Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Koksaki i uporna dijareja
PostPoslato: Uto Mar 20, 2007 3:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm
Postovi: 312
Pre 2 meseca sam saznala da imam koksaki B2 u odnosu 1:1024 i po mojoj proceni vucem ga vise od godinu dana.
E sad prica pocinje od zime 2006...
Zbog stalnih upala u grlu i blago povisenih temperatura mene doktorka opste prakse onako napamet kljuka antibioticima tako da sam 5 meseci pila antibiotike u rasponu ne vise od mesec dana,a onda pocinje moja nocna i dnevna mora. Dobijam dijareju koja je trajala 3 meseca bez prestanka i pored silnih ispijenih probiotika nije bilo poboljsanja.
Tada se mislilo da su antibiotici poremetili crevnu floru sto i jeste sigurno mada treba ubaciti cinjenicu da sam i tad imala virus za koji nisam znala.Izgubila sam 15 kg za ta 3 meseca i onda je dosto do nekakvog poboljsanja stanja u smislu sto sam 2 dana imala normalnu stolicu pa tri dana prolivastu i tako u krug.
A onda su krenule i druge tegobe da se nadovezuju tahikardije, uvecane zlezde u grlu sa upalama sluznice, upala pluca (sasvim slucajno otkrivena jer nisam osecala tegobe vezane za pluca)...
Bila sam u bolnici na gastroenterologiji i obavila sva ispitivanja i ono na sta sam uvek bacala akcenat u razgovoru sa svojim lekarom je da ja imam osecaj kao da me neki virus razbija i da su mi tri simptoma uvek bila povezana- prvo mi se uvecaju zlezde u grlu , pa mi skoci temperatura(uvek je bila izmedju 37 i 37,4) pa mi se javi dijareja....no to mom doktoru nista nije znacilo pa me je otpustio iz bolnice sa dijagnozom psihosomatskog poremecaja :roll:
U poslednjih par meseci su dijareje bile sve redje i redje , mada uvek i obavezno pracene blago povisenom temperaturom, poslednjih mesec i po dana nisam ni imala temperaturu ni dijareju, cak sam i dobila par kilograma i poboljsao mi se apetit,, sve do danas kad opet imam temperaturu, blage bolove u stomaku i naravno proliv.
E sad konacno pitanje.......Da li za te moje dugotrajne i uporne tegobe sa crevima moze biti odgovoran koksaki?Znam da je koksaki crevni virus i jedna doktorka iz Torlaka mi je i rekla da je meni koksaki napao creva i kako je to i dobro jer je mogao da mi se odrazi na neki vitalni organ.
P.S. Sta sam sve od pregleda i analiza obavila nisam htela da nabrajam jer nijedan nije pokazao neku abnormalnost.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 43 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: