Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Dec 08, 2010 9:14 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Pozdrav!
Ja sve manje nade imam u izlecenje.Ne pijem od septembra lekove koji suzbijaju Kandidu,ali cim uzmem i nesto sto ima belog brasna u sebi,dobijem grceve i proliv.
Gastroenterolozi nista ne razumeju ili se prave ludi,jer je po njima ona normalna crevna flora.Sve vreme im pokazujem da imam povecanu Kandidu,na VMA broje kolonije,a oni odmahuju rukom.
Ja nemam ni HIV ni Hepatitis,ali definitivno mi nesto slabi imunitet.Verovatno stitna zlezda,jer imam samo jednu polovinu,a i ona je pod nodusima.
Uspela sam da se ugojim 2 kg,ali na mojih 175 cm visine,to je malo.Delujem kao da sam bila u logoru.
Bas sam malopre razmisljala da se ponovo javim nekom imunologu,jer se kod mene cesto javljaju i urinarne i ginekoloske infekcije.Stalno se vrtim u krug.Ali,sve to potice iz creva.70% imuniteta ide iz creva i kad njih budem dovela u red,prestace i ostale infekcije.
Mnogi se kunu u Ekomer.Njega uzimaju oboleli od karcinoma i oni koji su na hemioterapiji.Ja trenutno uzimam kapi divljeg origana,koji nije razblazen,vec je 100% cist.Ne znam koliko ce da deluje,ali vredi probati.
Znam za Candida Clear,ali kad sam htela da ga uzmem,mom ocu se ucinilo skupo i nisam ga uzela.Sta da radim,kad zavisim finansijski od drugih.Da imam svoje prihode,vec bi se mozda i izlecila.
Nisam te bas razumela oko doze.Sta predlazes,kako da se uzima Candida Clear? Jel osecas ti pecenje posle stolice,pogotovo kad lecis Candidu?
Trebalo bi neko da kontaktira americkog nutricionistu koji je doktorirao na Kandidi (Michael Biamonte) i ima svoju bolnicu za njeno lecenje.I on,koliko sam ja rastumacila u njegovim tekstovima,kaze da je treba leciti biljkama i to svaki cetvrti dan se menja lek,ali ne navodi koji.On je zagovornik stroge dijete,bez zitarica,krompira,pirinca,kukuruza,samo u malim dozama,jer je to skrob koji se pretvara u secer,a Kandida samo buja.Pa sta onda da jedemo?
Znam jednu zenu,koja je dipl. farmaceut i mislila je da je izlecila Kandidu,ali joj se posle 2 god. opet vratila.Morala je ponovo da pije Diflukan i Nistatin i sad jede normalno.Cula sam da su neki pili Diflukan 21 dan i da su izlecili Kandidu.
Kakve simptome imas u nosu? Ja osecam pecenje,ali mozda je alergijski,jer imam i alergiju disajnih puteva.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Dec 08, 2010 4:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2010 8:26 pm
Postovi: 5
(kad pogledam koliki post sam napisao, nije mi dobro :D )

Pa pazi, sve je to dosta komplikovano, jer je daleko od egzaktne nauke, a plus je veoma individualno. CC je odlican, ali kandida je skroz luda, tako da mnogo vise ulogu igra upornost nego ista drugo.

Za jelovnik...pa iskreno, ja nisam pobornik paranoje oko milion zabrana. Ja inace slabo jedem slatko (osim dok pijem nes kafu i ponekad koka kolu), ne jedem mnogo pomfrita, a kukuruzno brasno samo umereno (3 kasike u smesi za pohovanog soma). Hrana je po meni, na osnovu raznih izvora, bitna najvise u pocetku, a ne i posle. Prestanes sa necim na par nedelja, i vidis rezultate, a onda polako vracas ono sto si izbacila. To je sistem eliminacije koji je najbolji a i najprakticniji. Ali problem je sto je i to individualno, pa samim tim je tesko odluciti se koji savet da prihvatis. Ja sam recimo najbrze i drasticne promene primetio sa kombinacijom 3x2 kapsule CC i 2 cesnja belog luka za bar 2, ako ne i 3 obroka. Uz skoro svaki obrok posipam dosta origana, i pijem 3x1 beviplex. Pijem pomalo i jogurt i dosta pijem kiselu. Ja obicnu vodu ne pijem, osim u nes kafi :) Mnogo je bre zagadjena, ne treba mi jos i to s*anje. Ne kazem da se pije kisela, samo da je ja pijem.

Moj problem sa nosem je u sustini jako prost, i izuzetno dosadan. Ja SVAKI dan tresem nos vec preko deceniju i po. Aj zivi sa tim :( Rekordi su mi bili kad me drmne prehlada ili kijavica. To je kod mene znacilo trosenje po dva toalet paketica za sat vremena, pa ti vidi. Imam sline svaki dan, 365 dana u godini, leti i zimi. Nije isti intenzitet, ali tako mi je. Naravno da mi je uticalo na psihu, stres (pritajeni), itd. Ni u cemu ne mogu da se odrzim duze vreme, jednostavno paznja nije tu. Od skora sam tek saznao preko neta, a i potvrdio na ovom forumu, da je to (paznja) zbog kandide.

A iritacija....eh, da to nemam pevao bi. Kod mene je iritacija bila hronicna pojava do ove godine. Jednostavno, i dok jedem (kao i sline), i kad nista ne konzumiram. Nije hronicna kao sline i pritisak u nosu, ali cesta je. I da, SVAKI dan. Narocito kad tresem nos. E sad, zanimljivo je sto je kod mene iritacija najvise vezana za horizontalu - spavanje. Probudim se, i kad ustanem krece tura kijanja. Ali iritacija je najvise vezana za samo tresenje nosa, pa tek pod dva za ustajanje. Cuj, kad treses nos neprekidno godinama, MORA da postoji ostecenje sluzokoze u nosu, jbg, sta cu.

Ali evo, smanjuje se, i danas nastavljam novu dozu 3x4 kapsule i ostalo sto sam pomenuo. A od sledece flasice, sad za 1-2 dana, uzimam i probiotik, isto u lami, onaj sa 2 milijarde bakterija, pa cu videti koliko ce to pomoci. A moralo bi.

E da, uzeo sam i daktanol da ispiram usta. Dobar je. I da se razumemo, ja vec godinu dana nemam posao, jer sam prosle godine dobio TBC, a tek ove godine u aprilu prestao sa lekovima. Zbog lecenja sam morao da ukinem firmu, i sad mi se nikako ne isplati da je ponovo otvaram jer deru sa porezima i prijavom, a ja sam privatnik, radio sam kao prevodilac. Ali, kod mene je situacija kontra od tvoje, u smislu meni majka pomaze kako god moze, a devojka radi, tako da se se gura nekako. Zivimo sami, majka se sa sestrom i njenim muzem.

Ako sam nesto zaboravio da ti odgovorim, pitaj opet, ali moj savet je nalozi ih na CC, osim ako ne mislis da ce ti smetati za kiselinu ili sta vec imas. Ali racunaj vise od 1 flasice, i bez prekida.

Ja se ne bih zezao sa mikosebom, jer on je kao antibiotik koliko mi rece apotekarka, ili bar nesto slicno. Sa njim ne bi smela da mesas bilo sta. Sa CC mozes.

Pa ja kad sam se vec raspricao, da te pitam za nos, ja trenutno koristim marisol kapi i pomalo pantenol sprej sa morskom soli, mada mi on uvek napravi iritaciju, osim kad je bas miran nos. Jel imas neki predlog za zalecenje sluzokoze, ili je mozda marisol dovoljno dobar?

Nemam tegobe od stolice, mada se ponekad desi da me malo pece. Ali imao sam shokove tokom tretmana u psihickom smislu, to je odumiranje, i osecaj lici na pms, to treba izdrzati ;) nazalost, tada nisam nastavio odmah drugu flasicu, tako da je u sustini bilo nedovrseno lecenje


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Dec 08, 2010 4:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2010 8:26 pm
Postovi: 5
Ladno sam zaboravio jednu stvar, iako nije vezana za temu. Ja svaki dan stavljam kapi za nos da bi resio zapusenost. Stavljam olint. Probao sam i operil, ali je primetno slabiji. E vidis, kapi stavljam svaki dan, bez prekida, 2 godine (toliko znam za njih). Bez toga ne bi ni mogao da disem (u nekim periodima), osim tokom tretmana. Ali nema ovisnosti. Efedrin nisam pio. Ali nazalost, marisol mi ne otpusi nos do kraja. Bas cudno. Mozda je u tom smislu kod mene ovisnost od olinta...

p.s. nemam problem sa sinusima, znam to posto ih ima moja devojka


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 09, 2010 2:37 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Nemoj se zezati sa Olintom.Znas da na njemu pise da sme najduze da se koristi nedelju dana,a 2 god. to je previse.Ti si skroz unistio sluzokozu.
Za sluzokozu nosa je dobra Nisita mast,ja je namazem i ona mi oblozi sluzokozu,a znam da su neki mazali kantarionovo ulje da regenerisu sluzokozu.
Kod tebe je verovatno problem i alergijske prirode,a Kandida oslabljuje imunitet i stvara sklonost ka alergijama,cak i na one stvari na koje nisi ranije bio alergican.
Sigurno si alergican na kucnu prasinu i grinje,pa kad neko blizu tebe usisava ili nesto sredjujes i radis u prasini,obavezno stavi masku.
Ja sam tako posle udaje i prelaskom iz veceg grada u manji,iz stana u kucu,dobila pojacanu alergijsku reakciju i cureo mi je nos (bistri sadrzaj),ali mi je Presing pomogao,a i usisavanje uz masku.
Jel ti imas i Kandidu u nosu ili u crevima? Moj drug je imao u nosu i uspeo je da je izleci,a za to je najbolji Diflukan,jer prodire kroz sva tkiva.
Mene su plasili tim lekovima,ali su mi sami gastroenterolozi rekli da mi nece nista biti i kad sam popila onu jednu dozu od 150 mg i to tri takve tablete,meni se cak jetrin enzim Gama Gt,smanjio,a ne kao sto neki tvrde da je toksican uzasno za jetru.
Pa,toksicnija je Kandida,koja izbacuje ugljen dioksid u nase telo i koja otpusta toksine,pogotovo kad se leci,pa odumire.
Difluklan se daje HIV pozitivnima,kojima je ionako sve naruseno,pa prezive.
Mikoseb je antimikotik,nije antibiotik i njega sam pila 20 dana,ali kad sam na Makrobioloskom fakultetu (na Parazitologiji) dala da mi urade antimikogram moja Candida albicans je bila rezistentna na njega.Osetljiva je na Nistatin,Diflukan,Daktanol i na jos jedan lek.
Ne kazem ja da moji ne daju,dali su dosada po njihovoj racunici,preko 100 000 na moje lecenje,preglede,ali ovo lecenje je uzasno skupo.Samo ulje divljeg origana kosta 1700 din.Acidofilusi,americki oko 2000 din. (100 kom.),Ekomer je oko 700 din,pa raznorazni prirodni lekovi za urinarni trakt,vaginalete,posebnu ishranu.
Ja vodim racuna,jer mi smeta raznorazna vrsta hrane.Do skoro nisam mogla ni komadic jabuke,odmah pocne da mi krklja i pocnu prolivaste stolice.
Kazu da na Kandidu uticu mnogo i stresne situacije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 09, 2010 1:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2010 8:26 pm
Postovi: 5
Znam ja da olint, kao i vrv bilo koje druge kapi, unistavaju sluzokozu. Ali...ako biram izmedju dva zla, biram manje, a to je da bar mogu uvek da procistim nos sa njim. Uostalom, i b vitamin pise da se pije jednom dnevno, a za tretman protiv kandide se pije 3 puta ;)

Saznao sam za Srebrosept, mozda si cula za to, on ima koloidno srebro i jos neke stvari koje ubijaju fungi i alergije. To mi je sledece, sa tim cu probati da zamenim olint.

Ja nikad nisam davao stolicu, meni je kandida pronadjena u nosu i pljuvacki (iskreno, ne secam se za mokracu). Ali s obzirom da mi je uvek bolje od CC-a, sigurno je imam i u crevima, a ko zna, mozda i u krvi. Ali s obzirom na ogranicene probleme oko nosa, ne verujem. Nisam dugo bio na testiranju, ali planiram ovog, najkasnije sledeceg meseca. Iskreno, ja sam ubedjen da imam bas kandidu u nosu i ustima, mada ko zna, mozda i ta neka druga alergija moze to da uradi. Ali, nisi me shvatila dovoljno bukvalno, ja nemam ni blizu toliko napade slina, pritiska i iritacije same po sebi, i maltene nikad (osim u vojsci) nisam kijao od prasine. Ja jednostavno imam tu neku koloniju (ili previse oslabljenu sluzokozu) i kad prodje zalogaj, nesto se negde nadrazi i ja odmah sline. I kad tresem nos, cesto se zapusi (od pritiska), nesto kao da je u pitanju devijacija a ne sline. A evo poredjenje: kad stavim olint posle tresenja, i to maltene jednu kap, najvise dve, miran sam i po 3-4 sata. E sad, zanimljivo je da kod mene desna nozdrva ima veci problem od leve. To je vrv jer tolike godine tresem nos pritiskajuci vise nju.

Shvatio sam ja tebe za pare, citao sam celu temu, ali sam te skapirao da nece da ti daju za CC, jer toliko drugih stvari nije uspelo. A sto se tice probiotika, imas u lami acidophilus 2 milijarde, 100 kapsula, za 1170. Idi vidi na lamavita.rs. Isti proizvodjac kao za CC, isto americki proizvod. Imas i od 8 milijardi, sa bifidusom, ~3k din. Bolje ti je da uzmes CC, taj jeftiniji probiotik i da jedes origano u velikim kolicinama, nego da dajes sve te pare, plus na divlji origano.

