ih sve tamo razbijem...,potrosi` para i para,a efekti su slabi!
Odnosno ako ne jedem to sto ne treba da jedem kasalj je govoto zanemarljiv,ali kad nesto uzmem opet isto!
Dala mi i da radim briseve nosa,grla,pljuvacke i sve je ok,mada se ona tu tesko i nalazi!
Ludnica!
Pozzz


A dobro, zena je oprezna, ne moze da razume tvoju zelju da se resis kandide odmah. Poslacu ti na PP broj doktora koji mi je dao ovu terapiju, pa ako ti njena terapija ne da rezultate, moz da probas kod njega.
poz


Juce na slavi kod tetke nam je dosao i rodjak koji je orl dr. i stvarno je extra,pitao sam ga i on mi je rekao da uzmem diflukan 50mg (prvi dan 2 kom.,a ostalo po 1 dnevno,ima 7 tableta u pakovanju),ja sam ga danas uzeo i tek kad sam pogledao kakve su tablete setio sam se da sam to vec koristio negde u februaru 2007-e i nesto se ne secam da mi je pomogao!
Mada mozda je fora u tome sto sam tad i dalje bio u zdr.problemu jer sam tek krajem marta 2007-e isao opet na operaciju jer mi prva nije bila dobro odradjena,bukvalno sam se patio 2 god. sa ranom (cas zaraste pa pukne i tako 2 god.,iskreno mislim da mi je to mucenje i prouzrokovalo ove probleme i pad imuniteta),pa se nadam da sad kad sam to resio pre godinu i nesto i kad vec skoro par meseci podizem imunitet da ce i taj doflukan da deluje!
Samo jos da te pitam jel tebi bila dovoljna jedna ta kutija od 7 tableta i kakva je procedura posle popijenih tableta bila sto se tice jela,pica i sl.?!
Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 20, 2008 9:30 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:21 pm
Postovi: 13
MOlim vas za pomoc dok ne odem kod doktora, bar neke sumnje da rascistim.
Zanima me da li je normalno da pri koriscenju vaginaleta(na kutiji pise Vag acidi pipenuidici 0.2g), mozda nisam tacno napisala jer je rucno pisano, bude gust sekret bele boje, imala sam pre toga sekret, ali posto mi je ostala jos jedna vaginaleta ne znam da li je to normalno, valjda sam ih koristila da mi nestane taj sekret?
Plasim se da sam dobila i kadidu da li neko zna nesto o ovome?
Molim vas da mi neko odgovori ako zna!!!!
Hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 20, 2008 9:52 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 9:21 pm
Postovi: 14
Ako je sekret sirast,beo uz iritiranu kozu(crvenilo i svrab) onda je kandida.Najbolje bi bilo proveriti sa lekarem da li je to to,ili je ovo neka reakcija na vaginalete koje sada stavljas :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 20, 2008 10:02 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:21 pm
Postovi: 13
Nemam nikakvu iritaciju ni svrab niti peckanje, ubija me taj sekret i sta on sve moze da nosi. Hvala ti
Ako neko zna jos nesto neka napise!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 15, 2008 11:14 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 8:36 am
Postovi: 95
Ja sam uzela da koristim betadine (vaginalete na bazi joda), pise da se koriste i protvi kandide... Medjutim, kad sam je stavila pre neko vece vaginaletu i izvukla prst, on je ceo bio prekriven sirasto belim sekretom. Ja sam se isprepadala da mi se nije namnozila previse i odlucila da odem u kupatilo... Izvadila sam gomilu sekreta prstom kako me je svojevremeno savetovao ginekolog. Trenutno cekam dzeparac da kupim Lomexin 6oomgx2 i da ga upotrebim. Prestacu da koristim i Logest od kog mi se sve poremetilo. Ne verujem kondomima, vec se par puta dogodilo da durex (ej durex) pukne, pa nista... preostaje nam apstinencija dok se ne izlecim pa cu verovatno onda opeet da uzmem logest...
Da li je ispravno to sto vadim taj sekret iz vagine? Primetila sma da mi se od tad na gacicama ne pojavljuje belicast prah od skorapljenog sekreta niti ga ima kad se posle mokrenja obrisem... Nemam peckanje ni svrab :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 15, 2008 10:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 8:36 am
Postovi: 95
Ima li neko da odgovori???


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 16, 2008 2:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 9:03 pm
Postovi: 6
Ne znam da li je ispravno,ali i ja to radim svaki put kada se tusuram jer sam potpuno istraumirana zbog kandide koju sam imala nekoliko puta... Ako primetim neki sekret,odmah se isperem kamilicom i stavim biljnu vaginaletu (od kantariona) i uglavnom posle toga nemam problema.... E sad,da li to "vadjenje" moze da smeta,nemam pojma....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jan 07, 2009 9:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 07, 2009 9:27 pm
Postovi: 1
ja imam isti problem sa kandidom uvek mi se vraca.....koristila sam sekakve vaginalete onda mi se malo smiri i onda opet!!!!i dok sam bila trudna imala sam je dva puta :evil: jer zna neko kako moze kandida da se skros izleci????ja momentalno koristim babysol jedan rastvor sto se mesa sa vodom i onda se ispiras sa pumpica unutra


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 08, 2009 7:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 8:54 pm
Postovi: 30
cula sam ali nisam ja to probala moja prijateljica jeste,tampon umoći u jogurt i stavljaj vise puta,ja sam imala problem i lijecila canestenom i uvijek se vracalo nakraju sam prestal nisam nista koristila i samo je prestalo i vise se ne vraca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 08, 2009 8:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 2:40 pm
Postovi: 42
manite se tih jogurata i sl. diflukan je jedino dovoljno jak lek da izleci kandidu koja se vraca. moja drugarica je pila taj lek, i istovremeno koristila vaginalete, i nije joj se vracala. ali mora doktor da ga prepise jer je prilicno jak lek i stetan za jetru, tako da ga ne treba uzimati na sopstvenu ruku.
ja nisam morala da pijem diflukan. meni je npr pomoglo 3 meseca, odmah posle zavrsetka krvarenja Canesten 3. ali to ne mora da pomogne svakome jer razlozi iz kojeg se kandida vraca mogu biti razliciti. znam da je jedna moja druga drugarica koristila vaginalete sa nistatinom i ampicilinom koje se prave u drzavnoj apoteci jer je imala kombinovanu infekciju, koju prvi ginekolog nije konstatovao. uradila je bris u hexalabu, sa antibiogramom, i sa tim brisom otisla kod ginekologa. na tom brisu urade testove tacno na sta je osetljiva gljivica i/ili bakterija. elem, posle je doktor napisao koje vaginalete da koristi, i nije joj se vracala posle toga. a prethodno nije mogla da se resi jer je koristila samo vaginalete protiv gljivica.
dakle, ja bih preporucila da uradite bris sa antibiogramom (nije skup, mislim da je 400din), pa da odete kod ginekologa, ako vam se kandida vraca cesto.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 08, 2009 11:24 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm
Postovi: 330
Nemojte da se "manete" jogurta, jer je on jako dobar za uspostavljanje normalne vaginalne flore!!! Naravno da treba uzeti neki jogurt sa probiotskim kulturama. Donedavno se i kod nas proizvodio Lactovag; sada se mozemo osloniti jedino na strane preparate-Doderlein, Vagisan... Sve te vaginalete sadrze Lactobacile tj. dobre bakterije. U nedostatku-tampon namocen probiotskim jogurtom...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 09, 2009 10:37 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 9:37 pm
Postovi: 277
tampon umocen u jogurt?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 09, 2009 11:52 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 2:40 pm
Postovi: 42
probiotske kulture koje se nalaze u jogurtu su dobre za rad creva, nisam jos ni na jednom jogurtu procitala da sadrzi lactobacter, ali nema veze, nisam proverila sve jogurte na trzistu da bih mogla da znam 100%.

ja smatram da se infekcija kandidom koja se ponavlja moze izleciti samo ako uradis laboratorijske analize i primenis prikladne lekove. verujem da ne moze da prodje od jogurta. ali, svako ima pravo da veruje u sta god hoce, i da gura u svoje telesne supljine sta god hoce.

pozz!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 09, 2009 1:19 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 9:37 pm
Postovi: 277
zato sam i ja iznenadjena... i ja ne verujem da uopste SME jogurt da se gura dole.. al ajde.. za "dole" postoje vaginalete... a kadnida se vraca i uvek ce se vracati cim se stvore uslovi za nju... jogurt je dobar za crevnu kandidu ...
sto rece ifigenija, nek stavlja ko sta hoce dole, ali posavetujte se sa ginekologom, nemojte jos nesto napraviti dole...
poZZ


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 09, 2009 2:30 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 7:22 pm
Postovi: 2202
Lokacija: Nemacka
I meni je ginekolog jednom preporucio da umocim tampon u jogurt pa da stavim dole, ali mi je to bilo nekako grozno pa nisam uradila. Lakse mi je i sigurnije da kupim vaginalete u apoteci....


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 240 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 104 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: