Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Ned Maj 13, 2018 9:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2018 5:14 pm
Postovi: 31
Zdravo!
Najpre, otvaram novu temu radi onih koji se kao i ja od skoro muče sa crevnom kandidom, pa da ukratko vide sve probleme i savete, a ne da čitaju preko 100 strana i opet ne znaju mnogo više.
Dakle, imao sam neku prehladu krajem februara i počeo sam sam na svoju ruku da pijem jake antibiotike. Imao sam bolove u bešici, odradio sam analize na polno prenosive bolesti i sve je bilo negativno, a bešika me i dalje bolela. Uzeo sam na svoju ruku i popio jake antibiotike, kao što mi je par godina pre toga prepisao urolog, kada sam imao isti problem-3dana po dve tablete sumamed od 500mg na 12sati i posle 4 dana orvagil od 250mg 3 puta dnevno na 8 sati. Pio sam 6 dana probiotik od Ivančić i sinovi. Moja greška je što nisam znao da antibiotici imaju mnogo duže dejstvo i trebao sam nastaviti sa probioticima još desetak dana.
Uglavnom, sredinom marta sam video da mi se promenila stolica i da je imam više puta dnevno i često naglu potrebu da je vršim. Imao sam nekakav čudan osećaj u stomaku, neko muljanje...nit sam zdrav, niti sam bolestan, ali vidim da nešto nije ok. Takođe, primetio sam da me malo bolucka glava i da imam manji svrab anusa i ušiju. Pomalo gasove. Uglavnom, pomislio sam da je kandida i odradio u priv.laboratoriji test 23.03.koji je pokazao kandidu u većem broju. Odmah sam počeo da pazim i izbacio sve šećere. 27.03. sam uradio ponovo test i bio je negativan. Svejedno, nastavio sam da pazim sa hranom.Otišao sam 28.03.kod lekara i ona mi je rekla da je to ok, da treba da povedem računa o hrani i dala mi uput za analizu krvi i urina. Uradio sam 30.03.analize i rezultati krvne slike i urina su odlični. Moji problemi sa stolicom i gasovima, boluckanjem i ušima su trajali samo par dana i kako sam počeo da pazim na ishranu prestali su. Nastavio sam sa dijetom u smislu da sam POTPUNO izbacio belo brašno i sve pecivo, šećer (čak i skriven), voće, med, pirinač, krompir, pasulj, grašak, boraniju. Počeo sam da jedem samo hleb od čistog raženog brašna, supe i čorbe bez brašna, bareno i grilovano na masl.ulju ili hladno ceđenom suncokretovom ulju. Pijo sam samo limun. Kafe i mleko sam izbacio. Počeo sam za doručak da jedem raženi hleb i jogurt AB sub.mlekare sa dobrim probiotskim kulturama, zelenu salatu ili kupovni kefir. Dan mi je počinjao: - malo srebrne vode, stavim čaj koji mi je napravila žena iz makrobiotike na limanskoj pijaci u NS-pije se topao-mlak pola sata pre svakog obroka i njega popijem, onda ulje divljeg origana sa masl.uljem 6kapi, onda umeboši šljivu, pa ražani hleb
- pijem u međuvremenu limunade i vodu...čaj kamilice ili koprive
-pred ručak ovaj čaj što mi je napravila ta žena
- ručak supa, čorba, bareno-karfiol, brokoli, prokelj, plavi paradajiz, tikvice, kuvana piletina ili teletina ili pečeno belo meso, zelena salata, rotkvice, masl.ulje, kurkuma, đumbir, ražani hleb domaći
-za večeru opet ražani hleb i jogurt ili kiselo mleko ili kefir i salata.
Izbacio sam sušeno-dimljeno meso i domaće koje nema nikakvih dodataka-hemije.
Uglavnom, ja se osećam dobro, imam energije, idem na sport, non stop idem i šetam, izlazim, dobro spavam i nemam nikakvih problema. Stolicu imam urednu 1 put dnevno ujutru, kako sam i pre imao. Ona je formirana, otprilike tanka i dugačka i realno mislim da se više praznim nego pre. Svetlija je (svetlo braon-žućkasta), ali mislim da na to utiče raženi hleb i kurkuma. Kad je baš imam mnogo, primetim tek na kraju da bude malo ređa i da se pomalo rastvara u šolji.
U međuvremenu sam ponovo išao 16.04.da dajem uzorak stolice i bilo je u velikom broju. Popodne sam imao stolicu i bilo je u većem broju kandide.17.04,je bilo u velikom broju.18.04.je bio negativan rezultat. 19.04.sam ponovo davao krv i urin na analizu i rezultati su ponovo odlični. 20.04.sam radio test na heliobakteriju i on je negativan. Nastavio sam da vodim računa o ishrani. Bio sam ponovo na pregledu 08.05. i doktorica je u fazonu da je to sve ok, da ona ne šalje na analizu-kontrolu, šta me briga da li imam kandidu, to je normalno u nekoj meri i da se organizam sam izbori i da samo malo pazim na hranu i pijem probiotik pomalo i u narednom periodu. Prestao sam da pijem ulje divljeg origana, a počeo sam da jedem pomalo beli luk. Našao sam sistem kako da se ne oseti - svež beli luk iseckam na sitne komadiće i uvijem ga u deo lista zelene salate i tako progutam. Uopšte se ne oseća, a ni kasnije dok se vari nemam problema. Ovo je bolje nego gutati čenove jer sam primetio da se tako ne razgrade već ih izbacim u stolici u komadu. Ovako je delotvornije. Probiotike pijem svaki dan jer sam pročitao da je to dobro. Menjam ih, svakih 10 dana drugi. Pijem i raso od kis.kupusa jer je to kažu dobro.
Nabavio sam i od neke babe Goce iz Valjeva neki čaj - opije se 3l u toku od 24 sata i ona kaže da bi trebalo da se reši problem. Pio sam ga negde oko 7 maja i ima blag ukus (očekivao sam nešto jako i gorko), ali ne vidim da sam rešio problem i nisam imao utisak da mi je nešto pomoglo.
Jedem i po kašiku kokosovog ulja na prazan stomak.
U međuvremenu sam od kraja marta do sada-početak maja izgubio nekih 7kila. Imam 180cm i sa 75kg sam spao na 68kg. Iako sam zaista smršao, nisam izgubio na energiji i snazi, osećam se dobro i dobro funkcionišem.
POčeo sam da pijem i sodu bikarbonu ujutru na prazan stomak, i još 2 puta dnevno kao i uveče kad krenem na spavanje. Suština da je prazan stomak kad je pijem.
Gledam da je između obroka uvek 5 sati i da ne jedem ništa između-to mi je rekla iz makrobiotike da je bitno zbog varenja. Mada je ona rekla da za kandidu mogu sve da jedem (izuzev da pripazim na brašno i šećer i alkohol) i da je bitno da vodim računa o tih 5 sati i da će proći.
Ove nedelje sam jeo pečena jaja i nisam imao problem.
Danas sam probao 2 jagode i opet sam osetio probleme sa stomakom i pomalo glavom.
Nastaviću još sa dijetom i otići ću ove nedelje ponovo da dam uzorak stolice.
Ne znam ni sam, verovatno treba biti i dalje uporan.
Čitao sam i da mnogi piju lekove i reše problem, a neki ne. Možda nisu pazili na hranu već samo ppili lekove. Neki pišu iskustva da su pili Mycoseb npr.5 dana po 2 odjednom, pa posle 5 dana po 1 dnevno. Neki pišu o Nystatinu i orvagilu u kombinaciji. Neki pišu o fluconazolu, itd. Nisam pio lekove.
Otići ću ove nedelje i do druge doktorice.
Meni je najveći problem šta jesti jer mi je hrana jednolična. Nemam potrebe za slatkim iako volim slatko, ali uzdržavam se i ne žudi mi organizam. Ponekad mi se baš pije neka hladna nes kafa ili obična, ali i to preskačem, mada mislim da bih mogao 1 dnevno ponekad.
Ima li neko neki savet ili mišljenje?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Pon Maj 14, 2018 10:58 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
За шта савет када си све лепо урадио? За кафу?

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Pon Maj 14, 2018 2:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2018 5:14 pm
Postovi: 31
Aco, najpre ti hvala na odgovoru.
Ono što bih prvo želeo da ukažem je da ljudi kad se nađu u ovom problemu i počnu da čitaju različite preporuke i iskustva, zbune se i više ne znaju šta da rade. Možda je i dobro uzimati različite ove napitke i namirnice u cilju ozdravljenja, ali je bitno kojim redom i kakav efekat će da ima. Primmera-sodu bikarbonu je dobro uzimati na prazan stomak..ako je uzmem odmah ujutru..kad da uzmem onda čaj-malo posle..pa posle toga pola sata ide jelo. Pa probiotik ide posle jela 2 sata ili pre može. Onda uzmeš kokosovo ulje npr. Bitno je da čekaš 5 sati da ne jede ništa između-nikakve grickalice. Pred ručak opet može soda ili čaj. Vitamin neki. Može se salata politi umeboši sirćetom i kurkumom, itd. Uveče posle večere, kad prođe 2 sata opet uzeti sodu.
Moje pitanje i namera je da prekosutra odem kod druge doktorice i čujem njen stav i da uradim nove analize stolice. Da vidim na čemu sam. Biće mi razočarenje ako i dlaje imam kandidu. Ali nastaviću i dalje da pazim.
Da li je dobro jesti ovaj domaći pravljen hleb od raži? Čist raženi hleb u koji dodajem jedino so, laneno seme, golicu, kim i sodu bikarbonu. Samo tepsiju namažem hladno ceđenim sunc.uljem.
Kafu možda mogu uzeti ponekad 1.
Osetio sam da mi juče jagode nisu prijale-dakle voće i posle 1,5mesec mi je napravilo problem.
Da i dalje ostanem na ovoj ishrani i ne počinjem sa nekim lekovima uz nju? Mislio sam da li možda da probam sa nistatinom i orgavilom ili neka druga opcija, naravno sve uz primenu dijete.
Pozdrav i hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Uto Maj 15, 2018 1:46 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Уф друже, па ти се патиш више него ја. Имао сам среће да кренем одмах варијантом "куд сви Турци ту и мали Мујо" гледајући у прошлост: Када нисам знао шта ћу да једем, хранио сам се као наши преци пре пар векова. Због проблема са варењем сам се баш намалтретирао али срећом нисам озбиљније кренуо по лекарима. Ишао сам само консултативно. 8) Овај форум ми је много помогао тј. добри људи на њему.

Прича о соди бикарбони, брашну, кандиди је много дугачка. Због тога сам направио сајт да пренесем искуства. Када си све то обишао и урадио, онда још прочитај здравствене савете на мом сајту. Има доста тема али нисам превише писао тако да ти неће бити тешко: http://www.aca.rs/index.html?stranica=saveti/zdravlje/zdravlje_uopsteno

Укратко:
- сода бикарбона се узима само у циљу неутрализације киселине ако се појави. Никако у храни.
- домаћи хлеб како год хоћеш али мора да буде не само печен него допечен и без соде бикарбоне и прашка за пециво.
- против кандиде најбољи је бели лук

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Čet Maj 24, 2018 8:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2011 7:03 pm
Postovi: 34
ZileMF je napisao:
Zdravo!
Najpre, otvaram novu temu radi onih koji se kao i ja od skoro muče sa crevnom kandidom, pa da ukratko vide sve probleme i savete, a ne da čitaju preko 100 strana i opet ne znaju mnogo više.
Dakle, imao sam neku prehladu krajem februara i počeo sam sam na svoju ruku da pijem jake antibiotike. Imao sam bolove u bešici, odradio sam analize na polno prenosive bolesti i sve je bilo negativno, a bešika me i dalje bolela. Uzeo sam na svoju ruku i popio jake antibiotike, kao što mi je par godina pre toga prepisao urolog, kada sam imao isti problem-3dana po dve tablete sumamed od 500mg na 12sati i posle 4 dana orvagil od 250mg 3 puta dnevno na 8 sati. Pio sam 6 dana probiotik od Ivančić i sinovi. Moja greška je što nisam znao da antibiotici imaju mnogo duže dejstvo i trebao sam nastaviti sa probioticima još desetak dana.
Uglavnom, sredinom marta sam video da mi se promenila stolica i da je imam više puta dnevno i često naglu potrebu da je vršim. Imao sam nekakav čudan osećaj u stomaku, neko muljanje...nit sam zdrav, niti sam bolestan, ali vidim da nešto nije ok. Takođe, primetio sam da me malo bolucka glava i da imam manji svrab anusa i ušiju. Pomalo gasove. Uglavnom, pomislio sam da je kandida i odradio u priv.laboratoriji test 23.03.koji je pokazao kandidu u većem broju. Odmah sam počeo da pazim i izbacio sve šećere. 27.03. sam uradio ponovo test i bio je negativan. Svejedno, nastavio sam da pazim sa hranom.Otišao sam 28.03.kod lekara i ona mi je rekla da je to ok, da treba da povedem računa o hrani i dala mi uput za analizu krvi i urina. Uradio sam 30.03.analize i rezultati krvne slike i urina su odlični. Moji problemi sa stolicom i gasovima, boluckanjem i ušima su trajali samo par dana i kako sam počeo da pazim na ishranu prestali su. Nastavio sam sa dijetom u smislu da sam POTPUNO izbacio belo brašno i sve pecivo, šećer (čak i skriven), voće, med, pirinač, krompir, pasulj, grašak, boraniju. Počeo sam da jedem samo hleb od čistog raženog brašna, supe i čorbe bez brašna, bareno i grilovano na masl.ulju ili hladno ceđenom suncokretovom ulju. Pijo sam samo limun. Kafe i mleko sam izbacio. Počeo sam za doručak da jedem raženi hleb i jogurt AB sub.mlekare sa dobrim probiotskim kulturama, zelenu salatu ili kupovni kefir. Dan mi je počinjao: - malo srebrne vode, stavim čaj koji mi je napravila žena iz makrobiotike na limanskoj pijaci u NS-pije se topao-mlak pola sata pre svakog obroka i njega popijem, onda ulje divljeg origana sa masl.uljem 6kapi, onda umeboši šljivu, pa ražani hleb
- pijem u međuvremenu limunade i vodu...čaj kamilice ili koprive
-pred ručak ovaj čaj što mi je napravila ta žena
- ručak supa, čorba, bareno-karfiol, brokoli, prokelj, plavi paradajiz, tikvice, kuvana piletina ili teletina ili pečeno belo meso, zelena salata, rotkvice, masl.ulje, kurkuma, đumbir, ražani hleb domaći
-za večeru opet ražani hleb i jogurt ili kiselo mleko ili kefir i salata.
Izbacio sam sušeno-dimljeno meso i domaće koje nema nikakvih dodataka-hemije.
Uglavnom, ja se osećam dobro, imam energije, idem na sport, non stop idem i šetam, izlazim, dobro spavam i nemam nikakvih problema. Stolicu imam urednu 1 put dnevno ujutru, kako sam i pre imao. Ona je formirana, otprilike tanka i dugačka i realno mislim da se više praznim nego pre. Svetlija je (svetlo braon-žućkasta), ali mislim da na to utiče raženi hleb i kurkuma. Kad je baš imam mnogo, primetim tek na kraju da bude malo ređa i da se pomalo rastvara u šolji.
U međuvremenu sam ponovo išao 16.04.da dajem uzorak stolice i bilo je u velikom broju. Popodne sam imao stolicu i bilo je u većem broju kandide.17.04,je bilo u velikom broju.18.04.je bio negativan rezultat. 19.04.sam ponovo davao krv i urin na analizu i rezultati su ponovo odlični. 20.04.sam radio test na heliobakteriju i on je negativan. Nastavio sam da vodim računa o ishrani. Bio sam ponovo na pregledu 08.05. i doktorica je u fazonu da je to sve ok, da ona ne šalje na analizu-kontrolu, šta me briga da li imam kandidu, to je normalno u nekoj meri i da se organizam sam izbori i da samo malo pazim na hranu i pijem probiotik pomalo i u narednom periodu. Prestao sam da pijem ulje divljeg origana, a počeo sam da jedem pomalo beli luk. Našao sam sistem kako da se ne oseti - svež beli luk iseckam na sitne komadiće i uvijem ga u deo lista zelene salate i tako progutam. Uopšte se ne oseća, a ni kasnije dok se vari nemam problema. Ovo je bolje nego gutati čenove jer sam primetio da se tako ne razgrade već ih izbacim u stolici u komadu. Ovako je delotvornije. Probiotike pijem svaki dan jer sam pročitao da je to dobro. Menjam ih, svakih 10 dana drugi. Pijem i raso od kis.kupusa jer je to kažu dobro.
Nabavio sam i od neke babe Goce iz Valjeva neki čaj - opije se 3l u toku od 24 sata i ona kaže da bi trebalo da se reši problem. Pio sam ga negde oko 7 maja i ima blag ukus (očekivao sam nešto jako i gorko), ali ne vidim da sam rešio problem i nisam imao utisak da mi je nešto pomoglo.
Jedem i po kašiku kokosovog ulja na prazan stomak.
U međuvremenu sam od kraja marta do sada-početak maja izgubio nekih 7kila. Imam 180cm i sa 75kg sam spao na 68kg. Iako sam zaista smršao, nisam izgubio na energiji i snazi, osećam se dobro i dobro funkcionišem.
POčeo sam da pijem i sodu bikarbonu ujutru na prazan stomak, i još 2 puta dnevno kao i uveče kad krenem na spavanje. Suština da je prazan stomak kad je pijem.
Gledam da je između obroka uvek 5 sati i da ne jedem ništa između-to mi je rekla iz makrobiotike da je bitno zbog varenja. Mada je ona rekla da za kandidu mogu sve da jedem (izuzev da pripazim na brašno i šećer i alkohol) i da je bitno da vodim računa o tih 5 sati i da će proći.
Ove nedelje sam jeo pečena jaja i nisam imao problem.
Danas sam probao 2 jagode i opet sam osetio probleme sa stomakom i pomalo glavom.
Nastaviću još sa dijetom i otići ću ove nedelje ponovo da dam uzorak stolice.
Ne znam ni sam, verovatno treba biti i dalje uporan.
Čitao sam i da mnogi piju lekove i reše problem, a neki ne. Možda nisu pazili na hranu već samo ppili lekove. Neki pišu iskustva da su pili Mycoseb npr.5 dana po 2 odjednom, pa posle 5 dana po 1 dnevno. Neki pišu o Nystatinu i orvagilu u kombinaciji. Neki pišu o fluconazolu, itd. Nisam pio lekove.
Otići ću ove nedelje i do druge doktorice.
Meni je najveći problem šta jesti jer mi je hrana jednolična. Nemam potrebe za slatkim iako volim slatko, ali uzdržavam se i ne žudi mi organizam. Ponekad mi se baš pije neka hladna nes kafa ili obična, ali i to preskačem, mada mislim da bih mogao 1 dnevno ponekad.
Ima li neko neki savet ili mišljenje?


Zdravo. procitao sam tvoju temu o candidi. Bas mi je drago da si uspeo da resis problem. mene kandida muci vec nekoliko godina periodicno. Nemam bol u stomaku kao neki, ali je uvek prisutan osecaj nadutosti. Sta god da pojedem ide mi se u wc, a kad odem da se ispraznim budu samo gasovi ili vrlo malo stolice u vidu dugih i tankih. Ali me najvise nervira taj osecaj da mi se stalno ide u wc. Inace mislim da sam i malo smrsao. Ujutru recimo osecam kao ruppu u stomaku kad se probudim. Pocinjem sa rigoroznom dijetom. Izbacicu secere, sokove,alkohol, belo brasno, testenine. Zanima me kako da spremam meso, posto kazes da ne sme rafinisano ulje. Koje sirce koristis da zacinis zelenu salatu. I zanima me ono za luk. Jel ga iseckas da stavis u zelenu salatu i tako list zelene sazvaces i progutas. Za sada toliko. Veliki pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Pet Maj 25, 2018 2:43 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Осећај сталног нагона на пражњење дебелог црева потиче од упале. Дакле дебело црево је упаљено и због тога се лако иритира проласком столице и јављају се благи грчеви. Ако се та блажа варијанта упале не реши тада ситуација постаје много озбиљнија са сталним проливима и грчевима.

Једино решење је пуно квалитетних пробиотика и бар литар домаћег кефира дневно. Наравно до излечења потребно је из исхране потпуно избацити све оно што иритира слузокожу: газирано, кисело, љуто, алкохол.

Вероватно и бели лук може да помогне код упале али не знам.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Pet Maj 25, 2018 3:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2011 7:03 pm
Postovi: 34
Sve sam to izbacio.. Ali mislim da je ipak to od kandide. Danas sam ručao piletinu sa zelenom salatom salatom, paradajz i krastavac i nakon toga nisam imao problema. Izbacio sam belo brašno, sve šećere, alkohol, sokove. Inače jutros sam prvi put uzeo sodu bikarbone u 400ml vode. Kasnije popio kafu i i da me poteralo u wc. Imao sam proliv. Jel to moze biti od sode. Inače od probiotika koristim Candida Support. Njega mi je devojka kupila u Nemačkoj. Šta još predlazete od probiotika. Neko kaže da Flonivin nije los.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Pet Maj 25, 2018 5:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2018 5:14 pm
Postovi: 31
Zdravo! Najpre, u ponedeljak i utrorak sam davao uzorke stolice...3 uzastopne i rezultati su negativni. Videli ste kakvi su rezultati bili ranije. Naravno, plasim se da se ne vrati i zato i dalje vodim racuna o hrani. Postepeno cu je vracati. Ne znam sta prvo da pocnem...mislim da cu voce i polako pasulj, grasak, posle krompir. Imam za vikend dve velike svadbe i plasim se da probam i zalogaj torte. Bas me strah. Pocecu ponekad i kafu.
Sto se tice tvojih pitanja, meso se przilo malo na hladno cedjenom sunc.ulju. Koristio sam dosta masl.ulja u salatama. Beli luk kad iseckam i zamotam u manji list ili deo lista samo progutam. Ne zvacem jer onda ti ne treba salata...onda se osecas. Ovo je ispao neki moj nacin da ga pojedem,a da nema nikakvog mirisa. Nisam se ni osecao na beli luk poslekad se vari ili kad se znojim. Soda je dobra, ali kao sto je pisao i Aca, ujutru na prazan stomak...i uvece posleobroka,posle jedno 2 sata kad se sve svari i kad podjes na spavanje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Pet Maj 25, 2018 6:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2011 7:03 pm
Postovi: 34
Ako mozes javi mi se u privatnu poruku, pokusao sam da ti posaljem ali nesto nece.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Sub Maj 26, 2018 11:52 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Мало је запетљано одговарати двема особама истовремено на истој теми. Тешко је и пратити текстове. Покушаћу да одговорим збирно.

Од пробиотика знам да ваља Мултилак и Натрол Ацидофилус. Мала је шанса да ишта друго ваља у домаћим апотекама. Свакако подржавам употребу NowFoods препарата јер сам њима одушевљен али нисам користио њихове пробиотике.

Грчеви у цревима не могу да буду само од кандиде. Можда ако се превише намножи па изазове упалу слузокоже црева али то је опет упала у питању.

Оне варијанте са пола литра соде бикарбоне и кафом не могу да коментаришем, ако ни због чега друго оно због тога што некога кафа тера у ВЦ а некога затвара.

Бели лук исецкан па увијен у лист салате и поједен уз остало јело такође ће се сварити и неће имати дејство на дебело црево. Неколико ченова треба исећи на по три-четири комада и прогутати их на празан желудац, са водом наравно.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Pon Maj 28, 2018 7:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2018 5:14 pm
Postovi: 31
Sto se tice probiotika pio sam stalno razlicite cim istrosim 1 kutiju nekog za 10dana jer tako su pakovanja obicno,predjem na drugi.Konktetno pio sam Multilac,Probiotik forte i Biokult kandea. Now food su verujem dobri,ali su jako skupi. Oko 5hiljada dinara.
Beli luk je dobar kako ga god pio svez. Sustina i jeste da ti ga zeludac svari, a ne da protrci kroz creva. Kada sam uzimao cenj koji sam malo nagnjecio i progutao sa jogurtom, video sam ga posle u stolici-dakle tako u komadu. Nije svaren. Zato sam i uzeo da koristim taj fazon da ga iseckam i time olaksam zelucu da ga svari. Tako sitno iseckan sam zavijao u salatu i progutam da se ne bi osecao. Organizam ga je takvog vario i ima efekat. Jeo sam ga bez hrane ili neko vreme pre jela. Cak i kada sam ga jeo uz jelo na taj nacin dobro je.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Uto Maj 29, 2018 12:13 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Баш је поента да се не свари у желуцу него да у комадима иде кроз црева и тамо испарава. Ако се свари неће деловати на дебело црево. То би требало да буде јасно. Дакле исећи чен на пар комада и прогутати на празан желудац.

Што се тиче пробиотика надам се да си видео састав. Не може да се пореди са осталима. Осим тога ако упоредиш цене са ова два сајта можеш да закључиш да се може много јефтиније набавити али треба мало више труда и знања:
https://vitaminshop.rs/probiotic-10-tm-25-billion-50-vcaps?search=probio
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Probiotic-10-25-Billion-50-Veg-Capsules/21130

Више него дупло је јефтинији. Када платиш ДХЛ експрес поштарину уз још неке производе, испадне тачно дупло јефтинији.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Uto Maj 29, 2018 9:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2011 7:03 pm
Postovi: 34
ja uopste nemam taj probiotic nego od iste firme Candida Support


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Čet Maj 31, 2018 10:24 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2011 7:03 pm
Postovi: 34
aaaca je napisao:
Мало је запетљано одговарати двема особама истовремено на истој теми. Тешко је и пратити текстове. Покушаћу да одговорим збирно.

Од пробиотика знам да ваља Мултилак и Натрол Ацидофилус. Мала је шанса да ишта друго ваља у домаћим апотекама. Свакако подржавам употребу NowFoods препарата јер сам њима одушевљен али нисам користио њихове пробиотике.

Грчеви у цревима не могу да буду само од кандиде. Можда ако се превише намножи па изазове упалу слузокоже црева али то је опет упала у питању.

Оне варијанте са пола литра соде бикарбоне и кафом не могу да коментаришем, ако ни због чега друго оно због тога што некога кафа тера у ВЦ а некога затвара.

Бели лук исецкан па увијен у лист салате и поједен уз остало јело такође ће се сварити и неће имати дејство на дебело црево. Неколико ченова треба исећи на по три-четири комада и прогутати их на празан желудац, са водом наравно.


A zašto da ne komentarises sodu bikarbone sa 400ml vode jer si ti taj koji savetuje da se uzima puna kafena kašičica u 300-400ml vode. Sad odjednom po tebi to ne treba tako. Objasni


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kandida u crevima - sublimirana iskustva
PostPoslato: Čet Maj 31, 2018 10:34 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Мислио сам да сам био јасан. Не могу да коментаришем јер не знам ефекте. Знам да кафа некима изазива столицу а некима затвор. За ефекте соде бикарбоне на столицу нисам чуо.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 27 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: