Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 519 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 35  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 28, 2009 2:57 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm
Postovi: 29
Yup, ja sam je platila 12700...

Inace update, stavljena Mirena u petak... samo da napomenem da nemam dece..
Uh bilo je prilicno neprijatno, tupi bol, osecaj kao da imam gumenu ping pong lopticu u stomaku... No to brzo prodje, za dan dva, nisam pila nikakve analgetike. Sad je vec ok, i dalje imam malo osecaj tezine ali je sasvim podnosljivo i mogu da se vratim sportsko rekreativnim aktivnostima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 28, 2009 5:39 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 3:33 am
Postovi: 56
a ANA ANIKA,Nemas krvarenje jel? Koliko sam razumela sve ove zene ovde su prosle kroz visemesecnu adaptaciju organizma,u vidu non-stop tog dosadnog krvarenja,kao da ciklus ne prestaje,ja se samo iz tog razloga jos uvek dvoumim oko mirene iako moj ginekolog ''crce'' od ubedjivanja da je postavim :roll:
Takodje mi se nije ni malo dopalo sta sam procitala u slucaju jedne zene ovde nekoliko stranica unazad koja je ugradila mirenu namucila se nesto oko nje,da bi posle nekih godinu dana ne znam,zena ostala u drugom stanju,valjda joj je ispala koliko sam shvatila a ona nije primetila :-? ...tako da eto,nije da nije,ali pokazao se u tom slucaju kao nepouzdana metoda.Ima dosta faktora ne kazem,nije to uobicajene pojava ,mozda je to jedan slucaj u hiljadu,ali procitala sam ama sve blogove ovih zena do sada,i kada izvagam,vise sam protiv nego za,za nju...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 28, 2009 8:37 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 10:16 am
Postovi: 64
I mene nesto ne privlaci ta ideja... A kako se to cudo vadi? I posle koliko? Postoji li neko pravilo ili mozes da je izvadis, recimo, posle 3 meseca?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 28, 2009 9:30 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm
Postovi: 29
blondica je napisao:
a ANA ANIKA,Nemas krvarenje jel?


Ne, evo menstruacija se zavrshila, danas vise nema nikakvih tragova, ni kapi, stomak mi vise nije otecen i gotovo da je ne osecam ni malo.

Moj ginekolog (studentska poliklinkika u Krunskoj) mi je rekao da sam savrsheno zdrava, svi testovi su dobri, a moj organizam je inace malo robusniji - poslednjih 8 godina nisam bila bolesna, i menstruacije su mi samo par puta do sad u zivotu bile relativno bolne tako da sam uvek za vreme toga bila u stanju da se bavim rekreacijom.

Rekao je i da postoji mogucnost od tih intermenstrualnih krvarenja, ali da su i ona retka i individualna.
Rekao je i da su sanse da spirala ispadne a da se ne oseti nistavne, a sanse da spirala uopste ispadne su veoma male. Sto narano ne znaci da to ne moze da se desi, ali i za pilule postoji sansa da se zatrudni, iako male ali postoji.
Postavljanje spirale je vrlo neprijatno i lekar mi je objasnio da ako budem slucajno osetila takav ili slican bol da to znaci da se spirala pomerila a ako budem imala nekoliko dana bolove da dodjem da proveri da li je na mestu. Moja majka odkad je mene rodila nosi onu klasicnu spiralu i nikad nije imala problema.

Da ponovim svoj razlog stavljanja Mirene, imam naslednu deformaciju venskog zalistka (i samim tim prosirene vene), imala sam dva puta do sad trombozu, svaki put sam prekidala uzimanje pilula na pola godine i vracala se na njih. I varikolog i ginekolog su mi odobrili pilule, sada posto se Mirena pojavila oboje su mi preporucili da predjem na nju.

Sto se tice pitanja trudnoce, ja sam uzasno donekle i smeshno paranoicna oko toga. Definitivno jos par godina necu imati uslova niti zelim da imam porodicu i zbog toga sam pila pilule i sad stavila Mirenu. "Za svaki slucaj" smo oduvek primenjivali metodu prekinutog snoshaja, tako da to u kombinaciji sa pilulama/Mirenom... Stvarno treba da budesh jedna u XXXX.... :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 28, 2009 9:32 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm
Postovi: 29
Zaboravih...
Kao sto je receno na nekoj od prethodnih strana, Mirena se moze izvaditi bilo kada i odmah vam se vraca "moc zaceca" :P , a najduze moze da se drzi 5 godina, toliko traje.

Evo sajt sa nekim informacijama
http://www.21dan.com/cms/item/kontracep ... pcija.html


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 28, 2009 9:53 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm
Postovi: 29
Ja razmazena navikla na opciju "edit post" a ovde nema, pa eto sad tri posta za redom...

Pokusavam da shvatim koncept Mirene kao stranog tela u organizmu. Moja prijateljica koja ju je postavila pre godinu i po dana (i koja nema nikakve smetnje) ju je uporedila sa pirsingom na nezgodnom mestu - recimo pupak ili obrva.
Koliko god da je za pirsinge sve sigurno u rukama obucenog majstora/doktora, telo mora da prebrodi period adaptacije na strano telo.
Kako i sama imam dosta pirsinga kojekude, ono sto mogu da kazem je da se moje telo sa svakim prilagodjavalo drugacije.
Najvise muke mi je zadao prising na obrvi, malo malo pa sam ga kachila prilikom oblacenja, kao i pirsing na pupku, pa se upali dan dva pa se smiri i par puta sam dolazila u iskusenje da izvadim nakit i odustanem, ali nisam. Vec godinama su svi "prihvaceni" i gotovo da ih ne osecam.

Tako verujem i Mirena ili bilo koja druga spirala. Ipak je to stranac u organizmu, i to ne na povrshini vec duboko u nama. I za to treba vremena.

No, procitala sam na temi kako je neka clanica imala jako velikih problema par meseci (pominjal je oticanje nogu, mucinu, obilno krvarenje). Ukoliko budem osecala bilo kakav problem i veliku nelagodu sigurno cu je izvaditi. Dovoljno poznajem svoj organizam da shvatim kada mi nesto stvarno smeta i necu ga silovati.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jun 28, 2009 11:38 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 3:33 am
Postovi: 56
ANA ANIKA,Apsolutno i ptpuno sam te sve razumela sta si htela da kazes,iz tvoje ''izjave'' sam shvatila da se aktivno bavis sa sportom i da nisi imala do sada,nadam se da neces ni ubuduce nekih ginekoloskih problema,te stoga to mogu da pripisem slucaju da si se ti tako dobro i moram priznati zaista brzo,prilagodila mireni,ti si retka srecnica :D ,slazem se sa tvojom komparacijom,i meni je npr.pirsing na obrvi ''uspeo'' tek iz treceg puta,i godinu dana muke,ali sam bila uporna,te onda mogu misliti koliko bi se navikavala na mirenu heheh...
Ne znam,ne planiram vise dece za sada,a mirena i inace spirale su na 5 godina tako da mi to savresno odgovara,ali ja imam tih problema sa produzenim ciklusom,neredovnim i bolnim odlivima tako da ko zna kako bi to islo kod mene.
Citam na nekim sajtovima da pilule vise ''ne goje''kao pre i da sadrze veoma mali broj hormona,ne znam koliko im verovati na rec,ni to mi nije nesto provereno....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 29, 2009 3:17 am 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm
Postovi: 29
Well, svaki put kad bih pravila pauzu za pilulama imala bih ceste nalete gladi, sto pripisujem prilagodjavanju mog tel ana svoje sopstvene hormone.. Moja koleginica se tako ugojila 10 kg za tri meseca jer je "bila u ispitnom roku" i ako mene pitate neko ju je izgleda lagao da ce bolje uciti uz cokoladu pa je ona pustil amasti na volju.. Stres u kombinaciji sa kaloricnom ishranom je ubistvo za "dane gladi".
No, verujem da je i to potpuno individualno...
A sto se tice "proverenosti" pilula, jedna devojcica od 13 godina koju poznajem ih je dobila kao terapiju jer je imala neverovatno obilne menstruacije.. Pa sad, da skode ne bi ih dobila ko terapiju valjda.

Ali realno, ni jedna od tih metoda sem apstinencije nije 100% "zdrava i proverena". :)

_________________
Live long and alter.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jun 29, 2009 3:58 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 3:33 am
Postovi: 56
Ali realno, ni jedna od tih metoda sem apstinencije nije 100% "zdrava i proverena".


