Pozdrav svima koji boluju od ulceroznog kolitisa. Ovim putem hocu da vas ohrabrim. svi vi znate da je to neizleciva bolest. Medjutim, moj brat se izlecio. Bio je bolestan oko 3,4 godine, kada se razboleo imao je 34 godine. Stadijum bolesti je bio katastrofalan, bilo mu je zahvaceno celo debelo crevo, napade je imao stalno. Lecila ga je dr Bojic, u gradskoj bolnici Zvezdara u Beogradu. Apelujem na sve koji boluju ovu bolest da ukoliko imaju mogucnosti nadju nacin da se lece u toj bolnici. Doktori su dali stvarno sve od sebe ali nista nije pomagalo, nekad smo cak proveravali i da li dise, bio je jednom nogom u grobu, sa 120 kg dospeo je na 56 kg, a visok je 193 cm... bilo je strasno stvarno. Imao je i po 27 stolica dnevno, krvarenja i da ne pominjem. Poslednje sto su pokusali vezano za terapiju je da su mu dali Remikejd ( ako se uopste tako izgovara ili pise, zaboravila sam tacno). Rekli su da to cini mi se pomogne u 90 posto slucajeva. On je primio cini mi se 2 od 4 terapije i videli su da njemu apsolutno ne pomaze. 2012. godine u januaru imao je prvu operaciju, operisao ga je dr Ćuk, takodje u bolnici Zvezdara, tom prilikom mu je otklonio celo debelo crevo i stavio mu je kesu (sto bi se narodski reklo). pre operacije ga je pitao da li zeli da mu ugradi PAUC, da on misli da bi to bilo dobro ako uspe jer bi mogao da zivi normalno i da je zbog njegove mladosti pre svega dobro da to pokusaju, moj brat vec iscrpljen bolescu je rekao ne znajuci da ce morati posle nekoliko meseci da obavi jos jednu operaciju. Ali (hvala doktoru) pri prvoj operaciji on mu je ipak napravio pauc i rekao mu da ukoliko bude hteo dogovorice se na kontroli da obave za nekoliko meseci i drugu operaciju. bilo je tesko u pocetku ali je posle operacije poceo dobro da se oseca, poceo je oporavak. u Junu iste godine isao je na drugu operaciju i od tad je PAUC poceo sa radom. Rekli su mu da verovatno nece moci da se ugoji i slicno, da ce imati nekoliko stolica dnevno ali u svakom slucaju nece biti bolestan. Hvala Bogu moj brat sada ima oko 100 kg, ide na kontrole s vremena na vreme, doktor je prezadovoljan, zadivljen je kako mu je uspela operacija, svima bude dobro posle toga, ali ipak tragovi bolesti ostanu, medjutim moj brat je sada kao da nikad nije ni bio bolestan! Lekari uglavnom odlazu operaciju jer zele da pokusaju da se organizam izbori i slicno sam, medjutim mi smo srecni sto je on bio toliko bolestan verovali ili ne jer osim operacije nije imala druga mogucnost, a operacija ga je ozdravila. Ko god moze neka insistira da se operise, jer je sa bolescu tesko zivet. Moj brat sad jede bukvalno sve, naravno umereno, izbegava jedino stvari koje ga nadimaju. A u bolesti 2,3 godine jeo je samo peceni krompir i pecene jabuke. Ne mogu ovim putem bas sve detalje da vam ispricam.
KO GOD IMA KAKAVIH PITANJA U VEZI BOLESTI NEKA MI SE JAVI NA MAIL
[email protected] POTRUDICU SE DA BRZO ODGOVORIM A I AKO TREBA MOJ BRAT CE VAS KONTAKTIRATI DA VAM AKO MOZE POMOGNE, ODGOVORI NA NEKA PITANJA ILI UPUTI NA NESTO.
ZNAM STA ZNACI BITI BOLESTAN I IMATI BOLESNIKA U PORODICI. Mi u pocetku nismo ni culi za tu bolest i bilo bi mi drago da smo imali nekoga ko bi nam odgovorio na neka pitanja i slicno u pocetku i zato slobodno kome god treba savet ili odgovor i bilo sta neka mi se javi. Zelim vam svima brz oporavak i zdravlje. Pozdrav