quincekap je napisao: Questran se razmuti u vodi,ali probaj prvo sa pola kesice,jer se meni stvrdla stolica i od trecine kesice i dobro ga razmuti i sacekaj jos 15 min. da ostane u casi. WIZARD: nije Dapcevicka,mada zamalo da budem poslata kod nje preko veze,vec Jojicka koja vazi za najbolju kod nas.Nisam isla kod njih privatno,jer ne radim,vec sam ih jurila po klinikama i po hodnicima.Doder je OK,mada nema vremena da saslusa,svi ga salecu,nije skoncentrisan.Pitala sam ga da lezim tamo kod njih,a on je rekao da nema potrebe da lezim zbog Kandide.Mada kad je video koliko je imam,cudio se da nisam imala temperaturu.U pocetku je bio siguran da je Kron i to nedokazan,pa me je poslao na MR enterografiju,ali su radiolozi napisali da je sve u granicama normale i da se ne uocava nista.E,tu su mi uzeli pare,a snima se samo MR tankog i debelog creva,a ostali organi se ne vide. Da ne pricam da sam od manitola koji se daje kao kontras ceo dan imala grceve i oko 15 stolica.Mislila sam da cu zavrsiti na urgentnom. Kod mene je problem nastao iznenada,prosle godine u junu,posle scintigrafije radioaktivnim tehnicijumom kojim je trebalo ustanoviti imam li nesto na paratiroidnoj zlezdi.Vec pri tom snimanju osecala sam da mi "gori" zeludac.Posle par dana i jedenja "prvog" paradajza pocinju bolovi u zelucu,pa sam tad nasla Dapcevicku koja se spremala na more i rekla mi da uzmem Omeprol,pa da dodjem kad se vrati sa odmora.I ja sam sa porodicom otisla na more i to u bolovima.Omeprol mi nije prijao,pa sam uzimala Ranisan koji je ublazavao moje tegobe.Kada sam uzela jednom smokve,imala sam uzasan proliv i grceve. Tegobe su postajale sve gore i gore.Otisla sam na KBC Bez.kosa kod neke babe gastroenterologa i ona mi je dala Controloc.Pila sam ga skoro 2 meseca,ali bolovi su postajali sve gori.Nocu me je bolelo,narocito sa desne strane u predelu zuci i dvanaestopalacnog.Ujutru mucnina.Kad pojedem nesto smirivalo se.Ako bih pojela nesto sto iritira zuc,dobijala bih odmah napad i bol se protezao i u pankreas,a ja sam sve vreme mislila da je to od dijafragmalne kile.Imala sam i nadimanja,ujutru gasove,ali u to vreme sam pila u par navrata i antibiotike,pa sad mislim da je vec tada Kandida bila dominantna. Imala sam zastoj u crevima. Radjena je gastroskopija,vidjena je upala zeluca ,ali bez cira i Helikobakteri.Doktorka nije znala sta ce sa mnom,napisala je posto ne reagujem na terapiju,da operisem zuc. Mislila sam da ce sve proci tom operacijom.Posle operacije sam dobila 3 Longacefa i Nexijum koji mi je smetao,jer me je bolelo na sredini stomaka od njega,dubinski(verovatno pankreas).Radjen je hormon Gastrin koji je bio ispod donje granice. Moj uzas je poceo prvom stolicom (posle 4 dana) kada su krenule tecne stolice i to vise puta na dan posle svakog obroka.Tesili su me da je to normalno,jer je radjeno laparoskopski.Niko se nije setio da mi odmah da Creon ili Festal za varenje.Ali nije to bilo najgore.Najgore je kad sam prvi put uzela kiselo mleko,koje sam sve do tada sasvim normalno podnosila.Odjednom nastaje HAOS,cim se to spustilo u creva,pocelo je uzasno da me pece rektalno.Tad sam ukapirala da nesto opako nije u redu.Posle voca,slatkog,makar bio griz,sutlijas,pecena jabuka,ta pecenja su se javljala.Bol u sredini zeluca nije prestajao.Dali su mi lekove za Helikobakteri.Bol se malo smirio,ali posle par dana krecu uzasni grcevi,posle svakog obroka i prolivi.Pecenje rektalno.PAKAO nad PAKLOM.12 stolica,mucnina,depresija,bol u predelu srca,malaksalost.Dam stolicu na analizu i nadju mi Kandidu.Pocnem sa Nistatinom i probioticima,bude mi bolje.Smanje se mucnine,bol u zelucu,ali krece da me pece jos vise rektalno.Da li od lekova ?Kao da mi je sluzokoza izjedena.Analna fisura,ragade,hemoroidi.Crevne bakterije prodiru vaginalno,a osim njih Ureoplazma,bakterijska vaginoza,svrab,urinarne infekcije,herpes na usni svakih mesec dana.HAOS!!!!! Kolonoskopija OK,CT abdomena OK.Testiranje na HIV i Hepatitis=negativno.Na celijakiju,na sto djavola.Sve je OK,a meni creva u raspadu.Tek kad su mi dali Creon(pankreatin) pocela sam bolje da varim.Ali od Nistatina su mi skocile transaminaze,a Gama GT nije ni spadao.Bol u zelucu od lekova,gori mi stalno sa desne strane.Samo sam se vrtela u krug .Ponovili su mi gastroskopiju i sondom videli atrofiju zeluca koja na histopatoloskoj analizi nije potvrdjena.Skraceno dvanaestopalacno,a ne znam zasto.Jedino je ono imalo + kao inflamatornost.Sve je bilo OK. Ja i dalje imam Kandidu povisenu,prija mi Enterofuril koji mi je sveo stolice na 2-3 dnevno,a imala sam ih po 5-6. Posle Diflukana spao mi je malo Gama Gt,ali je poceo zeludac da me boli,neki zastoj u tankom crevu.I sad kad jedem kasno,nocu me boli zeludac i tek kad imam ujutru stolicu,taj bol prodje.Kao da imam nesto u tankom crevu.I dalje mi krklja,a uzas je sto je ponovo pocelo da me pece rektalno.Upaljena mi je analna regija,ne mogu ni da sedim.Da li je opet fisura (ne vidi se toliko spolja,nema vidljivog krvarenja),da li su hemoroidi od Kandide ili je izjedena sluzokoza,ne znam? Brate ,covece,prijatelju,kako god,ako mozes da pomognes,ti pomozi.Gde da idemo i sta da radimo? Smrsala sam na 48 kg.Za 3 meseca 17 kg,a sad je 24 ukupno.Kako da utvrdim sigurno da nije Kron?Da li je samo Kandida uzrok? Ne zelim da mi izjede totalno creva,pa da posle stvarno zavrsim sa dijagnozom Krona i bez dela creva.Gastroenterolozi nece da mi pomognu da je lecim.To je najnoviji stav na simpozijumima,a meni je sve gore.Znam da je u Americi obavezno lece,jer ona pravi HAOS u celom organizmu.
IZVINITE na ovako opsirnoj zalopojci,ali ja ne znam STA DA RADIM? I KADA CE OVAJ PAKAO PRESTATI? Bar da me ne pece rektalno?! PH stolice je pokazala da je kisela,a i test na okultno krvarenje je bio granicno pozitivan. Sta mislis o tom Ursofalku ili Ursosanu? Da li bi mi on smirio to rektalno pecenje?
Draga moja,sasvim slucajno udjoh na ovu temu(zanimalo me nesto u vezi zuci,moj muz ima problem),citam sve ovo i ne verujem da se nekom desava pakao kroz koji sam i sam prolazila. Sve,ali bas sve sto si navela su simptomi kandide.Mesec i po dana sam imala temperaturu,po 10-15 sluzavih dijareja dnevno,mucninu,krkljanje u crevima,malaksalost,za mesec dana smrsala sam 10 kg.,nesnosne bolove u zeludcu u predelu pupka sa leve strane,na kraju sam pocela i da povracam jer je doslo do upale zeludca(izgubila sam apetit i vrlo malo sam jela).Na kraju sam 24h. provodila u krevetu i wc solji.Obilazila sam razne gastroenterologe(Doder,Tarabar,Jojicka i jos masu znanih i neznanih...),niko nije pridavao znacaj kandidi a mene je razarala,jednom recju unistila.Kao sto si ti rekla,govorili su mi da se ona u principu ne leci vec organizam sam treba da se izbori.Na kraju sam u toku jednog dana dva puta zavrsila u Urgentnom centru i hitnoj na Zvezdari,bukvalno na izmaku snage,nisam mogla da hodam ,dehidrirana....Naravno posle 4 infuzije sa buskopanom,ranisanom i klometolom posalju me kuci.A meni vec posle nekoliko sati opet isto..Od lekova koji su mi prepisivani nista nije pomagalo.Govorili su da izbacim slatko,tj. secere,mleko i ml. prizvode,belo brasno i sve sto ima veze sa tim.E tu je nastao haos,onako bez apetita i ikakvog izbora hrane ja sam se sve vise susila.Radila sam kolonoskopiju,gastroskopiju,preglede barijumom...nadjena je samo hijatus hernija i hemoridi(sumnjali su na Krona).Receno mi je da imam hemoroide kao osoba od 70 god.,a ja imam 31.I oni su stigli zaslugom kandide,tj. od silnih dijareja.Mislila sam da cu umreti,al iskreno, jer stvarno nisam videla izlaz iz te agonije. Na kraju sam shvatila da je jedini nacim da je ublazim iskljucivo i samo dizanje imuniteta.U apoteci Lama vita sam nabavila neke konjske probiotike,Candida clear tablete,,vitamin C od 1000mg. i 10 dana Diflukan,i da,ishranu sam vratila u potpuno normalnu,jer mi je dr. u KBC Dragisa Misovic rekao nastavim li po rezimu kandida dijete necu dugo ostati na ovome i da ce onda nastati i jos novih problema,i to ozbiljnih. Posle nekih 3-4 nedelje osetilo se da ide na bolje.Posle tih 5 meseci pakla,mislila sam da cu umreti od srece!Stolica se nekako normalizovala,bolovi su se znatno smanjili,jedino cega i dan danas ne mogu da se otresem to je mucnina,Ali nju pripisujem hijatus herniji. Od tada je proslo godinu dana,cim mi malo padne imunitet eto i kandide,ali hvala bogu ne u onim razmerama.Mada mi je i receno da ce se ona uvek vracati sa padom imuniteta. Jedino sto mogu da kazem da kandida uopste nije naivna stvar kako svi lekari govore,i ko nije imao ovakvih problema ne moze ni da zna.Meni je razorila organizam,jer posle toga vise nisam potpuna zdrava osoba kao sto sam bila pre godinu dana..Na nervnoj bazi,od silnog stresa i nerviranja,proradila je stitna zlezda,dobila sam varirajuci secer,tahikardije,anksioznost...tako da danas imam probleme druge vrste. Ono sto sam htela je da ti kazem da i pored svih problema koje si navela ja sam 1000000% sigurna da je u pitanju ta napast zvana kandida,kojoj nazalost niko ne pridaje mnogo znacaja. I naravno htela sam da ti kazem da u potpunosti razumem kako se osecas,jer kao sto rekoh,i sama sam prosla taj pakao.A ono sto mi je smetalo je da niko nije mogao da razume i shvati kako se osecam.Citajuci sve sto si napisala veruj mi da sam sa tobom sve prozivela ponovo u ovih 5 min. citanja. Ne znam sta da ti kazem na kraju,probaj sa podizanjem imunita,mozda bar malo pomogne.Meni jeste,ali treba vremena. Od srca ti zelim sve najbolje i da se nakako izboris!!! Pozdrav!!!!
|