Ne znam za taj diflukan, osim ako ne pomaze direktno u mom tretmanu, radije se ne bih igrao. Kao da mi je i ovo sto cu poceti sutra/preksutra mnogo stvari za unosenje. Bice tesko proceniti sta je pomoglo. Jel diflukan bas za nos?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Dec 13, 2010 6:16 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Diflukan od 150 se daje HIV obolelima i cak se daje kod onih koji imaju gljivicni meningitis.Prodire kroz sluzokoze i tako deluje,kroz ceo sistem.Mada bi trebalo da odes kod nekog dobrog ORL.Jel si u BG-u?
Mozda ti ne bi bila dovoljna samo jedna tableta Diflukana,vec bar tri,ali da ih pijes u razmacima od po 3 dana,kao sto je meni Doc.Doder rekao.
Ja sam bila kod jedne odlicne ORL doktorke koja radi u KBC Bezanijska kosa i posto sam se zalila da me pece nos,a i krvario mi je prilikom saginjanja,ona je odmah primetila da su mi prosireni kapilari i sprzila ih je nekom kiselinom.Nije bilo strasno.Dva dana sam imala pojacan sekret iz te nozdrve,ali posle mi je bilo bolje.Trebalo bi da se konsultujes sa njom.Rekla mi je da svakodnevno pre spavanja treba ispirati nos slanom vodom ili fizioloskim rastvorom.Daju oni recept kako da napravis taj rastvor sam.
Cula sam za Sprej koji ima koloidno srebro u sebi.I tu srebrnu vodu sam pila,ali nista.Sta sve nisam pila?U Cali viti imaju Paraprotex koji leci prirodno creva od svih parazita i Candide,ali me je peklo posle stolice od tih tableta.Valja imaju beli luk u sebi i ko zna koju jos biljku.
Meni je posle operacije zuci,sluzokoza creva uzasno ostecena,jer se zuc izliva direktno u tanko crevo,pa me pece pozadi.Tako da sve teske lekove,tesko podnosim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Dec 16, 2010 1:41 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 8:13 pm
Postovi: 5
quincekap je napisao:
Questran se razmuti u vodi,ali probaj prvo sa pola kesice,jer se meni stvrdla stolica i od trecine kesice i dobro ga razmuti i sacekaj jos 15 min. da ostane u casi.
WIZARD: nije Dapcevicka,mada zamalo da budem poslata kod nje preko veze,vec Jojicka koja vazi za najbolju kod nas.Nisam isla kod njih privatno,jer ne radim,vec sam ih jurila po klinikama i po hodnicima.Doder je OK,mada nema vremena da saslusa,svi ga salecu,nije skoncentrisan.Pitala sam ga da lezim tamo kod njih,a on je rekao da nema potrebe da lezim zbog Kandide.Mada kad je video koliko je imam,cudio se da nisam imala temperaturu.U pocetku je bio siguran da je Kron i to nedokazan,pa me je poslao na MR enterografiju,ali su radiolozi napisali da je sve u granicama normale i da se ne uocava nista.E,tu su mi uzeli pare,a snima se samo MR tankog i debelog creva,a ostali organi se ne vide. Da ne pricam da sam od manitola koji se daje kao kontras ceo dan imala grceve i oko 15 stolica.Mislila sam da cu zavrsiti na urgentnom.
Kod mene je problem nastao iznenada,prosle godine u junu,posle scintigrafije radioaktivnim tehnicijumom kojim je trebalo ustanoviti imam li nesto na paratiroidnoj zlezdi.Vec pri tom snimanju osecala sam da mi "gori" zeludac.Posle par dana i jedenja "prvog" paradajza pocinju bolovi u zelucu,pa sam tad nasla Dapcevicku koja se spremala na more i rekla mi da uzmem Omeprol,pa da dodjem kad se vrati sa odmora.I ja sam sa porodicom otisla na more i to u bolovima.Omeprol mi nije prijao,pa sam uzimala Ranisan koji je ublazavao moje tegobe.Kada sam uzela jednom smokve,imala sam uzasan proliv i grceve. Tegobe su postajale sve gore i gore.Otisla sam na KBC Bez.kosa kod neke babe gastroenterologa i ona mi je dala Controloc.Pila sam ga skoro 2 meseca,ali bolovi su postajali sve gori.Nocu me je bolelo,narocito sa desne strane u predelu zuci i dvanaestopalacnog.Ujutru mucnina.Kad pojedem nesto smirivalo se.Ako bih pojela nesto sto iritira zuc,dobijala bih odmah napad i bol se protezao i u pankreas,a ja sam sve vreme mislila da je to od dijafragmalne kile.Imala sam i nadimanja,ujutru gasove,ali u to vreme sam pila u par navrata i antibiotike,pa sad mislim da je vec tada Kandida bila dominantna. Imala sam zastoj u crevima.
Radjena je gastroskopija,vidjena je upala zeluca ,ali bez cira i Helikobakteri.Doktorka nije znala sta ce sa mnom,napisala je posto ne reagujem na terapiju,da operisem zuc.
Mislila sam da ce sve proci tom operacijom.Posle operacije sam dobila 3 Longacefa i Nexijum koji mi je smetao,jer me je bolelo na sredini stomaka od njega,dubinski(verovatno pankreas).Radjen je hormon Gastrin koji je bio ispod donje granice.
Moj uzas je poceo prvom stolicom (posle 4 dana) kada su krenule tecne stolice i to vise puta na dan posle svakog obroka.Tesili su me da je to normalno,jer je radjeno laparoskopski.Niko se nije setio da mi odmah da Creon ili Festal za varenje.Ali nije to bilo najgore.Najgore je kad sam prvi put uzela kiselo mleko,koje sam sve do tada sasvim normalno podnosila.Odjednom nastaje HAOS,cim se to spustilo u creva,pocelo je uzasno da me pece rektalno.Tad sam ukapirala da nesto opako nije u redu.Posle voca,slatkog,makar bio griz,sutlijas,pecena jabuka,ta pecenja su se javljala.Bol u sredini zeluca nije prestajao.Dali su mi lekove za Helikobakteri.Bol se malo smirio,ali posle par dana krecu uzasni grcevi,posle svakog obroka i prolivi.Pecenje rektalno.PAKAO nad PAKLOM.12 stolica,mucnina,depresija,bol u predelu srca,malaksalost.Dam stolicu na analizu i nadju mi Kandidu.Pocnem sa Nistatinom i probioticima,bude mi bolje.Smanje se mucnine,bol u zelucu,ali krece da me pece jos vise rektalno.Da li od lekova ?Kao da mi je sluzokoza izjedena.Analna fisura,ragade,hemoroidi.Crevne bakterije prodiru vaginalno,a osim njih Ureoplazma,bakterijska vaginoza,svrab,urinarne infekcije,herpes na usni svakih mesec dana.HAOS!!!!!
Kolonoskopija OK,CT abdomena OK.Testiranje na HIV i Hepatitis=negativno.Na celijakiju,na sto djavola.Sve je OK,a meni creva u raspadu.Tek kad su mi dali Creon(pankreatin) pocela sam bolje da varim.Ali od Nistatina su mi skocile transaminaze,a Gama GT nije ni spadao.Bol u zelucu od lekova,gori mi stalno sa desne strane.Samo sam se vrtela u krug .Ponovili su mi gastroskopiju i sondom videli atrofiju zeluca koja na histopatoloskoj analizi nije potvrdjena.Skraceno dvanaestopalacno,a ne znam zasto.Jedino je ono imalo + kao inflamatornost.Sve je bilo OK.
Ja i dalje imam Kandidu povisenu,prija mi Enterofuril koji mi je sveo stolice na 2-3 dnevno,a imala sam ih po 5-6. Posle Diflukana spao mi je malo Gama Gt,ali je poceo zeludac da me boli,neki zastoj u tankom crevu.I sad kad jedem kasno,nocu me boli zeludac i tek kad imam ujutru stolicu,taj bol prodje.Kao da imam nesto u tankom crevu.I dalje mi krklja,a uzas je sto je ponovo pocelo da me pece rektalno.Upaljena mi je analna regija,ne mogu ni da sedim.Da li je opet fisura (ne vidi se toliko spolja,nema vidljivog krvarenja),da li su hemoroidi od Kandide ili je izjedena sluzokoza,ne znam?
Brate ,covece,prijatelju,kako god,ako mozes da pomognes,ti pomozi.Gde da idemo i sta da radimo? Smrsala sam na 48 kg.Za 3 meseca 17 kg,a sad je 24 ukupno.Kako da utvrdim sigurno da nije Kron?Da li je samo Kandida uzrok? Ne zelim da mi izjede totalno creva,pa da posle stvarno zavrsim sa dijagnozom Krona i bez dela creva.Gastroenterolozi nece da mi pomognu da je lecim.To je najnoviji stav na simpozijumima,a meni je sve gore.Znam da je u Americi obavezno lece,jer ona pravi HAOS u celom organizmu.

IZVINITE na ovako opsirnoj zalopojci,ali ja ne znam STA DA RADIM? I KADA CE OVAJ PAKAO PRESTATI? Bar da me ne pece rektalno?!
PH stolice je pokazala da je kisela,a i test na okultno krvarenje je bio granicno pozitivan.
Sta mislis o tom Ursofalku ili Ursosanu? Da li bi mi on smirio to rektalno pecenje?


Draga moja,sasvim slucajno udjoh na ovu temu(zanimalo me nesto u vezi zuci,moj muz ima problem),citam sve ovo i ne verujem da se nekom desava pakao kroz koji sam i sam prolazila.
Sve,ali bas sve sto si navela su simptomi kandide.Mesec i po dana sam imala temperaturu,po 10-15 sluzavih dijareja dnevno,mucninu,krkljanje u crevima,malaksalost,za mesec dana smrsala sam 10 kg.,nesnosne bolove u zeludcu u predelu pupka sa leve strane,na kraju sam pocela i da povracam jer je doslo do upale zeludca(izgubila sam apetit i vrlo malo sam jela).Na kraju sam 24h. provodila u krevetu i wc solji.Obilazila sam razne gastroenterologe(Doder,Tarabar,Jojicka i jos masu znanih i neznanih...),niko nije pridavao znacaj kandidi a mene je razarala,jednom recju unistila.Kao sto si ti rekla,govorili su mi da se ona u principu ne leci vec organizam sam treba da se izbori.Na kraju sam u toku jednog dana dva puta zavrsila u Urgentnom centru i hitnoj na Zvezdari,bukvalno na izmaku snage,nisam mogla da hodam ,dehidrirana....Naravno posle 4 infuzije sa buskopanom,ranisanom i klometolom posalju me kuci.A meni vec posle nekoliko sati opet isto..Od lekova koji su mi prepisivani nista nije pomagalo.Govorili su da izbacim slatko,tj. secere,mleko i ml. prizvode,belo brasno i sve sto ima veze sa tim.E tu je nastao haos,onako bez apetita i ikakvog izbora hrane ja sam se sve vise susila.Radila sam kolonoskopiju,gastroskopiju,preglede barijumom...nadjena je samo hijatus hernija i hemoridi(sumnjali su na Krona).Receno mi je da imam hemoroide kao osoba od 70 god.,a ja imam 31.I oni su stigli zaslugom kandide,tj. od silnih dijareja.Mislila sam da cu umreti,al iskreno,
jer stvarno nisam videla izlaz iz te agonije.
Na kraju sam shvatila da je jedini nacim da je ublazim iskljucivo i samo dizanje imuniteta.U apoteci Lama vita sam nabavila neke konjske probiotike,Candida clear tablete,,vitamin C od 1000mg. i 10 dana Diflukan,i da,ishranu sam vratila u potpuno normalnu,jer mi je dr. u KBC Dragisa Misovic rekao nastavim li po rezimu kandida dijete necu dugo ostati na ovome i da ce onda nastati i jos novih problema,i to ozbiljnih.
Posle nekih 3-4 nedelje osetilo se da ide na bolje.Posle tih 5 meseci pakla,mislila sam da cu umreti od srece!Stolica se nekako normalizovala,bolovi su se znatno smanjili,jedino cega i dan danas ne mogu da se otresem to je mucnina,Ali nju pripisujem hijatus herniji.
Od tada je proslo godinu dana,cim mi malo padne imunitet eto i kandide,ali hvala bogu ne u onim razmerama.Mada mi je i receno da ce se ona uvek vracati sa padom imuniteta.
Jedino sto mogu da kazem da kandida uopste nije naivna stvar kako svi lekari govore,i ko nije imao ovakvih problema ne moze ni da zna.Meni je razorila organizam,jer posle toga vise nisam potpuna zdrava osoba kao sto sam bila pre godinu dana..Na nervnoj bazi,od silnog stresa i nerviranja,proradila je stitna zlezda,dobila sam varirajuci secer,tahikardije,anksioznost...tako da danas imam probleme druge vrste.
Ono sto sam htela je da ti kazem da i pored svih problema koje si navela ja sam 1000000% sigurna da je u pitanju ta napast zvana kandida,kojoj nazalost niko ne pridaje mnogo znacaja.
I naravno htela sam da ti kazem da u potpunosti razumem kako se osecas,jer kao sto rekoh,i sama sam prosla taj pakao.A ono sto mi je smetalo je da niko nije mogao da razume i shvati kako se osecam.Citajuci sve sto si napisala veruj mi da sam sa tobom sve prozivela ponovo u ovih 5 min. citanja.
Ne znam sta da ti kazem na kraju,probaj sa podizanjem imunita,mozda bar malo pomogne.Meni jeste,ali treba vremena.
Od srca ti zelim sve najbolje i da se nakako izboris!!!
Pozdrav!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jan 25, 2011 9:10 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Dosta privatnih poruka dobijam od mnogo ljudi koji imaju problem sa povecanom Candidom u crevima. Slobodno pisite o tome i na forumu,jer mislim da nasa iskustva treba da podelimo sa drugima i da pomognemo onima koji imaju slican problem,a i da ukazemo ljudima sta da rade kako ne bi dospeli u problem koji mi imamo.
Upoznala sam jednu divnu zenu koja radi bas sa analizama Candide i koja mi je rekla da me ne lazu lekari koji kazu da Candida nije bolest koju treba leciti i da ona ne pravi velike probleme.
Candida mi je oduzela skoro 2 god. dragocenog zivota i prosla sam nevidjeni pakao.Jos uvek je lecim,ali posto vec mesec dana pijem Nistatin,Ekomer,Paraprotex,vitamin D,stanje se znatno poboljsalo,da sada mogu da uzmem i namirnice sa belim brasnom,a da nemam osecaj kao da varim kamenje.
Pisite kako vam je,sta je ko primenjivao i da li je uspeo da je izleci.
Necu nikog da obeshrabrim,ali na americkom sajtu koji je posvecen suzbijanju Candide (koji je na ovom forumu,predlozila jedna dr. da se pogleda),samo par ljudi je napisalo da je uspelo da se izleci.Skoro svi su napisali da je lece i do 8 godina.Malo im bude bolje,pa im se ona vrati.Poznajem zenu koja je uspela da je izleci,pa joj se posle 2 god. opet pojavila.
Napomena:KADA MORATE DA UZMETE ANTIBIOTIK,OBAVEZNO UZIMAJTE I NISTATIN I PROBIOTIKE! (u preporucenim razmacima)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sub Feb 05, 2011 10:47 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ja ne znam sta je sa mnom?
Uzela sam jogurt bez laktoze i posle njega me je boleo zeludac i grcevi u crevima,pa me odmah proteralo.
Juce ponovim opet,uzmem pola solje jogurta bez laktoze i posle 5 min. bolovi u stomaku i odmah proliv.
Da li je to od ove uzasne Candide ili ja imam nesto gore,vise ni sama ne znam? Pre operacije zuci sam normalno jela kiselo mleko i pila jogurt,a od kad je pocelo ovo sa Candidom,na sve reagujem.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Feb 11, 2011 5:25 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Osecam potrebu da ovo napisem zbog svih dobrih ljudi koji su mi se javljali vezano za povecan broj kandide u crevima. Bila sam kod dva infektologa u poslednjih par dana. Necu spominjati imena jer mislim da nije vazno. Kod oba sam otisla sa preporukom. Prvi infektolog me kao pregledao. Pritisak, grlo, slusao stomak na slusalice, procitao nalaze i pazljivo saslusao. Zakljucak je jedite kao kod ulceroznog kolitisa ali blize normalnoj ishrani. Ocito imate osetljiv stomak, a kandida znate nje ima svuda i u vazduhu ovde je ima. Jutros sam bila na ifektivnoj klinici Bg. Infektolog dr. kod koje sam otisla nije bas kolutala ocima, ali je bilo otprilike gospodjo koji je vas problem? Pa ja kazem ukratko. Popila hemomicin, poceli problemi u stomaku, spraznjenje creva svaki cas, dok nisam pocela da drzim dijetu, Sad i dalje imam neformiranu stolicu ali ne smem da jedem ugljene hidrate itd. Rekla mi je da pijem jogurt, da kandide normalno svi imaju u stolici, da kad bih ja imala sistemsku kandidijazu imala bih druge teske simptome, i da ne duzim nikada se usvom zivotu nisam gluplje osecala. Eto kao uradicemo vam analizu krvi na hepatotropske viruse! Elem, potpuni fijasko sa lekarima, pa se pitam ko vas ljudi leci, ako vas uopste neko leci?
Zasto mi upste kotrolisemo stolicu na kandidu i drzimo dijetu? Jesmo li mi svi umisljeni bolesnici? Da li preterujemo ili sta je u pitanju?
Svima se najlepse zahvaljujem na savetima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Feb 27, 2011 8:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 10:46 pm
Postovi: 22
Dragi dobri ljudi... Gocilijine uporne poruke ne prestaju da me podsecaju da sam i dalje na ovom forumu istim poslom, a to su problemi sa crevima i celokupnim digestivnim traktom... Cviljenje, glasno krkljanje, dijareje, grcevi duz celih creva, a jedino sto je pronadjeno jeste candida u korpokulturi. Probiotici, nistatin, enterofuril, medicinski ugalj, klometol, ranisan, daktanol oralni gel, gino-daktanol vaginelete, pa cak i persen - sve je aktuelno vec vise od godinu dana, sa novim simptomom koji se pojavio a to je mucnina. U medjuvremenu greskom mi je prepisan Orvagil, dve kutije i zamalo treca za candidu, i jednom dve kutije hemomicina protiv bronhitisa, sto je otezalo rad creva i zeludca.

Svi mi govore uvek isto (uceni i manje uceni ljudi): da se neispravno i neredovno hranim (izbegavam jaku hranu, jedem tostove i suvo, kuvano povrce, piletinu, ribu, u Srbiji se to smatra neispravnom ishranom, pijem puno cajeva)... Od skoro sam napokon pocela da podnosim Oligovit i nadam se da ce mi on spasiti imunitet, cekam pregled kod gastroenterologa koji je krajem marta i spremam se da od sredine meseca ponovo radim korpokulturu, urinokulturu i analize krvi koje bih ponela kod doktora. Ultrazvuk uredan, plasila sam se zuci jer sam cula da zuc reaguje burno kao moja creva, ali cini se da je sve osim creva ok. Nemam neka velika nadanja i ambicije, ocekujem eventualno dijagnozu IBS-a i da ce se zavrsiti an tome, kako se vec u zdravstvu desava da se nalepi flaster na rak ranu i da niste bolesni ukoliko niste celu svoju utrobu doneli u papirnoj kesi na salter kada ste dosli da zakazete pa mozete da cekate dva meseca na pregled...

Heliko test negativan, Hepatitis i HIV negativan. Povremeno mi se cini da imam i sve simptome samog Krona, ali uglavnom kada se vec rasplacem sedeci u WC-u. Dugo vremena sam imala strah da budem van kuce duze od 2-3 sata jer sam se plasila da ce me stomak izdati negde na sred Beograda, osim na poslu gde uveliko svi znaju kada prebledim i pocnem da se preznojavam da treba da me puste kuci. Kafu (samo slabiji nes, nikako tursku) pijem iskljucivo kod kuce najvise dve na dan, jedem takodje iskljucivo kod svoje kuce. Sa jezika sam skinula naslage i naslage gljiva koje su se u septembru samo odjednom pojavile i bile jako guste i debele... Tek od skoro vidim svoju prirodnu boju jezika. Ginekoloski pregled: papa ok, sekret 7. grupa i stalno se vraca, gino-daktanol samo privremeno otklanja nelagodnosti. 2001. godine nakon naglog mrsavljenaj dijetom i izazvane mononukleoze infektolog mi je rekao da ne smem da imam manje od 60kg (visoka sam 172), sada kada cinim sve da se iole ugojim ne mogu da predjem 57 kg.

Cini mi se da svi na ovoj temi znaju sta im od namirnica prija a sta ne, ja sam od rigorozne dijete odustala jer sam dosla do zakljucka da mi je nesvest ako ne zasladim caj ili jedem samo tost i da moram da unosim raznovrsne namirnice... Ono sto mene zanima jeste koliko se zapravo vidi koliko je ljudi kojima nista od lekova nije pomoglo, ja vec imam shemu apoteka u koje ulazim jer me devojke koje tamo rade pamte uglavnom po istim terapijama sa povremenim pitanjem sta mi je rekao ili prepisao doktor, kako se hranim i da li sam pod stresom...

I svi se ovde vracamo sa pitanjem da li je moguce da je sve od candide ili stresa i nadamo se da ce nam pronaci nesto sto ce hteti i uspeti da lece i izlece. Ja vam pre svega zelim da ocuvate psihicko zdravlje borili se sa candidijazom kao uzrokom ili kao posledicom, to je najvaznije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Mar 02, 2011 12:15 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Evo da se oglasim i kazem da mi mnoogo znacite svi koji se javljate, ste mi puno pomogli. Hvala vam svima. Trazeci po internetu razlog neformiranim cetim stolicama naletila sam i na ovaj forum. Vecina nas je imala i dodatnih poroblema vezanih za creva (sumlje na UK ili nesto sl,), jedan broj je kao i ja posle jakih antibiotika osetio tegobe. Svima je zajednicko pad imuniteta i neadekvatan lekarski tretman. Ono sto je mene teralo da vam se javljam je zelja da saznam koliko se ljudi izlecilo i sebe uverim da je to moguce izleciti. Ima zaista ljudi koji su se izlecili. Ima ih koji iposle toga imaju tegobe povremeno. Ja iskreno mislim da jedni drugima mozemo mnogo pomoci.
Meni su antitela na kandidu jako visoka 1:640. Pijem kanazol 2x1 od 100 mg. Picu tri sedmice. Pijem probiotike i ekomer za imunitet. Smrsala za 4 meseca 6kg. Problemi sa ishranom su stalni. Pre ovoga sam iskljucivo jela beli hleb, sada ga ili ne jedem ili kupim beskvasni koji najcesce zavrsi u kanti za djubre. Vlazni su i gade mi se. Mislim da i takva brasna sadrze dosta tih mikotoksina. To mi je najteze jer sam stalno gladna. Ako neko ima neki predlog za hleb neka mi javi.Povrce svo jedem osim krompira. Cini mi se da imam NEKI PROBLEM KOD JOGURTA. Cim ga popijem, osetim da krklja stomak, iako svi kazu treba ga piti sto vise. Evo jutros sam popila dve solje i imala dve stolice. Prva formirana a diruga katastrofa. Ima ljudi koji kazu da nisu ni neku preteranu dijetu drzali i njima nekako zavidm. Ubedjena sam da i ja negde gresim kad je upitanju hrana a ne mogu da ustanovima gde. Infektolog koji mije prepisao terapiju je rekao da jedem sve, a ja se ne usudjujem. Sve to naravno deluje tesko i na psihu i na raspolozenje. Takodje mislim da je hrana koju mi jedemo mnogo zagadjena i da nam to svima otezava izlecenje . Ja stvarno ne znam kako jesti ovo sto je kao preporucljivo i ne mrsati.
Zao mi je sto su se mnogi ljudi javljali sa ovim problemom i onda nestali pa ne znam da li su se izlecili ili ne, pa svima nama koji se sada javljamo zelim da jednom ovde napisemo IZLECILI SMO SE. Podelite vasa iskustava sa svima kojima je to potrebno mozda cete nekom pomoci! Sve vas pozdravljam!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Mar 07, 2011 12:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 12:17 pm
Postovi: 27
E ljudi pozdrav, ja imam vec pola godine candidu i mnogo sam besan :evil: dokle više ima li leka???


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Mar 08, 2011 6:50 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ne znam sta da ti kazem! Ovo je uzas nad uzasima.Leka ima ,samo je toliko tesko svakom posebno ga uskladiti,da verovatno nasi lekari nece da se upustaju u sve to.A i nisu dovoljno strucni.Kao pricali su na simpozijumima i znaju bolje od nas.
Evo,na primer moj slucaj ni Dr.Haus ne bi resio,mada toliko volim tu seriju i sve se nadam da cu naici na jednog takvog Hausa.Mozda je veca verovatnoca da ce me oteti vanzemaljci,nego sto cu se resiti ovih crevnih tegoba.
Posle teskog pada imuniteta i virusne prehlade,dobila sam upalu uha i jaku upalu sinusa.I naravno,jedino "bezbedno" resenje za creva su injekcije.Medjutim,vec posle prvog Penicilina,samo 16 sati posle,varenje na nuli,4 stolice,od toga 2 dijareje.Krklja mi u crevima,kao da voz prolazi kroz njih.I sad budite pametni,kako da se resim upale uha i sinusa bez lecenja (jer je glava pocela da mi "puca"),a da Candida ne buja? Pijem i Nistatin,ali slaba vajda,juce sam preskocila probiotik,a danas moram da pojacam na 2 dnevno.
Imam utisak i kada lecimo Candidu,mi imamo prolive,a to je verovatno posledica rasta neke druge bakterije u organizmu,najcesce Eserihije.Meni su,kad god bih lecila Candidu,kasnije nasli Eserihiju u urogenitalnom traktu,samim tim ona je namnozena u crevima.Ili krene neka druga crevna bakterija da se namnozava.Zato americki doktori izbegavaju lekove,vec lece "biljnjim" preparatima i boljim probioticima,ali mi nismo u Americi i nemamo takve strucnjake.
Pisala sam vam o zeni koja je za 2 nedelje izlecila na VMA Candidu.Davali su je pored probiotika: infuzije,Diflukan,Nistatin,Orvazil i Enterofuril.Sa svih sttrana je bila pokrivena,samo ne znam kako su joj jetra i zeludac sve to izdrzali,ali ona kaze da je dobro prosla.
VARGA: Sta si pio od lekova i koliko dugo?Jesi li postovao dijetu? Koje simptome imas? Da li si bio kod nekog gastroenterologa i kakva su ti iskustva?
POZDRAV!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Mar 17, 2011 4:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 12:17 pm
Postovi: 27
LJudi popio 2 flašice srebrne vode(oko 1600 din), 3 flašice aloe vere (3000), germanium 123 (5000) i još gomilu raznih stvari za imunitet probiotike nekoliko meseci svaki dan, diflucon 50 mg 3 nedelja po 2 na dan, nistatin mesecima 6 na dan, candida clear pio mesec dana 4 na dan(1900) pre ovoga sam imao candidu u malom broju a posle ovog imam u većem broju... :D imam gastritis vec nekih godinu dana al su me u studentskoj ambulabnti cimali 8 meseci davali mi svakakve lekove jer nisu znali šta mi je, onda otisao privatno kod gastro, uradio gastroskopiju, nasli gastritis a dok su me cimali ovi 8 meseci eto i kandidu dobio. inace imam blažu depresiju i anksioznost pa mislim da je kod mene psiha uradila svoje ali nekako sam to sve prihvatio i BORIM SE žestoko treniram kickbox(5 nedeljno) plivanje,trcanje, planinarenje po fruskoj(1 nedeljno), bavim se jogom, meditiram.... Ma svasta radim i uživam u životu ali me koci ovo sve..... Od secera jedem samo voce, med (fruktozu i dekstrozu) bez toga stvarno ne mogu sve ostalo sam izbacio! imao sam 76 kila sad imam 65.... :(
E ne znam sta bih jos rekao.....


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 42 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: