Dragi moji, mi svi treba da jedemo kao sto se hrane monasi na Svetoj gori. Doduse oni popiju i vino sto mi ni u ludilu ne smemo. Meni je infektolog rekao da se normalno hranim, ali verujte da me strah i pomisliti na neke namirnice. Ikar je pisao na forumu da od krompira treba da bezimo kao djavo od krsta, na americkim nekim sajtovima pisu da moze jednom sedmicno ali spremljen sa korom. Ja nisam jela 6 meseci kao covek. Slatkis mi je izrendana kisela jabuka i samleveni bademi. Ili solja integralnog pirinca sa malo samlevenog badema. I to ponekad. Sutra idem da vadim kontrolne nalaze. Stomak cujem uvek. Nekada vise, nekada manje. Mislim da kada bih se najela kao covek ne bi krkljao. To sa jelom je katastrofa. Ispada da treba da zivimo na mesu i povrcu. Limun iako je kiseo daje jako baznu sredinu i potome bi ga trebalo jesti., ali meni se jednom desilo da me projurio pa ga samo stavljam u salatu. Bazni proteini su; jaja, mladi sir, pilece grudi, jogurt, badem, kesten tofu (fermentisani) laneno seme, bundevino seme, proso. bazno povrce: beli luk, sargarepa, brokoli, spargla, karfiol, celer, blitva, kupus, kelj, krastavac, zelena salata tikvice. bbazno voce: jabuka, limun kajisija, avokado, banana (ja je ne jedem), ananas, kruska ostalo bazno : polen, sokovi od povrca, sokovi od svezeg voca , biljni cajevi, mineralna voda. dobra ulja: maslinovo, kokosovo, laneno zasladjivaci: cimet, kari, djumbir, morska so Mogu se jesti skampi, lignje, incun, som , kavijar, smudj, pastrmka cajevi koji ne prijaju kandidi: zalfija, m. dusica, vranilovka, petrovac Losa hrana: krompir, mahunarke, hleb, psenica, kukuruz, pirinac, testenina, sirce, losos, ajkula, tunjevina Eto to je samo nesto sto moze da koristi Pozdrav!
|