Svaka ti je 'ka NJegoseva :D :D :D
bas sam to i spomenula ranije,mene jedino manastir vadi,i nema vise ama nikakvih problema heheh :wink:
nego zaista,nesto mora,a gore da bude vala od ovoga ne moze biti :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Jul 12, 2009 2:37 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm
Postovi: 29
Update, jedno u par dana se javi neko brljavo krvarenje za koje su dnevni ulosci sasvim dovoljna zastita. Spiralu gotovo uopste vise ne osecam.
Sve deluje sasvim ok. :D

_________________
Live long and alter.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hormonska spirala Mirena
PostPoslato: Pon Jul 20, 2009 6:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 20, 2009 6:15 pm
Postovi: 1
Lokacija: backa palanka
Imam 35 godine,vec 3-4 godine vodim borbu sa preobilnim menstraucijma i menoralgijama.Ralog tome je hormonski poremecaj i polipi u materici koji se uvek vracaju,kad ih odstranim.Probala sam hormonske tablete,ali mi smetaju zbog kontraindikacija.Htela bih da ugradim Mirenu,ali ne znam da li ona sprecava stvaranje tih polipa i da li deluje jednako i kad polipi postoje?
Molim vas ako neko ima takvo iskustvo,da mi odgovorite.
Sanja


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hormonska spirala Mirena
PostPoslato: Čet Sep 17, 2009 9:18 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 8:49 am
Postovi: 90
Lokacija: Batajnica
Drage moje evo mene,ja sam ta kojoj je ispala Mirena i nisam nista osetila jer je najverovatnije ispala u toku ciklusa.Malo mi je bezvezna ona smajli faca u fazonu kako mozes da ne osetis to,pa nisi valjda debil???
Moj doktor kaze da sam mu prva pacijentkinja kojoj je ispala Mirena a inace sam se super privikla.Rodila sam 4.,ona ima sad tri meseca i pre neki dan mi je dr. dao recept za Mirenu koju sam juce podigla u apoteci na VMA ne plativsi ni perticipaciju od 20.00.Treba u najskorije vreme da je insertujem ne bih li resila i taj miom koji mi se pojavio nakon ispadanja Mirene,takodje sam posle porodjaja anemicna.Meni je materica uvecana nakon cetiri trudnoce a samim tim i ciklusi obilniji.Mirena sluzi za to da smanji obim ciklusa.Ono sto znam u vezi Mirene je da utice na miomicne materice a za polipe nisam nista nasla.Eto ja ne odustajem ,opet cu je postaviti a muz neka pazi kao i pre pa valjda vise nece biti neplaniranih trudnoca.Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hormonska spirala Mirena
PostPoslato: Uto Jan 05, 2010 2:25 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 03, 2010 4:18 pm
Postovi: 8
Uf.. procitah stvarno puno stvari o Mireni.
Da li neke devojka koja je imala iskustva moze da mi posalje kontakt ginekologa koji je postavljao spiralu?
Iz BG-a sam i u planu mi je bilo da to uradim u studenskoj poliklinici, ali ako imate stvarno pozitivna iskustva javite mi gde ste to "odradile". Mensturaciju treba da dobijem za 2-3 dana ...
Hvala unapred, Aleksandra


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hormonska spirala Mirena
PostPoslato: Uto Jan 05, 2010 9:13 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 8:49 am
Postovi: 90
Lokacija: Batajnica
Pozdrav.Meni je postavio dr.Milan Pavlovic na vmc na Novom Beogradu.Izuzetno je pazljiv,nezan,vodi racuna o higijeni,ne boli nista samo je malo neprijatan osecaj.Ali neznam jel ti treba kakav uput za kod njega jer je to vojna ambulanta.Prethodno moras odraditi bris i papa test,kao i uz da se premere dimenzije materice.mogu ti dati ako budes htela broj vmc,trazis ginekologiju i sestrice ce ti dati informacije.A sestrice su divne.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Hormonska spirala Mirena
PostPoslato: Sre Jan 27, 2010 11:05 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 11:08 am
Postovi: 9
Lokacija: Beograd
Drage moje,
u meni je Mirena od 10.03.2006. godine, eto, skoro pa 4 godine.
Posle godinu dana mi se menstruacija totalno izgubila. Ugojila sam se 14 kg., da li od nje ili ne - ne znam (inače volim da jedem i sklona sam gojenju). U zadnjih godinu dana patim sa povišenim krvnim pritiskom koji ide i do 160/105, ako ne popijem lek.
Inače, što se tiče kontracepcije, stvarno vredi svaku paru. Sada se suprug malo opustio, pa će mu posle vađenja Mirene biti malo teže da se navikne na predhodni vid kontracepcije... imam 40 godina, nemam nameru uskoro da stavljam novu, napraviću pauzu od sigurno godinu dana... Inače, moj ginekolog je Dr. Marijana Banašević u DZ Voždovac u Krivolačkoj.
Pozdrav, pitajte slobodno šta vas interesuje.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 519 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 35  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 115 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: