Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Sep 29, 2012 9:21 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 2:18 pm
Postovi: 46
Interesuje me koji doktor je najkompetentniji da mi da terapiju za kandidu: opste prakse, gastroenterolog, infektolog...?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Sep 29, 2012 4:49 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm
Postovi: 266
Lekove Za eliminaciju kandide Vam daje uvek ispocetka Lekar opste prakse.
Ovaj lekar opste prakse je merodavan i kompetentan da:
- vas upucuje kod razlicitih Specijalista,ukoliko smatra da je to potrebno.( npr-nastanu neke komplikacije zbog prisutnosti kandide-)
-specijalista kod kojih ste upuceni,odradjuje svoj deo posla-Uvek na svakom Uputu kod bilo kog Specijaliste lekar opste prakse napise:"Molim za misljenje"..kao i predlog sta specijalista treba da "uradi".
-specijalista posle svog pregleda moze da "odradjuje jos nesto",ukoliko smatra da je potrebno, odredjena ispitivanja, ITD,napise svoje misljenje,i ako treba lekove za vas.
-Misljenje tj "Nalaz specijaliste" pokazujete lekaru opste prakse,kad odete kod njega.tada ce vam lekar opste prakse ispisati Lekove koje vam je preporucio Specijalista.
-Isto tako imate pravo da zatrazite Uput za specijalistu KOJI BI VOLELI da vas "ispita ili pregleda",jer se osecate zabrinutim. .UKOLIKO LEKAR OPSTE PRAKSE SMATRA DA VAMA TAJ specijalista nije "potreban",uput necete dobiti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Okt 05, 2012 3:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2012 3:25 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima,

Slucajno sam naisla na ovaj forum pa sam resila da vam se prikljucim.
Imam kandidijazu creva vec godinu dana, ja nikako nemam bolove u stomaku i nijedan od simproma koje vi navodite, uglavnom mi se javi ubrzan puls, probadanje u predelu srca i meksa stolica. Naravno kardioloski je sve u redu i hitno su me poslali kod gastroenterologa koji se ponasao kao da kandidijaza nije nikakvo oboljenje!
Elem, svasta sam probala do sada. Uspevala sam da imam negativne rezultate ali to je sve trajalo jako kratko.

Nistatin mi nije pomagao, tacnije dok ga pijem sve je ok, kako prestanem ona se ponovo vrati. Isto je vazilo i za ulje od origana. Na strogoj sam dijeti i to je jedan od razloga sto mi nije jasan razlog njenog konstantnog povratka.

Konsultovala sam se sa akupunkturistom Mancicem i on mi je rekao da pijem zeolit, tako da ga pijem vec tri meseca a uvela sam i neke tablete na bazi algi (jer smanjuju kiselost krvi i kompletnog organizma sto Kandidi ne odgovara) medjutim stanje je nepromenjeno. Jedan negativan rezultat i sledeci odmah pozitivan. Mislim da dolazim u fazu ludila, jer koliko vidim nema neke velike pomoci...

Sad mi je imunolog dao da radim analizu na celijakliju, jer tvrdi da je kandida samo posledica neceg a ne uzrok. Videcemo.

Inace su mi radili i kolonoskopiju i nista sem kandide nije nadjeno!

Ta gljivica mi polako unistava zivot!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Okt 13, 2012 6:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Sep 30, 2012 11:13 pm
Postovi: 8
Kandide bakterijske infekcije i cirevi se jako dobro suzbijaju koriscenjem Aloja gela


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Okt 21, 2012 6:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 10, 2009 8:47 pm
Postovi: 9
evo da i ja nesto kazem , ceste dijareje praskave stolice sta god pojedem kljuca kroz creva u najboljem slucaju meka stolica i tako danima mesecima godinama.
elem pronadjena kandida u crevima u malom broju a ja onda udri po lekovima protiv kandijaze ali boljitka nije bilo.
zivot mi se ogadio toliko da sam naterao sebe da odem na kolonoskopiju (veoma bolno iskustvo)
dijagnoza iritabilni kolon a doktor na spomen kandide je odmahnuo rukom i rekao da to nema veze i da ona ne moze da uzrokuje nista!
citajuci po forumima svakave postove bio sam ubedjen da je kandida odgovorna za sve moje muke i da je se nikad necu resiti i pored dijeta i pored tone probiotika i onda cudo.
u neobaveznom razgovoru u vozu sa jednim mladim doktorom izlozim mu moje probleme dok smo pusili cigaretu i on onda zakljuci da je velika mogucnost da sam intolerantan na laktozu. zazvucalo mi je malo cudno jer znajuci da sam drzao dijete bilo je dana kad nisam jeo nista od mlecnih proizvoda pomislih da nije moguce da je to ,medjutim kad sam dosao kuci ne budem lenj i sutradan u prodavnici kupim tetrapak kravicu bez laktoze.
i cudo kao da sam se rodio. tako iz dana u dan kupim svaki dan po jednu mleko i tegoba nigde.
osmelim se pocnem da jedem sve , sve ono sto me je mucilo (sladoledi, cokolade, zdenku sir,svakakve masne sireve , pite bureke ma sve) i nista ni jedan problem ni jedna dijareja ni jedno pretakanje po crevima!
citajuci o laktozi saznao sam i hrani koja je sadrzi i koja je nema.
laktozu sadrzi mleko i mlecni proizvodi , peciva, kolaci , kupus cak i probiotici!
uglavnom 6 meseci nisam imao ni jedan problem sa stomakom a o kandidi vise ne razmisljam.
simptomi koji su cinili moje jadno stanje nestali su pa eto da podelim sa vama mozda nekome od vas pomogne. ne kosta vas nista da probate kupite kravicu i popijete pa vidite sta ce da bude meni je pomoglo.
e da simptom koji je naveo doktora da postavi dijagnozu je sto kad sam imao te tecne praskave stolice imao sam utisak kao da iz mene izlazi nekakav alkohol i peklo me je dosta kao kad se dete potkine i onda mi je objasnio da verovatno ne razlozena laktoza pravi disbalnas i mikroflori i pretvara sadrzinu creva u alkohol tj lose bakterije prave vrenje i zbog toga sam imao dijareju. laktaza koju imlekovo mleko sadrzi verovatno u crevima rastvara laktozu i tako mi pomaze varenje , jedini problem je sto lekova na bazi laktaze nema a ivancici isinovi su prestali da proizvode lek laktozin koji je po iskustvima mnogih bio fantastican lek.
eto ako neko zna neki lek na bazi laktaze nek javi!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Okt 22, 2012 10:01 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am
Postovi: 53
Ultimativna supstanca protiv kandide je soda bikarbona pomesana sa sveze cedjenim limunovim sokom, koristi se dva puta dnevno po 1/2 kasicice sa jednim limunom. Umesto limuna se moze koristiti i prirodno jabukovo sirce.

Tretman se radi 2 meseca tako sto se posle prvog meseca napravi pauza od nedelju dana. Vrlo je bitno uzimati SB pola sata pre jela ili dva sata posle.


Fry je napisao:
Interesuje me jos jedna stvar, citao sam o probioticima i koliko sam shavatio treba da stoje u frizideru. Mislim da su Ercefloru duo, koju sam kupio u apoteci, drzali na najobicnijem rafu. Iz Novog Sada sam i interesuje me kako da dodjem do dobrih i ispravno cuvanih probiotika. Mozda bih mogao i od preko da narucim preko poznanika ako neko dobar savet.


Jedni od najkvalitetnijih probiotika na trzistu su NATREN proizvodi , e sad tu je problem oko dostave jer se posiljka moras specijalno slati posto se ovi probiotici moraju drzati na hladnom, tj. frizideru. Ovakva vrsta posiljke prilicno poskupljuje celu stvar. Ako ste u prilici da dodjete do NATREN probiotika, svaka preporuka, za one koji nisu neka probaju Primal Defence od Garden of Life,
http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Pri ... lets/14531

Primal defence ne zahteva hladjenje.

Takodje bih svima koji koriste "lekove" konvencinalne medicine kao sto su Diflucan i Nystatin preporucio da se manu corava posla posto isti ne samo sto imaju kontraindikacije (kao i skoro svaki "lek") nego sto su na duze staze ne efikasni jer kandida tokom vremena postaje otporna na pomenute stvari.

Izvinjavam se ako se ponavljam, tek sam se ukljucio na forum pa nisam stigao da procitam sve postove na ovu temu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Okt 24, 2012 11:29 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
Anna5 je napisao:
Pozdrav svima meni stigao nalaz gastroskopije.Dijagnoza gastritis hronika super fitialis i nekih 5 mikroskopski bjeličastih tkivnih fragmenata.Zna li neko možda nešto o ovome?

Gastritis je zapaljenje sluzokože želuca.
Гастритис најчешће се односи на запаљење слузнице желуца, али се често користи за покривање разних симптома који проистичу из слузокоже желуца...
Superficijalni bi trbalo da bude površinska upala,sa pronađenim fragmentimae pa to bi bilo da kažem uprošćeno da je došlo do nekog raspada možda tkiva želuca.
Važno je da nije ništa strašno,i neshvatam zašto lekar koji je radio gastroskopiju neobjasni odmah,a i Vi bi trebali da se konsultujete sa svojim lekarom (gastroentrologom) ili lekarom koji Vas je poslao i zahtevao gastroskopiju.
Moj savet je da sa tim nalazom odete kod lekara.Pozdrav

Retko svratim na forum pa dosta kasnim,možda ovaj moj post i nema smisla,al eto.



Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Nov 03, 2012 3:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
Ne smem da kazem dobro sam, jer mi se odmah nesto izjalovi. Sada pijem vodu iz banje Topilo kod Nisa vec mesec dana i stolica mi je normalna. I meni bilo neverovatno da voda moze da pomaze. Preporucujem svima koji imaju problem sa gljivicama da pokusaju. Besplatno je tocenje vode,samo mora da se ode do banje


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Nov 19, 2012 12:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 10, 2012 12:30 pm
Postovi: 3
Pozdrav svima... Citala sam sta ste napisali pa sam odlucila da podelim moju muku sa vama... Sve je krenulo pre dva meseca kada mi je doktorka prepisala panklav za jaku upalu grla, vec posle dva dana od primene terapije javilo mi se upanje srca i malaksalost - naravno otisla kod kardiologa odradila sve preglede i sve je OK... nastavila sam i dalje da pijem terapiju za grlo al' imala sam utisak da mi se stomak naduo i da mi gura pluca i da ne mogu da disem, dobila sam dijareju i imala sam utisak da cu da se onesvestim... pozvala sam jednu dr i ispricala joj svoj problem ona mi je rekla da prestanem da pijem panklav jer on ne odgovara ljudima sa hijatus hernijom (tj meni) i da odem kod drugog lekara... naravno drugi lekar mi prepisao drugi antibiotik jer mi je grlo i dalje crveno, suvo i imala sam osecaj kao da sam cetke jela i da se javim na kontrolu... narednih sedam dana sam provela u krevetu jer sam bila mrtvosana, nisam mogla da jedem i nisam imala snage da ustanem i bojala sam se da ostanem sama u kuci jer sam se plasila da ce nesto da mi se desi a da nikoga nema da mi pomogne, postala sam jako osetljiva - pocela sam da slinim za svakakve gluposti... kada sam se podigla na noge otisla sam kod ORL lekara koji mi je rekao da moje stanje ne lici na bilo kakvu upalu grla vec problem sa zeludacnom kiseinom i da bi bio 100% siguran trazio mi je da uradim bris grla i nosa i kompletne biohemijske analize (bris je bio OK kao i nalazi)... u medjuvremnu sam pocela da radim i svako jutro kada sam dolazila na posao imala sam utisak kao da mi se stomak cepa kao da mi ga neko uvija i zavija i nenormalni bolovi... bila sam kod gastro lekara koji mi je dao da pijem Controloc (od kojeg sam dobila gusenje) i na kraju sam zavrsila na gastroskopiji... imala sam povisenu zeludacnu kiselinu ali ne i helikobakert, odatle sam otisla na Gak... posto su svi u okruzenju poceli da govore kako sam hipohondar i kako sam umislila da mi nije dobro, preko preporuke otsila sam kod jednog psihijatra na razgovor i sa njom sam pricala skoro 1h i ona mi je rekla da sam emotivno istrosena i da nadjem psihologa jer ja nisam slucaj za psihijatra... moja jedna poznanica mi je kada sam joj sve ovo ispricala rekla da je ovo panicni strah i savetovala me da nadjem drugog psihijatra... naravno poslusala sam prijateljicu i otisla kod drzavnog psihijatra koja mi je posvetila 5 minuta vremena napisala dijagnozu Panicni poremecaj, epizodna paroksizimalna anksioznost... u ponedeljak sam posle 4 nedelje dobila rezultate ginekoloski nalaz brisa VI grupa: candidiase i dali mi kanesten... u petak sam dobila nalaze: bris grla i nosa negativan... a iz Batuta rezultat glasi: Mikroloskom kulturom izolovana je Candida species... Sa tim rezultatima sam otisla kod gastro i krenem sa pricom.... a on me prekine i kaze da svako od nas ima kandidu i da ovaj moj nalazi da to nije nista jer on bez kolonija ne moze da mi pomogne nego da ja uzmem da pijem smecta kesice i colospa R i da dodjem kod njega u ponedeljak sa svim nalazima, pa se iscudjavao sto pricam kroz nos... pa treba da uradim ponovo stolicu (da nadjem gde se broji) pa jos tamo neke bacile, gljivice i ne znam sta... pa kompletna krva slika sa ne znam cime, pa da uradim digitorektalni pregled (mislim da se tako zove), pa onda sa nekim aparatom (koliko sam skontala unutrasnji pregled hemoroida) i ako treba kolonoskopija i da ponovimo gastroskopiju, pa ako treba onda da se ukljuci neurolog, jer ovde po njemu nije reci o kandidi vec iritabilni kolon... posle ovakve price pokupim se i odem u dom zdravlja i dr mi prepise nistatin 3x1 jedno 2-3 nedelje i da izbegavam slatkise u svakom obliku, mleko, kafu, ljuto, slano, masno i gazirana pica... a kada sam joj spomenula dijetu rekla mi je dosta smrsala i da mi neka restriktivna dijeta nije potrebna, jer bi sa tom dijetom poljuljala vec inako poljuljan imuni sistem, nego da izbacim ovo sto mi je ona rekla da i da sama vidim sta mi od ostale hrane prija a sta ne...
Pocela sam sa nistatinom u petak i sada se osecam malo bolje (nemam mucninu, nagon za povracanjem), ujutru kada ustanem moram nesto da pojedem jer imam utisak da imam rupu u stomaku (kada jedem onda mi bude OK) i s vremena na vreme osetim blago zarenje ispod desnog rebra al' to prodje (ne znam dal je iko od vas imao ovakve simptome)...
Slatise sam izbacila cim sam dobila rezutate sa GAKa i od tada uglavnom jedem kuvano povrce, piletinu...
Izvinite jos jednom sto sam bila ovoliko preopsirna al' se nadam da ce neko od vas imati neki predglog ili savet...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Nov 19, 2012 7:13 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am
Postovi: 53
ivancicae76 je napisao:
Sve je krenulo pre dva meseca kada mi je doktorka prepisala panklav za jaku upalu grla….


Lekar koji ti je prepisao antibiotike za upalu grla ne zaslucuje da se bavi praksom! Na zalost, velika vecina njih i danas dan ne razume da su antibiotici jedno od najvecih zala savremene medicine.


ivancicae76 je napisao:
…… i da odem kod drugog lekara... naravno drugi lekar mi prepisao drugi antibiotik jer mi je grlo i dalje crveno, suvo i imala sam osecaj kao da sam cetke jela i da se javim na kontrolu...


Nemoj da ides kod doktora za obicne upale grla, to je gubljenje vremena i potencionalno opasna avantura, kao sto se da videti iz tvog primera. Nemoj da ides kod doktora ni za kandidu jer oni jednostavno nista o tome ne znaju, culi su na nekom predavanju o tome i sve sto znaju je da prepisu Nystatin ili Diflucan, dva “leka” koji jednostavno na duze staze ne rade posao ( a imju i kontra indikacije) kada je candida upitanju jer ista postaje otporna na pometunu hemiju.


ivancicae76 je napisao:
... bila sam kod gastro lekara koji mi je dao da pijem Controloc (od kojeg sam dobila gusenje) i na kraju sam zavrsila na gastroskopiji... imala sam povisenu zeludacnu kiselinu ali ne i helikobakert...


Opet nova hemija i tako u krug, opet , gubljenje vremena sa gastronenterologa koji opet ne shvata da povisena hidrohloricna (zeludacna ) kiselina nije problem i da su sve osobe sa ovim “problemom” sretne sto je imaju u izobilju jer smanjeno lucenje iste moze , a obicno i dovodi, do ozbiljnih zdravstenih problema pa i pored ostalog i do povecanja/razvoja candide i ostalih patogenih mikroorganizama.

ivancicae76 je napisao:
…preko preporuke otsila sam kod jednog psihijatra na razgovor i sa njom sam pricala skoro 1h


Ponovo gubljenje vremena …………

ivancicae76 je napisao:
…….. napisala dijagnozu Panicni poremecaj, epizodna paroksizimalna anksioznost...


Kada nemaju resenje doktori obicno izjavljuju ovakve stvari …………

ivancicae76 je napisao:
………..u ponedeljak sam posle 4 nedelje dobila rezultate ginekoloski nalaz brisa VI grupa: candidiase i dali mi kanesten...


Drzi vodu dok majstori odu (kanasten) ………..


ivancicae76 je napisao:
.... a on me prekine i kaze da svako od nas ima kandidu i da ovaj moj nalazi da to nije nista jer on bez kolonija ne moze da mi pomogne nego da ja uzmem da pijem smecta kesice i colospa R …………


Pa oni stvarno pojma nemaju kako se tretira candida ……….. naravno da svi imamo kandidu od samog rodjenja ali nemamo svi patogeni oblik koji se siri do takvih razmera da moze da izazove ozbiljne zdravstvene probleme (dalazim iz tog tabora – Kronova bolest by the way).

ivancicae76 je napisao:
…………jer ovde po njemu nije reci o kandidi vec iritabilni kolon...


On ne razume da je to povezano …….

ivancicae76 je napisao:
………….nistatin 3x1 jedno 2-3 nedelje i da izbegavam slatkise u svakom obliku, mleko, kafu, ljuto, slano, masno i gazirana pica...


Nystatin = pisi propalo …………….. za slatko je u redu, kakve veze ima masno/slano/ljuto sa candidom? Da li sam pomenuo da oni stvarno pojma nemaju o cemu pricaju……..


ivancicae76 je napisao:
………. i da mi neka restriktivna dijeta nije potrebna, jer bi sa tom dijetom poljuljala vec inako poljuljan imuni sistem, nego da izbacim ovo sto mi je ona rekla da i da sama vidim sta mi od ostale hrane prija a sta ne...


Tebi jeste potrebna dijeta ali ne ona koju ti lekari preporucuju jer oni o ishrani ne znaju nista, samo ce te jos vise upropastiti. Tebi treba andi-candida dijeta tipa SCD iliti Specific Carbohydrate Diet, koju sam licno uspesno sproveo od juna 2011. u borbi sa Kronom i danas posle godinu i po dana resio se te napasti i pored uvrezenog misljenja da je ova bolest ne izleciva.

Tesko da ti mogu dati odgovore na sva pitanja u jednom postu ali cu samo generalno nabacati sta bi trebala da pokusas.

Prvo, zaboravi na odlaske kod doktora , bilo koje vrste, ne da ti nece pomoci kada su IBD/candida problem vec ce te jos vise upropastiti sa tom njihovom hemijom. Prekini sve konvencionlane anti-candida “lekove” , gubljenje vremena. Mozes poceti sa origano uljem, izbaciti sve slozene secere, pogotovu rafinisane. Kasnije ako oregano ulje n aduze staze ne radi posao , soda bikarbona (bez aluminijuma) je ultimativna supstanca u brobi protiv candied.

Upoznaj se bolje sa SCD dijetom, pominjao sam u temi o Kronovoj bolesti , ako ti treba knjiga “Breaking the vicious cycle” , javi se preko PP sa mailom pa cu ti je proslediti. Potpuno promeniti nacin ishrane, poptuno izbaciti svu rafinisanu hranu , sve sto je zapakovano u kutije sa neogranicenim rokom trajanja je u principu tzv. Mrtva hrana. Sto vise sveze, sto manje preradjenje i termicki obradjene hrane.

Uraditi kompletnu detoksifikaciju organizma , ciscenje parazita, bubrega , jetre (tim redom) , opet, ako ti trebaju uputstva o tzv liver flush (ciscenje jetre) i svemu pomenutom , izguglaj Dr. Hulda Clark, Andreas Moritz, naci ces dosta toga, a mogu ti takodje poslati knjigu od potonjeg pomenutog lika u vezi toga. Takodje, uraditi ciscenje debelgo creva, coffee eneme i tome slicno.

Repopulacija digestivnog trakta sa kvalitetnim probioticima koji u stvari drze pod kontrolom patogene i njihov razvoj. Upotreba atnibiotika i drugih “lekova” samo podstice razvoj patogena, antibiotic su nista drugo nego aflatoxini iz iste grupe (mold/fungus) kao i candida, vole se poprilicno.

Ovo mozda izgleda jednostavno ovako napisano u par recenica , ali zahveta izuzetnu posvecenost , upornost, mentalnu snagu (kada je u pitanju SCD i da se ista izgura u duzem period), i naravno prilicno dugo vremena da se covek izbori sa candidom/IBD problemima, u pitanju su meseci a ponekad i godine.

Ovo sve govorim iz poduzeg licnog iskustva u borbi protiv Krona, takodje, hemoridi, od kojih sam patio u vreme aktivne faze Krona, su potpuno nestali za 7-10 dana od pocetka SCD , danas su samo davna proslost. Od konvencionalne medicine sam se oprostio u aprilu 2011. godine i od tada mi se zivot preokrenuo za 180 stepeni u pozitivnom smislu. “Lekove” vise ne koristim (bio na salofalku 3000mg) od 1.juna 2011. Danas funkcionisem poptuno normalno i bez ikakvih problema, jos uvek radim ciscenje jetre i povremene coffee eneme i ne posecujem doktore……..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Nov 24, 2012 11:50 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 10, 2010 11:04 pm
Postovi: 69
Koliko je pouzdan test sa pljuvackom ????

Ja sam jutros to uradio i ispalo je da imam kandide vise nego sto je nromalno....pljuvacka se sakupila na dnu case a od povrsine ka dole vise delovi pljuvacke...
Vec skoro dve godine imam nekih problema sa kilazom (nikako da se ugojim malo) ali i sa umorom, zapusenim nosem.....i za to vreme sam isao par puta kod lekara upravo zbog tih tegoba ali i posle raznih testova nije mi nista otkriveno i doktor je rekao da je to zbog nervoze i stresa ali posto sam vec postao paranoican naidjoh na netu na taj test sa pljuvackom i ispostavi se da mozda imam problem sa kandidom....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Nov 25, 2012 1:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Nov 25, 2012 1:25 pm
Postovi: 1
DIJETA ZA CREVNU KANDIDU


PONEDELJAK :

DORUCAK : 08 – 09 h

Ovsene pahuljice 70g+60g semenke bundeve neslane + 250ml probiotskog jogurta.
Priprema : pahuljice i semenke bundeve promesati i preliti jogurtom ostaviti 30 minuta da odstoji, promesati i pojesti. Posle ovog obroka popiti casu vode.

UZINA : 11 – 12 h

Limunada bez secera 250ml. oljustene semenke suncokreta neslane 60g.

RUCAK : 14 – 15 h

Bistra supa od povrca 250ml. (sargarepu, belu zelen, onako da pliva skuvajte i procedite od povrca). Proso 40g sirovog skuvati u vodi, 200g barene piletine. Paradajz salata 150g preliveno sa 1 kafenom kasikom maslinovog ulja, u ovu salatu pobacajte 10g semenki suncokreta neslanih oljustenih. 200 ml soka od sargarepe 100% bez secera.

UZINA : 17 – 18 h

Limunada bez secera 250ml.

VECERA : 20 – 21 h

Beskvasni hleb 100g, 250ml probiotskog jogurta, riba pastrmka na zaru 150g. Salata od kupusa, zelenog ili crvenog ili mesano 150g prelivena sa 5g maslinovog ulja.






UTORAK :

DORUCAK : 08 – 09 h

Beskvasni hleb 120g omlet od tri belanceta i sveze paprike 200g
Priprema : paprika iseckajte I proprzite na 5g ulja I prelijte umucenim belancima.
Caj od nane, kamilice, vocni 200ml bez secera. Badem 25g

UZINA : 11 – 12 h

Limunada bez secera 250ml + 100g kokica.

RUCAK : 14 – 15 h

Bistra supa od povrca. Pirinac integralni kuvanog 90g, sirovog 45g. Lignje (ne panirane ) na zaru 200g. Varivo od blitve 150g+3 g belog luka ( blitvu obarite, barenu iseckajte, luk sitno iseckajte i proprzite na 5g ulja kratko do pojave mirisa i dodajte blitvu promesajte i sluzite ).
Salata od paradajza 150g prelivena sa 5g maslinovog ulja, semenke neslane oljustene suncokreta 15g, sok od cvekle ili sargarepe 100% bez secera. 200ml.

UZINA : 17 – 18 h

Limunada bez secera 250ml, semenke bundave oljustene, neslane 60g.

VECERA : 20 – 21 h

Beskvasni hleb 100g, probiotski jogurt 250ml probiotski sir 100g + 10g suvopecenog susama (preko sira pospite susam suvopeceni na primer u tiganju ili rerni bez dodatka ulja ). Zelena salata 150g preliveno sa 5g maslinovog ulja.







SREDA :

DORUCAK : 8 – 9 h

Kukuruzni griz ( palentu ) 120g skuvajte sa vodom do zeljene gustine + 250 ml probiotskog jogurta.

UZINA : 11 – 12 h

Limunada bez secera 250 mloljustene semenke bundave, neslane 60g

RUCAK : 14 – 15 h

Bistra supa od povrca 250 ml, curetina nemasna na zaru ili u kesi za pecenje 180g. Proso 40g kuvan u vodi. Barena sargarepa 130g + bareni karfiol 130g . Salata od paradajza 150g preliveno sa 5g maslinovog ulja, posuto sa 10g semenki suncokretovih, beskvasni hleb 50g.

UZINA : 17 – 18 h

Limunada bez secera 250 ml, oljustene semenke suncokreta, neslasne 60g.

VECERA : 20 – 21 h

Beskvasni hleb 100g, bareni oslic 200g. Kupus salata 150g preliveno sa 5g maslinovog ulja. Sok od sargarepe 100% bez secera 200 ml.














CETVRTAK :

DORUCAK : 8 – 9 h

Ovsene pahuljice 70g + 25g seckanog badema + 250ml probiotskog jogurta.

UZINA : 11 – 12 h

Limunada bez secera 250 ml + 60g oljustene neslane suncekretove semenke.

RUCAK : 14 – 15 h

Supa od povrca ili bistra supa od mesa 200 ml. Integralni kuvani pirinac 100g sirovog, 50g. Piletina,nemasna barena 200g. Barena boranija 200g + 5g belog luka, prelivena sa 5g maslinovog ulja. Sok od povrca 100% bez secera 250ml. Semenke suncokreta, oljustene, neslane 25g.

UZINA : 17 – 18 h

Limunada bez secera 250 ml., kokice 100g.

VECERA : 20 – 21 h

Beskvasni hleb 100g, sir mladi probiotski 100g + 10 g suvopecenog susama, paprika 150g, sok od povrca 250 ml 100% bez secera.










PETAK:

DORUCAK 8 – 9 h

Kukuruzni 120g + jogurt 250g

UZINA : 11-12h

Limunada bez secera 250 ml, semenke bundave oljustene, neslane 60g.

RUCAK : 14 - 15 h

Bistra supa od povrca 250 ml, varivo od tikvica 200g + 5 g belog luka.
Priprema : tikvice se prodimnstaju, doda se beli luk + 5g ulja.
Proso 40g sirovog kuvanog u vodi, beskvasni hleb, pastrmka na zaru 200 g,semenke od suncokreta 10g. sok od povrca 100% bez secera 200 ml.

UZINA : 17 - 18h

Limunada bez secera 250 ml, oljustene neslane semenke suncokreta 60g.

VECERA: 20 - 21 h

Beskvasni hleb 100g, barena piletina 150g, salata od kupusa 150g, prelivena sa 5g maslinovog ulja, caj od nane bez secera 200ml.










SUBOTA :

DORUCAK : 8 – 9 h

Zobene pahuljice 70 g + 250 ml probiotskog jogurta.

UZINA : 11 – 12 h

Pomorandza 200 g, oljustene semenke bundeve 60 g.

RUCAK : 14 - 15 h

Bistra supa od povrca 250 ml, fileti soma peceno na teflonu rostilju bez ulja 200 g, krastavac salata 150 g + mladi sir 40g +ulje 5 g, beskvasni hleb.

UZINA : 17 – 18 h

Badem 50g, limunada bez secera 250 ml.

VECERA : 20 – 21 h

Beskvasni hleb 100 g, sir mladi probiotski 10 g, +10 g suvopecenog susama, piletina nemasna grilovana ili barena 100 g, salata od sargarepe i kupusa ukupno 160 g, preliveno sa 5g maslinovog ulja, caj od nane 200 ml bez secera.














NEDELJA :

DORUCAK : 8 – 9 h

Beskvasni hleb 120 g, omlet od tri belanceta i sveze paprike, caj od nane, kamilice, vocni 200 ml,bez secera, badem 25 g.

UZINA : 11 – 12 h

Limunada bez secera 250 ml, kokice 100 g.

RUCAK : 14 – 15 h

Supa od povrca ili bistra supa od mesa 200 ml,integralni pirinac 100 g, sirovog 50 g, piletina nemasna barena 200 g, barena boranija 200 g + 5 g belog luka, prelivena sa 5 g maslinovog ulja, semenke od suncokreta, neslane 25 g.

UZINA : 17 – 18 h

Limunada bez secera 250 ml, semenke bundave, neslane 60 g.

VECERA : 20 – 21 h

Beskvasni hleb, 100 g, bareni oslic 200 g, kupus salata 150 g, preliveno sa 5 g maslinovog ulja, sok od sargarepe 100 % bez secera.

Lekar mi prepisao da pijem MYCOSEB TABLETE. Tri meseca treba da budem na dijeti i koristim taj lek. 20 dana pijem lek, 10 dana pauziram, i tako tri meseca. Interesuje me da li je ova dijeta dobra?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Nov 25, 2012 6:33 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Filthy McNasty, svaka ti čast za prethodni tekst. U svemu se slažem sa tobom. Pogotova za
Citiraj:
Lekar koji ti je prepisao antibiotike za upalu grla ne zaslucuje da se bavi praksom!
I ja sam nagrabusio baš zbog jakih antibiotika zbog upale grla.Doduše, nisu mi ih lekari prepisivali već sam ih uzimao na svoju ruku.
Takođe je istinita i tvoja teorija da je terapija lekovima kratkog daha, jer kandida postaje imuna na nju. To sam na svom slučaju već odavno primetio, ali nisam bio siguran. U početku uzimanja svakog leka (Nistatin, Diflukan i Mikoseb), i naravno dijetu stomak lepo radi, ali se, u najboljem slučaju, posle par nedelja ponovo pokvari. Tako da sam počeo da često menjam probiotike i da rotiram lekove. Ipak se ne bih potpuno odrekao lekova.

Sinać sam našao malo vremena da zapišem svoj istorijat problema sa kandidom kao i moja zapažanja. Malo je duži tekst, al možda će nekom biti od koristi. Inače, Filty, sve knjige koje bi mogle da nam budu od koristi arhiviraj pa podigni na rapidshare ili neki sličan sajt pa dam daj adresu. Ja sam tako više puta radio.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Nov 25, 2012 6:43 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
ISHRANA I LEČENJE KANDIDE - moja iskustva

Kandida je gljivica koja se normalno nalazi u debelom crevu. U zdravom organizmu ona je u ravnoteži sa probiotskim bakterijama. Međutim ako se te bakterije prorede (antibioticima, iscrpljenošču, lošom ishranom) kandida počinje da buja. Prve stomačne probleme zbog povećane koncentracije kandide sam dobio u februaru 2008. Cele te zime sam se poprilično iscrpljivao poslom, treninzima, izlascima... To iscrpljivanje je uzrokovalo česte prehlade a da bi što pre ozdravio pio sam jak antibiotik Ciprocinal. Popio sam sigurno 4-5 kutija u toku nekoliko meseci, a krajem februara je počeo proliv. Proliv uzrokovan kandidom, u mom slučaju, nije bio isti kao proliv uzrokovan kolitisom (2000, 2002, i 2004). Proliv kod kolitisa je u mom slučaju bio konstantan, 2000-te sam imao po tri stolice dnevno, a ostala dva puta po 4-5 i to je trajalo mesecima bez ijedne formirane stolice. Međutim u slučaju kandide stolica je bila raznolika – nekada potpuno formirana, nekada neformirana, a u najtežim slučajevima je bila eksplozivna i potpuno vodenasta. Broj stolica je varirao od 2-3 dnevno, pričemu bi neke bile potpuno formirane, do 10 dnevno (eksplozivne vodenaste ili samo vodenaste). Da bih se izlečio od proliva mesecima sam držao dijetu i pio čajeve za kolitis misleći da se o njemu radi. Međutim, tek u junu 2008, kada mi je otkrivena kandida u stolici sam počeo sa pravom terapijom. Terapija se sastojala u Nistatin tabletama 3x2, kao i dijeti koja je isključivala hleb, krompir, pasulj, med, šećer a uključivala litar jogurta, limunadu, bevipleks 3x1. Posle samo par dana te dijete stomak se potpuno popravio, međutim radost je bila kratkog daha. Čim sam pojeo nekoliko prženih krompira za doručak proliv se ponovo pojavio. Kasnije sam saznao da je kandidu veoma teško uništiti, već se ona pod dejstvom lekova samo umiri i učauri, pa čim oseti odgovarajuću hranu ponovo podivlja. Posle tog krompira Nistatin kao i Acidofilus koji sam pio u ogromnim količinama apsolutno nisu imali nikakvog efekta. Takođe sam i povodom ovoga kasnije saznao da kandida vrlo brzo postaje imuna na određene lekove i probiotike (Filthy) pa ih zato treba često menjati. To mučenje je potrajalo sve do novembra kada sam dobio da pijem Diflukan (Flukonazol) 50mg, 1 dnevno tokom tri nedelje. Uz dijetu sa beskvasnim hlebom koji mi je majka mesila sam nekako uspeo da se izborim sa kandidom. Na dijeti sam ostao još narednih 7-8 meseci a zatim sam se vratio normalnoj ishrani ali skoro bez slatkiša. Tačnije nisu mi smetali u malim količinama. Med sam jeo u velikim količinama (posebno u kombinaciji sa susamovim puterom) i nije mi smetao. Naredne 3 godine sam uprkos velikim psihičkim stresovima i fizičkim naprezanjima tokom proleća i leta 2010, bio uglavnom miran. Tačnije, dešavalo mi se da povremeno imam neformiranu stolicu i u tim slučajevima sam se vraćao na dijetu i pio Mikoseb i/ili Orvažil nekoliko dana dok se formirana stolica ne ustali.
Dobro zdravlje je trajalo sve dok se jedno dana u proleće 2012 nisam premorio radeći neki fizički posao, a zatim sam te noći navalio na vanilice. Premor i beli šećer su ponovo pokrenuli kandidu. U početku nije bilo strašno pa i nisam držao neku dijetu ali sam pio mikoseb. Takođe pio sam vodu sa razblaženim medom, mlečom, polenom i propolisom (Pčelarsko domaćinstvo Mijailović). U kutijici od 250 grama ima čitavih 10 grama mleča. Taj preparat me je podmladio jedno 15 godina. Pravi čarobni napitak Asteriksa i Obeliksa (dal smem da vam kažem da je moja žena bila oduševljena :D ). Bio sam pun snage i imao sam utisak da me je on izlečio od kandide. Međutim, nije sve tako jednostavno. Taj preparat jeste davao snagu, ali je med izgleda hranio kandidu. Neko vreme mi je bilo dobro, ali tokom leta je došlo do naglog pogoršanja – po 10-tak stolica dnevno. Bio sam potpuno iscrpljen. Rešio sam da odem kod, od ranije poznatih lekara, infektologa i gastroenterologa. Svi lab. nalazi osim kandide u stolici su mi bili dobri. Pošto nije bilo pokazatelja upale (crp) Dr. gastro nije instistirala na kolonoskopiji ali mi je ponovo uvela da pijem Sulfasalazin od 500mg 3x2. Inače, pio sam ga od 2000-2010, a prestao sam pošto je kolonoskopskim pregledom u septembru 2008, dr. Doder sa WMA utvrdio da ja više ne bolujem od kolitisa. Doktorka infektolog mi je prepisala Nistatin 3x2 i probiotike, jogurt i limunadu kao i već dobro poznatu dijetu. Stomak se smirio, ali naravno sreća je ponovo kratko trajala. Malo veće naprezanje i ponovo proliv. Posle mesec dana Nistatina sam pio Mikoseb mesec dana. Opet ista priča, u početku dobro a posle malo premora ponovo proliv. Zatim mesec dana Diflukana. Ponovo ista priča, prve dve nedelje dobro, a onda zahvaljujući jednoj običnoj prehladi ponovo proliv. E onda sam ukapirao da lekove i probiotike treba rotirati i držati dijetu sa što manje hleba.

Evo nekih mojih osnovnih pravila:

- U toku dana piti bar dva različita probiotika. Jedan ujutro, a jedan uveče. Piti ih zajedno sa po 2 tablete Nistatina isključivo 20-30 minuta pre jela. Ne piti šaku probiotika već samo onoliko je naznačeno na pakovanju.. Na svakih nekoliko dana probiotike menjati a nistatin piti redovno. Inače, ja dugo nisam imao poverenja u Nistatin samo zato što je veoma jeftin, međutim on je baš predviđen za borbu protiv kandide u debelom crevu. On se rastvara tek u debelom crevu, pa samim tim i ne ide kroz jetru i može se dugo koristiti. Spisak probiotika koje koristim je sledeći:
Biorela - (Natural Wealth?). Imam utisak da mi ovaj probiotik najviše odgovara
Multilak
Enterofuril (hvala Quince :) )
Fermental (sa Alojom) – Italijanski ESI
Probiogal – Galenika
Acidofilus (Now Foods)
Linex
Od svih probiotika po apotekama još jedino nisam probao Pro Life – Zeta Farmacija, al planiram i njega.
Probiotike koji u sebi sadrže Bulardi nisam koristi pošto je bulardi gljivica. Ti prtobiotici su Duobiotik i Probiotik forte.

- Pre jela popiti nekoliko gutljaja maslinovog i lanenog ulja ( ne moraju oba istovremeno pred svaki obrok)
- Uz svaki obrok jesti beli luk a ponekad i crni
- Kao salatu koristiti živ kupus ili ribanac, kao i crvenu papriku, živu ili iz turšije
- Kao začine koristiti origano i đumbir
- Za doručak jesti kuvana jaja sa salatom, začinima i bez hleba
- Za užinu mali sendvič od beskvasnog hleba (koristim hleb od ražanog brašna) i litar jogurta (Kuč punomasni). U sendvič se može dodati goveđa pršuta.
- Za ručak meso u svim oblicima sa povrćem tipa brokoli, karfiol, tikvice, mahunarke i beli pirinač. Poslednje dvoje se ne preporučuju ali ja ih koristim. Takođe primetio sam da mi odgovara sarma sa kiselim kupusom i kiselim mlekom.
- Za večeru spanać sa lukom i šargarepom uz dodatak jogurta kada se skine sa šporeta. Druga varijanta večere su riblji štapići ili fileti. Najbolji su oni od lososa pošto imaju veliki sadržaj mesa a losos je zdrava riba. Treća varijanta za večeru je tunjevina iz konzerve sa crnim lukom
- Pijem isključivo Rosa ili Gala vodu, i to kupujem flaše od 1.5 litara umesto onih od 6. Jeste skuplje ali je zato kraće vreme otvorena. U svakom slučaju tekuće voda je mnogo bolja za organizam od stajaće flaširane, ali je zbog mogućih mikroorganizama, posebno u letnjem periodu treba zameniti flaširanom.
- Od voća jedem samo pomorandže i kivi. U par navrata sam jeo i kruške i imam utisak da mi odgovaraju, ali nisam siguran u to.

- Treba voditi računa da se ne premorite i prehladite. To kandidu sigurno vraća u život.

Inače kod borbe protiv kandide postoji jedna zanimljiva pojava. Kada konačno dođem do normalne formirane stolice ja se osećam iscrpljenije i umornije nego kada sam imao jak proliv. Tim danima mi je teško i da sedim u udobnoj fotelji i mnogo sam mrzovoljan. Negde na forumu sam pronašao objašnjenje – kada kandida odumire ona se raspada i tako raspadnuta odlazi u krvotok (ili ne ide ona u krvotok već ispušta svoje otrove koji idu u krvotok, ali to nije ni bitno). I dok to traje čovek je veoma umoran iako mu stomak normalno radi.

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Nov 25, 2012 7:07 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 1:00 pm
Postovi: 175
Filthy, ja imam jedan tekst o SCD dijeti. Ako sam dobro razumeo nije dozvoljeno jesti: beli šećer, laktoza, pšenica, raž, ječam, kukuruz, pirinač, krompir. Ostalo je dozvoljeno. Inače, ja sam patio od Ulceroznog Kolitisa a ova dijeta je dobra i za kolitis i za kandidu. Jesam li u pravu? Takođe interesuje me šta misliš o Anonimus-ovoj dijeti. Meni deluje dobro, mada je malo komplikovana. Teško da je sprovodi porodičan zaposlen čovek.

Inače upravo pijem limunadu sa sodom bikarbonom. Pošto me sutra očekuje dosta posla nadam se da će delovati :)

_________________
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 41 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: