Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Okt 03, 2011 10:15 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Pre konzumiranja bilo kakvih preparata za unistavanje,smanjivanje kandide,da bi oni delovali,mora se izvrsiti dijeta ciscenja jetre,potom debelog creva,za to ima vise nacina cajevima za ciscenje jetre,npr,koren cicka,malacka,obloge od rastavica na jetru,i sl...,Sami preparati ne bi trebalo da se uzimaju naglo,vec poceti s malim dozama pa dodavati i druge preparate,inace problemi jer kandida kad odumire a ima je u velikim kolicinama ima jako toksican efekat,pa mozda ti se zato pogorsalo stanje od preparata Kandida clear.Ima i drugih preparata iz inostranstva,ja sam cula da su dobri,malo su skuplji ali ako nekog interesuje nek se javi za adresu....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Okt 03, 2011 10:32 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Candisepta ima na Kupindu,kosta oko 500 dinara,cisto informativno.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Okt 05, 2011 1:32 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Ako se odnosi na mene da mi je Candida Clear preparat smetao,mozda je pogresno protumaceno.Meni Candida Clear pomaze,ali dok se pridrzavam dijete.U kombinaciji sa cajem od persuna i divljeg origana,prestalo je da me pece analno.Inace ta pecenja su bila nesnosna,da mi je cak pucala sluzokoza,bila jako upaljena i to me nije mucilo samo posle stolice,vec non-stop.Nisam mogla ni da sedim,ni da se sagnem,ni da hodam.Hemoroidi se upale,sve to uzasno iritira.

Sto se tice voca,od banana dobijem proliv,kao i od jabuka.Kad Candida jednom nabuja,tu nema spasa.Sto god da se uzme,a sto njoj godi,nama steti.Odmah osetim krkjljanje u crevima,grceve i posle krene proliv.

OLINAD:Ja se na tvom mestu ne bih zezala sa slatkim,znam da ti se jede ,ali moraces da izdrzis jos najmanje 3 meseca,ako mislis da je se totalno resis.

Evo,ja sam pre neki dan pojela 3 Jaffa keksa i parce jabuke,a i pre toga se nisam pridrzavala dijete bas sa svim,jela sam pite i Candida mi se odmah vratila.Prolive imam vec 4 dana,juce sam 5 puta imala stolicu i tek danas mi se malo smiruje stomak.Pece me pozadi,a to sa toksinima i jetrom,ja najbolje znam kako je,jer je meni uvecan levi lobus jetre i to najverovatnije od Candide.Alkohol ne pijem,a i da ga pijem,ne bih smela zbog Candide,lekove toksicne nisam uzimala i jedno ostaje moja konstanta crevna Candidijaza.

Ja najbolje znam,kako je to kad se toksini iz jetre ispustaju u dvanaestopalacno,kako izgledaju bilijarne dijareje,kako boli zeludac od njih,kako se zbog toksina pojavljuju akne po ledjima i opada kosa.Kako tek bole kosti i zglobovi,kako ti se vrti u glavi i muka ti je.Kao da si se otrovao.

Zato izbegavajte slatko,ako treba i godinu dana,a ako vam bude bolje i bas vam se jede,uzmite zalogaj,dva ,da vas mine zelja,ali se zaustavite,a ne kao ja,da niste karakter sa slatkisima,pa posle katastrofa.

Sto se tice analize stolice,ako je budes davao samo posle 7 dana,od prestanka uzimanja lekova,moze da se desi da bude lazno negativna,jer lekovi imaju jos par dana svoje dejstvo.Najbolje je napraviti pauzu od 15-20 dana,a idealno 30 dana.Dati posle toga jos 2 puta u razmacima stolicu i ako sva tri puta bude negativan nalaz,onda polako uvoditi namirnice koje se nisu uzimale.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pet Okt 07, 2011 4:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2011 2:14 am
Postovi: 16
Candida FAQ:

http://web.archive.org/web/200208020124 ... andida.htm


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Ned Okt 09, 2011 12:00 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2011 2:14 am
Postovi: 16
Olinad je napisao:
Mene zanima vase misljenje, sta biste radili da dobijete pozitivan nalaz na kandidu a da nemate nikakvih problema ? Da li biste digli ruke od dijete ili biste nastavili ? Ja evo vec 3 meseca drzim tu dijetu koju mi je prepisao nutricionista i vec sam na rubu zivaca od toga, zelim da pojedem jednu ogromnu cokoladnu tortu :)

Probaj polako da vracas ono sto si oduzeo dijetom pa vidi kako reagujes na isto. Sa jedne strane je dobro sa dijetom ali sa druge strane nije jer se javlja izmedju ostalog i stres koji Candida voli (to sto kazes da si na rubu zivaca zbog cokolade, coca cole, sladoleda itd sta vec volis). Kad vec drzis dijetu a javlja ti se najbolje da uzimas nesto da ti pomogne vazno je da budes pokriven sa svih strana napravis idealan balans/ravnotezu.

Bolje umesto testa stolice uradi Candida antitela za pocetak ako imas para da proveris. Kazes da nemas simptome ja licno verovatno ne bih radio ako je tako. Proveri gvozdje i feritin takodje obavezno (ako vec nisi).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Okt 11, 2011 7:12 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
Bilo koji savet da se da mislim da nije dobro.Svi imamo neko svoje gledište.Da ne obrazlažem mnogo ja je u poslednjeoj kontroli stolice imam u malom broju ostala sam pri onoj ishrani koju sam koristila do sada.Malo hleba,slatkog ne, možda vrlo malo baš da mi šećer nepadne ispod dozvoljene granice.Ništa ljuto (to mi je najteže da izdržim)al eto nekako sam se navikla.E sada idem kod gastroenterologa na institut u Sr.Kameicu 20.10 naravno da će mi tražiti da radim sve i svašta.Valda ću izdržati.Sve vas pozdravljam do sledećeg javljanja.

Ah da ona moja drugarica je pila Diflucin držala se rigorozno dijete i kandida u velikom broju.Zato kažem svako ima različite ishode posle terapije i te proklete dijete.
@gvincekap radujem se da ti je bolje,barem nekom a posebno tebi jer si se zaista napatila.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Okt 11, 2011 11:24 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm
Postovi: 56
Svaciji organizam je razlicit,ali meni nesmeta,mislim da je i dobro cuti price iz razlicitih uglova,tj razlicite strategije kako se ljudi bore protiv kandide,moze se cuti nesto korisno,ja sam licno bas ovde cula par konkretno korisnih stvari, ima onih koji su upravo ovde da bi razmenili iskustva i pomogli ili olaksali sebi,zato i sluze ovakvi forumi,ko je smoren previse neka se ne ne ukljucuje na ovakve forume,filozofiranje ovde nije tema...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Okt 13, 2011 4:00 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2011 2:14 am
Postovi: 16
Ako se ukorenila dijeta NE MOZE da resi kandidijazu (uzrok) moze samo da ublazi njene simptome (posledice). Ona ce uvek biti tu. Zato kad neko kaze da je mesecima i godinama (!?!) drzao dijetu a vrati samo malo "nedozvoljene" hrane ponovo sve haos ponovo sve ispocetka. Da je dijeta smanjila kandidijazu ne bi se vratilo odmah nego bi sve bilo smanjeno...

Isto vazi i za caj od divljeg origana jeste pomaze sto se vise pije to je bolje ali niko ne moze da pije 3-4-5 litara dnevno mesecima. Pa koliko vode uz to 15-20-25 litara dnevno...

Nistatin i slicno deluje samo da kontrolise da se ne siri kandidijaza i ako je kompromitovan i imunitet kandidijaza sama od sebe se nece nista promeniti. Direktno ne moze ubiti nego ce spreciti da ona raste (opet zavisi).

Kome se duboko ukorenila i prodrla (jos gore u krvotok) moze samo nekim sistemskim lecenjem to da resi. Naprimer ako neko uzima sodu bikarbonu ne treba je piti nego muckati i drzati u ustima sto duze ispod jezika da udje u krvotok sto vise. To je samo jedno od sistemskih lecenja toksina etanol (alkohol) ko ima svaki dan problem sa njim. Ne postoji mozda ce biti bolje za pola godine nego odmah za pola sata. Slicno je i sa srebrnom vodom. I tako dalje desetine razlicitih stvari sistemski zajedno MOZE da resi upornu kandidijazu (naravno neko moze i sa jednom ili nijednom stvari da je resi sve zavisi individualno je).

Da jeste imaju svakakva misljenja, i sto ih vise ima to bolje zato i sluze forumi. Ali se uvek poklapaju i ponavljaju neka ista misljenja i to samo treba gledati. A lekovima kao sto su Candida Clear i trgovaca koji prodaju i do 15x skuplje u Srbiji nego sto isto kosta u inostranstvu je naravno nemoguce/tesko nesto izleciti (sto zbog para sto zbog lazne reklame).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Čet Okt 13, 2011 6:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Pa,dobro Players posavetuj nas kako konkretno da je se resimo?
Evo,i moj sin ima iste tegobe kao sto sam ja imala i imam ih jos uvek. GERDA: Nije mi bolje,ovih dana sam imala po 5 proliva (kiselih) dnevno,bolove u zelucu,grceve u crevima,nesvestice,cak mi je i srcani pritisak bio povisen.I sve to,jer sam vratila slatko u ishranu,a znam da ne smem.

Kada treba muckati sodu bikarbonu i koliko puta dnevno? Verovatno,ujutru cim se ustane?

PLAYERS: Da li i ti imas Candidu?

Diflukan ne deluje na creva,on vise deluje sistemski.Na creva najbolje deluje Nistatin + sve ono sto smo pisali mesecima.Promena nacina zivota,ishrane,sto vise tecnosti,jacanje imuniteta,manje stresova,a to je sve uskladiti prosto nemoguce.Belo brasno treba skroz izbaciti.

Ko zna sta jos tu utice? Verovatno hormoni,metabolizam secera......


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Okt 17, 2011 2:16 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
@guincekap, ja za sada još uvek pijem čaj od origana još uvek ga podnosim 1 l.na dan malo gorčine uželucu,stolica normaln,samo jedna jtarnja.Možda sam ovih dana malo više slatkog uzela,valda mije organizam tako poželeo.Imam opet gasove malo više,nikakve bolove.
Eto sada i tvoj sin panaravno ona se prenosi ko zna kako ,i kako smo je i mi zapatili :) Uz čaj pijem samo probiotik 1 dnevno kaps.I naravno briga oko ishrane.Evo dođe za koji dan i 20 kada idem kod gastroenterologa pa se onda javljam.
Pozdrav svima


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Okt 18, 2011 9:15 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Blago vama kada nemate bolove.Ja ih nemam,tek kada mesec dana ne uzimam nista sto ce Candidu da pospesi,a i ako za to vreme uzimam nesto od lekova ili biljnih preparata koji nju suzbijaju..Cim prekoracim dijetu,eto odmah i bolova,sto u zelucu,sto u vidu grceva u crevima.Sinoc sam pojela 2 pecene kruske i jutros odmah mi "gori" u zelucu i krklja u crevima.

Isto,kao i vi,ni ja se ne pridrzavam izbegavanja slatkog,a kako cu tek detetu da objasnim da ne sme da uzme?

Kazu da se Candida ne prenosi,jer je svi mi imamo u organizmu (mada gljivice na kozi mogu,kao i vaginalno).Ali,kad je u pitanju crevna Candidijaza,ko zna da li je nesto u cevima (vodovodu) ili do ishrane ili je samo u pitanju imunitet? Ja ne kuvam sama,jer zivimo u zajednici,a cesto smo brasno narucivali u dzakovima.Kad sam na jednom takvom dzaku procitala sta sve ima u njemu,zgranula sam se.Tacno je napisan procenat vlage,pepela i jos nekih materija.Opste je poznato da su nasa brasna losa.

Moj sin je imao pad imuniteta,prosle godine,posle boginja,a sto se tice ishrane obozava slatkise.

Candida sama "trazi" povecan unos secera,pa nam se jede vise slatko zbog nje.Ja znam da ,sto sam vise jela slatko,to mi se vise trazilo.

Ne znam samo,kako da je resim,da me vise ne muci i da mogu da se vratim u normalu?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Okt 18, 2011 2:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 01, 2010 8:11 pm
Postovi: 48
Vidim da svako ima svoje probleme, svakome se kandida manifestuje na razlicite nacine. Ja sam se hvala Bogu resio i poslednjeg simptoma koji sam imao a to je taj dosadni svrab, narocito nocu. Kreme su zaista pomogle a i ako me opet malo zasvrbi ja stavim kremu i brzo prodje. Dobio sam prvi nalaz na kandidu i negativan je. Sad cekam jos 2 rezultata, ako je i to negativno idem kod nutricioniste sa tim rezultatime te se nadam da ce mi onda ubaciti nesto novo u ishranu, nem ogu vise da jedem bareno meso i povrce ... Inace, napravio sam pauzu od uzimanja diflucana i davanja stolice 20 dana. Sto se nistatina tice, nista mi nije pomogao, to je samo tracenje vremena, farmaceut u apoteci mi je rekla da je to zastareo lek sa minimalnim efektom.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Okt 18, 2011 6:05 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 2:25 pm
Postovi: 164
Olinad je napisao:
. Sto se nistatina tice, nista mi nije pomogao, to je samo tracenje vremena, farmaceut u apoteci mi je rekla da je to zastareo lek sa minimalnim efektom.


Jao i ti naši farmaceuti imam utisak da svaki ima svoju priču oko nistatina.Drago mi je da si uspeo da se rešiš kandide pa sada pazi.A lako je tebi kada ti mama sve sprema ja i suprug sami pa sad zamisli da ja kuvam prvo meni pa onda njemu.Ma nedolazi u obzir.
guicekap,zaista mi je žao kada čujem da imaš tako jake bolove.Nisam pametna zašto ,zbog čega.Jesi probala da svako jutro popiješ čašu vode čim ustaneš,ja to radim godinama,rekli su mi da je to dobro za želudac,ne kiselu običnu i ne hladnu.
Znam da svi imamo kandidu ali ovo sada već postaje epidemija.Moja drugarica je očajna jer i pored rigorozne dijete ništa nije postigla.Ona je malte ne svugde ima.Ja toliko, čuvajte se a ti sina pazi moja unuka je imala pa su joj u bolnici rekli da pije samo probiotik,nikako Nistatin.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Okt 19, 2011 6:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Svako ima razlicite simptome Candide i razlicito se leci.
Meni je Nistatin pomogao,ali kad sam ga pila duze,a Diflukan ne.Popila sam po savetu gastroenterologa 3 Diflukana od 150 mg,u razmaku od po 3 dana i nista.I dalje je bila u jako uvecanom broju.Unistila mi je jetru,tanko crevo,analnu sluzokozu,besika mi je u raspadu.Svakodnevno me pece posle mokrenja i vise ne znam da li je od bakterija,Candide ili peska.Pogotovo me pece,kad imam, te prolivaste,kisele stolice.

Pece me i u grlu,a i nos me pece.

Najbolje bi bilo da vasa drugarica ode na Torlak da joj urade autovakcinu.

Ja konstantno pijem neke od biljnih kapsula za Candidu i cajeva,inace ne bih opstala.

Sin je pio po savetu decijeg gastroenterologa 5 nedelja Bulardi + i nista,sve mu je bilo gore i gore.Tesko mi je bilo da ga gledam kako se savija od grceva.Od kada pije Nistatin smanjili su se grcevi,ali mu se stalno jede slatko i vodim borbu sa njim oko toga.Jel vasoj unuci bolje od probiotika?

Znaci,ipak porodicno moze da se poveca Candida,iako je svi mi imamo.Da li je u pitanju nacin ishrane,cevi za vodu ili nesto drugo?

OLINAD: Nemoj jos jesti hleb,kvasac i slatkise.Meni se Candida odmah vratila kad sam pocela "normalno" da jedem.posle jednog parceta pice iz pekare i kiflice sa kvascem,sve sam "zvezde" videla,ponovo.Pocni polako da uvodis pecenu papriku (moze i pohovanu),pecenu jabuku,po neko voce,proju,pa ces videti kako ti stomak reaguje.

GERDA:Da li je vasa drugarica bas postovala strogu dijetu?Bez bilo kakvog hleba i zitarica,voca,mlecnih proizvoda?

Sto se tice vode,ja je ionako svako jutro popijem zbog Tiroksina,koji moram da uzmem na prazan zeludac.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Okt 19, 2011 6:54 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Svako ima razlicite simptome Candide i razlicito se leci.
Meni je Nistatin pomogao,ali kad sam ga pila duze,a Diflukan ne.Popila sam po savetu gastroenterologa 3 Diflukana od 150 mg,u razmaku od po 3 dana i nista.I dalje je bila u jako uvecanom broju.Unistila mi je jetru,tanko crevo,analnu sluzokozu,besika mi je u raspadu.Svakodnevno me pece posle mokrenja i vise ne znam da li je od bakterija,Candide ili peska.Pogotovo me pece,kad imam, te prolivaste,kisele stolice.

Pece me i u grlu,a i nos me pece.

Najbolje bi bilo da vasa drugarica ode na Torlak da joj urade autovakcinu.

Ja konstantno pijem neke od biljnih kapsula za Candidu i cajeva,inace ne bih opstala.

Sin je pio po savetu decijeg gastroenterologa 5 nedelja Bulardi + i nista,sve mu je bilo gore i gore.Tesko mi je bilo da ga gledam kako se savija od grceva.Od kada pije Nistatin smanjili su se grcevi,ali mu se stalno jede slatko i vodim borbu sa njim oko toga.Jel vasoj unuci bolje od probiotika?

Znaci,ipak porodicno moze da se poveca Candida,iako je svi mi imamo.Da li je u pitanju nacin ishrane,cevi za vodu ili nesto drugo?

OLINAD: Nemoj jos jesti hleb,kvasac i slatkise.Meni se Candida odmah vratila kad sam pocela "normalno" da jedem.posle jednog parceta pice iz pekare i kiflice sa kvascem,sve sam "zvezde" videla,ponovo.Pocni polako da uvodis pecenu papriku (moze i pohovanu),pecenu jabuku,po neko voce,proju,pa ces videti kako ti stomak reaguje.

GERDA:Da li je vasa drugarica bas postovala strogu dijetu?Bez bilo kakvog hleba i zitarica,voca,mlecnih proizvoda?

Sto se tice vode,ja je ionako svako jutro popijem zbog Tiroksina,koji moram da uzmem na prazan zeludac.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 50 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: